Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tóth Ádámék nem pánikolnak a hétvégi, kulcsfontosságú meccs előtt

A magyar válogatott center kitért arra is, hogy mi lehet az oka az idei remek teljesítményének.:

:

Sorsdöntő meccset vív egymással szombaton a DEAC és a ZTE csapata, amelyik gárda nyer, az biztosan kvalifikálja magát a Magyar Kupára. A hazaiaknak duplán fontos lesz a találkozó, hiszen a nyolcas döntőt éppen Debrecenben rendezik.

Nem ismeretlen a szituáció ez a hajdúságiak számára, hiszen két évvel ezelőtt is ki-ki meccset játszottak a kupáért, ám akkor a Kecskemét örülhetett, így a Főnix Csarnokba csak szurkolni mehettek Berényi Sándor fiai.

Az idén bombaformában játszó Tóth Ádám – aki akkor még a szolnokiakat erősítette – szerint nincs pánikhangulat:

– Nem pánikolunk, tisztában vagyunk vele, hogy ezen múlik a Magyar Kupa, meg kell nyernünk ezt a meccset. Mindenki hadra fogható, de újabb légiósunk nincs, Armwoodot még nem tudtuk pótolni. Szerencsére Bognár Kristóf nagy segítség négyes poszton. A hazai pálya mellettünk szól, meg kell vernünk a Zalaegerszeget.

Két éve nem jött ki jól a lépés a debrecenieknek, de a korábbi válogatott center nem foglalkozik ezzel.

– Megmondom őszintén, hogy nekem ez új szituáció. Az elmúlt tíz évben nem kellett számolgatnom, hogy ott leszünk-e a kupán, vagy sem. Ezzel nem is szeretnék foglalkozni, hogy mi volt a múltban, akkor én még nem voltam itt, most pedig remélem, hogy ez nem fog megismétlődni.

Tóthnak egyébként szép emlékei lehetnek a két évvel ezelőtti, debreceni kupadöntőről, hiszen akkor magabiztos játékkal verték a fináléban a Falcót.

Tóth eddig remekül játszik idén, tizenkét mérkőzésen 16.8 pontot, 6.8 lepattanót és 1.8 gólpasszt átlagol (21 VAL). A BB1.hu-nak elmondta, mi lehet az oka a jó teljesítménynek.

– Nincs nagy ördöngösség benne, más szerepkörben vagyok, mint Szolnokon, vagy az előző években Pakson. Utoljára ezt a lehetőséget kezdőszintű centerként Völgyi Péter adta meg nekem Zalaegerszegen. Akkor még elég fiatal voltam, de akkor is tudtam vele élni, csak ott pénzügyi gondok voltak abban az évben, ezért nem valósulhatott meg jobban az év vége felé. Próbálok élni a több játékperccel. Az is segít, hogy nincs mellettem egy ex-Euroliga játékos, akivel osztoznom kell körülbelül 20-20 percen. Próbálom kamatoztatni, amit az elmúlt években tanultam kiváló edzőktől, játékosoktól.

Bár a héten jönnek az ünnepek, nagy pihenőre nem számíthatnak a kosarasok.

– A családom itt él velem Debrecenben, de nem is tudnék hazautazni Zalaegerszegre. Kevés pihenő jut, de mindenkinek lesz alkalma a szeretteivel tölteni az időt. Ezúton is szeretnék kellemes ünnepeket kívánni mindenkinek!

Fotó: deac.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MivanmivanFeffomoldi56Ledon Green Recent comment authors
moldi56
Olvasó

Hát az biztos Ádi,hogy Szolnokon tanultál legtöbbet.Leginkább Luksa Andricstól.Nem kapkodtad te el,hogy itthagytál bennünket?CSAK AZ OLAJ!

Ledon Green
Olvasó

Komoly,normális edző nélkül ez a csapat sehova nem fog eljutni.Hiába van pénz és jó játékosanyag!Az meg hogy az a Berényi aki lemondott (amúgy is nagyon gyenge edző) ott ugrál a kispadon és adja a tanácsokat a játékosoknak és a vezetőedzőnek,különösen hiteltelenné teszi ezt az egész debreceni csapatot….

moldi56
Olvasó

Edző és Edző között is micsoda különbség van!Nézd meg Alekszics és Potocsnik között mekkora a színvonalkülönbség! Amikor megláttam a DEAC keretét,ahol kiváló játékosok vannak és az edzői stábot,hát…ez a szegény Kovács Adrián (bocsánatot kérek tőle)de csak egy “paprikajancsi”Ezt csinálták belőle Berényiék.Tényleg,mi a jóistent keres ő még a kispad közelében?

Feffo
Vendég
Feffo

Azért kíváncsi lettem volna mire megy Potocnik a korábbi kerettel illetve Aleksic mit ért volna el 3 új légióssal. Így almát hasonlítjuk a körtéhez.

Mivanmivan
Olvasó

Részben igazad van. De Alexicsnek nem lett volna vér a pucájában beismerni a hibáját, és légióst cserélni…

moldi56
Olvasó

Vannak helyzetek,amikor már nincs tovább…Változtatni kell.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés