Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zsinórban négy győzelmet aratna az Alba

Simon Balázs szerint javult a védekezésük, Balássi Imre az új csarnokról beszélt.:

:

Sajtóreggelit tartott az Alba Fehérvár csapata, melyen Balássi Imre klubelnök és Simon Balázs ügyvezető válaszolt a kérdésekre, de az eseményen ott volt Mészáros Attila, sportot is felügyelő alpolgármester.

Simon Balázs szerint a legutóbbi, 99-87-re nyert, DEAC elleni, hazai összecsapáson már javult a csapat védekezése, az egészpályás letámadást nem erőltették a meccs végéig, hanem adott időközönként nyúltak ehhez a fegyverhez. „Mi nem vagyunk atlétikus csapat, mások az erényeink. Támadásban képesek vagyunk extrákra, jó dobóink révén, fontos, hogy általában 5-6 játékosunk 10 pont felett teljesít, ezzel pedig meccseket lehet nyerni. Négy nehéz, ám egyértelműen nyerhető mérkőzésünk következik, ha ezeket hozzuk, ott leszünk a közvetlen élmezőnyben. Szombaton az újonc Oroszlány vendégei leszünk, aztán Zalaegerszegre utazunk, fogadjuk a Kaposvárt, majd december végén Sopronban lépünk pályára.”

Balássi Imre klubelnök elmondta, a tervek szerint 2021-ben átadják a kosarasok és a női kézilabdázók új otthonát, a 3000 néző befogadására alkalmas, minden igényt kielégítő sportcsarnokot, ahol nem lehet akadálya a kettős rangadók, kora este kosármeccs, majd kézilabdás találkozó megrendezésének – derült ki az albakosar.hu oldalról.

Az utánpótlás szakosztályvezető, Peresztegi Nagy Ákos közölte, több, nem túl távoli város iskoláival kötöttek együttműködési szerződést, ahol az Alba égisze alatt képezik a kosarasokat, a legtehetségesebbek Fehérváron folytathatják pályafutásukat. A Velencei-tónál évek óta oktatják a nebulókat, a közelmúltban kapcsolódott a rendszerbe Sárbogárd, Tatabánya, Dunaújváros, Várpalota, így összesen több mint 400 fiatal pattogtat az egyesülethez kapcsolódva.

fotó: Alba Fehérvár Facebook

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
budapestrőlKreMaestro.44Császár ZsoltBorbély Lajostörrögszultán Recent comment authors
budapestről
Olvasó

Ennyi plusz gyerekből szép kis TAO lesz, fehérváron örülhetnek mert gondolom kap abból a felnőtt csapat is

KreMaestro.44
Olvasó

Na, erre kíváncsi leszek. Én a holnapi, oroszlányi meccset gondolom e 4 meccs közül a legnehezebbnek.

Simon, 87 pontot kaptunk a Debrecen ellen, azelőtt 85,8 volt a kapott pontok átlaga egy meccsen. Hogy a fenében javult volna a védekezés, te szerencsétlen… Nem csodálkoznék, ha holnap kapnánk 90et is, főleg ha Iván megint annyit játszik, mint amennyit szokott idén.

Új csarnok helyett inkább új vezetők kellenének, akik külön kezelik a kézilabdát és a kosárlabdát. Takarodjatok el, Balássi!

Császár Zsolt
Olvasó

Fehérváriként mondom, ha ebből a négy meccsből két győzelem lesz, akkor már örülhetünk.

törrögszultán
Olvasó

Nem elfelejteni, a meccs már ez első negyed elején elkezdődik, nem pedig a másodiktól…( Nem adunk előnyt senkinek, hogy aztán meg fussunk az eredmény után!)

teliver
Olvasó

Oroszlányban kezdődik a győzelmi széria…felkészül a ZTE…jöhetnek Sztojanék…aztán elugrunk Sopronba!?
4 ből 4

Borbély Lajos
Olvasó

3 idegenbeli mérkőzés.
Csúnya (vagy finomabban fogalmazva csoda) lenne, ha ezt a 4 meccset mind megnyernék. Ennyire csak a labdarugásunk nagy megmondói szoktak a válogatott tétmeccsei előtt a fellegekben járni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés