Connect with us

Kosárlabda

Medikus-bravúrral indult az egyetemi bajnokság

Több meglepetés is született.:

:

(Papír)formabontó módon kezdődött a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda bajnokság a férfiaknál. A DMSE az utóbbi években nem győzni járt Nyíregyházára, ezúttal viszont sikerült a bravúr a Medikus együttesnek. A siker értékéből nem von le, hogy a hazaiak erősen tartalékos felállásban voltak kénytelenek pályára lépni. A nyugati csoportban is született egy meglepetés: a PTE-PEAC közel 30 pontos verést mért a szintén tartalékos BME-MAFC csapatára. A Közgáz biztosan győzött Sopronban, a SzoESE pedig a Mosonmagyaróvárt verte simán

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak:

Keleti csoport, 1. forduló:

Nyíregyházi Egyetemi SE- DMSE 65-74 (14-25, 15-21, 12-14, 24-14)
Nyíregyháza, Egyetemi Sportcsarnok, 20 néző. V.: Sallai, Gergely.

Nyíregyháza: TISZA 27/3, VASKÓ 23/6, Demeter 7/3, Bíró 2, Gerőcs 4. Csere: Jánkfalvi 2. Edző: Bus Iván.

DMSE: Velkey 9/6, Hegyi 4, Csirpák 9/6, VESZPRÉMY 15/12, KOVÁCS G. 26. Csere: NYÍRI 11/3, Malkócs, Nádasi. Edző: Kovács István.

A hosszú kihagyás a vendégek játékán érződött kevésbé, a Medikus csapat kezdett kezdtek pontosabb, jobb játékkal, az erősen tartalékos hazaiak gyengén dobtak távolról. A csapatként egységesebb vendégek két dupla-duplát elérő játékosuk, Kovács Gábor (26 pont, 14 lepattanó) és Nyíri Péter (11 pont, 12 lepattanó), valamint a távolról rendkívül hatékony Veszprémy Zoltán (4/6 tripla) vezérletével szünetig közel 20 pontos előnyt szereztek. A küzdelmes 3. negyed kiegyenlített játékot hozott, a záró etapra pedig ugyan pontosabb lett a Nyíregyháza játéka, de ez csak a veresége mértékének “kpzmetikázására” volt elég.

Bus Iván: – A felforgatott csapattól sajnos most erre tellett. Gratulálok az ellenfélnek, mi pedig javítunk a jövő héten.

Kovács István: – Nagyon szép győzelmet arattunk ezen a mérkőzésen amilyen végig vezettünk a kiváló csapatjátéknak és védekezésünknek köszönhetően. Gratulálok a csapatomnak és kívánom az ellenfélnek is hogy a sérültek és a betegek is épüljenek fel, hogy ők is teljes csapattal tudjanak a következő mérkőzésen kiállni.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_716

Halasztott mérkőzések:
Miskolci Egyetem—Debreceni Egyetem, dec.1.
TFSE—ELTE-BEAC dec.14.
Szegedi RSC – EKE Eger dec. 14.


Nyugati csoport,1. forduló

SMAFC – Közgáz SC és DSK 68-96 (16-27, 17-27, 17-25, 18-17)
Sopron. Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 30 néző. V.: Rokob. Tóth.

SMAFC: Hipságh 11/9, Heiszenberger 13/3, SZEGEDI 22/9, Barcza 4, RÉTI 13. Csere: Janzsó, Hajdók 5/3, Szilágyi, Erdős, Nichter. Edző: Farkas Dávid.

Közgáz: TICHOV 18/12, POLGÁRDY 16/6, SZATMÁRI 20/9, BEA 18/3, Bartha 6. Csere: Kiss 7/3, Papp 8/6, Hajdú 7/3. Edző: Vladár Csaba.

Jó iramban kezdte a vendégcsapat a mérkőzést, s gyorsan elhúzott 11-3-ra,. A kosarakban gazdag nyitó etapban 10 pont fölötti előnyt szereztek a fővárosiak. A hazai csapat a második negyed elején ugyan 10 ponton belülre került, de ekkor újított, s szünetben 21 ponttal vezetett a Közgáz. A játék lépe a 3. negyedben sem változott, a hazaiaknak voltak szép villanásai, elsősorban a dupla-duplát elérő Szegedi Márton (22 pont, 15 lepattanó) és az ettől egyetlen pattanóval elmaradó Réti Boldizsár jóvoltából. A képzettebb, tapasztaltabb játékosokból álló, összesen 14 hárompontost elsüllyesztő Közgáz -amelyből Bea Gergely (18 pont, 12 lepattanó) zárt dupla-duplával, az amúgy Sopronban nevelkedő Polgárdy Ádám pedig 1-1 pattanóval és gólpaszal maradt ela tripla-duplától – tovább növelte előnyét. A záró etap kiegyenlített játékot hozott, ezt végül az utolsó pillanatig lelkesen küzdő SMAFC nyerte.

Farkas Dávid: – Örülök, hogy ismét MEFOB mérkőzést rendezhettek, hisz március óta már nagyon vártunk erre a pillanatra. Gratulálok a vendégcsapatnak, az elmúlt évekhez hasonlóan ismét magabiztos győzelmet arattak, sportszerű mérkőzésen, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban. Mivel ebben a felállásban ez volt az első mérkőzésünk – pláne egyből a bajnokság egyik esélyese ellen – úgy gondolom nem vallottunk szégyent és csak azt tudom ígérni, hogy a tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét megpróbáljuk megráncigálni a nagy oroszlánok bajszát.

Vladár Csaba: – Nagyon örülünk, hogy ebben a nehéz helyzetben el tudtuk kezdeni a MEFOB küzdelmeit. Sopronba mindig szívesen jövünk, jó a szervezés, jó az ellenfelünk. Ma az elején sikerült jó védekezéssel könnyű kosarakat szereznünk, amitől úgy látszik megjött a dobókedvünk és vele együtt a jó dobóformánk is. Gratulálok mindkét csapatnak, sok sikert a továbbiakra.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_690


Szombathelyi ESE – Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC 70-42 (18-11, 24-10, 7-13, 21-8)
Szombathely, 50 néző. V.: Esztergályos, Antoni.

SZOESE: HORVÁTH CS. 10, KISS 8, VICZE 14/6, Novák 2, Oroszi 4. Csere: Bojkovszky 9/3, Monek 1, GOMBKÖTŐ 13/6, Schveighoffer 3/3, Németh 6, Frisnyák. Edző: Kéri Péter.

MOGAAC: Varga 4, Iváncsics, Pálinger 4, SZABÓ 13, DOMSITZ 12. Csere: Kálmán 5/3, Jakab 3/3, Karsai, Pallag 1, Zeve. Edző: Laky Tibor.

Tartalékosan érkezett a MOGAAC Szombathelyre, de a hazai csapatnak is akadtak hiányzói”. Mindkét oldalon “döcögősen indult a játék. A hazai csapat ébredt hamarabb, így a negyed második felében sikerült egy kis előnyt kiharcolnia. A második játékrészben összeállt a SzoESE támadójátéka, amit stabil védekezéssel tudott támogatni. Ennek köszönhetően a félidőre 20 pont feletti volt a különbség.

A fordulás után nagyon ritmustalanokká váltak a szombathelyi támadások és apránként megfelezte hátrányát a két Márton, Domsitz és Szabó vezette vendégcsapat. Kéri Péter időkéréssel és cserékkel igyekezett felrázni csapatát, ami sikerült is neki. Ekkor Horváth Csaba vette vállára a szombathelyieket és átlendítette őket a holtponton. Az utolsó negyedet megnyugtató vezetéssel várhatták a vendéglátók, akik Gombkötő Dávid pontjaival tovább növelték előnyüket. Már csak a különbség volt kérdéses a mérkőzés végén így mindkét edző lehetőséget adott az összes játékosának a bizonyításra. Hazai oldalról többen jó teljesítményt nyújtottak Kiss Mihály érte el a legjobb VAL mutatót (19) 8 ponttal, 5, lepattanóval, 5 labdaszerzéssel és 6 kiharcolt faultal, míg a vendégeknél Domsitz Márton emelkedett ki 25 VAL ponttal (12 pont 23 lepattanó 7 kiharcolt fault).

Kéri Péter: – Az idei első MEFOB mérkőzésre több hiányzóval készültünk, ennek ellenére végig motiváltan tudtunk játszani és a védekezésünkkel teljesen elégedett vagyok. A támadó játékunkon azonban még sok csiszolni való van, amin dolgozunk folyamatosan.

Laky Tibor: – A támadó játékunkon erősen érződött az összeszokatlanság. Kevés kísérlet, sok eladott labda vezetett a vereséghez. Teljes kerettel és hasonló motiváltsággal várjuk a hazai visszavágót.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_691


PTE PEAC – BME MAFC 89–61 (23-12, 19-10, 20-22, 27-17)
Pécs, Ifjúság út 6. 30 néző. V.: Dr. Danka, Téczely.

PTE PEAC: Gergely 4, Mezei 9, Schuj 7/3, NAGY 31/15, KIS M. 12/3. Csere: Nyulász 6, Lajos 1, Major, Varga 2, GRISZHÁBER 17/9. Edző: Földi Sándor.

BME MAFC: Horváth M. 8, Szűcs 5, Sebők 7, Csepregi 7, Láng-Miticzky 6/3. Csere: Hegedűs, HORVÁTH CS. 18, Bór 7/3, Mohamed 3. Edző: Tiba Klára.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, ennek megfelelően sok technikai hiba, labdavesztések, labdaszerzések és sok gyors indítás jellemezte a játékot. A PTE-PEAC-ban az első negyedben már minden játékos pályára lépett. A 3. negyed közepéig elég egyoldalú volt a játék, amelyet egyértelműen a hazaiak “uraltak” a meccset, s ekkor már több, mint 30 ponttal vezettek. Ekkor átmenetileg megtört a pécsi lendület, a “műszaki alakulat” egy 11-0-lal zárkózott. A záró negyed viszont újra a hazaiaké volt, így végül a PTE-PEAC – amelyből Kis Milán 12 pontos, 14 lepattanós dupla-dupláig jutott – magabiztos győzelmet aratott.

Földi Sándor: – Az ellenfél meghatározó játékosai közül néhányan nem voltak itt, hogy miért, azzal nem foglalkoznék. Gyorsindításokból sikerült előnyt kovácsolni, majd a harmadik negyedben sok butaságot csináltunk, de a végén sikerült simán nyerni.

Tiba Klára: – Sajnos nem igazán ideális szerkezettel érkeztünk, a legtöbb játékosnak más posztokon, vagy a komfortzónájukon kívül kellett játszania. Nem igazán találtuk a ritmust, sem támadásban, sem védekezésben. Ennek köszönhető a kapkodó játék. Egy negyedben tudtunk jó a szerkezettel játszani azt meg is nyertük.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_692

Halasztott mérkőzés: NKE SE – Veszprémi ESC nov 30.

Fotó: Nyíregyházi ESE

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés