Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az utolsó negyed a Honvéd meccsébe került

Megszerezte első győzelmét a Szeged.

Naturtex-SZTE-Szedeák-Budapesti Honvéd SE 77-67 (23-20. 21-17, 14-24, 19-6)

Bajnokság, 5. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Jv.: Papp Péter, Fodor Attila, Kovács Nimród János (dr. Gincsai János Péter)

Szeged: Washington 16/3, Polányi 8/6, Kovács Ád. 4, Starovlah 7/3, Bognár 15/9. Csere: Kerpel-Fronius B. 2, Person 12/6, Balogh S. 6, Filipovics 7.

Honvéd: Simon 17/9, Tanoh Dez 11, Mijovics 11/3, Demeter 4, Völgyi 2. Cserék: Hajdú 2, Takács -, Kopácsi 6/6, Peringer 14.

Roberson sérülés miatt nem vállalta végül a játékot, így a Szegednek magasembere nélkül kellett pályára lépnie. Demeter Attila révén a Honvéd dobta a meccs első kosarát, majd Polányi kintről, míg Washington betörésből volt eredményes (5-2). Az amerikai irányító első gólpasszát is kiosztotta, Kovács dobott belőle egy ziccert. Starovlah kosara után már 9-0-ás futásban voltak a hazaiak, jött is Baksa Szabolcs időkérése. Mijovics szakította meg egy középtávolival a rossz fővárosi sorozatot, sőt Tanoh Dez kettő plusz egyes akcióval vetette észre magát (9-7). Völgyinek az egyenlítés is összejött, Polányi azonban válaszolt, újra előnybe juttatva ezzel a Szegedet. Simon nehéz betörés után talált be megszerezve ezzel első pontjait, Balogh Szilárd hasonlóképpen szerzett két pontot. Simon a sarokból dobott palánkos hármast – igen, nem elírás -, amivel a budapesti csapat először vezetett a mérkőzésen (13-14). Peringer is megkezdte a pontgyártást, rögtön gyors négy ponttal, Simándi Árpád a 16-4-es futás után kért időt (13-18). A játékmegszakítás után Balogh ziccerével és büntetőjével egy pontra zárkóztak a hazaiak, majd Bognár hármasával már a vendéglátók vezettek újra, Hajdú kosarára pedig ismét Bognár talált be kintről, dudaszóra. 23-20

Bognár a második negyedet is remekül kezdte, Peringer zsákolt. Person is felkerült az eredményjelzőre egy kinti dobással, majd egy ziccerrel növelte pontjai számát (31-22). Simon büntetőzött hibátlanul, Bognár harmadik triplájával először érte el a különbség a 10 pontot, Baksa Szabolcs időt is kért. Simon triplája hullott be, Polány, Peringer válaszolt (37-27). Tanoh Dez ziccerből szerzett egy kettest, Washington dudaszóra dobott egy fadeaway-t. Filipovics növelte a hazai előnyt a festékből, Tanoh Dez ziccerezett és még egy büntetőt is dobhatott (41-35). Filipovics kettő plusz egyes akciója indította a félidő utolsó percét, Mijovics zárta a játékrészt egy jó középtávolival. 44-37

Person zúdított be egy hármast a második félidő elején, Peringer dobott kosarat közelről. Person bentről is eredményes volt, majd Simon talált be kintről, Peringer pedig kétszer egymás után a festékből (49-46). Mijovics büntetőivel egy pontra zárkózott a Honvéd, Simon pedig megszerezte a vezetést csapatának (49-50). A nagy ijedtségre Starovlah szerzett három pontot, Kopácsi azonban nem volt rest visszadobni. Simon két pontjára a Szeged egy eladott labdával reagált, a gyorsindítást Mijovics fejezte be (52-57). Washington már hét eladott labdánál tartott ekkor…Az amerikai megmutatta másik arcát is szép gólpasszt osztott ki Filipovicsnak. Tanoh Dez negyedik Honvéd játékosként érte el a 10 pontot, Washington a büntetővonalról szerzett egy dobással két pontot fadeaway formájában (56-59). Az irányító nyolcadik eladott labdája két Demeter büntetőbe torkollott, majd a túl oldalon egy utolsó másodperces ziccerrel javított. 58-61

A záró etap Person pontjaival kezdődött, s mivel Tanoh Dez 1/2-t dobott büntetőből, Bognár kettő plusz egyével átvette a vezetést a Szedeák. Starovlah három pontra növelte az előnyt, a Honvéd teljesen elvesztette a fonalat támadásban, Washington pedig három ponttal büntetett (67-62). Négy és fél perc után mozdult el a Honvéd a negyedik negyedben az egy szerzett pontról, Kopácsi dobott egy hármast a sarokból. Kerpel-Fronius kemény betöréssel ért el két pontot. A két csapat ebben az időszakban inkább abból csinált versenyt ki tud többet és nagyobbakat hibázni. Az utolsó három percet Washington kezdte meg két jó büntetővel, majd egy szép hármassal, amivel 10 pontra nőtt a differencia (75-65). Valószínűleg már sokan itt azt gondolták eldőlt a mérkőzés, de a Szeged Alba elleni meccse azért mindenkinek ott motoszkált a fejében. Peringer kezdte volna meg a zárkózást, Kovács kosara azonban lezárta a mérkőzést. 77-67

 

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
KovacspaprikaJólnézünkMIKIagyasMilivoj Recent comment authors
JólnézünkMIKI
Olvasó

Simándiék borzasztó gyenge légiósokat választottak az idén! Ebből alsóház lesz.

paprika
Olvasó

A Szeged centere, Roberson 1 meccsen tudott játszani. Zalaegerszegen 18 pontot dobott és 15 lepattanót szedett. Az nem olyan rossz. Klasszikus center nélkül a mezőnyposztos játékosoknak is sokkal nehezebb játszaniuk. Talán meg kellene várni, hogy teljes legyen a keret és utána “nagy igazságokat” mondani…

agyas
Olvasó

Nyilván a Szeged jobb csapat, de a Honvédban is van 1-2 srác, akik akár egy erősebb csapatba is beférnének. Knézy Jenő lesz bajban, ha majd a Szolnok-Honvédot kell kommentálni…

KovàcsIstvàn
Olvasó

Nehéz szülés volt de lényeg, hogy megvan! Nem számítottam könnyű meccsre, mert a Honvéd rengeteg hibára kényszerítti a csapatokat! Menni kell tovább de légiós csere nélkül nem fogjuk megúszni a szezont, ha rájátszásba szeretnénk jutni!

Gézuka
Olvasó

Szerintem nem lenne rossz ez a Honvéd, de iszonyat mennyi hibával játszanak. Beszarva adogatják körbe a labdát mert senki nem meri eldobni, lépéshibák, figyelmetlenségek. Van mit csinálnia az edzőknek. Ami tetszik hogy 28 és 20 év közötti fiatal srácok. Jó lenne ha bent maradnának mert kellenének ezek a srácok. 1-2 légiós még jó lenne azért, de alapvetően szimpatikus csapat.

egyszegedi
Olvasó

Bognár Kristóf jobb csapatot érdemelne, ez ma (néhány perctől eltekintve) szinte tragikus volt. A légiósaink egyelőre meg sem közelítik a közelmúlt jobb szegedi légiósainak a szintjét. Néhány megjegyzés: – Filipovics továbbra is mindenen felidegesíti magát, nem beszélve a menetrendszerűen érkező durva megmozdulásairól, amit még szegedi szurkolóként sem könnyű “elfogadni”. Értjük, hogy ilyen a habitusa, de muszáj lesz higgadtabban hozzáállnia a játékhoz. – A két fiatal magyarunkat (Polányi, Balogh) pár percre a második félidőkben is meg lehetne nézni, főleg hazai pályán. – Personnal tényleg annyi a tervünk, hogy csak triplákat dobál? – Nyilván jobb lenne ez Robinsonnal, valószínűleg a legjobb játékosunk… Olvass tovább »

egyszegedi
Olvasó

*Roberson, persze.

Borbély Lajos
Olvasó

A ZTE elleni meccsen nekem az egész Honvédból ennek a Tanoh Dez gyereknek tetszett messze a legjobban a játéka! Kíváncsi vagyok, hol fog kikötni jövőre (jó eséllyel Gyuri bácsi kinyitja majd a bukszáját és megy Szombathelyre, ha lesz a kölöknek kedve), főleg akkor, ha a Honvéd visszacsusszan a B-be.

Milivoj
Olvasó

Már most nyáron vitte volna több csapat (köztük mi) is, de a Honvédban maximális bizalmat élvez és nemcsak tölteléknek használják, U23 szabály nélkül is helyet követel magának.
Első A csoportos szezonjában majdnem 30 percet, 10 pontot, 5 lepattanót átlagol, ami 20 évesen elég komoly belépő

PajtiBá
Olvasó

Küzdelmes kis meccs volt! Sikerült ismét megnehezíteni saját dolgunkat, de lényeg: megvan az első hazai! Ki kell emelni Bognár Kristóf újabb extráját (ismét dupla-dupla!). Erre azért már remélem Sztojan is felfigyel. Mr. Papp most sem hazudtolta meg önmagát, fújt össze-vissza.
Szánalmas ez a pali! Remélem az idén már nem fúj többet nekünk. HAJRÁ SzEDEÁK!

Kovacs
Olvasó

Bognárnak már rég a válogatottban kellene pattogtatnia. Ki tudja mi a faszt néz ivkovics. Nem megbántva Szabó Zsoltit, de felette már eljárt az idő. Simán helyet kellene cserélniük.

Csíkosnapernyő
Olvasó

Ebben a mai meccsben egy jó volt,hogy győztünk. Eddig reménykedtem,hogy az a gond,hogy a srácok nincsenek összeszokva,de valószínűleg ez idén egy gyengécskébb csapat. Gratulálok Bognár Kristófnak és a két fiatalnak,kaphatnának több játékidőt:) Hajrá Szeged❤

Bencur2021
Olvasó

Simon újjászületett !!! Jó látni.

Cibona5
Olvasó

Bohóc Baksa gyerek! 11 magyarnak és 1 szerbnek angolul osztja az észt időkérésnél. Talán azért, hogy Dragan Alekszics is értse. Vicc!

KPSVRKK
Olvasó

Gondolom az érkező légiósok miatt gyakorolnak

Boban
Olvasó

Szerintem egyáltalán nincs ezzel semmi probléma, mert 1, ezek a gyerekek ha tényleg tehetségesek, akkor gondolom az a cél, hogy akár külföldön is játszhassanak és ott alap az angol, 2, ha esetleg itthon egy élcsapatban szerepelnek majd, ott is angolul fog menni. Úgyhogy nincs ezzel semmi baj, gyakorolják csak. Amúgy is nagyon kevés olyan magyar élsportoló van, aki nem Feczesin szinten beszél angolul.

Cibona5
Olvasó

Gondolom, te sem beszélsz a kollégáiddal, partnereiddel angolul csak azért, mert egyszer ők is talán külföldön fognak dolgozni.

Mendez
Olvasó

Jó érzés látni, hogy két Falco nevelésű játékos volt a két csapat vezére ezen a meccsen.

Mendez
Olvasó

Látom ezzel a buckások lelkébe gázoltam. ???

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés