Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

105 pontot dobva győzte le a Szeged a Kaposvárt

A vendégek sikerét az első félidőben 27 pontig jutó Locke alapozta meg.

Kometa Kaposvári KK - SZTE Szedeák 90-105 (14-28, 26-28, 25-23, 25-26)

Bajnokság, 10. forduló
Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Goda László, Kovács Nimród (Páli dr. Kálmán)

Kaposvár: Eaddy 17/15, Abell 25/3, Paár 12, Koprivica 3, Jackson 19/6. Csere: Krnjajszki 6, Bogdán 2, Puska 2, Halmai 2, Fazekas M. 2.

Szedeák: Woolridge 21, Balogh S. 2, Locke 38/18, Bognár 11/3, Lake 13. Csere: Zsíros 11/9, Mucza 7/3, Cohill 2.

Lake közelijével indult a mérkőzés, amire az ellentámadásból Abell válaszolt. Woolridge elhibázta a szegedi támadást, Eaddy viszont triplát dobott. 5-2-nél szerezte meg első kosarát Locke a vendégeknél, az amerikai egy távolival egyenlített. 5-5 után még Koprivica egy értékesített büntetőjével vezetett a Kaposvár, majd a Szegednél volt az előny. Locke már az első negyedben tarthatatlannak bizonyult: betörésből, középtávolról és távolról egyaránt veszélyes volt, a somogyi védők nem tudták megfogni. Ennek köszönhetően a vendégek fokozatosan megléptek, és extrájának köszönhetően 14 ponttal vezettek az első negyedet követően (14-28).

A második negyed elején még tovább nyílt az olló: Woolridge egy középtávolit küldött a helyére, majd a kivédekezett kaposvári támadást követően Bognár dobott be egy hárompontost. Jackson pontjaival próbálta tartani a lépést a Kaposvár, ám a padról beszálló Zsíros is rögtön beemelt egy triplát. A kaposvári védekezés nem állt a helyzet magaslatán, a 13. percben Zsíros újabb távolija után 18-41 állt az eredményjelzőn. Abell és Paár pontjaival próbált zárkózni a hazai csapat, de Locke újabb triplákat dobott. Beszédes volt a félidőben, hogy a szegediek hátvédje már 27 pontnál járt – mindössze két rontott dobással –, míg őt Woolridge és Lake követte egyaránt 7 ponttal. Kettővel összességében megnyerte a negyedet a Szedeák, így 16 pontos volt a differencia 20 perc játékot követően (40-56).

Locke és Lake egy-egy kosarával indult a második félidő, majd Eaddy bedobta második hármasát a találkozón. Ezt követően felváltva születtek a kosarak, így 15-20 pont körül állandósult a vendégek előnye. A 24. percben azonban újra kezdett lőtávolságon belül lenni a hazai csapat, amikor Abell és Eaddy is bedobott egy-egy triplát. Bognár elhibázta az ellentámadást, majd Paár kosarát követően 53-64 állt az eredményjelzőn. Woolridge közelről volt eredményes, majd Eaddy ismét távolról dobott kosarat, így már csak 10 pont volt a vendégek előnye. A Szedeák nem engedte közelebb a somogyiakat, az utolsó negyed előtt 14 ponttal vezettek (65-79).

Hibákkal indult a záró etap, mindkét csapat elhibázta az adódó helyzeteit. Másfél perc elteltével Locke törte meg a csendet, majd Woolridge is betalált. Váradi Kornélnak kellett időt kérnie, amit követően Jackson tudott közelről betalálni. A szegedieknél ebben a szakaszban Woolridge vállalta magára a vezér szerepét, így nem csökkent a különbség a két csapat között. Öt perccel a vége előtt visszajöttek 76-88-ra a hazaiak, ekkor még felcsillant némi remény számukra. Nikola Lazics azonban időt kért, rendezte csapata sorait, és innen már nem adták ki a vendégek a kezükből a győzelmet. Zsíros triplájával pedig a 100 pontot is átlépték. Összességében megérdemelt győzelmet aratott a Szedeák (90-105).

Fotó: hunbasket.hu

37 hozzászólás

37
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
TrottersBebeBezseG. LaciSixth man Recent comment authors
Bebe
Olvasó

Ez csúnya volt nagyon. Elképzelés nélküli, dobálunk aztán lesz valami játék. Se egy figura, se egy gyors támadás semmi. Leszedjük a pattanot aztán kocog mindenki előre. Meg se próbálunk egy picit dinamikusan elindulni, hátha lesz belőle valami ember előnyös szitu és egy könnyű kosár. Gratula a Szegednek, parádésan nyúltak bele a légiósokba, kérdés, hogy Lazics csapagyasra hajtjuk a legiost taktika meddig fog működni. Locke extra volt, nem tudtunk vele mit kezdeni, első negyed 5/5 2 pontos 3/3 tripla….regota járok meccsre de ekkor extra teljesítményt meg nem láttam. Koprovica remelem tegnap húzta utoljára magára a Kaposvár mezt. De azért halkan kérdezem… Olvass tovább »

Trotters
Olvasó

Borisz mind 3 csere van a csapatban (Puska,Halami,Borisz),edző ugy bán vele mind valalmi junior játékos lene.
Játékidő 10-15 perc az utan hogy a 2 és 3 forduloban a Magyarcspatban volt.
Föleg hogy a 10-15 perc szakitva van 2perc ,4 perc,3 perc.
Igy egy játékos sem pörög fel.
Borisz egy negyon hasznos játekos ,irányito nem 2 poszt da nem strrball kosárlabra van tanitnva.

Bezse
Olvasó

Ezt rossz volt nézni. Xar volt minden. Védekezés puha mint a tehénfos. Támadójáték annyi, hogy néhány 3-8as után Remy vagy Thaj megkapja fenn középen a labdát, aztán oldja meg ! Figura semmi. Honnan is lenne , hiszen ahhoz center is kellene. Ja , az nincs! Ilyen két ügyetlent még sosem láttam nálunk. Koprivicának mennie KELL. Fizetem a benzinszámláját .

Sixth man
Olvasó

Valaki végérvényesen eltüntetné Ivkovicot a kaposvári kosárlabda színteréről? Megköszönném.

Kaposkosár KKK
Olvasó

38 pont hogy lehet ez… Hol volt a védekezés

G. Laci
Olvasó

Látod nem fogyott el a Szeged. Nem lett “szopika”, ahogy azt a múltkori kommentedben megjósoltad…

Az ellenfél tisztelete fontos dolog!

KPSVRKK
Olvasó

Sok problémánkon túl, a csapat részéről nem a tisztelet hanem a centerek hiánya okozta a vereségünket.

Nálatok Lazic egyszerű, tiszta játéka, jó légiósválasztása, azok egyéni képességeinek kihasználása, masszív védekezéssel. Addig meneteltek amíg a 7 fős rotáció kulcs emberei bírják a tempót. Lazic csapatainak ez a felső gátja. Sok sikert, szimpatikus a csapatotok játéka!
Nekünk pedig szembenézést a problémáinkal, szebb jövőt!

G. Laci
Olvasó

Ez tiszta, jól látod a dolgokat! Én nem úgy értettem, hogy a kaposvári játékosok nem tisztelték a szegedieket, hanem szurkolótársunknak szerettem volna felhíni a figyelmét arra, hogy akkor se elegáns “szopni fogtok jövő héten Kaposváron” jellegű kommenteket írni, ha az ember biztos a dolgában, így meg, hogy hazai pályán kap a csapata egy százast, különösen kellemetlen! A froclizáls egy dolog, de tudtommal semmilyen múlt béli esemény, rivalizálás nincs e két csapat közt, ami indokolná egy Szeged-Pécs meccs alatt az efféle kommenteket. Mi egy kis, korábbinál is kisebb költségvetésű, kis multú, szimpatikus, családias csapat vagyunk, ahol sportvezető, szakember, légiós és magyar… Olvass tovább »

skarpskytt
Olvasó

Megvan még Dzunics száma valahol?

Kaposkosár KKK
Olvasó

Váradi takarodj!!!

Laposvár
Olvasó

😀 😀 😀

HajraKapos
Olvasó

Neked egyébként mi bajod a kaposvári csapattal? Komolyan érdekel.

KPSVRKK
Olvasó

Ö az a pécsi akinek volt itt egy rigmusa. Remélem visszajutnak mert nekem már hiányzik. Talán gyakorolhatnák már nélkülük is.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Szopd le magad

Schwarzkopf
Olvasó

Милош
Хвала вам на 0 достигнућа до сада, али сада се вратите на другу страну границе и поведите Варадија са собом.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Jóóóóóóóó !!!!!!

KPSVRKK
Olvasó

A meccsről csak annyit, hogy gratulálok Szegedre, láthattuk a bajnokság két legjobb légiósát játszani.
Arra vagyok kíváncsi, hogy Váradi ragaszkodik e Koprivicához, vagy Puskáék nem engedik cserélni?
Mert ma megbuktak és valakinek/valakiknek mennie kell.
Nem tudom elképzelni, hogy a harmadik légióscserét is megkapja Váradi, Koprivicával pedig senki nem akar együtt dolgozni.
A morálról meg annyit, hogy már a komplett U20 is balfasznak tekinti a fél felnőtt csapatot cskval együtt.
Mély morális válságban a kaposvári kosárlabda.

Váradi jegyezd meg ezt a napot, mert Kaposváron nem szokás kurva gyengézi!!!

Rubik75
Olvasó

Teljesen felesleges centerekkel játszania a csapatnak,Jackson egyedül több lepattanót szerez mint ők ketten.Még Márkó is szerzett annyi lepattanót mint Milos,pedig neki nem ez az elsődleges dolga.Mikor 5 kisemberrel voltunk fent akkor legalább kinézett valahogy a csapat.Szegedieknek minden elismerésem,hogy még az idény előtti nehéz időszak után ilyen jó 3 légióst találtak.Náluk játszik egy 20 éves kaposvári nevelés is Cohill Erik aki tudom,hogy nem a csapatuk alapembre,de a mai meccsen többet tett hozzá az ő játékukhoz mint nálunk a 2 fenomenális centerünk.Tudom,hogy ő tavaly már a Honvédnál játszott,de a vezetőségünknek elkellene gondolkoznia,hogy nem kellene e megtartani a tehetségeinket.Még annyit,hogy szerintem van egy… Olvass tovább »

Papp Bence Gábor
Olvasó

Engem kifejezetten meglepett a két csapat közötti különbség ezen a meccsen, szorosabbra számítottam. Ami a Pécs ellen hiányzott, az itt kifejezetten megvolt. A Kaposvárnak a gyűrű alatt se volt szerencséje, és bár néha 10 közelében voltak, tartották magukat a szedeákos fiúk.
A szurkolóknak nagy respect, hogy végig tolták a hangulatot!

Hajrá, Szeged!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Gratulálok a Szeged győzelméhez.
Érdekes sztori, hogy azon gondolkodtak, induljanak-e a bajnokságban.
A kaposvári csapat ügyvezetőjének le kell mondania.
Puska úr minden bajnokságban lábon lövi magát,
ezt ő nem is érzékeli, ez a baj.
Kaposvár fényes sikerei után egy borzalmas korszak következett.
Az ügyvezető tisztség a kaposvári kosárlabda rákfenéje lett,
ki kell azt már vágni.
Amint már írtam, egy rátermett, tökös ügyvezető kell,
akit nem irányítanak mások.
Kecskemétről ránk sózták azokat, akik ott nem kellettek.
Puska úr ennek nem tudott ellenállni, totál alkalmatlan az ügyvezetői funkcióra.
Zalaegerszegen is ilyen problémákkal szembesültek, majdnem kiestek,
de ők megoldották a problémát.
Mi ezt nem tudjuk megoldani?
Kell a szurkolói bojkott?

Alulu
Olvasó

Ritkán, de most egyetértek önnel.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok a Szegednek! Mivel a bajnokságot anyagi okok miatt kérdéses volt, hogy egyáltalán el tudják-e kezdeni, valószínű, hogy a költségvetésük sem nagyobb a mienknél. Ahhoz képest -sajnos- szinte osztálykülönbség mutatkozott a két csapat között. Nekik -enyhén szólva- jobban sikerült a légiós választás (pl. Locke egyszerűen hülyét csinált belőlünk!). Tudjuk, hogy a cél a bentmaradás, de valahol mi szurkolók mégis többet várunk! Lehet, hogy a végén annak is kell örülünk…!

egyszegedi
Olvasó

Várom Kaposkosár KKK szakértői hozzászólását. Szép volt, fiúk!:))

Kaposkosár KKK
Olvasó

Szopd le magad

Hunbasket2021
Olvasó

Puska úr ez történelmi vereség a Szeged ellen. Gratulálunk a szurkolók nevében…. lassan vissza az iskolába meg egy kis tisztogatás sem ártana.

KKK72
Olvasó

….és mit keres a fia ebben a keretben ? Tudom sokat, ingyen pénz. Vastag bőr van a képén Puska úr, hogy egy kevés pénzből gazdálkodó klubtól a semmiért el vesz sok pénzt a fia révén.

Hunbasket2021
Olvasó

Tudod, ha tegezhetlek egy dolog a fia, egy igazi apa mindent megad a fiának :)))))) de van még egy pár srác akinek sajnos nem szabda fizetni hanem örülniük kellene, hogy egy ilyen arénában felmehetnek a pályára….

KKK72
Olvasó

Sajnos az az idő már elmúlt amikor egy ifista annak is örült, ha egyáltalán pályára került.

Laposvár
Olvasó

😀 😀

KPSVRKK
Olvasó

Szaros a szád

HajraKapos
Olvasó

Szerintem ehhez sokmindent nem lehet hozzászólni. Felkészültünk a Szeged játékából csak meglepett minket Woolridge és különösképpen Locke ponterős játéka. A korábbi fordulókra ez nem volt jellemző. (irónia off) Milosnak remélem ez volt az utolsó meccse nálunk, mert sajnos teljesen használhatatlan.

Alulu
Olvasó

Váradival együtt

KKK72
Olvasó

Váradi egy külön lap a KKKK történetében. Csak a cseréit kell nézni Paár Márk le Puska be ne hogy már Puska háttérbe szoruljon. Nemlehet tudni mit is akar játszatni a csapatával. Régen volt már ilyen sz@r edzője a Kaposvárnak.

Hagyadmár...
Olvasó

Milosnak már októberben meg kellett volna köszöni, azóta eltelt 10 forduló és még mindig itt van. Váradi nagyon jól választott légiósokat a nyáron 4ből már 2 cserélve lett, Milos lesz a harmadik remélhetőleg ha a szerb mágus engedi persze.

KKK72
Olvasó

Milos, Milos,Milos csak ezt látom , mikor is jut el a vezetőséghez a csere elodázhatatlansága. a labdát képtelen megfogfogni, ültetik a padon,hogy ne legyen kipontozva és fizetjük neki a nem kevés pénzt. Úraim hol élünk ?

Golo Batio
Olvasó

Ilyen triplázással nehéz kikapni. Visszahoztuk ami Pécs ellen elment. Hajrá Szeged!

KKK72
Olvasó

Grat a Szegednek !

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés