Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kálmán László szerint ismét a Szeged okozza a forduló meglepetését

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a második körrel kapcsolatban.:

:

DEAC – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

A Debrecen az első mérkőzésen hatalmas pofonba szaladt bele, nagyon fontos, hogy egy csapat hogy kezdi a bajnokságot, hazai pályán pláne megbocsáthatatlan ez a kezdés, esélyük sem volt. Egyénileg jó játékosaik vannak, de a mérkőzéseket csapatként kell megnyerni, a második félidőre teljesen összeomlottak. Itt a lehetőség a javításra, de nem lesz egyszerű dolguk, mert a Kecskemét egy nagyon jó és erős játékot mutatott be a nyitó fordulóban, lehet látni az állandóságot, emellé jól bontó és dobó játékosokat hoztak. Nagyon érdekes mérkőzést várok, kíváncsi vagyok a DEAC-nak sikerül-e felállni a pofonból, én most rájuk tippelek, mert két hazai vereség az első két meccsen nem férhet bele.

Kometa Kaposvári KK – NKA Universitas Pécs

Ez egy érdekes találkozó, én nem írnám le a Pécset annak ellenére sem, hogy a Falco átgázolt rajtuk. Lehet látni, hogy fel kell még venniük az első osztály ritmusát, csapatként kell küzdeniük, de hajtós, darálós játékosokkal vannak tele, akik mindent megtesznek, hogy kivitelezzék az edző elképzeléseit. Nem hiszem, hogy az első fordulókban sikerül majd elkapniuk a fonalat, bár hazai pályán veszélyesek lehetnek, de most megint idegenbe mennek, egy olyan Kaposvárhoz, amelynek 35 percig győzelmi esélyei is voltak Körmenden, nagyon jó első félidőt produkáltak. Koprivica egy nagyon képzett center, jó a magyar magjuk, a bajnokság első felébe tartozik, kérdés, hogy a légiósok mennyit tudnak hozzátenni. Úgy érzem a hazaiak behúzzák ezt a mérkőzést.

Budapesti Honvéd SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

A Honvédnál is nagy változások voltak a nyár folyamán, ráadásul irányítót is cseréltek a napokban, engem ez őszintén meglepett, mert Lópezt minőségi játékosnak tartom, de biztos jó okuk volt a váltásra. Az első fordulóban idegenben vezettek Fehérváron a félidőben, nagyon jó átmenet-játékot játszottak, működött a 2-2 folyamatosan és kintről is jól dobtak. Nem játszottak alárendelt szerepet, a harmadik negyedben egyszerűen lefagytak. Ismét egy jó erőfelmérő jön a bajnokság topcsapata ellen. A Falco esélyes idegenben is gyakorlatilag mindenki ellen, fontos játékosokat tartottak meg, kiemelkedő magyarokat igazoltak, Barac, Tiby és Pot minőségi légiós és még mindig náluk játszik a bajnokság legjobb játékosa Perl Zoli személyében, aki a Pécs ellen is akkor dobott kosarat, amikor csak akart. Egy 10-15 pontos vendég siker várok.

Sopron KC – Szolnoki Olajbányász

A Sopron későn állt össze, két légiós is az utolsó pillanatokban csatlakozott hozzájuk, annak viszont örülök, hogy Bors Miki megkapta a lehetőséget, mindig pozitív, ha magyar edzők kapnak kispadokat a bajnokságban. Az első fordulóban a nehezítő körülmények ellenére jól játszottak, a második negyedbeli lefagyás viszont a meccsükbe került, annak ellenére, hogy a másik három etapot megnyerték. A Szolnok idei évben egyelőre nem néz ki annyira jól, a légiósoknál sok a kérdőjel, viszont az jó jel, hogy az új edző bátran nyúl a hazai játékosokhoz, ez hosszú távon még kifizetődő lehet és ezt díjazom. Érzésem szerint hazai pályán a Sopron megnyeri a mérkőzést.

SZTE-Szedeák – Arconic-Alba Fehérvár

A Szeged három légióssal vágott neki a szezonnak, Zalaegerszegen egy abszolút nyílt sisakos játékot játszott, meglepett engem hogy milyen dinamikus és gyors kosárlabdát mutattak be, rengeteg könnyű kosarat szereztek, a két hátvéd jó igazolásnak tűnik és a magyarok is vevők erre a futós stílusra, minden dicséret megilleti Nikola Lazicsot. Amit kiemelnék még, hogy a 2-2 játékuk nagyon jól működött, jó volt őket nézni a ZTE ellen. Az Alba egy magasszerkezetű keretet rakott össze ami védekezésben jól nézett ki a második félidőben a Honvéd ellen, támadásban is keresik a missmatcheket, ezek a Szeged ellen is működhetnek. Szórakoztató meccsre számítok és meglepetésre hazai sikerre.

MVM-OSE Lions – Zalakerámia ZTE KK

Az Oroszlánynál ki kell emelnem, hogy légiósok terén olyan játékosokat hoztak, akik nagyobb ráhatással lehetnek a játékra, mint tavaly. A DEAC ellen okosan, tudatosan kosárlabdáztak, ha ezt így folytatják bárki ellen esélyesek lehetnek. A védekezésük agresszívabb mint korábban, ezekből gyors támadásokat indítottak, valamint mindig volt aki kihúzta a nehéz helyzetekből a csapatot. A hazai pálya mindig sokat jelentett nekik, én most nyolcba várom őket. A Zalaegerszeg kicsit foghíjas most, ez meg is látszott a Szeged ellen, a hosszabbításra elfáradtak. Még idő kell nekik, hogy összeálljanak, sok hibát követtek el kedden, főleg védekezésben a 2-2 ellen. A forma alapján most az Oroszlányt tartom esélyesebbnek.

Atomerőmű SE – Egis Körmend

A Paksnál is rengeteg a sérült, le is igazolták vészmegoldásként Govenst, kulcsemberek nincsenek. Ettől függetlenül jól helytálltak Szolnokon, Eilingsfeld hiánya meglátszott, nincs könnyű helyzetben Csirke Feri. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható nekik a nagy célok miatt, de nem lesz könnyű dolguk a Körmend ellen, nagyon jó légiósokat igazoltak a vasiak, külön kiemelném Cookot és Morgant. Csapatként nagyon egybe vannak, kérdés Ferencz kiesése mennyire veti vissza őket, de az látszik, hogy Kocsis Tamás folyamatosan igyekszik beépíteni a fiatal magyarokat, a FIBA Europe Cupban is lehetőséget kaptak páran. Szoros csatát várok és Körmend sikert.

HIRDETÉS
10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MendezDennisBorbély LajospepperpowerKD Recent comment authors
Borbély Lajos
Olvasó

A Körmend kifacsarva, rövid paddal érkezik Paksra, a tartalékos Paks simán legyőzheti őket.
Azt pedig nem hinném, hogy az ALBA is olyan lúzer lesz a Szeged ellen, mint amilyen a ZTE volt. De azért hajrá Körmend és hajrá Szeged!

KD
Olvasó

Hát ezt azért ne játszd meg tipmixen.

Madison
Olvasó

😀

pepperpower
Olvasó

Ja, nem kene… ???
Pl. azt nem emliti meg szakertonk, hogy a Kormend ket meccsel a lababan erkezik meg Paksra. Nem mellekes szempont. Ez a meccs meg szoros sem lesz…

Madison
Olvasó

1. DEAC
2. NKA
3. Honvéd
4. Sopron
5. Alba
6. ZTE
7. Körmend

Dennis
Olvasó

Ez milyen felsorolás Madison?
Mert ha a párosítások győzteseit írtad ki akkor jó ha 3-at eltalálsz!
Eddig 2/1.

Madison
Olvasó

Talán egy picikét bátor… Valójában a 4. párharcban a Szolnokot kellett volna írnom! ?

Mendez
Olvasó

Értjük a tréfát Mrs. Dumancsics ?

Dennis
Olvasó

6/2 ??

Madison
Olvasó

Nem is olyan rossz ez, büntetőből se megy jobban… ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés