Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Csősz Tamás: Szolnokon mi más lehetne a cél, mint a legjobbnak lenni?

Két válogatott játékos már aláírta a szerződését, Pór Péter szakmai igazgatóként tér vissza.:

:

Mint ismert, a nyolcszoros bajnok Szolnoki Olaj KK tulajdonosváltás kellős közepén tart, dr. Nyerges Zsolt nagyvállalkozó a Tisza-parti megyeszékhely önkormányzatának adományozta az általa működtetett kosárcsapatot. A leköszönő tulajdonos a napokban nyilatkozott a leendő ügyvezető igazgató személyéről, Csősz Tamásról. A banki szférából a sport világába érkező közgazdásszal a jövőről, a rá váró feladatokról beszélgettünk.

– A férfi A-csoportos bajnokság legeredményesebb klubjának, a kupa címvédőjének ügyvezetője lett július elején. Sokan kíváncsiak arra, hogy ki is ön, milyen kötődése van a sporthoz?

– Szolnoki vagyok, mindig is itt éltem, a munkám, az egyik nagy kereskedelmi bank szólított el csak a városból. Természetesen én is kosárlabdáztam, akkoriban a legtöbb fiú a városban az Olajban akart játszani. Az utánpótlásban végigjártam a csapatokat egészen az U20-ig, aztán a tanulást választottam. Emellett játékvezetőként az A-csoportig jutottam, ám a munka és a család mellett ez már nem fért bele sokáig, így elköszöntem a kosárpályáktól. A banki pályafutásom is remekül alakult, ebben a helyzetben ért Szalay Ferenc polgármester úr felkérése a klub vezetésére.

– Jól látom, hogy ez akkor érzelmi kihívás is egyben?

– Az érzelmi része nélkül nem vágtam volna bele, de önmagában a kötődés kevés lett volna ahhoz, hogy egy teljesen más területre evezzek. Komoly szakmai, vezetői kihívást látok a szolnoki kosárlabda működtetésében, hiszek abban, hogy az üzleti szférából hozott szemlélet egyfajta mintaklubbá változtatja az Olajt.

– Azért eredményekből eddig sem volt hiány.

– Persze, de talán pont ezért is várom már nagyon a munkát, mivel egy olyan értéket kell megőrizni, ami tiszteletre méltó és sikerekben gazdag. Egy csapat sikerességét megtartani, s emellett folyamatosan fejlődni a marketing, az üzleti és szurkolói kapcsolatok terén, igazi profi klubbá válni minden téren, ez egy nagyszerű feladat!

– Azt mondja, várja a munkát. Úgy tudjuk, már ön az ügyvezető.

– Igen, 2019. július 4-e óta én vezetem a klubot, de az Olajbányász 2020 Kft tulajdonosa jelen pillanatban még a Szolnoki Olaj KK Kft. Várom az adományozás megvalósulását, azt, hogy a város gyakorolja a tulajdonosi jogokat. Sokat segít ebben az átmeneti időszakban Tóth Zoltán, aki a szolnoki kosárlabda emblematikus alakja, tapasztalatára a későbbiekben is számítok

– Milyen célokkal vág majd neki az új cég a szolnoki kosárlabda működtetésébe?

– Szolnokon mi más lehetne a cél, mint a legjobbnak lenni? Persze a csapatot tavaly sújtó példátlan sérüléshullám miatt a nemzetközi szereplésünk kérdésessé vált, ez pedig értelemszerűen nem könnyíti meg az igazolásainkat, de ettől még nem változtak az elvárások: a legjobbak szeretnénk lenni minden fronton.

– Mi az, amit másként szeretne csinálni?

– A szurkolókkal és szponzorokkal való kapcsolattartásban jelentős fejlődést szeretnék elérni. Az utánpótláskorú játékosoknak monitoring programot indítunk, melyet Pór Péter szakmai igazgató és a másodedzőink dolgoznak majd ki. A csapat digitális kirakatán is változtatunk, már fejlesztés alatt áll az új honlap, s mozgalmasabbak lesznek közösségi felületeink is.

– Ha már említette Pór Pétert, mi lesz a szakmai stábbal?

– Edzőink változatlanok maradnak, Pór Péter szakmai igazgatóként áll a munka élére. Nagyon bízom ebben a csapatban, nem titkolom, szép eredményeket várok tőlük. Az utánpótlás területén komoly előrelépésre számítok, a klubnak jó ideje nem sikerült beépítenie a fiatalokat a csapatba. Szoros együttműködésben fogunk dolgozni a Szolnoki Kosárlabda Akadémiával, hogy a fiataljaink a lehető legjobban felkészítve érkezzenek a felnőtt csapathoz. De ezzel nem állunk meg, csapatot indítunk a B-csoportban, ahol a fiataljaink rendszeres játéklehetőséget kapnak, azaz meglesz az a lépcsőfok a fejlődésükben, ami eddig hiányzott. De talán megbocsátja nekem, hogy a részletes tervekről, a konkrétumokról először a szurkolóinkat szeretném tájékoztatni, utána természetesen szívesen állunk a sajtó rendelkezésére.

– Eddig elég keveset lehet hallani arról, kikkel képzeli el a jövőt az Olaj. Megértve a szurkolók irányába tett vállalást, mi az, ami megosztható a nyilvánossággal?

– Két válogatott játékos már aláírta a szerződését, s a szakmai stáb is változatlan marad a csapat élén. Komoly tárgyalásokat folytatunk többekkel, de erről tényleg akkor tudok csak érdemben szólni, ha a céget érintő tulajdonjogi kérdések végére pont kerül. Azon dolgozunk az önkormányzattal, hogy minden zökkenőmentesen megoldódjon. Egy kis türelmet szeretnék addig kérni szurkolóinktól, szimpatizánsainktól. Egyet biztosan ígérhetek, egy olyan klubot építünk, ahol a csapat része lesz a játékosokon és edzőkön túl valamennyi szurkolónk. Hiszek abban, hogy újra meg tudjuk tölteni a lelátókat, s meccsről meccsre ismét az a csodálatos hangulat tölti meg a tiszaligeti csarnokunkat, ami miatt a szolnoki kosárlabda engem is elvarázsolt gyermekkoromban.

Fotó: Zsu

68 hozzászólás

68
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
53 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
atibácsiRougeAramisIncicicaWSreborn Recent comment authors
atibácsi
Olvasó

Valami azt súgja, nem lesz egyszerű ez a történet. Lassan halad az átadás- átvétel, nem tisztázódottak a gazdasági- szakmai viszonyok. Ha ebben Voja részt vesz, az jó jel lenne. Kételkedem benne. Hajrá Tamás, hajrá Olaj!

Zsarkov
Olvasó

Minden tisztázott, nem azért halad lassabban…

derryl
Olvasó

A nicked respect, amiket írsz, az is. Kicsit sűrűbben is megoszthatnád velünk az infóidat!

Zsarkov
Olvasó

Köszi…, gyerekkori példaképem az öreg Viktor…, igazi zseni volt annak minden pozitívumával és negatívumával…, ha tudok valamit, megosztom majd! ?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Felejthetetlen volt a csóka. Ahogy bemelegítésnél, szinte, csak a félpályáról dobott.

Incicica
Olvasó

Hová tűnt a hétfői Nyerges-cikk? Érdekes mondat, hogy először nem a sajtót, hanem a szurkolókat tájékoztatják. Hogyan? Sajnos semmi konkrétum nincs ebben az írásban.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Én a keresőbe Nyergest beírva megtaláltam.

MoBamba
Olvasó

Benkéről tud valaki valamit?

ballislife
Olvasó

Sokan azt hangoztatják, hogy falcoba megy

MoBamba
Olvasó

Mindenki odamegy? Lassan a fél válogatott ott játszik…

Aramis
Vendég
Aramis

Mert a fél válogatottnak a fele szombathelyi nevelés 😀

WSreborn
Olvasó

Állítólag Falco, nem csak Szombathelyen, Szolnokon is ez a pletyka. A BL miatt dönt így azt rebesgetik, de nyilván amíg nincs bejelentve addig ez csak pletyka….

Zsarkov
Olvasó

Benke és Voja közül maximum az egyik marad…, Vojára van nagyobb esély

Tarifa
Olvasó

Most sem vagyok okosabb.

Voja77
Vendég
Voja77

És nem csak nyárra a családjához…?

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR1941
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR1941

Ivko hazahozza???

Voja77
Vendég
Voja77

Részben igen, Ivkónak is köszönhető……

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR1941
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR1941

Én elhiszem neked. Valahol logikus is lenne nem akara árulo lenni Alba,Falco,Körmend kizárva.Abba meg senki nem köthet bele ,hogy ha haza akar menni.Csak mostantól ne mondja nekem senki ,hogy nincs Kaposváron pénz.

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR1941
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR1941

Két válogatott Juhos és Kovács Peti ???

derryl
Olvasó

Ha az utolsó két mondat megvalósul, már megérte!

pbask
Vendég
pbask

Sok sikert a Szolnoknak.
Voja Juhos a kettő szerintem.

derryl
Olvasó

Kovács, Juhos, mindkettő válogatott.

pbask
Vendég
pbask

Kovácsnak nem volt szerződése jövőre? azért zártam ki

milanka487
Olvasó

pbask igen kovácsnak szerződése van ő nem lehet

derryl
Olvasó

Én úgy tudtam, a második sérülése előtt írt alá, de mindegy.

Kíváncsian várom a további fejleményeket, ha valami csoda történne, és Voja, Szili maradna, + Rudner, Pallai, Taiwo, ez már némi bizakodásra ad okot, jó légiósok mellett. Sajna, tudjuk, a légiósokba bele tudunk választani, egy-két kivételtől eltekintve.

Voja77
Vendég
Voja77

Szerintem nem!!!!

Voja77
Vendég
Voja77

Voja Kaposvárra jön haza!!!!!

milanka487
Olvasó

Jó vicc…?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Mivel kaposvári, oda megy haza, de itt az a kérdés, hogy melyik csapatban játszik jövőre.

milanka487
Olvasó

Reméljük az Olajban!

KPSVRKK
Olvasó

Jó lenne, de…

milanka487
Olvasó

De mi?

KPSVRKK
Olvasó

Lennének érvek Kaposvár irányába – szép, új munkahely, Fekete Ádámmal nagyon jó kapcsolat, család, barátok – de túl sok anyagi áldozattal járna. Persze az ígéretekről nem tudni, de itt nincsenek nagy célok.
Új oligarcha, bocs szponzor sem tűnt fel a színen.
Legfeljebb Károlyunk mutathatja meg mennyire szeretné megtölteni az Arénát.
Mondjuk kb arról szól a csapatok büdzséje, hogy a helyi polgárjenő mennyi pénzt gründol össze.

Szóval jó lenne, de sztem nem jön.

Voja77
Vendég
Voja77

Jó lesz…..

Dudi
Olvasó

Legyen úgy, ahogy mondja. Az erős bajnoksàgnak kell egy jó Szolnok. Sok sikert

milanka487
Olvasó

Korrekt vagy!? Lehet rivalizálás de szükség van a jó bajnokságra

Heindrich
Olvasó

A közelmúlt legjobb meccseit a Falco-val játszottuk. Kell 4-5 erős csapat hogy ne legyen uncsi a bajnokság. Szimpi az új boss, jól látja a problémákat: Hajrá OLAJ!!!

milanka487
Olvasó

Szerintem az egyik legnagyobb pozitívum hogy Kovács után lesz biztosan egy vagy kettő válogatott játékos

ballislife
Olvasó

Aki tud biztos infót vojáról és benkéről, az légyszíves írjon már valamit róluk!

Zsarkov
Olvasó

Voja kivár, aug elejéig ad választ, nem a pénz dönt, az megvan…, az új koncepciónak kell meggyőznie

derryl
Olvasó

Remélem, az új főnök új szemléletet is hoz, különben minden marad a régiben.

Zsarkov
Olvasó

Amennyire ismerem, abban biztos vagyok, hogy nem az eddigi “leszarom a szurkolókat” vonalat fogja folytatni, olyan gazdasági szakember, aki kommunikációban is magasan veri a korábbi ügyvezetőt – bár őt nem nehéz, neki a szurkoló csak szükségtelen rossz volt…

donnarumma
Olvasó

Miért van az,hogy ígérni,”kampányolni” mindig mindenki olyan jól tud?!
Legyen így,sok sikert

milanka487
Olvasó

Ki lehet az a két válogatott?

ballislife
Olvasó

Juhos és Kovács

milanka487
Olvasó

De Kovácsnak élő szerződese van, ő nem írhatott alá

szurkolo01
Olvasó

Benke,Voja?

Bilbao
Olvasó

Kovács és Benke

milanka487
Olvasó

Honnan tudod?

ballislife
Olvasó

És akkor juhossal mi van, ő mégse az olajba megy?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Juhos válogatott?

milanka487
Olvasó

Igen válogatott

milanka487
Olvasó

Na de akkor most ki is az a 2 aki aláírt?

dell
Olvasó

A két válogatott Kovács és Juhos.Kovács már a 2.lábtörése előtt aláírt.

ferrroil
Olvasó

Govens+Rosco

milanka487
Olvasó

Ezt meg honnan veszed?

szurkolo01
Olvasó

Érdekes felvetés! Esetleg Váradi?

milanka487
Olvasó

Plusz Perl ??

Zsarkov
Olvasó

Meg a baltás

Bilbao
Olvasó

Ez egyelőre szimpatikus.

J.R.Benitez
Olvasó

Csatlakozom. Annyi kiegészitéssel: csapatot inditanak a B csoportban….akkor kár volt az a parádé. Nem szabad a gyerekeket soha felhasználni szerintem. Amúgy az a jó ha mindenhol az önkori a tulaj, az a legbiztosabb. Ciki, nem ciki, ez az igazság!

Setback
Vendég
Setback

Komolyan ennyire nem érted? Azok a srácok egész évben harcoltak az nb2-ben. Járt nekik, hogy a döntőben ott lehessenek. Te mit szólnál, ha végiggüriznél egy évet, ott a döntő, de mégsem játhatsz? Kápis?

J.R.Benitez
Olvasó

Setback! Akkor is leirtam, most is. Ezzel semmi baj. De! Mondjuk ki az ismert okok miatt mki tudta nincs esélyetek. Ezért lett ez bezengve. Ha mondjuk van Benke és Kovács, és ti vezettek egy nullra, nagy ivben tojtak volna a fiatalokra! Nem mentek volna döntőre az tuti. Aki mást mond rohadt naiv. Erre utaltam.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ha…
Engedd már el. Bajnok a Falco.

J.R.Benitez
Olvasó

Ok. Bocs hogy meg mertem szólalni.

Rouge
Vendég
Rouge

“…Komolyan ennyire nem érted? Azok a srácok egész évben harcoltak az nb2-ben. Járt nekik, hogy a döntőben ott lehessenek…”

Teljesen másról szólt a történet:
az U23 egyedüliként a portfolióból
Nyergesnél maradt,
és ha megnyerték volna a döntőt,
ha SAJÁT jogon a felsőbb osztályba léptek volna,
akkor az azt jelentette volna,
hogy játszhat idegenlégiós a csapatban.

Onnantól kezdve pedig egy-két év,
és Nyergesnek újra van egy saját
NB1-es csapata.

Ennyi (volt) a sztori.

J.R.Benitez
Olvasó

Ezt nem tudtam. Akkor meg pláne tartom amit irtam korábban : szinte még gyerekeket nem jó dolog felhasználni, kihasználni. Plusz nem tudom őket megkérdezte e vki hogy mit akarnak. Nem mindből lesz A csoportos kosaras. Nekik szerintem nagyobb élmény lett volna egy bajnoki elődöntő 2548 néző előtt.(Direkt csak ennyit irtam nehogy ezen menjen a feszkó.) Mert lesznek közülük olyanok akiknek ez egy vissza nem térő lehetőség. B csoportban meg játszhat még esetleg 15 évet is. Vagy ez is butaság? Amugy meg Szolnok sportjának jpbb ha önkori a tulaj. Annál biztosabb nincs. Mindenhol az kellene.

Bilbao
Olvasó

Akkor az U23 még most is Nyergesnél van? Akkor a lehetőség adott, hogy NB2-be jusson, onnan pedig majd NB1-be. Vagy nem jól mondom?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés