Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa 2024: A legjobb ötös

Mindkét döntős két játékost adott.:

:

Strahinja Jovanovic – NHSZ-Szolnoki Olajbányász

A kupagyőztes Szolnok irányítója mindkét hétvégi találkozón meghatározó teljesítményt nyújtott – az NKA Universitas Pécs elleni elődöntőben 19 VAL-lal ő volt a legjobb szolnoki, az SZTE-Szedeák elleni fináléban pedig az egyik legjobb (28 VAL), összesen 47 VAL-t hozott a két találkozón. Az elődöntőben volt ugyan 4 eladott labdája, de két nagyon fontos hármast süllyesztett el, 12 pontja mellett pedig volt 4 lepattanója és 9 gólpassza is.

A döntőben kiosztott még 8 asszisztot, 17 gólpassza a torna legjobb mutatója volt. A Szedeák ellen csak a tripla nem ment neki (0/4), de extrán hozta a duplákat (8/10) 17 pontért, és volt még 5 lepattanója is, ami mellé csak 1 eladott labda párosult – nem lehetett kihagyni a négyes döntő álomötöséből.

Ryan Woolridge – SZTE-Szedeák

Három egészen extra szegedi teljesítményt láthattunk a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely elleni elődöntőben – közülük Locke-ot pazarul fogta a Szolnok a döntőben, a másik két amerikai viszont helyet kapott az All-Star ötösben. Woolridge-nak a címvédő ellen 6 eladott labdája volt, ami sok, ezt viszont rendkívül sokoldalú mezőnymunkával kompenzálta (4 lepattanó, 4 gólpassz, 5 szerzett labda), 20 pontját pedig kiváló hatékonysággal hozta (6/9 dupla, 2/2 tripla, 2/4 büntető).

A fináléban ő volt a legjobb szegedi az újabb 6 eladott labda ellenére is (18 pont, 6 pattanó, 8 gólpassz, 27 VAL) – ezzel egyébként ő szerezte (6) és adta el (12) a legtöbb labdát a hétvége során. Összesen 57 VAL-t produkált a két mérkőzésen, ez a második legjobb egyéni mutató volt a hétvégén, és a harmadik legtöbb pont is az ő neve mellé került (38).

Perl Zoltán – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

A Falco nem tudta megvédeni a címét, ami nagy csalódás lehet a szombathelyi együttesnek, Perl Zoltán viszont megint kiemelkedőt hozott. A magyar válogatott játékos a Szedeák elleni elődöntőben is csapata legjobbja volt 24 pontjával és 3 gólpasszával (24 VAL), de nem tudta a nagy esélyest győzelemre vezetni. A bronzmérkőzésen aztán kiemelkedő produkcióval rukkolt elő, hiszen az előző estével ellentétben (7/19 mezőny, 9/9 büntető) ezúttal extra dobóteljesítménnyel hozott 25 pontot (7/10 mezőny, 9/9 büntető) úgy, hogy 6-6 lepattanót és gólpasszt is hozzátett (39 VAL).

Ő nyerte a Szerencsejáték Zrt. Legponterősebb Játékos díját (49 pont), 63 VAL-lal pedig az egész mezőny legjobb egyéni produkcióját hozta.

De’Quon Lake – SZTE-Szedeák

Lake is nagyszerűen játszott a Falco ellen, elévülhetetlen érdemei voltak a Szedeák szombati sikerében. Egyetlen dobást hibázott a meccsen (18 pont, 6/7 dupla, 6/6 büntető), volt 10 lepattanója, illetve 1-1 gólpassza, blokkja és szerzett labdája is (33 VAL). Másnap a Szolnok ellen kevésbé ment neki, 21 perc alatt ki is pontozódott, de addig is hasznos teljesítményt nyújtott (9 pont, 8 pattanó, 15 VAL).

48 VAL-t hozott a két nap alatt, ami az egész mezőnyben a legjobb volt csak a magasembereket tekintve, és ő szedte a hétvégén a legtöbb lepattanót is a négy csapat játékosai közül (18).

Demajeo Wiggins – NHSZ-Szolnoki Olajbányász

Wiggins az elődöntőben még finoman szólva is csendes volt, de így is összehozott 11 VAL-t (3 pont, 9 pattanó, 1-1 gólpassz és szerzett labda). A fináléban aztán parádésan használták az elzárásait és utána a leválásait a többiek, egészen kiváló, sokoldalú és rendkívül hatékony játékot hozott 18 pontjával (8/10 dupla, 2/2 büntető), 7 lepattanójával, 5 gólpasszával és 1 blokkjával.

32 VAL-lal ő lett a döntő MVP-je, és bár összesen 43 VAL-jánál a tavalyi finálé legértékesebb játékosa, Matthew Tiby 1 VAL-lal többet produkált, Wiggins a döntőben és a végső győzelemben játszott szerepe miatt egyértelmű tagja lett az All-Star csapatnak.

Forrás: MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés