Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Visszavágott az Albának a Zalaegerszeg

A félidő után nagyot mentek Sebastjan Krasovec tanítványai.

Arconic-Alba Fehérvár – Zalakerámia ZTE KK 73-78 (29-19, 19-21, 16-25, 9-13)

Bajnokság, 16. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Kapitány Gellért, Kapusi Gábor (Forrai Sámuel)

Alba Fehérvár: Pongó 15/9, Somogyi 18/6, DeCosey 6, Ford 4/3, Philmore 15. Cserék: Vojvoda 13, Takács Mi. 2, Takács Ma. -, Szabó -.

Zalaegerszeg: Trice 10, O'Reilly 12/3, Smith 14/6, Polster 3/3, Ostojic 4. Cserék: Keller 14/12, Rakicevic 12, Csuti -, Szalay 3/3, Zsíros 6/6.

Két kihagyott triplával indult a meccs, majd Polster kísérlete hullott a gyűrűbe, de Philmore és Pongó gyors kosaraival azonnal fordított az Alba, majd Somogyi is végigvitt egy gyorsindítást (6-3). Smith hármasának köszönhetően egyelőre nem tudott jobban elhúzni a fehérvári alakulat, de összességében a hazaiak uralták a kezdeti perceket, így nem volt véletlen Sebastjan Krasovec időkérése (15-8). Smith próbálta felzárkóztatni az övéit, de a Vojvoda-Pongó-Somogyi trió vezérletével szinte mindenre jött a válasz a Székesfehérvártól (20-13). A hátralevő két percben még jobban feljebb kapcsolták a rakétákat a hazaiak, így már az első negyed végére megnyugtató előnyt dolgoztak ki. 29-19.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Bár a második etap elején beköszönt tíz pont alá a ZTE, DeCosey kosaraival továbbra is tartotta a távolságot az Alba. Rakicevic és Keller lépett elő a vendégeknél, szinte a semmiből fel is jöttek hatra a zalaegerszegiek, de Smith technikai hibáját kihasználva Vojvoda három büntetőt is dobhatott (36-27). Szalay egyből egy triplával szállt be a padról. Ebben a periódusban nagyon kapkodóssá vált a Zete játéka, bő egy percen belül három labdát is elszórtak a vendégek, újra időt kellett kérnie Sebastjan Krasovecnek (40-30). A kis szünet után mindkét oldalon beesett két-két távoli, így a differencia érdemben nem változott a nagyszünetre. 48-40.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Somogyi a fordulás után ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, az ő triplája jelentette az első kosarat, de egyelőre tartotta a távolságot a ZTE (53-45). Olyannyira, hogy Zsíros beállásával fel is lendült a vendégek játéka, mindössze háromra olvadt az Alba előnye, időt is kért Matthias Zollner (53-50). Philmore közelije jókor érkezett hazai szempontból, ám Keller újabb trojkát értékesített (55-53). Ezekben a percekben felváltva érkeztek a kosarak, O’Reilly találatával pedig átvette a vezetést a Zalaegerszeg, majd Keller megint jól célzott távolról (56-60). DeCosey és Vojvoda révén egyenlítettek a hazaiak és bár Philmore közelijével össze is jött a fordítás, Keller újabb hármast szerzett, majd O’Reilly csinált egy 2+1-es akciót (62-65). A játékrész utolsó másodperceiben még Philmore dobott egy újabb kosarat, de így is megmaradt a zalaegerszegi előny. 64-65.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Gyors kosárváltással startolt a záró etap, az utolsó hét percre kétpontos vendég vezetéssel fordultak a felek (67-69). Pongó egyenlített büntetőből, ám erre megint három zalaegerszegi pont érkezett, újra időt kellett kérnie Matthias Zollnernek (69-72). Keller maradt a földön egy lepattanóért folyó csata után, de szerencsére komolyabb baj nem történt. Kevesebb, mint négy perc volt vissza, amikor Rakicevic csent labdát, elment öttel a ZTE (69-74). Somogyi találta meg a rést a vendég védelmen, majd több, mint egy percig nem esett kosár. Két és fél perccel a vége előtt, három pontos hátrányban támadhatott a Fehérvár, de lejárt a támadóidő. Rakicevic és Vojvoda is gyors kosarat szerzett, egy perc maradt az órán (73-76). Vojvoda állt bele egy nehéz triplába, de a kísérlete lejött, a visszatámadásból pedig Ostojic visszatett egy támadólepattanót, ezzel pedig megnyerte a forduló rangadóját a Zalakerámia ZTE KK. 73-78.

Fotók: Bálizs Zsuzsa

 

57 hozzászólás

57
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
23 Comment threads
34 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
34 Comment authors
PojacaMiloFeffo-ZTEBobby666TaKkeRr Recent comment authors
Feffo-ZTE
Olvasó

Nagyon szép, amit csinálunk, de azért parádés csapatépítésről ne beszéljünk. Belenyúltunk az 5 légiósba úgy, hogy korábban nem. És Krasovec is jó edzőnek tűnik. A legjobb 4-be is juthatunk, de igazi csapatépítésről akkor beszélhetünk, ha ebből jövőre is láthatunk valamit. Márpedig a mostani 5 légiósból 3-4 jövőre máshol lesz, a fiataljaink nem extrák a mezőnyben és a magyarokra se lehet annyira építeni. Örüljünk, de ne üljünk még lakodalmat.

Horvath Bela
Olvasó

Nem tudom, hogyan kell definiálni azt a csapatot és a velük elvégzett munkát, amelyik a szezonkezdet óta meccsről meccsre egységesebb, mentálisan erősödött és mindent megtesz a sikerért. Azért szerintem a Barnett–Wilson–De Cosey–Parks–Holton ötös egyénileg képzettebb játékosokból állt, mint a mostani ZTE-légiósok (talán 1 vagy max. 2 játékosnál lehet vitatkozni). Az Alba ellen öten dobtak tíz, vagy annál több pontot. Smith-t szerintem a Göcsej Kupa után a szurkolók jó része hazaküldte volna, jelenleg a ZTE legponterősebb és egyben legfegyelmezettebb játékosa. Igazad van, hogy a fiatalok nem extrák, de nem lógnak ki, hozzáteszik ők is a részüket a meccsekhez. Mellettük a Zsíros,… Olvass tovább »

Pojaca
Olvasó

Vakon vagy Ferike! Abszolút igaza van az előttem szóló H. B. kollégának, remekül leírta a tényeket!

Borbély Lajos
Olvasó

Pojaca, márpedig Feffo kolléga nagyon jól látja, az ő írásnak minden betűje igaz. Nincs itt semmiféle csapatépítés, egyszerűen idén jól belenyúlt a ZTE, ahogyan korábban pl. a Berény, vagy a Szeged. Ennek persze most örülni kell. A mai klubvezetőknek arra kell (ene) hatalmas energiákat fordítani, hogy a következő évi keret mindenféle szempontból összeillő játékosokból álljon. Az adott évadbeli csapatot lehetetlen megtartani, mert a siker után a tehetősebb klubbok lerabolják a kisebbet. Vagy a játékos emberkereskedője keres a játékosnak többet fizető csapatot. Ezt is meg lehet érteni, mert a játékos pénzt akar keresni.

Horvath Bela
Olvasó

Természetesen elfogadom, ha te így látod. Én viszont azt gondolom, hogy jelenleg Smith az a játékos, aki után esetleg lehetne komoly érdeklő. Egyébként nincs klasszis kosarasa a ZTE-nek (sem magyar, sem külföldi), mutatókban sincs kiugró teljesítmény. Mindenkinek megvan a helye, mindenki teszi a dolgát, így kerek a csapat, ami Krasovecet dicséri. Szerinted melyik játékos miatt kellene izgulni, hogy ne vigye el valamelyik nagy? Az idei ZTE ereje a csapategység.

Bobby666
Olvasó

Török Robi, Bencze Tomi és Krasovec.. Parádés ez a hármas! Gratulálok ZTE!!!

Wilson
Olvasó

Ezt a meccset az Alba 3 helyen is elveszítette! 1. Nem alakított ki nagyobb fórt amikor ment a szekér. (1.félidő) 2. Szűk rotációval nyomtuk végig. 3. Rossz döntések általában az egész második félidőben de a győztes kilétét tekintve főleg az utolsó másfél percben. Azért azt lássuk be, hogy bármennyire és erős ez a csapat és papíron komoly célokért küzd/küzdhet az nem járja, hogy 7 emberrel játszunk le úgy egy meccset, hogy abból az egyik Takács. Bármennyire is ügyesek a játékosok és össze vannak szokva ők is emberek, ezt a tempót amit elöl hátul diktáltak a csapatok egyszerűen nem lehet bírni… Olvass tovább »

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Ez igen, gratulálok a Zetének, irigylésre méltó teljesítmény! Bárcsak mi is itt tartanánk…!

Borbély Lajos
Olvasó

Nagy gratuláció. Így megvan az elszórakozott paksi meg egyik korrigálása, most már “csak” otthon kellene legyözni valamelyik másik nagyot. Krasovec nagyon-nagyon jól cserélt végig. Albánál Somogyi extra. Viszont a mi három fiatalunk összességében messze hasznosabb a csapatnak, mint az Alba fiataljai. Az Alba új centere kinézetre brutálisnak tűnik, kérdés, mennyire tudják majd ebbe a rohanós csapatba beilleszteni. Régen láttam ilyen jó meccset, a szolnokinál is nagyobb volt az iram. Még az is lehet, hogy a második félideji eredmények alapján első a ZTE. Parádés volt most is ekkor a védekezés. Viszont Krasovec mesternek meg kellene tanítani a csapatot legalább arra, hogy… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Szerintem nem az egyik legfiatalabb, hanem a legfiatalabb. A 28 éves Zsíros a legidősebb, a légiósok is mind 25-27 évesek.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Zollner végre hagyja játszani Somogyi Ádámot, Vojvoda viszont nem találja a helyét az Albában!

Cibona5
Olvasó

Kijött a két edző közötti különbség. A nagyképű, bunkó Zollner egész második félidőben, meg a meccs után is a bíróknak magyarázott, ahelyett, hogy játékosainak mondta volna, mi a feladat. Krasovec ezzel szemben jól forgatta a csapatát és azzal foglalkozott, ami egy edző dolga.

Master1
Olvasó

Az Alba csak az első félidőben van előnyben Somogyi miatt a többi együttessel szemben, egyébként egy átlagos csapat, tele öncélú játékossal.
Egy ilyen fegyelmezetlen, és egyéni érdekeket előtérbe helyező csapat nem tekinthető a Falco komoly kihívójának, és semmilyen szinten nem tartom őket esélyesnek még a döntőbe jutásra sem.

Papika
Olvasó

Fehérváriként igazat kell, hogy adjak sok dologban. Zollner kevés ehhez a csapathoz. Most simán lemeccselték. Nézte ahogy a játékosok sokadszor is tanáxstalanul forgolódtak a labdá val. Amint nem tudott rohanni az Alba már vége is volr a bálnak. Nem tudott reagálni semmure nem tudott belenyúlni a meccsbe. Tanácstalannak láttam. Vojvoda meg 1 lett a sok közül. Már nem l emeljedik ki a csapatból. Elfáradt vagy gondjai vannak, de láthatóan nincs ott a meccseken fejben.

zterulez
Olvasó

14 millió gondja van…

Rolex
Olvasó

Ő már egészen máshol van fejben…

Master1
Olvasó

Mit lehet tudni, hol folytatja jövőre?

Milo
Olvasó

Megerősített információk szerint Vojvoda jövőre a bíróságon folytatja a karrierjét.

bbzte
Olvasó

Óriási Gratuláció! Nagyon szép skalpot szereztünk….nem sokan fognak Fehérváron nyerni idén. Jó kis meccs volt, az elején beragadtunk, de küzdöttünk, akartunk, fejben és szívben erősebbek voltunk, és most mi jöttünk ki belole a végén jól. Albanak tavaszig további sok sikert (akkor majd ujra találkozunk)

Zetesziv
Olvasó

ZETE sziv megint megdobbant!Grat a Csapatnak nagyon nagy Győzelem volt!!KÉK AZ ISTEN!!

törrögszultán
Olvasó

ZTE szív? Sorold a saját nevelésű játékosokat a mai csapatotokból légyszi.

zterulez
Olvasó

Polster Attila, Csuti Kornél, Szalay Domonkos

KD
Olvasó

Gratula Egerszegre, ezzel az alapszakasz elsőségért folyó harc kétszereplősre szükült. Hogy a klasszikust idézzem: a pénz nem dob kosarat.

Horvath Bela
Olvasó

Bármi is lesz a bajnokság végeredménye, Zalaegerszegen megmutatták, hogy a tudatos csapatépítés mennyit érhet. Nézem a statisztikát, Smith megint szinte hibátlanul teljesített. Hetek óta hozza ezt a szintet. Ritka az ilyen légiós. Jár a nagy gratuláció a ZTE-nek, ebből akár még érem is lehet a végén.

zterulez
Olvasó

Nagy skalp volt. Gratulálok! Izgalmas párharc lesz ez a playoffban.

törrögszultán
Olvasó

+ 3 ide!

heraklith
Olvasó

Milyen +3 te ostoba?

heraklith
Olvasó

Nem hinném hogy az Albával játszanánk a Playoffban. Jó lenne ha a 4. helyet el tudnánk csípni, de az nagyon nehéz lesz. Ahogy a Sopronnak is annál előbbre végezni. Szerintem (vagyis remélem) a Sopron elleni meccs fog dönteni a 4-5. hely sorsáról, az kettőt fog érni.
A 6. helyig talán nem csúszunk vissza és szerintem az Alba is a helyén van a 3. helyen.

zterulez
Olvasó

Az első 3 hely valóban szinte biztosra vehető. 4-5-6-7 helyeken lesznek még mozgások. Én csak azt kívánom, hogy maradjon mindenki egészséges.

Horvath Bela
Olvasó

Lesznek még érdekes mérkőzések:

Február 4.
Sopron KC-Zalakerámia ZTE KK

Február 15.
Egis Körmend-Sopron KC

Február 18.
Szolnoki Olajbányász-Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Március 4.
Zalakerámia ZTE KK-Szolnoki Olajbányász
Sopron KC-Arconic-Alba Fehérvár

Március 11.
Zalakerámia ZTE KK-Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Március 18.
Zalakerámia ZTE KK-Atomerőmű SE
Egis Körmend-Szolnoki Olajbányász

Március 25.
Arconic-Alba Fehérvár-Szolnoki Olajbányász
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Egis Körmend

2023. április 1.
Arconic-Alba Fehérvár-Szombathely Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

oldschool
Olvasó

Motivációval, szívvel, csapatként, idegenben is! Krasovec piszok jól forgat, nagy gratula Mindenkinek! Korábbi (szurkolást érintő) hozzászólásomhoz kapcsolódóan: Valahogy így kell ezt zalai Srácok, idegenben is! Ez a beszéd! Ölelés itthonról, jó utat hazafelé! Fehérvárt ne temesse senki, van ott “kraft” még!

törrögszultán
Olvasó

Nagyon rossz, gyenge 2. félidőt produkált az Alba, Így nem lehet győzni!!!!
K.Ivánnak sertéstelepe van Egerszegen…? No és mekkora hátast dobott!
A zalaegerszegi csürhe, alpári , sötét szurkolótábor!!!

heraklith
Olvasó

Nagyon szar neked. Örülünk neki. ?

Pbask
Olvasó

Inkább Ők, mint a Simi-féle bagázs.
Nevelt játékosotokról így beszélni, akit elüldöztetek..Jár a taps.

törrögszultán
Olvasó

Nektek mennyi a saját nevelésetek??

moldi56
Olvasó

Nektek mindenki alpári és sötét ha nem abban a stílusban szurkolnak ahogyan ti.Illetve az nem is szurkolás.Meg kell nézni a képeket,kb.Szolnokon a szigligeti színházban így ülnek a nézők.

törrögszultán
Olvasó

Az alpári, az akkor is alpári!

bbzte
Olvasó

Gratulalok a hozzászólásodhoz…..gondolom már a 4. negyed közepén elkezdted megfogalmazni. Latszik hogy nagy munka van benne…

törrögszultán
Olvasó

Te dijtáltad sötét!

Muszka7909
Olvasó

Köszönjük a gratulációdat és a kedves szavakat te szerencsétlen egysejtű?

törrögszultán
Olvasó

Agyatlan sötét vagy ott zalában!

Muszka7909
Olvasó

Hozzászólásaidból ítélve te sem lehetsz valami éles kés a fiókba te Moslék ?

gabor77
Olvasó

Nekünk legalább van szurkolótáborunk ???

törrögszultán
Olvasó

Ki köpködte korábban a játékosait,mondjad csak zalai…?

gabor77
Olvasó

Fejér sárgapárna vagy szultán vezér? ???

TaKkeRr
Olvasó

Szultan kurva, mivan savanyu a szolo? Megbasztunk titeket a palyan is es a nyilvan a lelaton is (szedd ossze a nyuggereket es a tizeveseket te csicska). Meccs utan szepen elfoglaltuk a stadion melletti presszot, aludj inkabb cseled…ZTE ?

KKKfanta
Olvasó

Voja gyere haza Kaposvárra. Nem szeretsz már te ott lenni mi tudjuk!

moldi56
Olvasó

Vojának kisiklott a pályája,mikor elhagyta Szolnokot.Azóta jóformán árnyéka önmagának.Itt az Olajnál bejáratott helye volt,a csapat köréje épült.Nagy hiba volt Fehérvárra igazolnia.Én nem mondom,hogy jöjjön vissza az Olajhoz,mi már megtaláltuk a csapatunkat,amiben őneki nincs helye.Valóban jobb ha visszamegy Kaposvárra.

Verocska
Olvasó

A Vojának akkor siklott ki a pályája amikor a Zollner lett az Alba edzője. Én még egy csapatnál sem láttam olyant, hogy egy edző ilyen látványosan nem bírja egy játékosát. Példa erre pont a szolnoki meccs. Azt meg, hogy az Albát választotta az csak rá tartozik.

YoWassupFam
Olvasó

Még jó, hogy nem te döntöd el ki játszhat Szolnokon és ki nem. Mai napig hasznos tagja tudna lenni annak a játékrendszernek ami Szolnokon megy.

Anthony
Olvasó

Gratula Egerszegre Szombathelyről, idén kinéz nekik egy jó szezon.

ZTE ZOLI
Olvasó

Hatalmas Gratuláció! Végre egy szerethető, jó csapat! ???

Suns
Olvasó

Nem láttam a meccset, mi történt? Didin’t money make basket???

Xero
Olvasó

Ezzel azért az Alba kiszállt a “pole pozícióért” folytatott versenyből.. Gratulálok a Zte-nek, csak a második félidőt láttam, de ott sokkal jobban “haraptak”, mint a fehérváriak. Szép volt! A végén meg kezdődött az Alba-street ball, ami nem jött be. Kíváncsi leszek hogyan változik a fehérváriak játéka a center érkezésével..

milanka487
Olvasó

Innen mostmár azt gondolom nagy blama lenne ha nem a Szolnok/Falco, Falco/Szolnok osztaná meg az 1-2 helyet!

lujo
Olvasó

Awesome!!! Hajrá ZTE!

Pbask
Olvasó

Wow, Krasovec Magic.
grat Egerszegre, szép szezonotok rajzolódik ki. Már kijárt.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés