Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

ZTE NKK: Megvan az új edző, Nagy Dóra és Kirby Burkholder visszatér

A tréner körmendi, de Zalaegerszegen érettségizett.

  •   :

:

Szerdán sajtótájékoztató keretében mutatták be a bronzérmes ZTE NKK női kosárlabda-csapatának új vezetőedzőjét, illetve a következő bajnokságra a keret összetételét – derült ki a zaol.hu cikkéből.

Az elmúlt szezont bronzéremmel zárta a ZTE NKK, a bajnokság befejeztével eldőlt, hogy Gáspár Dávid vezetőedző a Sopron Basketnél folytatja karrierjét.

A mai sajtótájékoztatón előbb Tóth László, a ZTE NKK ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy a keret összeállt. Mint mondta, az előző évi remek eredmény is jó alapot biztosított ahhoz, hogy a ZTE NKK ismét erős együttes legyen és egy stabil klub a női NB I-ben. Majd azzal folytatta, hogy sikerült megtalálniuk azt a szakembert is, kivel reményeik szerint ismét elérik a maguk által kitűzött céljaikat.

Nagy Dóra, Tóth László ügyvezető és az új edző, Molnár József (fotó: zaol.hu/Katona Tibor)

A csapat új vezetőedzője, Molnár József, aki azzal kezdte: gratulál a klubnak az elmúlt években elért sikerekhez, s azt is mondta, ezért a klub vezetése előtt is kalapot kell emelni. Megköszönte a bizalmat, véleménye szerint erős magyar magja lesz az együttesnek, s reményét fejezte ki, hogy remekül tudnak majd közösen együtt dolgozni. Önmagáról elmondta, Zalaegerszegen érettségizett, de ő maga körmendi, majd a fővárosban végezte az egyetemi tanulmányait. Budapesti csapatoknál edzősködött, később Amerikába ment, majd 9 évig Új-Zélandon dolgozott, az ottani utánpótlás-válogatottaknál is. 2012-ben egy rövid ideig volt edzője a Szeged NB I-es férfi csapatának, aztán Norvégiába vezetett az útja, tavaly óta pedig a soproni utánpótlásban tevékenykedett.

Rátérve az új keretre, két visszatérő van. Nagy Dóra és az amerikai Kirby Burkholder, akik közül Nagy Dóra jelen volt a sajtótájékoztatón.

– Örülök, hogy két szezon után visszatérek. A DVTK-nál és a Győrnél eltöltött időszakom nem tartozik a legjobbak közé, de sérülések is hátráltattak. Nagyon bízom benne, hogy a a ZTE-nél visszanyerem a korábbi énemet, amit itt megszokhattak tőlem – idézte a zaol.hu Nagy Dórát.

A keret kialakult, a holland Janis Ndiba és Horti Dóra is marad. A légiósok mellett új játékos Csutorás Fanni a PINKK-től és Kuttor Enikő, aki Amerikából tér haza.

Íme a ZTE NKK kerete a következő szezonra: Csutorás Fanni, Dömötör Dorina, Horti Dóra, Jurkó Noémi, Kovács Georgina, Kuttor Enikő, Nagy Dóra, Preisinger Boglárka, Andjela Delic (bosnyák), Hayes Keyona (amerikai), Janis Ndiba (holland), Kirby Burkholder (amerikai).

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés