Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Beck Ferenc: ha kell, idegenbe is viszünk kommentátort

Az online közvetítések során minden csapatnak lehetősége van saját jelet küldeni, saját kommentárral.:

:

Beck Ferenc, az OSE Lions elnöke beszélt a BB1.hu-nak az online közvetítésekkel felmerült problémák kapcsán. Több szurkoló is nehezményezte, hogy nincsenek kommentátorok a mérkőzéseken, de az oroszlányiaknál tesztjelleggel már fordulók óta volt szpíker. Beck Ferenc ezen felül kitért arra is, hogy minden csapatnak van lehetősége arra, hogy a saját jelét küldje tovább a MindiGO Sport számára.

– Érzékeltük mi is a problémát, tőlünk már ment jel, de olyan még nem, amit a mi videojelünk vett volna. Viszont nálunk volt már kommentálás is, ami remekül sikerült. A későbbiekben az a tervünk – hogy ma ugyan nem streamelt jel lesz, hiszen az M4 Sport közvetíti a találkozót -, hogy a következő mérkőzésektől kezdve mi szolgáltatjuk majd a hálózatot, kommentárral természetesen. Ezt megtesszük idegenben is, hogy ha ott nem adottak a feltételek.

– Maga a rendszer jó, a videóbíró szisztémája pedig nem feltétlen a közvetítésre alkalmas. Magát a struktúrát a játékvezetők munkájának segítésére hozták létre, ezek ezen okból kifolyólag nem egy TV-közvetítésre beállított kamerák. Nekünk és a többi csapatnak is lehetősége van komolyabb felszereléssel, minőségibb képpel közvetítést adni. Mi kértünk is önállóságot, és azon keresztül tudjuk majd adni a MindiGO Sportnak a jelet. A MindiGO pedig országos lefedettséget biztosít, nem beszélve arról, hogy a későbbiekben ebben üzleti lehetőség is rejlik.

Többen felvetették, hogy kommentátorral élvezetesebb lenne követni a találkozókat.

– A kommentálás megoldható természetesen, csak szándék kérdése. Ha van alkalmas személy és szándék, akkor a rendszer tud hangot is fogadni, illetve más videó jelet is, nemcsak az automata, videóbíró rendszernek a jelét. Úgy tudom, hogy több csapat is kinyilatkozta, hogy adnak jelet a saját kamerájukon keresztül.

Oroszlányban eddig kevesebb problémát tapasztalhattak a nézők, leszámítva az első hazai mérkőzést, amikor a zászlók kicsit megzavarták a mozgásérzékelő kamerát.

– Nálunk egyébként elfogadhatóan működött az automata videóbírós rendszer is. Nem késett le, nem akadt meg. Az első mérkőzésen volt, hogy a szurkolói zászló bezavart a mozgásérzékelőnek, de a drukkereinkkel megbeszéltük, hogy kijjebb viszik a lobogókat, úgyhogy azzal sem volt a későbbiekben probléma. Szerencsére nálunk elég sokan utaznak el idegenbe is. Az a mag, aki követi a mérkőzéseket, az nem streamen keresztül nézi a találkozókat, hanem élőben. Persze az online jelenlét lehetőséget nyújt arra, hogy a külföldön dolgozók, vagy akik éppen nem érnek rá kilátogatni, ők is meg tudják ott tekinteni, de nálunk szerencsére ebből kevesebb van és egyre többen vannak a helyszínen.

Fotó: Oroszlány Sport Egylet Facebook oldal

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszzetekosarakbányászGézukaKPSVRKK Recent comment authors
zetekosarak
Olvasó

Az MKOSZ-NAK el kéne ismernie, hogy amit kitaláltak az nagyon amatőr, és ezért a szurkolók nem fizetnek. Arról meg senki sem beszél, hogy a saját közvetítésnek is megvan a saját költsége, amit a kluboknak kell lenyelni, mert a MindigFos ingyen veszi csak át. Annyi bizonyos, hogy a legnagyobb hunyó a szövetség, ők keverik a szart, felelősség vállalás nélkül. Velünk akarják kifizettetni a gyatra minőségű kamera rendszerüket, míg mások közvetítését átvennék helyette ingyen. Az igazságos az lenne, ha szerződést kötnének a helyi stábokkal, és a 800-ért azt néznénk, az automata kamerákat meg felejtsük el.

bányász
Vendég
bányász

Én azt nem értem, pedig elolvastam 3-szor. Szóval van egy variáció, ami alapján egy külsős cég marha nagy lóvékat kaszál és tejel az mkosz felé. Nyilvánvalóan nem tudnak megfelelő minőségű közvetítést csinálni, így most az mkosz áthárítja a felelősséget a klubok felé, hogy ha jót akarnak a nézőknek, akkor adjanak jó jelet (mert a mindigfos képtelen). Ergo most mi az OSE mit csinálunk? Odaadjuk a jelet, saját pénzből megoldjuk a kommentálást, a mindigfos és az mkosz meg fölözi a hasznot. Van egy másik variáció: a mindigfos szépen eltakarodik, minden klub csinálja tovább a saját közvetítéseit, mi pedig szívesen tejelünk inkább… Olvass tovább »

Gézuka
Olvasó

ja, és egy jót röhög… pár forintot azért visszacsorgat, és akkor az ilyen elnökök majd jól lenyilatkozzák hogy “…hogy a későbbiekben ebben üzleti lehetőség is rejlik…”

Gézuka
Olvasó

3 kamerából meg lehet oldani az egész közvetítést a robot szarok helyett. 1 tele, 2 alapvonali. csókolom. az OlajTV -nél amikor videóbírózás volt a társaság kamerái által rögzített képet nézték vissza a bírók több alkalommal is, és nem a mindigfos robotkameráit. ha jól emlékszem akkor a kommentátor be is mondta párszor hogy a “mi kamera képünket nézik most vissza a játékvezetők”. csak egy kérdés, hogy tudná a kedves ose elnök visszanézni a kérdéses mozzanatot ha a) a kamera lemaradt b) nem lehet zoomolni c) olyan szar pixelháború minőséget biztosít a 360-480p-s kamerafelbontás hogy abból semmi sem látható d) nem kell… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Ez ok. De. 1.az elbaszott kamerarendszert az MKOSZ vette és szereltette. 2.a szar internet jelet a kb mindenhol városi tulajdonban lévő csarnokok adják. 3. A mindigfos a terjesztést és az appot vállalta és a pénz egy részét visszaosztja. Ha minden egyesület elintézi, hogy tudjon tisztességes jelet küldeni (internet, kép, kommentátor) akkor a mindigfos terjeszti. Ha azt akarja mindenki, hogy minden fasza legyen és ingyen, akkor a csapatokkal kell veszekedni, mert egyértelműen pénzt akarnak. Ezért írtam némi iróniával, hogy ilyen alapon megemelték a bérletek árát, egységesen 800 ftal. Szerintem ezek után minden csapatnak be kell álni az OSE mögé és kutya… Olvass tovább »

Gézuka
Olvasó

ez eddig oké, de kb hasonló a megtérülési ideje mintha nem csorognának vissza a fillérek. az meg a másik, ha egy csapat ekkora fillérbaszó… akkor meg is érdemlik. ha jól emlékszem 2-3 csapatot kivéve, de lehet csak 2 lesz az, vagy csak a Berény, minden máshol ki van építve a megfelelő kábelezés… szóval amit ki akarok nyögni az az, hogy a mindigfos nem fogja elismerni az életbe se, hogy szar a technika amit használnak, hanem a csapat hibája. Bodnár elmondta hogy bár nem a legjobb kamera rendszer, de első sorban a videóbírónak lett kiépítve, magyarul közvetítésre alkalmatlan. minden ugyanúgy keresztül… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Ez a beszéd, bassza meg!
A csapatok lóvét akarnak, hát küldik a jó jelet, kommentátorral, az Antenna terjeszti, a mozgásérzékelős kamera meg kiegészítő szerepbe kerül. Ingyen már fingani sem lehet, ezt mindenki megszokta. Nem a nyolcszázon múlt, ennyivel lett drágább a bérlet. 😉
Mindenki örül.

agyas
Olvasó

Ez egy seggnyaló. Nem a kommentár hiányzik, hanem a normális kép.

Gézuka
Olvasó

valahogy nekem is ez jött le. örülnek az NB1 A csoportnak, aztán már minden tök fasza. remélem a tahó pénzek is jól csöppennek, ahogy a fickó is elcseppent a mindigfostól.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Szerintem nem nagyon értettétek meg, hogy miről beszél.

Bezse
Olvasó

Az az érzésem hogy ez lenne a jó megoldás. Minden csapat (tv) ahogy a multban is , ezután is kint van a meccsen és közvetít. Ez aztán mehet akár két felé is : a helyi tv-nek illetve a mindigfos-nak országos terjesztésre. Nekem ez egyszerű mint a bot.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés