Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megvan sorozatban a hetedik soproni győzelem is

Nagy végjátékot hozott a meccs.

Atomerőmű SE – Sopron KC 82-83 (23-23, 20-26, 14-16, 25-18)

Bajnokság, 16. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs. Zs., Farkas G., Nyilas I. (Dernei G.)

ASE: Brown K. 29/18, Frank Á. 5/3, Taylor 10/3, Buljevic 4, Goins 15/6. Csere: Brzoja 14/12, Kovács Á. 5/3, Kis R. -.

SKC: McGill 8, Myers 11/3, Q. Ford 11/3, Sitku 3/3, Montgomery 17. Csere: Borisov 12/9, Fazekas 9/9, Takács N. 6/6, Halász 4/3, Werner 2.

Az utolsó előtti helyen álló Atomerőmű SE látta vendégül a férfi A-csoport legjobb formában lévő csapatát, a sorozatban hat győzelmet számláló, hetedik helyezett Sopron KC-t a 16. fordulóban.

Brown pontjaival indított az ASE, majd Goinstól is érkezett öt egység szintén egy tripla és egy dupla formájában (10-3). A Sopron 12-7-ig kapaszkodott vissza, majd a negyed közepén, Sitku hármasát és Montgomery dupláját követően már csak egy pont volt a hátránya (15-14). Brown újabb távolija talált, de nem hagyta magát a Sopron: az utolsó két percet Borisov trojkája nyitotta, amivel már a vendégek vezettek (20-21). Myers büntetőivel nőtt a különbség, amit Brzoja távolija nullázott le (23-23).

Frank és Fazekas hintett egy-egy hármast, majd utóbbi még egyet. Borisov is beszállt a távoli dobók külön versenyébe, aztán Ford szakította meg a triplasorozatot két büntetővel (26-34). Brzoja is hármassal jelentkezett, majd Ford is megmutatta, hogy kintről is jól céloz. Négy paksi pont jelentette a zárkózást, de Halász a soproniak hetedik tripláját is helyre tette. Ford kettese után McGill szerzett labdát, és be is fejezte az akciót – átlépte a tízet a különbség (33-44). Brown gyorsan dobott két triplát, de közte ott volt Werner kettese is, majd Takács trojkája is célba ért. Brown két büntetője is helyre került az utolsó előtti perc elején, majd az első félidő utolsó minutumának végén Frank sem hibázott a vonalról: 43-49-ről jöhetett a folytatás.

A második félidő is egy triplával indult, Brown a saját ötödik, a Paks kilencedik távoliját értékesítette. Borisov egy büntetője volt jó, ellenben Kovács révén már a tizedik paksi tripla is a gyűrűben landolt (49-50). A Paks kissé megtorpant, de a Sopron sem volt túl magabiztos a támadó oldalon, viszont élt a hazai megingással, és Takács távolijával visszaállította a félidei különbséget (51-57). Goins egyik büntetője lejött, a másik oldalon Ford viszont sikerrel tett vissza egy támadópattanót. Közelítette a tízpontos különbséget a Sopron, plusz hétről várta az utolsó tízperces etapot (58-65).

Egy-egy duplát hozott az első két perc, aztán Borisov növelte a vendégek előnyét, McGill pedig kétszámjegyűre módosította azt (60-71). Időt kértek a hazaiak, akiknek már csak hét percük maradt a javításra. Brzoja és Brown is bevert egy-egy hármast, hat pontot faragott két támadással az ASE (66-71) – a soproni pad hívta ekkor magához a csapatot. Myers hármasa is talált, de a már 27. és 29. pontját jegyző Brownra a palánk közelében sem nagyon volt ellenszere a vendégeknek (70-74). Montgomery nyugtatta meg a társait egy kettessel, majd éppen Browntól szerzett labdát, s jegyeztetett fel újabb két pontot a vendégeknek. Tayloré lett a 14. paksi hármas – három perc volt ekkor vissza. Goins hármasa is bement, Brzoja két büntetője pedig egyenlítést ért, majd jött megint Goins, és egy kettessel a vezetést is átvette a Paks (80-78). Montgomery egyenlített egy perccel a vége előtt. Kovács kettesét Borisov triplája követte az utolsó perc elején, ami eldöntötte a mérkőzést: 83-82-re nyert a Sopron.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

HIRDETÉS
23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
JólnézünkMIKIVulcanoArtur DokiViggianoFalcomarci Recent comment authors
JólnézünkMIKI
Olvasó

Gulyás Robinak van dolga bőven. Teo Hojcnál jobb az új edző, de nincs képben a magyar bajnokságban, Pavlik nem képes segíteni neki. Ez a stáb alsóházba, majd play-outba viszi az ASE csapatát!
Buljevics? U23? stb
Robi? Ébresztő!

Artur Doki
Olvasó

Kész csoda lett volna,ha Jonesy nélkül és a 2 másik,nem teljesen egészséges magasemberrel megállitjuk a formában lévő Sopront.
Majdnem…megint CSAK majdnem.
A döntő szerintem ez volt:Fazekas-Sitku-Takács-Halász= 7 tripla….
Na paksi oldalon sajnos ilyen nem akadt magyar részről.
Sajnos tovább tart a vesszőfutásunk,az SKCnak meg a jó széria, gratula Sopronba,kicsit azért örülök a jó szereplésüknek( na persze nem a mainak),egykori alma materem városa,Civitas Fidelissima…

Falcomarci
Olvasó

Hétvégén megszakad! ???

Viggiano
Olvasó

És? 🙂 Szerintem bármelyik soproni szurkoló társam aláírta volna pár héttel ezelőtt, hogy a következő nyolc meccsünkből csak a Szombathelytől kapunk ki!

zetomee
Olvasó

Még ha szerencsefaktorral is de GYŐZELEM!Nem nagyon volt idény mikor oda-vissza legyőztük az ASE-t.
Nagyon fontos pontok érkeztek a magyar játékosainktól is!
Szombaton töltsük meg a nézőteret.
Hajrá Sopron!

csocsa
Olvasó

Buljevic az sajna Buljevic,de ha a magyarjaink percarányosan olyan eredményesek, mint a soproni “kollégáik”,akkor síma.
HAJRÁ ASE!!!

Namár
Olvasó

Sopron nem semmi szériát mutat.Kiváncsi vagyok ki ellen szakad meg a sorozat.

Emőkefan
Olvasó

Hajlok rá, hogy szombaton.

Lakers in 4
Olvasó

A paksi kosarlabda szegyene Lovro Buljevic, de meg a ligat is bemocskolja a tudasaval. Fontos megemliteni nem ot kell szidniuk a paksi szimpatizansoknak, hanem azt aki kepes volt idehozni Adria liga 2-bol, a hazai kosarszeretok 70% nem is tudta hogy van masodik szamu liga is ott. Osszegezve az ilyen tipusu centerek ugy 15 eve kimentek a divatbol, lomha, probalok sarkazgatni a festeken belul, vedo oldalon pedig egy sima 2:2-et nem tudok levedekezni. Eilingsfeld hianya ellenere se tudjak palyan hagyni, nyilvan poton penzert oltozik be hetvegente, de ha nem kerul cserelesre akkor marad a kieses elleni harc nekik.

mrfox
Olvasó

Bravó SKC!
Hatalmas gratula + közelebb vagyunk mi is az ASE-hez :DD

SopronKCfan
Olvasó

Szedjétek össze magatokat, csak felfelé!

red-black01
Olvasó

Azért megkérdezném a paksi játékosoktól, mi volt az elgondolás az utolsó támadásnál, támadótérfélről, oldalbedobás után 5 mp-el a vége előtt?
Kovács jobb híján behajította a gyűrű alá miután 4 mp-ig esély sem volt senkinek beadni.
Zárás nuku, mindenki csak nézett, igaz még egy középtávoli így belefért, de nem érdemelték volna meg hogy bemenjen.
Ha jól emlékszem egyszer mi ilyenből kaptunk egy meccset eldöntő sima ziccert, de az tudatos volt ;).

Jurgilas
Olvasó

A 2. félidőben többnyire “nem érkezik jel” hibaüzenetet élvezhettem, pedig többször próbáltam frissíteni. Az MKOSZ-nek megfelel a Mindigo kritikán aluli teljesítménye, vagy nem is érdekli őket, mit kapnak a szurkolók a fizetett szolgáltatás keretében?

tormentor
Olvasó

Pont leszarják, gondolom jattol nekik vissza a mindigo

magister_officiorum
Olvasó

Szép volt, Fiúk! Borisov és a magyar játékosok is újra megvillantak. Csak így tovább, győzzük le a Falcot is! #Κώστας

Skcforever
Olvasó

Bravó srácok, ez kemény volt, Borisov in the house??szombaton mindenki az arénába, az elmúlt 3 évben legyőztük a Falcot Sopronban, most iszonyat nehéz lesz, de meg lehet csinálni!!! Skc!!!

KOKO
Olvasó

Két szó : KOSTAS( utolsó percbe lehozta az addigra elfáradt myrest, Borisov becserélése, Taki blokkszerű védekezése 4 másodpercel a vége előtt, ismét a görög)
BORISOV 36 évesen( közel a 37hez) is mecsset eldöntő sorozatba a 7/7 győzelmet hozó dobása, akárki akármit mond, ez az ember egy állat!!!!!!
Szombaton szurkoljuk le a szombathelyieket, és go go go a 8/8 győzelemért( szép volt magyarok, hasznosan játszott mindenki, csak így tovább)
Hajrá Sopron, hajrá SKC !! ?⚪️

kancsofroccs
Olvasó

És szombaton a 8. is… csak akkor gyertek falcocskások ha csodalni akartok minket, mert sirni otthon is tudtok majd a vereseg tudtán!:)

Skcforever
Olvasó

Na ez nagyon nem kell ide. Nem kell egy soproni párni

Vulcano
Olvasó

Nyugi megyünk. Bár nem téged hanem inkább a meccset szeretném csodálni.
Soproni barátainknak pedig gratula a 7-es győzelmi szériához.
Azért remélem nekünk sikerül megtörni?

Franco
Olvasó

Robi vagy állj be Te vagy hajtsd el Buljecevicet.

SopronKCfan
Olvasó

Fuu mekkora meccs volt! És ha Paks az ellenfél, akkor Milos a nyerőember! Az ő triplájával megvan a 7. is!! Gratula a magyarjainknak, ma ők is nagyot játszottak.
Jár a taps az ASEnak is, 70-78ról megfordították a meccset 80-78ra. Csak aztán jött Milos.
Jöhet a Falco, töltsük meg az Arénát!
Hajrá Sopron!!

tormentor
Olvasó

Remélem itt tartjuk a másodosztályra is ezt a nyomorék Buljevicset

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés