Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Végig vezetve nyert az MVM-OSE Lions

Küzdelmes meccset játszottak a felek.

MVM-OSE Lions - Pécsi VSK-VEOLIA 73-61 (20-10, 18-17, 16-18, 19-16)

Bajnokság, 11. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs. Zs., Győrffy P. A., Lengyel Á. J. (Hartyáni Zs.)

Oroszlány: Tóth 5/3, Ihring 15/3, Miliszavljevics 6/6, Minchev 9/3, Burns 13. Cserék: Ruják 3/3, Parrish 10/6, Garamvölgyi 8, Molnár 4, Carev -.

Pécs: Illés 7/3, Bryson 5, Hőgye -, Gordon 8/6, Brkics 10. Cserék: Haynes-Jones 16/6, Meleg -, Armaghani 3, Bíró 2, Ivosev 10.

A tabellán hetedik Pécs látogatott a nyolcadik Oroszlány otthonába.

A kezdeti percekben egyik fél sem tudott ellépni érdemben a másiktól, három perc játék után 5-4 állt az eredményjelzőn a hazaiak javára. Innen aztán előbb Tóth küldött be egy triplát, majd Minchev tört rést a pécsi védelmen, kezdett előnyt kiépíteni az MVM-OSE Lions (10-4). A kezdeti jó dobóformát követően mindkét csapat visszaesett egy kicsit a befejezéseket illetően, de így sem forgott veszélyben az oroszlányiak vezetése (14-8). A hosszú kihagyás után visszatérő Molnár is feliratkozott a pontszerzők közé, remekül szállt be a kispadról a magasember, elment tízzel az Oroszlány a negyed vége előtt, ami már nem is változott. 20-10.

A második játékrész elején rendre kimaradtak a hazai kísérletek, ezt kihasználva pedig elkezdte lopni a távolságot a Pécs (22-18). Ihring hosszú hazai gólcsendet tört meg, fontos kosarat szerezve ezzel a csapatának, majd Tóth is hozzátett kettőt, időt kért a Pécs (26-18). Hiába a kis szünet, nem sikerült változtatni a ritmuson a vendégeknek, remekül kosárlabdázva kezdett egyre jobban meglépni az Oroszlány (33-18). A nagyszünet előtt még egyszer visszajött tízen belülre a baranyai alakulat, de Parrish fontos pillanatban talált be távolról, 38-27 volt a félidei eredmény.

A fordulás után sem a pontszerzésen volt a fő hangsúly, de az 5-2-es indításnak köszönhetően az oroszlányiak kosárlabdázhattak nyugodtabban (43-29). Akárhányszor betaláltak a pécsiek, azonnal jött rá a válasz a túloldalon, folyamatosan 9-11 pont körül volt a különbség (45-36). Haynes-Jones triplájára és Brkics közelijére ezúttal nem tudott reagálni az Oroszlány, Sebastjan Krasovec kénytelen volt időt kérni (45-41). Tudtak újítani a fehér-mezesek, ezen a találkozón nagynak számító különbséggel várhatták a záró etapot. 54-45.

Minchev triplájával megint kétszámjegyűre hízott a hazai vezetés, Brkics ziccerből szépített (57-47). Továbbra is jól őrizte az előnyét az OSE, sőt, Ruják hármasával tovább nyílt az olló (62-49). Ivosev dupla és Parris trojka következett, nem tudott tízen belülre férkőzni a PVSK. Az MVM-OSE Lions végig vezetve, megérdemelt győzelmet aratott a válogatott szünet után, így továbbra is versenyben van a legjobb nyolcba kerülésért folytatott harcban. 73-61.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszCsak az OroszlányKapos Kk fan Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Még valami…
@akisokatlatott, Garamvölgyi tényleg zöld csoport? 😉
(megint az egyik leghasznosabb játékosunk volt, te szagértő…)

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Védekezés rendben volt, a támadójáték khmmm…gyerünk tovább, hajrá Bányász!

Csak az Oroszlány
Olvasó

Most egy percig sem izgultam ez egy sima meccs lett. Bár hiányoltam a pécsi szurkolókat jobb lett volna ha ha van valaki a részükről is. Gratulálok az a fiuknak a Pécsnek meg további sok sikert kivánok.
A szurkolóinknak meg minden elismerés ki tettek magukért. Bár a közvetítésben elég halknak tűnt a tábor. A faszom ebbe a kovidos herce hurcába már mennék én is meccsre közétek de mivel nincs kártyám nem tudok de ott vagyok veletek a táborban. Szép volt fiúk
Hajrá Ose a város veletek ….🔴🔴⚫️🔴⚫️😘

Kaposkosár KKK
Olvasó

Gratula Oroszlányba,teljesen megérdemelt siker , a jobb csapat nyert !

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés