Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Gyakorlatilag végig vezetve verte az Olaj a ZTE-t

Megint elfogyott a végén a Zalaegerszeg.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász - Zalakerámia ZTE KK 90-83 (25-19, 21-22, 23-20, 21-22)

Bajnokság, 17. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Ádám József, Balogh Gyula (Hartyáni Zsolt)

Szolnok: Pongó 7/3, Pallai 9/9, Eads 9/3, Wiggins 16, Thomas 10. Csere: Lukács 5, Jovanovics 24/12, Révész 6/3, Durham 4.

Zalaegerszeg: Hicks 16/6, Paige 12/6, Németh 2, Csuti 4, Osztojics 10/3. Csere: Mishula 13/6, Tóth 19, Csátaljay 5/3, Keller 2.

Zalaegerszegi kosárral kezdődött a mérkőzés, Dustin Thomas két büntetővel szerezte az első hazai pontokat és innentől kezdve egy jó két perces sorozatnak köszönhetően már 8-2-re vezetett az Olaj. Csuti kosarára Eads felelt, Pallai szort egy hármast a sarokból, Lubomir Ruzicka időt kért (13-4). Hicks és Pallai is bedobott egy triplát, Lukács két büntetőt, Csátaljay tört be bátran és két pont lett a jutalma. Thomas találta meg szépen Révészt, Hicks nem kevésbé Kellert, Jovanovics és Hicks egy, Mishula két vüntetőt küldött a helyére. Lukács egy pontot a vonalon hayott, Tóth kettesére Jovanovics válaszolt egy hármassal, majd Hicks tört be nagyszerűen. 25-19

Tóth Ádám tett fel egy horgot, Wiggins zsákolt, Csátaljay szórt egy triplát. Jovanovics szerzett sorozatban öt pontot, Mishula kintről célzott pontosan, Szarvas Gábor pedig időt kért (32-27). Paige hármasával zárkózott tovább a ZTE, Osztojics eladott labdáját Thomas büntette, így a vendégek is időt kértek. Eads távolról köszönt be, Csuti zsákolt, Hicks ment be a darálóba, de tökéletes ziccert tett fel. Eads bentről sem hibázott, Révész növelte 8 pontra a differenciát. Lukács húzott nagyot, Osztojics kosara után megint a Szolnok kért időt. Mishula és Pongó váltott kosarat, majd előbbi saját térfeléről dobott triplát dudaszóra. 46-41

Paige hármasával folytatódott a játék, Pongó törte fel a vendég védelmet, Jovanovics kettese után Hicks és Pallai is betalált kintről. Tóth dolhozott meg a festékben két pontért, Pongó hármasa hullott be, Osztojics válaszolt azonnal (56-52). Révész egy büntetőt dobott be, a ZTE pedig időt kért. Hicks és Tóth játszott össze, Eads dobott be egy tempót, Hicks 2+1-et mutatott be. Wiggins egy pontot a vonalon hagyott, majd második esélyből ziccerezett, sőt még egy büntetőt bedobott. Jovanovics hármasa ugrasztotta talpra a hazai közönséget, Mishula egy tempóval zárta le a rossz vendég sorozatot, aztán ismét a szolnoki légiós villant. Németh küldött a helyére két büntetőt, Jovanovics csak egyet. 69-61

Wiggins szerzett gyors négy pontot, Tóth és Paige a vonalról próbálta ellensúlyozni ezt, sőt útóbbi egy tempót is bedobott. Durham értékesített két büntetőt, Hicks is megtette ezt, Pallai adott nagy passzt Durhamnek. Paige folytatta a büntetőpárbajt, Tóth hozta vissza csapatát 4 pontra egy 2+1-es akcióval. Osztojics szerzett egy pontot, aztán pedig egy nagy gólpasszt adott Tóthnak, Wiggins verte meg könnyedén emberét (79-76). Tóth tette vissza Mishula rossz dobását, a ZTE ezt követően sorra puskázta el a lehetőségeket amivel átvehette volna a vezetést, Jovanovics pedig bedobott két büntetőt. Tóth egyet elrontott a kettőből, Jovanovics nagy triplát dobott, Thomas kosara pedig gyakorlatilag lezárta a lényegi kérdéseket. 90-83

43 hozzászólás

43
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
24 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
RolexZombiJonalbcMTE1975 Recent comment authors
Jon
Olvasó

Egy Tóth nem csinál nyarat…
A semmit nem érő vezetőség meg kellemesen elvan a langyosban.
Nekem nyilván nem érdekem az ellenkezője, de na!

MTE1975
Olvasó

Mire vár még a vezetés Ruzickát küldjék már el hatalmas nulla ez a pali!!!!
Egy nem acélos szolnok ellen megint sikerült elbakiznia a meccset.
Csak remélni merem ,hogy a kupa meccsen már nem Ő lesz a ZTE edzője. A végén ha cserél győzelem lett volna. Ákost mért nem hozta a 4.dik negyedben Hicks lépni sem bírt. Takarodjon már el innen ez a faszi .

moldi56
Olvasó

Nem vagyunk acélosak? Majd kiderül.

albc
Olvasó

Döntő lesz max.

Zombi
Olvasó

Az a pletyka járja a városban, ismétlem pletyka, hogy edző bácsi nagyon pohárkedvelő……Nehéz úgy tiszteletet kivívni, hogy folyamatosan látszik, hogy nem vagyok szomjas. Ez a keret többre hivatott ennél. Ha b@rbogár venné a kalapját és távozna, sokat segítene vele. Gondolom, hogy nem egyszerű távozásra bírni, de valahogy meg kéne értetni vele, hogy úgy segítene , ha menne….Nagy tisztelettel kérném a vezetőséget, hogy tegyenek valamit. Ha többre nem telik, akkor ők is vegyék kalapjukat, mert sajnos már a következő szezont is meg kellene alapozni….Természetesen ez csak az én véleményem, lehet nincs igazam…..Kérném a tulajdonost is, hogy a következő szezon ne menjen… Olvass tovább »

Milo
Olvasó

Lukács nem játszatásához… Sokan vagyunk alsó poszton. Jovanovic, Durham, Pongó, Pallai 80perc. Lukács, Eads, Thomas, Rudner 80perc. Wiggins, Révész 40perc. Lukács jobban szeret 3-mas poszton játszani, mint 4-esben, viszont szerintem a szezon hátralevő részében többet kell felfelé játszania, mint lefelé. Én speciel Eads helyett hoznék egy 4-3combot (Barnes, Ford stílus), már ha van rá lehetőség, hogy Lukács megkapja a kellő percét 3-mas poszton. Viszont ez esetben sem lenne 25percnél több játékideje, ha csak nem lesz extra a teljesítménye. Rudner ha visszatér 5percet biztos, hogy kapni fog. Ha ez így lesz, akkor az Eads, Lukács, Thomas triónak marad 25perc/fő/meccs. Egyszerű számmisztika.… Olvass tovább »

Milo
Olvasó

És még annyit hozzá, hogy nem az átlag 25,2percével és nem is a mai 20-szal van a legfőbb gond, hanem azzal, hogy ma 2, azaz 2 rádobása volt a gyűrűre. Szerintem aki a végjátékban a pályán akar lenni, az az előtte levő 20percben is úgy dolgozzon, hogy láthassa azt az edző, hogy akár az ő dobása is eldöntheti a végén a meccset. Ez ma abszolút nem volt meg benne, nem volt “éhes” a kosárra.

Tomi 80
Olvasó

Eads egész egyszerűen egy tévedés, ami látható, érezhető, év eleje óta. Nem tudja hozni azokat a skilleket amit egy mezőny amerikaitól elvárna az ember. Így hogy letettük a voksunkat Durham mellett, aki reményeink szerint tudja majd hozni azokat a képességeket amik Eadsből hiányoznak: (bontani a védelmet, aktívan és veszélyesen támadni a gyűrűt, aszisztokkal tömni a dobókat és a centereket) … ehhez így neki játszani is kell!!! Ami azt eredményezi hogy Eads létszám felettivé vált. Ha a továbbiakban is ezen mutatók mellett még mindig megfogja kapni a 25-30 perc közötti idejét, akkor az edző, és klub stratégiai szempontból is egy óriási… Olvass tovább »

Laci bácsi
Olvasó

Norbi meccs végén úgy jött pacsizni, hogy fa pofaja volt..nem értettem kérdeztem mi a baj és ment tovább fapofaval….

nazol
Olvasó

Renélem, hogy csak valami gyors sérődés… Ha őt jövőre elveszítjük, baszhatjuk.
Plusz, azért még elég sok van a szezonból ahhoz, hogy elkezdjünk durcizgatni.

Olajheart2
Olvasó

Én is remélem, hogy semmi komoly. Mindig olyan kedves amikor pacsizik, mosolyog.

Tarifa
Olvasó

Nyertünk, de továbbra is van egy SZARVASHIBA.

Rózsabimbó
Olvasó

Soha ne add fel!
Hajrá Zete!

Piffinger
Olvasó

Norbi Debrecenben extrát ment, most valószínű tényleg valamilyen szerkezeti kérdés állhat a játéka mögött. Legalábbis remélem.
Nekem inkább Thomas volt egy cseppet hektikus. Értem ezalatt, hogy egy cseppet faarccal tolta le a meccset…
Amúgy nekem látszik a remény, mert pl. a magyar magunk, Jovanovic és Wiggins úgy tűnnek, mint akik nagyon akarnak. Pongónak, véleményem szerint nagyon jót tett az új időszámítás.

Az új srác…?
Egyenlőre rejtély. (pedig majd neki is kell a játékidő…)

Üdv a szegi szúrkereknek!

HAJRÁ OLAJ!!!

Tomi 80
Olvasó

A 28 gp extra,mégis olykor statikusnak tüntünk elől-hátul. Szerencsénk volt hogy kulcs pillanatban a ZTE mindig belehibázott, így egyszer sem tudták átvenni a vezetést. Lukács végjátékban való kiültetése ismét érthetetlen, viszont az hogy Jovanovics a végjáték előtt kapott egy kis pihenőt jól sült el, és talán ez döntő is volt. Nagyon fontos győzelem volt, amiért jár a gratuláció, de az Alba elleni is nagyon fontos lenne…de oda ennél a mainál egészen biztosan hogy sokkal több kell majd.

Derulo
Olvasó

Szerelvényboltost ott hagyták Szolnokon legalább ?

moldi56
Olvasó

Hogy kit?

Cannibal
Olvasó

Tisztán látszott ma is Norbin,hogy perclimiten van. Az, hogy ilyen éles végjátékban szinte végig a padon ül,miközben több betli röbb ember a pályán az vicc. De mindent elmondott a reakciója a padon meg a meccs végén. Simán levadászta volna Szarvast. Jovanovics viszont megmentette a meccset ő tényleg extra igazolás nem úgy mint Eads.

Milo
Olvasó

Hogy ma miért csak 20percet játszott, azt nem tudom, viszont a meccs végi ültetése, az szerintem a ZTE szerkezetének szólt. Lényegében 3alacsonnyal és 2 centerrel játszottak. Erre reagált Szasza azzal, hogy 3alacsonyabb és lábon gyorsabb játékos játszott nálunk a végjátékban. Bár én is őt játszattam volna Eads helyett, de +3-nál jött le Norbi 1:57-tel a vége előtt és +7 lett a vége (lényegében 9, de Ostojic úgy gondolta, hogy kozmetikázza a statját), úgyhogy ezt ma nem lehet felírni Szasza számlájára. Persze kérdés, hogy mi a végső cél. Most nyertünk, de ha ezek miatt az év végén elvesztjük Norbit, azzal nagyobbat… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

Eads 25 percet töltött a pályán és messze a legmagasabb, 19 +/- értékkel zárt.

Szóval nem lehet azt mondani,
hogy kerékkötője lenne a csapatnak.

Nem extra, de több van benne,
csak valahogy még nem találták meg a helyét.

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

Cannibal
Olvasó

Teljesen egyetértek azzal, amit mondasz, de ha megnézted a reakcióját a padon mikor Jovanovics bedobta a triplát, mindenki felugrott csak Ő ült egykedvűen az inkább arról árulkodik, hogy érzi többet hozzá tudna tenni mint sokan a csapatból. Rouge, Eadset inkább hagyjuk, őt a statisztikái alapján sem indokolja semmi hogy ennyit játsszon, azt meg hogy több van benne. azt fél éve nyomjátok csak senki sem látja. De kíváncsi leszek, ha Lukács elmegy máshova, Eadsre meg már a kutya sem emlékszik akkor is ezzel jössz e, hogy több volt benne.

torma
Olvasó

Gratulálok!Sikeresen vivjuk “harcunkat” a 8-ból kikerülésért.Gyerekek ha nem szeditek össze magatokat, akkor el lesztek kergetve.Ez az idény egy hatalmas vesszőfutás eddig.
A vezetők közül valaki vehetné a fáradtságot és értékelhetné ezt az értékelhetetlent!

heraklith
Olvasó

Augusztusban leírtam hogy a keret összetétele nem lesz jó. Nem alkalmas kosárlabdázásra. Így lett. Erre egy fél szezon után rájött a szakmai vezetés is. Többen leírtuk itt, hogy hiába vagyunk az első 3-4-ben, borzasztó a játékunk. Az a durva, hogy ezzel még a csapat körüli emberek sem voltak tisztában, mert hát jól állunk. Green és Lakunas lecserélésével lehetett volna ezen javítani. Nem tettük. A csapatok sorban javítják a hibákat,még egy hónapra is (nyilván arányaiban sokkal több pénzért) hoznak légióst, sorban küldik el a megbukott eszőket és sorban javulnak fel. A 0-7-tel kezdő Paks a mezőny egyik legererősebb csapata, a Sopron… Olvass tovább »

Sedmakfun
Olvasó

A zte az utolsó negyedben miért nem cserélt?

KisArany
Olvasó

Ruzickát b@sszák már ki, mielőtt ennyi pénzből lesz kuka ez a szezon is!!

zterulez
Olvasó

Ez holnap estig is tarthatott volna, akkor se fordítottuk volna meg. A Szolnoknak gratulálok, sikeresen újraépítették magukat.

Adomás Le@urmár
Olvasó

Ez kicsit vállalhatóbb volt, mint a Kecskeméti, de még mindig kevés, Pécs ellen nyerni kell, különben égés lesz, köszönjük a Szolnokiaknak a vendéglátást!

Cannibal
Olvasó

Jó utat haza, csak azt nem értem Mishulát miért bántjátok mikor félpàlyáról dobàlja a kosarat és még meg is hajol utána.

Adomás Le@urmár
Olvasó

Mishulával egy a baj, hogy nincs itt fejben
Megértem őt, én se lennék ha bombáznák a házam, de tennék valamit ellene

turul
Olvasó

Török úr mikor szeretne színre lépni és nyilatkozni a csapat helyzetèről ??Vagy neki csak a saját pecsenye sütögetès továbbra is ?! Gondolom ma sem jelent meg a mérkőzésen !!! Le akarja zülleszteni a férfi kosárlabdát mint a nőit !?? Ébresztő
Szégyellje magát !!!

Olajheart2
Olvasó

Örülök! Hajrá Olaj! Mindent bele!

Borbély Lajos
Olvasó

Az elmúlt húsz év egyik legrosszabb edzője Zeg.—en ez a Ruzicka- megkockáztatom.
– csapatot nem tudja forgatni
– technikai hibák tömkelege
– gólpassz ismeretlen fogalom
– csapat játéka semmit sem fejlődött a rajt óta
– korábban sokat rotált, most túl keveset
– irányítót túljátszatja( mint Lazic…)
-játékosokat nem tudja használni
-ötletelésnek tűnik a rotálás
Ha a fenti hibáknak csak a felét elkerülte volna a csapat, simán lehetett volna itt most győzni.

Ilyen kamikaze játékkal csoda, hogy csak ennyi lett a különbség.
Amennyire lehetetett a tavalyi csapatot szeretni, ezt annyira nem lehet – ez nem a játékosok miatt van, hanem azért mert nem jól vannak “használva”.
Szolnokra jár a gratuláció.

fanaticfantastic
Olvasó

Hajrá Olaj! Nekem kicsit izgalmas volt, itt-ott. Meglettem volna nélküle. Azért, szép volt srácok! Jovanovic szuper igazolás volt. Ez már biztos. Viszont másnak sem kell ma szégyenkeznie!

Kimaran
Olvasó

Nem Pestre kene járni meccsek után, hanem edzeni, es akkor talán lenne levegő a meccs végén is

Ha a Pécs ellen kikaptok, azt nem teszitek zsebre

lujo
Olvasó

Normális 5. légióssal akár a négyben is lehetnénk. Nélküle a 8 is bravúr… Edzőt meg hagyjuk a p*csába. Hicksnek lóg a nyelve, Ákost meg a padon ülteti.

Milivoj
Olvasó

Az döntött, hogy Jovanovic a végén (is) extra volt, Hicks meg betlizett…, gratulálok mindkét csapatnak!

moldi56
Olvasó

Jovanovicnál sajnos egy baj van.Sok büntetőt kihagy,valamikor felezi.Igaz most mikor kellett bedobta.Ha ezen tudna változtatni…

Rolex
Olvasó

Végúlis csak megnyerte nekünk ezt a meccset Moldi,de ne zavarjon!
Miért nem inkább Pallai meg Révész Ádi hetek ota tartó szar játéka zavar?

Maestro Pantelic
Olvasó

Hicks, hétvégén talán nem a pesti éjszakát kellett volna járni és lenne energia a meccs végén is…

Milo
Olvasó

Vagy nem 38percet kellene játszatnia Ruzickának.

heraklith
Olvasó

Ha jól számolom csütörtök van. Mi ez szerinted internáló tábor?
Hol kellett volna lennie egy 30 éves fiatalnak?
Az alkesz kizsigerelte, mert nem tud rotálni. Ha nincs ott Ruzsicska, akkor ezt (is) nyerte volna a ZTE.

Maestro Pantelic
Olvasó

Igazad van, akkor remélem ezt a hétvégét meg Bécsben tölti. Hisz’ úgyis csak szerdán van a kupa meccs.

heraklith
Olvasó

Govens és Kinney egy jó bécsi vagy pesti buli után voltak a legjobbak. Nem lehetett megállitani őket.
Tízmilliós városokban éltek ezek a légiósok, most meg olyan helyeken játszanak, ahol este 7 után embert sem látni.
Ők is emberek. Nem mindegyik tud úgy teljesíteni, hogy 9 hónapig PS-ezik egy szobában.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés