Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

DEAC – Atomerőmű SE

Szakértőnk hazai sikert vár.

DEAC - Atomerőmű SE

Bajnokság, 22. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, csütörtök, 18:00
V.: Földházi T., Papp P., Rácz Zs. R. (Bernáth A.)

DEAC: Dugat - Manigat - Borisov - Ivosev - Amigo.

ASE: Kovács Ák. - Ruják - Faust - Eilingsfeld - Henton.

Nehéz megjósolni a bajnokság 22. fordulójában a DEAC és Atomerőmű SE csütörtöki találkozójának az esélyesét. A hajdúságiak nagyon magabiztosan menetelnek hazai pályán, legutóbb a bajnoki címvédő Szolnokot is elkapták. Az ASE két győztes mérkőzésen van túl Braniszlav Dzunics érkezése óta, de még idegenben nem lépett pályára új edzője irányításával. Kérdéses, hogy vajon Pakstól távol is ugyanolyan hatékonyak lesznek-e az atomvárosiak.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Mindkét csapat számára nagyon fontos lesz ez a meccs, emiatt nagy küzdelemre számítok. Az Atomerőmű Braniszlav Dzunics érkezése óta két győzelmet gyűjtött be hazai pályán, így biztos vagyok benne, hogy nagy önbizalommal és jó formában utaznak Debrecenbe. Fontos lesz, hogy a gyors kosaraikat megakadályozzuk és felkészüljünk az alacsony szerkezetükre is, amiből nagyon veszélyesek, mert gyakorlatilag mindenki tud kívülről dobni. A Kovács pick&roll játékát kell limitálnunk, és akkor lehet esélyünk.

Szeretnénk hazai pályán továbbra is magabiztosak lenni, de úgy gondolom, hogy legalább olyan nehéz dolgunk lesz, mint a Szolnok ellen, ha nem még nehezebb. A hazai jó mérlegünk ellenére sem mondanám, hogy mi vagyunk az esélyesek.

Nagyon jó csapattal találkozunk, melyben öt jó légiós és három válogatott szintű magyar játszik. A Kaposvár elleni meccsünk rosszul sikerült, amit átbeszéltünk. Bízom benne, hogy vissza tudunk térni a múlt hét előtti formánkhoz. Nincsen sérültünk, mindenki hadra fogható.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: A Debrecen egy nagyon komoly csapat lett az idei szezonra, amit bizonyít a jelenlegi helyezésük és a Magyar Kupában megszerzett bronzérmük. Nemcsak kizárólag hazai pályán erősek ők, hanem idegenben is, hiszen Győrben sem véletlenül sikerült úgy szerepelniük, ahogy. Ettől függetlenül most ők játszanak otthon, ami nyilván előnyt jelent. Szeretnénk nyerni, de ez nagyon nehéz lesz. Elsősorban a saját dolgainkra igyekeztünk koncentrálni, még tovább javítani és alakítani a játékainkat. Annyi biztos, hogy sokkal precízebb és koncentráltabb játékra lesz szükség, hogy nyerni tudjunk, mint az utolsó két meccsünkön. Sérülések terén ugyanaz a helyzet, mint a múlt héten. Julian Norfleet valószínűleg játszani fog, de nem tudom, hogy hány percet bír. A többiek rendben lesznek.

[totalpoll id=”10001″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Drahos Gábor, a Miskolc, a Kecskemét, a Hódmezővásárhely, a Jászberény, a Szeged és a Kaposvár korábbi játékosa, a MEAFC jelenlegi vezetőedzője elemezte:

– Hat fordulóval az alapszakasz vége előtt nagyon kevés az olyan csapatvezetés, mely hátradőlhetne a páholyában. Nincsen ez másképp a Debrecennél és a Paksnál sem. A DEAC-nál a Magyar Kupa bronzérmet szeretnék megfejelni egy újabb extra helyezéssel. Az Atomerőmű háza táján pedig Dzunics lendületét és az egyre inkább magára találó társaságot szeretnék a harcban tartani a legjobb pozíciókért. Olyan kiegyenlített ez a mezőny, hogy gyakorlatilag a play-out és a felsőház pozíciói között még óriási átjáróház is lehet.

A Debrecen hazai pályán több, mint markáns teljesítményt vonultatott föl idén. Valami miatt azt gondolom, hogy ez a széria most sem fog meginogni.

Leginkább extra kezdőötöse révén – ahol egy paksi múlttal is rendelkező komoly spíler játszik Dugat személyében – meg fogja tartani ezt a mostani pozícióját legalább egy fordulón keresztül.

HIRDETÉS
5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
moldi56falco2008Expertgulyasszabolcs00Artur Doki Recent comment authors
falco2008
Vendég
falco2008

Gyerünk DEAC!

Expert
Olvasó

Ez a meccs beárazza a Paksot. A Debrecen viszont nagyon jó idén, így magabiztos hazai győzelmet várok. Vendég győzelemnél az alsóházat szinte biztosan elkerüli az ASE és a felsőház se reménytelen.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Tyű, Földházi és Papp együtt???Micsoda ámokfutások lesznek ott… Előre is részvétem a debreceni és paksi szurkolóknak! ?

moldi56
Olvasó

Földházi már majdnem 2 éve nem vezetett az Olajnak meccset.Talán nem véletlenül.

Artur Doki
Olvasó

Hajrá ASE!
Ez meccs meg fogja mutatni,hogy hol tartunk és hogy lehetnek-e vérmesebb reményeink…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés