Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egymás után másodszor győzött a Jászberény

A végére elfáradtak a tartalékos somogyiak.

Jászberényi KSE – Kaposvári KK 86-80 (22-22, 25-17, 22-26, 17-15)

Play-out 6. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola
V.: Cziffra Cs., Csabai-Kaskötő B., Lengyel Á. (Balogh L.)

JKSE: Garrett 15/3, Coleman 30, Brbaklics -, Czirbus 9/3, Primorac 24/6. Cserék: Ruják 2, Katona -, Füzi 3/3, Filipovic 3/3.

KKK: Krnjajski 2, Miliszavljevics 23/3, Baki 14/12, Bogdán 5, Hendlein 12/3. Cserék: Puska 5, Takács 6/6, Plézer 13/9.

Foghíjas kerettel utazott el a már biztos kieső Jászberény otthonába a Kaposvár. Mindkét csapat jó előjelekkel várhatta a találkozót, a JKSE az Oroszlányt, a KKK a Pécset győzte le az elmúlt fordulóban.

Remek energiával kezdték a mérkőzést a hazaiak, Garrett ziccere után már 6-0 volt az állás. Hendlein révén kezdte meg a felzárkózást a Kaposvár, majd Miliszavljevics is hozzátett kettőt, de innen megint feljebb kapcsolt a Jászberény és egyre jobban kezdett ellépni. Ezúttal Baki hármasa állította meg a JKSE nagy futását, sőt, Krnjajskiék meg sem álltak a vezetés megszerzéséig, ami végül Plézer hármasával lett meg (16-18). Erre még volt válasza a jászberényieknek, de a végső megmozdulás Miliszavljevics kosara volt. 22-22.

Fotó: Gémesi Balázs

A második negyedet Puska kosara nyitotta, erre öt hazai pont érkezett, majd Miliszalvjevics betörése után kért időt Patai Benjamin (27-26). Fej-fej mellett haladtak a felek, végül Primorac villanásaival újra elkezdett meglépni a hazai csapat (40-34). Erre ezúttal nem tudott reagálni a Kaposvár, 47-39-cel mentek nagyszünetre az együttesek.

Baki és Bogdán kosaraival 5-0-val nyitottak a fordulás után a vendégek és hiába Garrett kosara, Miliszavljevics távolija után már csak kettő volt közte (49-47). Kicsit bennragadt az öltözőben a JKSE, 13-4-et futott a KKK, amikor időt kellett kérnie a hazaiaknak (51-52). A kis szünet megtette a hatását, de azért továbbra sem tudott érdemben ellépni egyik gárda sem, izgalmas végjátékra volt kilátás. 69-65.

Fotó: Gémesi Balázs

A záró etapra mintha elfáradt volna a Kaposvár, a Coleman-Primorac duóra építve elment tízzel a Jászberény (77-67). Ezt az előnyt már jól tartották a hazaiak, de az utolsó percben a kaposvári fiatal, Takács Arnold két hármast is a helyére küldött egymás után, amivel feljöttek négyre a somogyiak. A fordítás azonban már nem jött össze, a Jászberény az OSE után a somogyiakat is legyőzte. 86-80.

Fotó: Gémesi Balázs

Kiemelt fotó: Gémesi Balázs

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HajraKaposCibuláre Bucimbunga Recent comment authors
HajraKapos
Olvasó

Szép volt fiúk, tisztes helytállás! A fiatalok előtt le a kalappal, éltek a lehetőséggel. Csak így tovább. Hajrá Kaposvár!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

A Mindigo “jóvoltából” nem láthattam a meccset, de olvasva a történteket szépen helytálltak a fiatalok! Legalább a Jászbi is megszerezte első hazai győzelmét. HAJRÁ KKK/OSE!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés