Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zsíros Péter a ZTE oszlopos tagjává szeretne válni

“Sebastjan Krasovec kezei alatt újra megtalálhatom önmagamat.”:

:

Szolnokról igazolt a Zalakerámia ZTE KK-hoz Zsíros Péter, aki magas poszton fogja erősíteni a csapatot. Vele beszélgetett a kék-fehérek honlapja a felkészülésről és az előttünk álló bajnoki szezonról.

Pályafutásod során másodszor hagytad el nevelőegyesületed, a Szolnoki Olajbányász csapatát. Először az Oroszlányhoz igazoltál, ahol szintén Sebastjan Krasovec volt a vezetőedző, most pedig csapatunkat választottad. Miért döntöttél úgy, hogy Zalaegerszegre igazolsz?

– Az utóbbi időszakban Szolnokon egyre kevesebb játéklehetőséghez jutottam, ezért is döntöttem a váltás mellett. Amikor szóba került a ZTE KK, akkor nagyon megörültem, hiszen tudtam, hogy Seba lett a frissen kinevezett vezetőedző. Elég jól ismerjük egymást, hiszen dolgoztunk már együtt Oroszlányban, így biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam, amikor elfogadtam a ZTE ajánlatát. Úgy gondolom, hogy Zalaegerszegen lépésről lépésre, rengeteget tudok fejlődni. Szeretnék magamból mindent kihozni, ami bennem van. A több játéklehetőség és a vezetőedző személye miatt a ZTE ajánlata volt a tökéletes számomra, Seba kezei alatt újra megtalálhatom önmagamat. Úgy érzem, hogy az utóbbi időszakban kissé elvesztem, majd erre még jött egy sérülés is, itt pedig újra van lehetőségem újra felépíteni magam.

Milyen jellegű sérülésed volt? Miként halad a felépülésed?

– Talpgyulladás nehezítette a dolgomat, így a nyáron sok időm nem volt a pihenésre, hiszen az időm nagy részében azzal foglalkoztam, hogy a felkészülés kezdetére felépüljek és újra megfelelő állapotba hozzam magam. Ez szerencsére sikerült, így most már panaszmentesen végzem az edzéseket a csapattal.

Korábbi oroszlányi tapasztalatodból kiindulva hogyan tudnád bemutatni szurkolóinknak új vezetőedzőnket, Sebastjan Krasovecet?

– Nagyon tisztelem és elismerem a szakmai tudását, hiszen ha az elmúlt évekre visszatekintünk, akkor folyamatosan egyre jobb eredményeket ért el az Oroszlány csapatával. A pályán belül és kívül is egy nagyon normális, jókedvű embernek tartom, akivel szinte bármiről jól el lehet beszélgetni. Minden kosarasnak azt ajánlanám, hogy pályafutása alatt legalább egyszer vele dolgozzon, hiszen így tudja a leginkább megtapasztalni, hogy milyen érzés őt ismerni és vele dolgozni.

Túl vagy már jó pár edzésen a csapattal. Mennyire volt nehéz visszaszokni a munkába?

– Mivel a nyáron nagyon sokat dolgoztam, hogy újra sérülésmentes legyek, így nem kellett teljesen a nulláról kezdenem a felkészülést. Úgy gondolom, hogy augusztusban, az ilyenkor szokásos dolgok történnek. Rengeteg futás és állóképesség-fejlesztés, majd az idő előrehaladtával a labda is egyre többet elő fog kerülni.

Többször léptél már pályára ellenfélként Zalaegerszegen. Hogyan emlékszel vissza ezekre a találkozókra? 

– Szerencsére már többször volt lehetőségem vendégcsapat tagjaként pályára lépni Zalaegerszegen, ahol sosem volt könnyű ellenfél a ZTE KK. Erre minden itteni mérkőzésünk előtt figyelmeztetett bennünket a vezetőedzőnk, valamint a magyar játékosok is tudják, hogy nem egyszerű itt nyerni. Ha jól emlékszem, nem sok olyan mérkőzés volt, amikor az aktuális csapatommal győztesen tudtunk innen távozni. Minden mérkőzésen nagyon meg kellett itt szenvedni a győzelemért. Erre az egyik legemlékezetesebb pillanat volt, amikor Bojan Subotic utolsó pillanatos, palánkos triplájával tudtuk megszerezni a győzelmet. Bízom benne, hogy az erős hazai pályánkat az idén is hozni tudjuk és szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani, hogy minden, ide érkező csapatnak fel kelljen tépni a parkettát, ha innen győztesen akar távozni.

Mennyire sikerült már megismerned Zalaegerszeget? Mik az első benyomásaid a városról?

– Úgy gondolom, hogy nagyon jó helyre kerültem. Nagyon tetszik a város, de az edzések miatt eddig még nem sok időm volt felfedezni. Barátnőmmel pont a napokban beszéltük, hogy most már jó lenne elkezdeni jobban is megismerni Zalaegerszeget. Igyekszem folyamatosan erre is sort keríteni az előttünk álló időszakban.

A kosárlabda mellett mivel szoktad tölteni a szabadidődet?

– Igyekszem az edzések között megfelelő időt szánni a pihenésre. Emellett nagyon szeretek a barátnőmmel kikapcsolódni és főleg ilyenkor nyáron strandolni. Moziba is szeretek járni, valamint nagyon szeretek egy-egy kávéra beülni valahova.

Egyénileg és csapat szinten milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

– Egyénileg természetesen szeretnék a lehető legtöbbet fejlődni, a csapat oszlopos tagja lenni, minél több győzelmet kiharcolni és nagyon örülnék, ha hosszú időszak után ismét a rájátszásba kerülne a csapat, ott pedig a legvégsőkig elmenni. Ha a felkészülési mérkőzéseinket nézzük, akkor nem vár ránk könnyű menet, mert nagyon erős ellenfelekkel fogunk találkozni a szezon előtt.

Mit vársz te a következő bajnokságtól?

– Szerintem egy nagyon kemény bajnokság vár ránk. Biztos vagyok benne, hogy sokkal nehezebb és kiélezettebb lesz, mint a legutóbbi volt. Úgy gondolom, hogy minden csapat nagyon jól igazolt. A Körmend egy jó felépítésű csapatot állított össze, Szombathelyen a válogatott játékosok eligazolása miatt változott a koncepció, de nem gondolnám, hogy ezzel ők gyengültek volna. A Sopron gárdája nincsen még kész, de ha az elmúlt éveket nézzük, akkor Kosztasz Flevarakisz vezetőedzővel mindig eredményesen szerepeltek. A Szolnok pedig, kivétel nélkül, szinte minden szezonra erős együttest épített fel, ez az idén sem lesz másképp. A felkészülési mérkőzések nagyon jó erőfelmérők lesznek, hogy hol tart a csapat, miben kell még fejlődni a bajnokság kezdetéig. Biztos vagyok benne, hogy már a felkészülési időszakban, minden egyes győzelemért keményen meg kell majd harcolni a pályán. Örülnék, ha a szezon kezdete előtt sikerülne megnyernünk a Göcsej-kupát. Négy külföldi játékosunk hétfőn csatlakozik a kerethez. Biztos, hogy időre lesz szükségünk ahhoz, hogy kiismerjük egymást és csapatként nézzünk ki a pályán. Bízom benne, hogy az egerszegi szurkolók mögöttünk fognak majd állni és támogatják csapatunkat.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
GézukadonnarummaFeffo-ZTEOroszlanyi BanyaszPantelic Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

“Talpgyulladás nehezítette a dolgomat” – akkor örüljünk hogy nem dr. Ladó vette kezelésbe mint anno Jurkunas-t aztán tette használhatatlanná dr. Mengele…

donnarumma
Olvasó

Ő egy nagyon szimpatikus játékos.
Sok sikert kívánok neki a pályafutásához.

Feffo-ZTE
Olvasó

Ha jó formában van, akkor távolról jó dobó. Lelkes, szimpatikus srác. Jó kiegészítő lehet a második félidőben. Viszont kb. 8-10 perces játékos, nem hiába nem kapott sokkal többet, ugyanis nincs lábmunkája, nincs védekezése (ugyanezt mondta Gumi is a podcastben). Hátha megtanítják, drukkolok neki.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Hajrá, Zsír! Az oroszlányi szurkolók szívében mindig is egy kicsit oroszlányi maradsz, bármilyen mez is lesz rajtad!

Pantelic
Olvasó

Legkiválóbb magyar

Redbleck88
Olvasó

Nagyon sajnálom hogy nem jött vissza az OSE hoz! Minden bele gladiátor!

Jon
Olvasó

Ha nem sérült, akkor nagyon hasznos fiatal játékos. Emlékszem, hogy a Falco orra alá is sok borsot tört támadásban és védekezésben is. Jól járt vele a Zete.

Aztaaaa
Olvasó

Hajrá

moldi56
Olvasó

Szia Peti!Sérülésmentes jó szezont kívánok neked innen Szolnokról.Sokat beszélgettünk a neten,remélem sikeres lesz a további játékos pályafutásod.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés