Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

OSE Lions – DEAC

Szakértőnk meglepetést jósol.

OSE Lions - DEAC

Bajnokság, 2. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Benczur T., Tóth C., Minár L. (dr. Gincsai J.)

OSE: Abell - Washington - Zsiros - Rizvic - Bozsovics

DEAC: Costa - Manigat - Borisov - Armwood - Tóth Á.

Felemásan sikerült a két együttes előző fordulója, hiszen bár az OSE bemutatkozott az élvonalban hosszú idő után, viszonylag sima vereséget szenvedett a Körmend otthonában. Ezzel szemben a DEAC vezetőedzője, Kovács Adrián élete legelső A-csoportos mérkőzésén győzelemmel debütált a kispadon a Kaposvár ellen.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Az előző fordulóban nagyon rosszul teljesítettünk Körmenden. Próbáltunk becsületesen felkészülni a soron következő mérkőzésünkre. Mindig van min változtatni, most is finomhangoltunk a héten, valamint videóztunk a Debrecen meccseiből. Nagyon erős csapatuk van, de ebben az évben sokszor fogom még ismételni magam ebből a szempontból, hiszen a riválisok többsége nagyon erős nekünk. Meghatározó magasemberük van Tóth Ádám személyében, akit nehéz lesz levédekeznünk a palánk alatt. Őt és a tapasztalt Borisovot pedig jól dobó játékosok veszik körül. Nehéz meccsre számítok, de ez lesz az első hazai találkozónk, és ha abból indulok ki, hogy mennyien elkísértek minket idegenbe múlt héten, akkor remek hangulat lesz. Sokkal jobban kell teljesítenünk, mint Körmenden. Az elmúlt heti keretünkhöz képest nem lesz változás. 

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Számítottunk arra, hogy a Kaposvár ellen egy nagyon kemény mérkőzést fogunk játszani, ez így is történt. Hullámzóan játszott mindkét együttes. Az utolsó negyedben tudtunk váltani támadó és védő oldalon is, aminek köszönhetően, habár kicsit leengedtünk a végére, behúztuk a találkozót. A héten próbáltuk azokat a hibákat rendbe tenni, amiket a nyitó fordulóban elkövettünk. Próbálunk fejlődni ezekben a dolgokban és remélem, hogy az OSE ellen ez már látszani is fog. Természetesen készültünk az ellenfelünkből is és egy nehéz összecsapásra számítunk. Tisztában vagyunk vele, hogy az Oroszlány hosszú idő után az első A-csoportos meccsét játssza otthon. Ez egy extra motivációt adhat nekik, de úgy gondolom, hogy sikeresen feltérképeztük őket. A héten az edzéseken Godwin Omenaka megsérült, így az ő játékára nem számíthatunk. 

[totalpoll id=”29760″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC legendája, magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta, aki az idei szezontól már a B-csoportos Concordia Motax KC Pápa vezetőedzője is:

– Érdekes mérkőzésre van kilátás. Én nem írnám le az Oroszlányt újoncként, akkor sem, ha egy nagyon jó Debrecen ellen játszanak. Az első hazai találkozó mindig varázslatosra szokott sikerülni a frissen feljutó csapatnak. A körítés, a szurkolás miatt a játékosok is olyan motivációval fognak hozzáállni a meccshez, amiből egy egész jó dolog is kikerekedhet. 

Azt azért látni kell, hogy az Oroszlánynak nincs olyan stabil magyar magja, mint mondjuk a DEAC-nak, de így is rutinos és jó játékosaik vannak. Gondolok itt Mohácsi Mátéra és Demeter Attilára, aki sokat játszott Pécsen tavaly és jól szállt be a mérkőzésekbe. Zsiros Péterrel kiegészülve ők hárman kulcsfigurái a gárdának, tekintve, hogy egy magyarnak mindig a pályán kell lenni. 

A légiósaik is rutinos, sokat megélt játékosok, gondolok például Rizvicre. Egyes-kettes poszton érzem egy kicsit soványnak őket az A-csoportban, feltehetőleg az anyagi lehetőségeik behatároltak voltak és erre a posztra ezeket a játékosokat tudták szerződtetni. Jó úton járnak, próbálják a védekezésüket stabilizálni, míg a kettő-kettő elleni játékuk nem volt rossz Körmenden. Az első félidőben megilletődötten futottak ki a pályára, de a második felvonásban nagyon jól helytálltak. Ezen az úton kell nekik tovább menni, hogy bent maradjanak az első osztályban. A másik, ami fontos ezen az összecsapáson, az a szurkolótábor. Büszkék lehetnek az oroszlányiak, hogy ilyen tábor van mögöttük. Rajtuk kívül a város is teljes mellszélességgel az együttes mögött áll, ami szintén biztató. 

Más kérdés, hogy a Debrecen, ha hozza azt a stabil jó játékát, amit tavaly tudott nyújtani és megtalálják mindenkinek a helyét a csapatban (most még úgy érzem, hogy egy-két ember helyét még keresik), akkor előbb-utóbb össze fognak állni. Az egész keret egy picivel erősebb véleményem szerint, mint az oroszlányi, elvileg a papírforma alapján győznie kell a DEAC-nak, de én valamiért meglepetést érzek, és hárompontos hazai sikert jósolok. 

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Tom67Oroszlanyi BanyaszbányászDowntownDoktorMVP Recent comment authors
Tom67
Olvasó

Beten ajándék a 2,6-os odsz az OSE-ra. Sima hazai lesz.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Így legyen!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Reálisan: jelentős javulás kell a múlt héthez képest. Több kell Washingtontól támadásban, több kell csapatszinten védekezésben. Könnyű kosarakat kaptunk Körmenden. Nagyon kell az extra a magyar magtól, mert támadásban kintről nagyon hiányoznak a pontok. Álljunk oda, mutassuk meg! Hajrá, Bányász!

bányász
Vendég
bányász

Köszi a támogatást!

Downtown
Vendég
Downtown

Hajra OSE!!!!!!!!

DoktorMVP
Olvasó

Nagyon kiváncsi leszek.
Ha nyerni tudna az OSE, az komoly üzenet lenne.

Muszka7909
Olvasó

Hajrá OSE, kapjátok szét őket!! 😉

red-black01
Olvasó

Borisov dobócselére nem ugrálni. Amikor a mozdulattal együtt testtel-könyékkel nyom, a mozdulat előtt csak 10 cm-t hátralépni, hogy ne tudjon a testről hátrafelé lendületet venni, egyben távolságot nyerni. De ennél nagyobb területet ne kapjon, mert ha nem dobja el azonnal, akkor meg jobbra indulva egyszerre viszi befelé a labdát a még önakaratán kívül hátralépő játékos mellett. Aztán vagy dobás, vagy fault a lemaradás miatt, vagy a rálépő besegítő mellett leosztás. Manigatot még a vonaltól 1-1,5 m-re sem csak szemmel kísérni, mert ráemeli egyből. A többi jön magától. Egy picit még lehet mindjárt az elején Tóth Ádámmal finoman “csipkelődni”, persze csak… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

+ a Demeter Attilára kidolgozott figurák jók, abból lehet több is 😉 .
Hajrá piros-feketék 🙂

ldd
Olvasó

Majdnem olyan jó vagy mint a Gumi …
Te irtad a múltkor is, hogy a Ventpils gyengébb , mint a román bajnok.
Gratulálok !

ldd
Olvasó

Szerintem is a DEAC idén erősebb mint tavaly.
A full lóvés Debrecent leszámítva, amelyik tönkrement, a körmendiek segítségével ( Fodor , Putesz ) szépen építi fel magát és évről évre erősebb.
Az újoncnak mindíg nehéz felvenni – a sokak által kétségbevont különbséget – az osztályok közötti különbséget.
Oroszlány is csak a 6. emberében bízhat.
Ha ki tudjátok szurkolni, megcsinálhatjátok! Gyerünk oroszlánok!

Alexx1977
Olvasó

Anno a múltban mikor még keleti és nyugati csoport volt a B csoportban volt szerencsém részt venni egy Ose meccsen. Vendégcsapat szurkolójaként voltunk jelen a mérközésen.Teltház és fantasztikus hangulat volt nagyon nagy élmény. Majd mikor nálunk voltak vendégek bünti volt és nem jöttek el a csapattal. Nagyon sok múlik a szurkolótáboron. Hatalmas hangulat lesz. Sok sikert az Oroszlánynak a “nagyok” közt.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Korrekt!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés