Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Vojvoda Dávid Európa élén

A magyar válogatott hátvédje dobta a legtöbb pontot a világbajnoki-selejtezők alatt.:

:

Magyar szempontból érdekes statisztikára bukkanhatunk, ha megtekintjük a világbajnoki-selejtezők európai csoportjaiban szereplő játékosok egyéni teljesítményeit. Ez alapján ugyanis azt láthatjuk, hogy mind a tizenkét mérkőzésen pályára lépő Vojvoda Dávid szerezte a legtöbb pontot az egész mezőnyben.

A magyar válogatott hátvédje szám szerint 202 ponttal végzett az élen. Mögötte a spanyol Quino Colom 164 pontig-, a cseh Jaromir Bohacik pedig 163 pontig jutott. Ők Vojvodához hasonlóan szintén mind a tizenkét meccsen pályára léptek. A legtöbbet közülük Vojvoda játszotta, átlagosan 31.3 percet, Colom 23.5 percet, míg Bohacik 29.8 percet.

Ha a pontátlagokat vesszük figyelembe, a szolnokiak kiválósága 16.8-as pontátlaggal végzett, amivel a TOP5-be fért be. Az élen a hat meccsen pályára lépő izlandi Martin Hermannsson áll 21.5-ös átlagával. Őt követi a nyolc meccset játszó, német Robin Benzing (18.3), mögötte a hatszor pályára lépő, montenegrói Bojan Dubljevic (18.2), valamint megelőzi Vojvodát a nyolc meccset játszó, olasz Amedeo Della Valle is (17.8).

További érdekesség, hogy a büntetődobó százalék terén is befért a TOP5-be: ezen a listán a negyedik lett 89.7 százalékos mutatójával.

Fotó: Zsu

48 hozzászólás

48
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
36 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
donnarummaJ.R.BenitezredmillerLuminasModus operandi Recent comment authors
J.R.Benitez
Olvasó

Nem kis dolog ám ez gyerekek… Gratula! Mellette gratula minden játékosnak aki képviselte kis hazánkat! MAGYAROK!

redmiller
Olvasó

Nagyon nem szerettem, szeretem, mikor ellenünk játszik! Klasszis, aki egyedül képes meccseket eldönteni.
Válogatottban imádom, mert akkor neki is szurkolunk!

Utolsó 10 év legjobb magyar játékosa! Tudom, ott van Hanga is, aki szintén klasszis, de ő akkor is elképesztő, ha soha nem is fog külföldi klubban játszani! Te jó ég, mennyiszer viszi hátán a csapatait…

Luminas
Olvasó

Tudom, hogy könnyű a páholyból beszélni, de jobb, ha itthon játszik Voja, a jelenlegi FIBA-s rendszer miatt. Ha egy euroligás csapatnál lenne, nem tudom, hogy bármilyen reményünk lehetett volna-e nélküle (és persze Hanga nélkül) kijutni. Elég megnézni a Szlovénokat, hogy meddig jutottak a legjobbjaik nélkül. Szóval én örülök, hogy látom hétről-hétre itthon és szerencsés vagyok, hogy az Olajban játszik.

Modus operandi
Olvasó

Voja for president!

SPARTAN
Olvasó

Voja az egyik legjobb és legtiszteletreméltóbb játékos! Xarok rá, hogy az Olajban pattogtat, akkor is jelenleg Ő A LEGJOBB!

Nem is értem, hogy klubszimpától függetlenül van olyan, aki a minimális elismerő tiszteletet sem képes megadni, sőt kétségbe vonja érdemeit, eredményeit! Ez a legalja…

Hajrá Magyarország! Hajrá Körmend!

És hatalmas grat VOJA!

Viggiano
Olvasó

Teljesen egyértelmű! Ezzel szerintem mindenki egyetért aki ismeri a mai magyar kosárlabdát! Lehet itt beirogatni (falco2008) mindenféle hülyeséget, attól még tény, hogy Vojvoda messze a legjobb kosaras aki hazánkban pattogtat! Teljesen mindegy melyik csapatban játszik, minden szurkoló tisztában van ezzel, legyen bármily elfogult! Azt pedig nem tudom, ha a világbajnoki selejtezőkön mutatott produkciója (itt ráadásul nem 1 vagy 2 ponttal dobott többet a másodiknál Európában, hanem 38-al), nem klasszis akkor vajon mi?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Érdekes világ ez. A két meccsen a Falcosok teljesítménye nem volt szenzációs. Talán Zozó asszisztjai…
A többi szurkoló nem indított hadáratot ellenük. Voja szuper volt a horvátok ellen őt meg piszkálják.

Olajheart
Olvasó

Gratulálok Voja!!! Klasszis vagy. Egyetértek hogy jó lenne több ilyen képességű játékos a magyar válogatottba.. Amit falco2008 csinál az szinte hihetetlen.. Ennyi mocskot összehordani 1 pozitív
cikkhez.. Szívesen találkoznék veled személyesen.. Hajrá magyarok.

Gecse J. Márió
Olvasó

Lehetsz akármilyen jó pszichiáter, csak az idődet vesztegetnéd vele! 🙂

Olajheart
Olvasó

Jogos:))))

Gatei
Olvasó

Nem értem, hogy mi folyik itt. Miért kell egymásnak esni még egy ilyen pozitív cikk alatt is? Falco szurkolóként nagyon szorítok, hogy Perl Zoli, Váradi Beni minél előbb megtalálják a tavaly tavaszi formájukat, de el kell ismerni, hogy Vojvoda Dávid még annál is magasabb szintet képvisel. Ezt el kell ismernie minden hazai kosárlabda rajongónak klubhovatartozástól függetlenül. Az itthon játszó magyar játékosok közül jelenleg szerintem Ő legjobb. A kosárlabda tudásán kìvül még az egyik legszimpatikusabb, legsportszerűbb is számomra, amit a következő példa is mutat: A tavalyi döntő egyik meccsén róla ment ki a labda, amit a bíró fordítva ítélt meg, de… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

Megmondom őszintén, felszaladt a bőr a homlokomon, hogy ez a hozzászólás Szombathelyről jött!! Megnyugtató, hogy Benitezen kívül is van normális Falkó szurkoló! Nagy respect!

falco2008
Vendég
falco2008

A Falco leírását még gyakorold :))

derryl
Olvasó

Fatelep. Így jó?

falco2008
Vendég
falco2008

Debil.

derryl
Olvasó

Gyakorolj!

Flat boat
Olvasó

Minden szavaddal egyetértek. Gondolom a nézők zöme szombathelyi volt a csarnokban, mégis hallható volt mindenki kosara után az öröm, akárki dobta.

makelovenotwar69
Olvasó

Korrekt amit írtál, klubszimpátiától függetlenül lájkolható hozzászólás. Grat!

donnarumma
Olvasó

Minden szóval egyetértek.

feri
Olvasó

Aki egy kicsit is szereti a kosárlabdát és minimálisan ért is hozzá, az elismeri Vojvoda képességét.Messze a legjobb játékosunk jelenleg a hazai bajnokságban.Ezt Falco és Körmend drukkerként mondom.Sajnos Perl Zolink nem a régi, de feljövőben van, neki idő kell még.

Kendeffy Botond
Olvasó

Aki nem látja/nem akarja látni, hogy Vojvoda Hanga mellett a másik legjobb, külföldön is jegyzett játékos az nagyjából hüle vagy filkós. Bárcsak lenne több ilyen szintű játékosunk a nemzeti csapatban.

SaaboR
Olvasó

Grat neki!
Naffalkós emberének halkan megsúgom, hogy sanszos, hogy nem járt volna úgy Spanyolban sem mint Zozóka… Kint is hozna stabil 12 pontos átlagot

falco2008
Vendég
falco2008

Neki legalább volt töke megpróbálni :))) NAGY VOJÁNAK nem

PCorey75
Olvasó

Próbálkozni a kutya szokott!

Viggiano
Olvasó

Az egyik legnagyobb magyar legenda (talán te is ismered) Kálmán Laci, hány szezont is húzott le külföldön? Neki akkor volt töke vagy neki sem? Miért kellene neki mindenáron kimenni, ha itthon jól érzi magát, megkap mindent?! Az meg csak hab a tortán, hogy hiába van a keretben francia bajnokságban pattogtató, olasz/spanyol csapatoknál játszott játékosok, még ígyis messze kiemelkedik Voja mind közül, pedig ő csak ebben a szar bajnokságban edződik…

falco2008
Vendég
falco2008

Vagy éppen amiatt emelkedik ki, mert ennek a szar bajnokságnak a játékosai között játszik..? Horti mellett a nagyapám is kiemelkedne, pedig nem is kosárlabdázik 🙂
KÁLMÁN pedig a hűség miatt maradt, nem amiatt mert nem lett volna képes meghatározó játékos lenni.. :)))

Viggiano
Olvasó

Én nem a magyar bajnokságra gondoltam, bár ha figyelmesen olvasol akkor ez érthető lett volna! Oké, Laci azért maradt, legyen így, viszont ilyen alapon Voja pedig azért, mert jó neki Magyarországon, itt van a családja, ez a hazája! Ugyanilyen sikeres lenne ő külföldön is! Nem hiszem, hogy azért dobta ő a legtöbb pontot, mert Horti mellett ziccerezget!

falco2008
Vendég
falco2008

Még a saját országában sincs az élen, nem hogy Európában! VOJAAA HOL A SZÁMOLÓGÉP???

Heindrich
Olvasó

Ezüst mérgezést kaptál? Voja a legnagyobb!!! Nézd vissza a kupadöntőt ?

Flat boat
Olvasó

Mekkora igazság!!! Csak a 11. Első magyar a listán, közvetlen mögögötte 74. helyen magyarként az első szombathelyi.

pbask
Vendég
pbask

szolnoki merre található bocsesz? mert dávidka kaposvári
köszi ha megtalálod,puszi

Flat boat
Olvasó

Magyart írtam, nem hazai nevelést. Kálmán Laci meg Körmenden született.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Paraszt vagy pajti!
Itt most egy válogatott játékosról van szó… de te tahó módon a frusztrált köcsög énedet toltad ide.

WSreborn
Olvasó

Villant a nyugati kultúra ismét…

falco2008
Vendég
falco2008

Áramot meg vödörben hordanak keletre 🙂

falco2008
Vendég
falco2008

Hanga Ádám migráns vagy mi van? VOJAAA a tökéig nem ér!

derryl
Olvasó

Te pont Voja tökéig érsz, használd ki

pbask
Vendég
pbask

tud az számolni csak semmibe nézi a csapattársait 😀

makelovenotwar69
Olvasó

falco2008 kollégáddal együtt tehetnétek egy nagy szolgálatot az emberiségnek: jelentkezzetek kisérleti Mars-utazónak. Úgy mégsem egereket vagy pláne kutyát kellene útnak indítani…
Komolyan, nem tudom felfogni, hogy mi bajotok van Vojvodával, mint a válogatott húzóemberével (és nem az Olaj játékossal).

falco2008
Vendég
falco2008

Igazad van 🙂 végre valakinek szeme van a kosárlabdához

derryl
Olvasó

És a 25 mp-es Bumeráng az hányadik helyen lapít?

Muszka7909
Olvasó

Teee faszjancsi, te szerencsétlen frusztrált cinegemadár!!

falco2008
Vendég
falco2008

Ereszd ki, sötét 🙂

WSreborn
Olvasó

Erőlködhettek max. aranyeret kaptok, ti még ebben az általad nevezett gyenge bajnoksàgban is közröhej tárgyát képező ügyeletes lúzerek vagytok.
Nagyon gyenge amit nyomni próbáltok. Ha màr a szàmolásnál tartunk nektek biztos nem kell számológép az elmúlt 20-25 évetek alatt nyert 1db arany összeszámolásához. Szerintem visszasírjátok a feudális rendszert mikor 10 ezüst ért 1 aranyat. Kész röhej vagytok, hogy 25 év pénzöntés 1 aranyat hozott. A föld alá kellene bújnotok és kussolni, nem Voját ekézni, aki legalább ott van a válogatottban és nyeri a meccseket.
Sárga irigység, már tudom honnan ez a fogalom

szolnokbasket
Olvasó

Akkor te csókolgasd a Tóth Norbikát meg a Váradit meg a többi B csoportos szinten lévő játékosaitokat azzal a tróger közönségetekkel együtt és huzzál a fa@ba!
Te belebetegedtél az írígységbe!
Barátkozz inkább azzal, hogy ha Vojvoda így folytatja, VILÁGKLASSZIS lesz hamarosan!

falco2008
Vendég
falco2008

B csoportos a rudnergábor maximum :)) VÁRADIT meg szopnád ha ott lenne 😉 a tavalyi formájában simán top játékos itthon :))

Vojvoda VILÁGKLASSZIS?? :DDD A szolnoki VILÁGKLASSZIS!! Hölgyeim és Uraim!

Flat boat
Olvasó

Rudner Gábor, így írjuk helyesen, Benit meg így: Váradi. Hiába írod nagybetűvel, idén maga alatt van, kivéve a dumálást.

Tom67
Olvasó

Te olyan messze laknál mint amilyen hülye vagy, soha nem érnél haza!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés