Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

MVM Torna: Nemzetközi mezőnyben lett aranyérmes az U14-es kecskeméti csapat

A megmérettetésen a hazai csapat mellett a Szolnok és a horvát Dubrava vett részt. :

:

Május 13-án rendezték meg a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián az MVM U14 II. Szabó Mihály Emléktornát. A megmérettetésen a hazai csapat mellett a Szolnok és a horvát Dubrava vett részt. 

A felkészülési torna és az Akadémia kiemelt támogatója az MVM. 

Az U14-es torna a kecskeméti Akadémia legendás edzőjének, Szabó Mihálynak állít emléket immár második éve. Szabó Mihály 2021-ben hunyt el, az Akadémia történelmi személyisége volt. Misi bácsi többszörös korosztályos magyar bajnok edző volt. Kemény, de igazságos trénerként fontos volt számára, hogy olyan sportolókat neveljen, akik a pályán és a pályán kívül is megállják a helyüket. Ahogyan Kégel Tamás, a kecskeméti Akadémia fiú szakágának vezetője köszöntőjében fogalmazott, az elmúlt évtizedekben szinte nem volt olyan kosárlabdázó, aki a hírös városból indulva profi szintig eljutott és ne lett volna az edzője Misi bácsi. 

A torna jelszavaként is megfogalmazták a megnyitón, ahogyan Szabó Misi bácsi korábbi tanítványai közül sokan, úgy remélhetőleg a mostani U14-es korosztályból is többen eljutnak a felnőtt válogatottig. A tornát meglátogatta az egykori kiváló szakember két fia, Szabó Péter és Tamás is. Jelenlétük is azt sugallta, nem csupán az Akadémia számára fontos Misi bácsi emlékének ápolása, hanem a családnak is lényeges, hogy a fiatal generáció képviselői is tudják, ki volt Szabó Mihály. 

Az első mérkőzést a Kecskeméti MKA a KK Dubravával játszotta. A találkozó első félidője szorosabban, a második – hazai szempontból – simábban alakult. Bindics Gábor és ifj. Kégel Tamás tanítványai végül magabiztosan, 83–65-re nyertek. 

A második meccsen a Dubrava a másik magyar gárdával, a Szolnokkal csapott össze. Bár az elején a már lendületben lévő horvátok elhúztak, már tízzel is vezettek, a szünetben mégis a Szolnok állt jobban. A Tisza-partiak a harmadik negyedet elbukták, ám a végén jobban játszottak és 86–79-re diadalmaskodtak. 

Ezzel el is dőlt, hogy az aranyéremről a délutáni Kecskemét–Szolnok összecsapás dönt. A fináléban jobban kezdtek a hazaiak, jó játékkal sokáig magabiztosan vezettek. A harmadik negyedben azonban volt egy kis hullámvölgy a teljesítményükben, így a Szolnok szorossá tudta tenni a meccset, de a Kecskemét végig vezetve 72–68-ra győzött.  

A torna végeredménye: 

  1. Mercedes-KA
    2. Szolnoki KA
    3. KK Dubrava

A mérkőzések végeredményei: 

Mercedes-KA – KK Dubrava 83–65 (21–19, 23–20, 20–14, 19–12)
KK Dubrava – Szolnoki KA 79–86 (20–17, 14–24, 28–16, 17–29)
Mercedes-KA – Szolnoki KA 72–68 (28–17, 12–13, 12–16, 20–22)

Az MVM U14 II. Szabó Mihály Emléktorna legjobb játékosa, azaz az MVP-díjazottja Csipak Gergő lett, aki a döntőben 17 pontig jutott. Az eredményhirdetés során az érmeket Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője, és Szabó Tamás adták át. 

A torna után a kecskemétiek vezetőedzője, Bindics Gábor elmondta, örül, hogy csapata jól teljesített és hogy ilyen színvonalas meccsekkel tudtak felkészülni a május 18-21. között megrendezendő országos döntőre. – Nagyon készülünk már a jövő heti pécsi nyolcas fináléra, ez a torna kiválóan szolgálta a felkészülésünket. Az A döntőben olyan csapatokkal sorsoltak össze bennünket, amelyek ellen van már győzelmünk és vereségünk is. Nüanszokon, a pillanatnyi formán fog múlni, hogy mi lesz ezúttal a végkimenetele a meccseknek, de célkitűzésünk, hogy az aranyéremért játsszunk – mondta Bindics Gábor.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés