Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zsinórban hatodik győzelmét szerezte Szegeden az Egis Körmend

A második negyedben léptek el a piros-feketék.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 70-82 (20-11, 12-27, 22-21, 16-23)

Bajnokság, 16. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Praksch P. Á., Fodor A., Lengyel Á. J. (Bogárdi J.)

Szeged: Persons 18/6, Cook 18, Szatmári 2, Bognár 13/3, Hunt 4. Cserék: Balogh 2, Polányi -, Keller 5/3, Alston 8.

Körmend: Stokes 20/12, White 27/12, Takács -, Szavics 3, Gordon 7. Cserék: Kiss 2, Henry 6, Ferencz 6, Durázi 8/6, Krivacsevics 3.

Persons közelije nyitotta a találkozót, majd White tett vissza egy támadólepattanót (2-2). A kezdeti kosárváltás után rákezdtek a hazaiak és megléptek 6-2-re, de mielőtt egy komolyabb futást tudtak volna csinálni, White robogott végig a pályán. A negyed derekáig tartotta a négy pont körüli előnyét a Szedeák, amikor egy jobb periódus után az egyenlítésért is támadhatott a Körmend, de Gordon támadóhibát vétett (10-8). Innen megint Personsék kerültek fölénybe, 16-10-nél kért időt Antonisz Konsztantinidesz. A kis szünet után sem találták a ritmust a vasiak, Cook már a tízpontos vezetésért dobhatott büntetőt, sikerrel is járt (20-10). A hátralevő másfél percben már nem igen találtak be a csapatok, 20-11-es szegedi vezetéssel zárult az első negyed.

White próbálta visszahozni az övéit, egyelőre ő volt az, aki a pontokat tudni hozta a piros-feketéknél ebben a periódusban, majd Kiss is a helyére küldött két büntetőt (20-15). White remek napot fogott ki, már a tizennegyedik pontját szerezte, ezzel visszajött kettőre a Körmend, időt kért Simándi Árpád (22-20). Durázi trojkája már a vezetést jelentette a vasiaknak, Alston viszont válaszolni tudott. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, amikor Stokes két hármast is elsüllyesztett egymás után, ráadásul Ferencz Csaba betörése is eredményesen zárult (24-32). Innen viszont hiába egy gyors kosárlváltás, után már csak szegedi pontok jöttek, fel is zárkóztak kettőre a hazaiak (32-34). Az utolsó percet megnyomták a vasiak és még négy pontot is szerezni tudtak, így hatpontos előnnyel mehettek a nagyszünetre. 32-38.

Egy szép vendég összjáték után Ferencz kosarával indult a második félidő, Stokes távolija pedig a kétszámjegyű különbséget jelentette (32-43). Keller szépített, amire Durázi válaszolt. Felváltva jöttek a kosarak, majd Persons és Bognár is távolról talált be, ötre olvadt a körmendi előny (40-45). Gordon csak az egyik büntetőjét dobta be, amire ezúttal Hunt 2+1-es akciója érkezett, szorossá vált a találkozó, kisvártatva már csak egy volt a különbség (47-48). Cook visszatett támadólepattanója már a fordítást jelentette, ekkor kért időt Antonisz Konsztantinidesz (49-48). Henry közelije után Keller is beköszönt, ezekben a percekben folyamatosan változott a vezető csapat kiléte (54-53). Stokes és Henry is a vonal mögül tudott eredményes lenni, plusz öttel várhatta a záró etapot az Egis Körmend. 54-59.

Krivacsevics közelije nyitotta a záró etapot, majd Szavics is betalált, időt kértek a szegediek (54-63). Nem esett sok kosár a negyed negyed első perceiben, Alston gyorsindítása után 57-64 volt az állás. Próbálta őrizni az előnyét a Körmend és egyelőre úgy tűnt, hogy nem tud közelebb férkőzni a Szeged, négy perc volt vissza (64-71). Visszaállt a közte tíz is, innen pedig már nem volt visszaút a szegedieknek. A lassabb kezdés után felpörgött az Egis Körmend, amely onnantól már nem engedte ki a kezéből a vezetést és megszerezte zsinórban a hatodik győzelmét. 70-82.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
RoundmendCibona97MTE00tortajanosNatko Recent comment authors
Roundmend
Olvasó

Való igaz, hogy irányító nélkül sincs játék, de a változást időben Gordon visszatéréséhez tudom igazítani és mind játékképben mind a statban látszik, hogy vele és a jól melózó 4-esekkel kiegészítve az előző évekhez képest jól megvagyunk palánk alatt.

Cibona
Olvasó

Na Körmend megindult nagyon gratula nekik !

97MTE00
Olvasó

Sok-sok magyar perccel, ráadásul a 2. negyed elején 4 magyarral kezdtük meg a felzárkózást. Fepu, Kiss, Krivi, Durázi nyomták 4 percig.

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/JDlRLQ

tortajanos
Olvasó
Natko
Olvasó

MTE

Sajka
Olvasó

Bele-bele néztem ebbe a meccsbe is. A Körmend sokkal összedettebb csapatjátékot mutatott be abban az időben, amikor néztem a meccset és kevesebbet hibázott.
Eléggé meggyőző teljesítmény hat meccset zsinórban megnyerni, mégha abból öt hazai meccs is volt.

Milos
Olvasó

Hokispárna!
Sima hazai? Ezentúl mindig kommentelj kérlek.
Te kis köcsög?
Szép volt fiúk!

PL
Olvasó

Zte cikk alatt kommentel. Pedig elvileg Szolnokon van ????

PL
Olvasó

Szép volt Fiúk! ?

itt vonom vissza azt, hogy kisebb csoda lenne ezt behúznánk. Hàt csak behúztuk!

Az meg komoly, hogy Persons meg Cook végigtolják a 40percet.Lehet ha cserélne néha a szegedi mester…

Szép volt Körmend, jó utat haza! ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés