Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Mohácsi: Nem irreális a bajnoki cím

Az OSE Lions bedobója szerint, ha a Veszprémet meg tudták verni, akkor bárki ellen képesek lehetnek a sikerre.:

:

Huszonkettő mérkőzésig tartott a Veszprém veretlensége a B-csoport alapszakaszában, a jelenleg harmadik helyezett OSE Lions kapta el a hibátlanul menetelő Hepp Kupa-győztest (89-84). Mohácsi Máté szerint lélektanilag is a legjobbkor jött ez a győzelem csapatának.

– Nagyon örültünk ennek a győzelemnek, végre átszakadt egy olyan gát bennünk, hogy nagy csapatokat is le tudunk győzni – mondta Mohácsi Máté, az OSE Lions bedobója a BB1.hu-nak. – Ebben az esetben pedig külön rangja van a dolognak, hogy az idáig veretlen Veszprém ellen nyertünk. Kollektív csapatmunkával tudtuk megnyerni a meccset, és fontos volt, hogy jó teljesítmények, pozitív energiák érkeztek a kispadról is, ha megnézzük, láthatjuk, hogy szépen megoszlott a játékosok között a dobott pontjaink száma. Abban voltunk jobbak, hogy végig csapatként tudtunk játszani.

Azt éreztem a meccs alatt, hogy összeálltunk, és egymásért küzdünk. Ha pedig ezt nézzük, nem irreális célkitűzés a bajnoki cím. Ha a Veszprémet meg tudtuk verni, akkor bárki ellen képesek lehetünk erre.

A veszprémiek huszonegy győztes meccsel érkeztek hozzánk, ami szerintem önmagáért beszél. Benne voltak egy nagyon jó szériában, ilyenkor pedig a győzelmek jönnek egymás után. Akkora önbizalommal játszottak, ami sok holtponton átlendítette őket. A mi helyzetünk pedig pont ennek az ellenkezője volt, hiszen kikaptunk két közvetlen riválistól, így nekünk ez a meccs az utolsó szalmaszál volt, amibe kapaszkodhattunk. Lélektanilag sem lett volna jó úgy bemenni a rájátszásba, hogy egyetlen közvetlen riválist sem győztünk le.

Az oroszlányiak a következő szezontól szeretnének az A-csoportban játszani, de a feladat nem ígérkezik könnyűnek, mert a mezőny erős és több csapat is ezt célozta meg az idei évben.

– Van nyomás a játékosokon amiatt, hogy fel szeretnénk jutni, de nem beszélünk minden nap erről az öltözőben. A vezetőség sem rak ilyen szempontból terhet a csapatra.

Ez a Veszprém elleni meccs szerintem pont jókor jött, átlendített minket a holtponton, de talán nemcsak minket, hanem a szurkolóinkat is. Látszik szerintem, hogy megvan az utunk, amin tovább kell haladnunk

– zárta szavait Mohácsi Máté.

Fotó: OSE Lions Facebook oldala/Karácsony Tamás

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
egyforintotseerBleakCommonbányászCsakÉn Recent comment authors
egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Kár erőlködni Veszprémben is, meg Oroszlányban is, úgyis a MAFC-nak kell feljutnia.
Az oroszlányiak amúgy is mindig elcsúsznak a banánhéjon, tipikus vesztesek típusok, az a csapat pedig aki Hepp-kupát nyert, a bajnokságot még soha nem húzta be.

bányász
Vendég
bányász

van benne valami.:) Amikor 2 éve nekünk egy Jestin Lewis kiesik a play-off előtt… Ez is csak velünk eshet meg.

Bleak
Olvasó

Abban nem igaz Mohácsi nyilatkozata, hogy játékerő alapján ők is bőven nagy csapatnak számítanak. Legalábbis a Veszprém és a Mafc játékerőben semmiben sem jobbak náluk, sőt… Van 3-4 volt A-osztályos játékosuk és feka légiós is. Veszprémben, most nagyon együtt van a csapat, ez a titok. De eddigi pályafutásukat szemlélve a rájátszást szokás szerint el fogják szúrni és nem jutnak fel. Az elmúlt években is agyonvert mindenkit a Veszprém az alapszakaszban, aztán sokszor még az érem se jött össze. A 21-0 valóban impozáns, de a döntő utolsó meccsét kell majd megnyerni. Ez mostani amúgy egy kalkulálható vereség volt, az alapszakasz győzelem… Olvass tovább »

bányász
Vendég
bányász

Tehát csak a “feka” légiós légiós? Pavlovic a Veszprémben nem számít annak? Tudtommal Madár is volt Nb1A-s, Körtélyesi is, meg Szabó Péter is. Többiekről nem tudom, de lehet van ott még… Tudtommal a MAFC-ban is van légiós (nagyon jó) és bőven volt Nb1A-s.

Bleak
Olvasó

Ezért írtam azt, hogy a Veszprém-Mafc-Ose trió nagyjából AZONOS játékerőt képvisel, egy büdös szóval nem mondtam, hogy Veszprémben nincs légiós. Ezért nem helytálló Mohácsi (szintén hosszú évekig elsőosztályú játékos) azon kijelentése, hogy a Veszprém NAGY csapat lenne, míg ők esetleg nem azok. Mindhárom csapatban vannak volt Nb1-es magyarok és egy légiós is. Mit nem lehet ezen felfogni?

bányász
Vendég
bányász

Máskor próbálj meg egyèrtelműan fogalmazni. Ès akkor nem kell a bizonyítványodat magyarázni hosszú sorokon keresztül.:)

Göcsej
Olvasó

Hűha… hiszti!
Dr. úrnak jó nagy egója van!

bányász
Vendég
bányász

Először döntsd el mi a bajod. Hisztizett vagy arcoskodott. Mellesleg egyik sem volt.
Emeld egy picit a hozzászólásod színvonalát, aztán kezdődhet az èrdemi vita.:)
(Semmi gond, ha irigy vagy rá ès így jön ki belőled.)

CsakÉn
Olvasó

Akkor a szurkolóknak nem volt köze a sikerhez!!??

bányász
Vendég
bányász

Erre mi szüksèg volt? Tegnap vègre törtènt valami igazán jó. Mátè pozitívan nyilatkozott. Erre te? Nem hiszem el, hogyan lehet valaki ennyire rosszindulatú, ennyire negatív, ennyire elègedetlen.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés