Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Sztojan Ivkovics: A papírforma szerint Montenegró a favorit

A szövetségi kapitány bízik benne, hogy Debrecenben győztesen hagyjuk el a pályát.:

:

Mint ismert, február végén két világbajnoki selejtezőt vív a magyar válogatott, amely előbb 24-én, csütörtökön Debrecenben, majd 27-én, Podgoricában mérkőzik meg Montenegróval. A nemzeti csapat keretét nemrég kihirdető szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics adott helyzetjelentést a BB1.hu-nak.

– Ez a két meccs fontos a csapatnak. Egy olyan válogatottal játszunk, amely a világranglistán előttünk helyezkedik el (Montenegró a 25., míg Magyarország a 43. a FIBA listáján – a szerk.), amelyet eddig még sosem vertünk meg. A papírforma szerint ők a favoritok, de korábban már bizonyítottunk a balkáni országok ellen, az Európa-bajnoki és a világbajnoki selejtezők során eddig csak a szerbeket és a montenegróiakat nem vertük meg. Remélem, hogy a debreceni meccs után már csak Szerbia marad. Aki nincs ott a keretben, az igazoltan van távol, sérülés, karrier, vagy az adott helyzet miatt nem csatlakozik most. Filipovity Márkóval megbeszéltük a szituációt, ő eddig megtett mindent. Amikor a legdurvább Covid-helyzet volt, akkor is ott volt a csapattal, most úgy gondolom, hogy ez a két találkozó nem élet-halál kérdése, az ő karrierjét kell most előtérbe helyezni a válogatottal szemben. Ez az én döntésem. Eilingsfeld János és Maronka Zsombor sérülés miatt nincs velünk, előbbi egy kis időre csatlakozik hozzánk, de csak rehabilitációs munkás végez, nála az lesz a fontos, hogy a bajnokság végén segíteni tudjon a Paksnak. Hanga Ádám helyzetét ismerjük, ő majd az Európa-bajnokság előtt kapcsolódik be.

A szakember kitért honosított játékosunkra, Mikael Hopkinsra is, aki az idén 13.4 pontot és 7.9 lepattanót átlagol az olasz élvonalban.

– Nála ugyanaz a helyzet, mint anno volt DeAndre Kane-el, akire akkor lett volna szükség, ha Hanga Ádám nem tudott volna velünk lenni. Utánanéztünk, leigazoltuk, megvan a szerződés. A magyar válogatott nem fizet senkinek, ő hajlandó volt idejönni játszani a magyar útlevél miatt. Ha szükség lesz rá, akkor szerepelni fog. Ha lesz nála jobb magyar center, akkor nem lesz szükség rá, de jelen pillanatban nincs ilyen magasember Magyarországon, még a közelében sem. Már az összetartás elején itt lesz a többiekkel, február tizenkilencedikén érkezik. Tudni kell róla, hogy nem egy sztáralkat, de egy olyan ötös-négyes, akinek nagyon jó keze van és az utolsó két évében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, előbb a Cedevitában, most pedig a Reggio Emiliában.

A kapitány elmondta azt is, hogy az U20-as és az U18-as válogatott is becsatlakozik a munkába három-három napra.

– Továbbra is nagyon fontosnak tartom, hogy az utánpótlás játékosok megkapják az ingereket a felnőttektől, hogy lássák, mennyi munka, milyen tudás kell ahhoz, hogy valaki válogatott lehessen. Fontos, hogy megtanulják, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is vannak elvárások a címer felé.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
caseyjonesHubie Brown Recent comment authors
caseyjones
Olvasó

?‍♂️

caseyjones
Olvasó

?

Hubie Brown
Olvasó

“most úgy gondolom, hogy ez a két találkozó nem élet-halál kérdése, az ő karrierjét kell most előtérbe helyezni a válogatottal szemben”

Ha nem, hát nem.
Ha ezt a két meccset nem nyerjük meg, akkor kvázi eldől, hogy nem jutunk ki a vébére.
Jelek szerint ez annyira nem is cél, csak csipegetünk 1-2 győzelmet itt-ott.

caseyjones
Olvasó

Pontosan. Még ha nyerünk is kétszer Montenegró ellen, akkor sem olyan biztos, hogy kijutunk: a franciák ellen biztosan nem fogunk nyerni idegenben, a következő körben meg jönnek a litvánok, a csehek meg valószínűleg a bosnyákok. A litvánoktól oda-vissza zakó lesz, a cseheket itthon esetleg elcsíphetjük, a bosnyákok ellen talán tudnánk kétszer nyerni, de inkább azt mondanám, hogy csak egyszer. És ezek még a pozitívabb forgatókönyvek…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés