Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hosszabbítás után egyenlített a DEAC

Nem sok hiányzott a ZTE-nek a negyedik negyedben ahhoz, hogy megnyerje a meccset.

DEAC - Zalakerámia ZTE KK 98-93 (26-19, 25-18, 19-24, 10-19, 18-13) - hosszabbítás után

Rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Makrai Márton, Söjtöry Tamás Ferenc (Balogh László György)

DEAC: Edwin 15, Neuwirth 3/3, Drenovac 29/9, Williamson 12, Buljevic 9. Csere: Tadics 10/6, Mócsán 20/9, Hőgye -.

ZTE: Hicks 17/3, Paige 25/6, Szalay -, Ikpe 6, Tóth Á. 18/3. Csere: Osztojics 10, Ona Embo 13/3, Csátaljay -, Csuti -, Keller I. 2, Németh Á. 2.

6-0-val nyitotta a meccset a DEAC, majd Paige törte meg a zalaegerszegi kosárcsendet, de csak az egyik büntetőjét dobta be. Ráadásul Neuwirth bedobott egy triplát, így két és fél perc elteltével 9-1-et mutatott az eredményjelző. Hicks ugyan betalált, de a negyed derekán így 16-5-re a debrecenieknél volt az előny. Ona Embo révén kapaszkodott a ZTE, de Drenovac vezérletével visszaverték a hazaiak a vendégek próbálkozásait. A zalaiak a negyed hajrájára visszajöttek öt pontra Paige középtávolijával, ám a negyed utolsó pontjait Buljevic büntetői jelentették (26-19).

Mócsán közelijével folytatódott a mérkőzés, majd az ellentámadásból Osztojics válaszolt. Paige dobott újabb duplát, de Williamson sem hibázott. 5-8 pont körül állandósult a különbség, tekintve, hogy mindkét csapat rendszerint válaszolt a másik fél próbálkozására. Lendületbe jött a DEAC, ennek köszönhetően a 15. perc magasságában Drenovac középtávolijával megléptek 39-27-re. A bedobót továbbra sem tudták tartani a zalai védők, a különbség pedig csak nőtt. Érdemben már nem sikerült faragnia a vendég együttesnek a hátrányából, 14 ponttal ment a félidőben a DEAC (51-37).

Sok volt a hiba a második félidő első perceiben, ami a hazaiaknak kedvezett. Mindkét oldalon kimaradtak a dobások, a negyed közepén Edwin duplájával 55-40-re vezetett a DEAC. Paige triplája nagyon kellett a zalaiaknak, majd Tóth duplájával sikerült visszajönniük 10 pontra. Williamson hibázott a túloldalon, a belelendülő Tóth pedig egy távolit is behintett. Újra szorossá kezdett válni a találkozó. A hazai szurkolók nagy megkönnyebbülésére Mócsán sem maradt adós egy triplával, így visszaállt a tízpontos differencia. A negyedet végül a ZTE nyerte, és a kilenc pontos hátrányuk nem tűnt ledolgozhatatlannak egy negyeddel a vége előtt (70-61).

Lendületben maradt a ZTE, Paige és Ona Embo kosaraival három perc sem kellett a vendégeknek, hogy újra meccsben legyenek. 70-67-nél Mócsán újra fontos kosarat szerzett, majd a zalaegerszegiek eladott labdáját kihasználva Drenovac zsákolt egy nagyot. A ZTE nem fagyott le, újra tudott válaszolni, sőt Paige hárompontosával feljött 76-75-re a 36. percben. Mócsán elhibázta helyzetét, majd a vendégeknek nem sikerült átvenniük a vezetést az időkérést követően. Ona Embo hibázott, majd Mócsán újabb helyzetét már kihasználta. 78-75-nél a következő lehetőségét már Ona Embo is kihasználta, triplájával egyenlített másfél perccel a vége előtt. A debreceniek eladták a labdát, majd Paige duplája vendég vezetést eredményezett. Williamson 12 másodperccel a vége előtt egyenlített, Paige távolija már nem ért célba, így következhetett a hosszabbítás (80-80).

Drenovac hárompontosával indult a ráadás, amire Ikpe válaszolt. Mócsán sem hibázott távolról, a ZTE pedig elhibázta a támadásait. 86-82-nél nagyon kellett volna a vendégeknek egy megnyugtató kosár, ám Ona Embo, majd Osztojics is hibázott. Nem úgy Drenovac, aki ismét távolról volt eredményes. 89-82-nél egyre nagyobb bajba került a ZTE, de még volt ideje az egyenlítésre. Úgy nézett ki, hogy a DEAC kézben tartja a hosszabbítást, de csakúgy, mint a rendes játékidőt, majdnem a ráadást is sikerült elszúrnia. Paige vezérletével visszajött a meccsbe a ZTE, ám végül, ha nehezen is, de behúzta a meccset a hazai csapat és ezzel kiegyenlítette a párharcot (98-93).

Fotó: Bálizs Zsuzsa

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Adomás Le@urmárjeboteneszojjabeleroyalkaXero Recent comment authors
Adomás Le@urmár
Olvasó

Az első félidő kuka volt, de a másodikban megmutatta a csapat, hogy van benne tartás, kár azért a blokkért a végén. Kommentátornak nagy pacsi azért, hogy intelligensnek hívott minket

royalka
Olvasó

Kár érte. Azt is tudomásul kell venni, hogy Tóth Ádámon kívül talán csak Németh Ákos van, akinek vannak jó meccsei és használható magyar. Simán továbbjutunk amúgy, ez nem kérdés.Jövőre még fontosabb lesz a magyar mag egy csapatnál, remélem a nem idevalókkal nem hosszabítunk. A meccsenkénti 2-4 dobott pontot bármelyik fiatal is megdobja, ezért felesleges felnőtt játékosnak jó pénzt fizetni.

Xero
Olvasó

Gratula a Deacnak, a szombati fiaskó után engem ezzel nagyon megleptek!! 🙂

Parus major
Olvasó

Köszönjük DEAC! Messze nem lefutott ez a párharc.

lujo
Olvasó

Gratulálok a Debrecennek, főleg Drenovacnak. Nagy fegyvertény volt visszajönni a meccsbe, ennek tudatában érthetetlen, hogy 9 mp-el a vege előtt x-nél miért a 3-ast erőltetjük. Egészen meccsen szarul dobtunk kintről. Biztos nem ezt beszélték meg az időkérésnél.
Pénteken új meccsen, most ők utaznak előtte. Be kell húzni! Hajrá ZTE!

ZTE_KK
Olvasó

Tudtam, hogy nehéz lesz, többek között magunknak is tettük nehézzé, nem lehet máskor sem félidőket átaludni, nemhogy playoffban. Gyengén játszottunk, de még így is meg lehetett volna a győzelem, ha jobb döntéseket hozunk a kulcsszituációkban…menni kell tovább, pénteken jobban kell teljesíteni!

heraklith
Olvasó

Megérdemelten nyert a DEAC, jár nekik a gratuláció. Drenovac háttal a gyűrűnek is bedobott mindent, elsősorban neki köszönheti a Debrecen.
A rendes játékidő végén egy nagyon gyenge védekezéssel és egy kilátástalan támadással elment meccs, ott kellett volna megnyerni, de az egész játékot nézve a DEAC jobban megérdemelte.
Sajnos így viszont teljesen más lesz a párharc lélektana. Egy kétségbeesett Debrecen helyett egy önbizalommal teli csapatot fogunk pénteken fogadni.
Innentől ez már kőkemény lesz, abszolút kétesélyes.
Egy erős és jó napot kifogó Debrecen ellen volt idegenben győzelmi esélyünk, úgy hogy az első félidőben semmi nem ment be (10/0 tripla), szóval van azért még kakaó a csapatban.

zterulez
Olvasó

“Egy kétségbeesett Debrecen helyett egy önbizalommal teli csapatot fogunk pénteken fogadni.” – Azért nagyon nem vertek meg minket. Szerintem ennyi volt bennük, nem több. A második félidőre elfogytak, a hosszabbítás elején bedobtak mindent is mindenhonnan, ott lényegében eldőlt minden. A többivel egyetértek, amit írtál.

heraklith
Olvasó

Először vertek meg minket idén, ez biztos önbizalmat ad nekik. Már tudják, hogy meg tudnak verni minket és pénteken rajtunk lesz a győzelmi kényszer. Nekik elég lesz akár egy 5. meccsre készülni.
Önbizalommal, teher nélkül veszélyesebbek lehetnek, mint az első meccsen. Ha meg nem jön be nekik, akkor tartalékolhatnak is az újabb hazaira.
Kemény menet lesz, de mi jobb csapat vagyunk. Sajnos nem annyival, amennyi garantálná a továbbjutást.

jebote
Olvasó

A rendes játékidő végén faultot is lehetett volna használni, nem volt még meg a bónusz..

Skoty
Olvasó

Gratulálunk Mindigo! Köszi, hogy a 4. negyed 8. percig tudtuk nézni a hosszabbításos meccset…

neszojjabele
Olvasó

Én végig tudtam nézzni hiba nélkül.

RigoJancse
Olvasó

Jajj szegény Zete… jajj szegény egerszegi adófizetők… ennyi pénzből ezt kapják csak… hosszú lesz a buszút haza…

Kosaras
Olvasó

Horror volt!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés