Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zsinórban hatodik győzelmét szerezte Szegeden az Egis Körmend

A második negyedben léptek el a piros-feketék.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 70-82 (20-11, 12-27, 22-21, 16-23)

Bajnokság, 16. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Praksch P. Á., Fodor A., Lengyel Á. J. (Bogárdi J.)

Szeged: Persons 18/6, Cook 18, Szatmári 2, Bognár 13/3, Hunt 4. Cserék: Balogh 2, Polányi -, Keller 5/3, Alston 8.

Körmend: Stokes 20/12, White 27/12, Takács -, Szavics 3, Gordon 7. Cserék: Kiss 2, Henry 6, Ferencz 6, Durázi 8/6, Krivacsevics 3.

Persons közelije nyitotta a találkozót, majd White tett vissza egy támadólepattanót (2-2). A kezdeti kosárváltás után rákezdtek a hazaiak és megléptek 6-2-re, de mielőtt egy komolyabb futást tudtak volna csinálni, White robogott végig a pályán. A negyed derekáig tartotta a négy pont körüli előnyét a Szedeák, amikor egy jobb periódus után az egyenlítésért is támadhatott a Körmend, de Gordon támadóhibát vétett (10-8). Innen megint Personsék kerültek fölénybe, 16-10-nél kért időt Antonisz Konsztantinidesz. A kis szünet után sem találták a ritmust a vasiak, Cook már a tízpontos vezetésért dobhatott büntetőt, sikerrel is járt (20-10). A hátralevő másfél percben már nem igen találtak be a csapatok, 20-11-es szegedi vezetéssel zárult az első negyed.

White próbálta visszahozni az övéit, egyelőre ő volt az, aki a pontokat tudni hozta a piros-feketéknél ebben a periódusban, majd Kiss is a helyére küldött két büntetőt (20-15). White remek napot fogott ki, már a tizennegyedik pontját szerezte, ezzel visszajött kettőre a Körmend, időt kért Simándi Árpád (22-20). Durázi trojkája már a vezetést jelentette a vasiaknak, Alston viszont válaszolni tudott. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, amikor Stokes két hármast is elsüllyesztett egymás után, ráadásul Ferencz Csaba betörése is eredményesen zárult (24-32). Innen viszont hiába egy gyors kosárlváltás, után már csak szegedi pontok jöttek, fel is zárkóztak kettőre a hazaiak (32-34). Az utolsó percet megnyomták a vasiak és még négy pontot is szerezni tudtak, így hatpontos előnnyel mehettek a nagyszünetre. 32-38.

Egy szép vendég összjáték után Ferencz kosarával indult a második félidő, Stokes távolija pedig a kétszámjegyű különbséget jelentette (32-43). Keller szépített, amire Durázi válaszolt. Felváltva jöttek a kosarak, majd Persons és Bognár is távolról talált be, ötre olvadt a körmendi előny (40-45). Gordon csak az egyik büntetőjét dobta be, amire ezúttal Hunt 2+1-es akciója érkezett, szorossá vált a találkozó, kisvártatva már csak egy volt a különbség (47-48). Cook visszatett támadólepattanója már a fordítást jelentette, ekkor kért időt Antonisz Konsztantinidesz (49-48). Henry közelije után Keller is beköszönt, ezekben a percekben folyamatosan változott a vezető csapat kiléte (54-53). Stokes és Henry is a vonal mögül tudott eredményes lenni, plusz öttel várhatta a záró etapot az Egis Körmend. 54-59.

Krivacsevics közelije nyitotta a záró etapot, majd Szavics is betalált, időt kértek a szegediek (54-63). Nem esett sok kosár a negyed negyed első perceiben, Alston gyorsindítása után 57-64 volt az állás. Próbálta őrizni az előnyét a Körmend és egyelőre úgy tűnt, hogy nem tud közelebb férkőzni a Szeged, négy perc volt vissza (64-71). Visszaállt a közte tíz is, innen pedig már nem volt visszaút a szegedieknek. A lassabb kezdés után felpörgött az Egis Körmend, amely onnantól már nem engedte ki a kezéből a vezetést és megszerezte zsinórban a hatodik győzelmét. 70-82.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
RoundmendCibona97MTE00tortajanosNatko Recent comment authors
Roundmend
Olvasó

Való igaz, hogy irányító nélkül sincs játék, de a változást időben Gordon visszatéréséhez tudom igazítani és mind játékképben mind a statban látszik, hogy vele és a jól melózó 4-esekkel kiegészítve az előző évekhez képest jól megvagyunk palánk alatt.

Cibona
Olvasó

Na Körmend megindult nagyon gratula nekik !

97MTE00
Olvasó

Sok-sok magyar perccel, ráadásul a 2. negyed elején 4 magyarral kezdtük meg a felzárkózást. Fepu, Kiss, Krivi, Durázi nyomták 4 percig.

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/JDlRLQ

tortajanos
Olvasó
Natko
Olvasó

MTE

Sajka
Olvasó

Bele-bele néztem ebbe a meccsbe is. A Körmend sokkal összedettebb csapatjátékot mutatott be abban az időben, amikor néztem a meccset és kevesebbet hibázott.
Eléggé meggyőző teljesítmény hat meccset zsinórban megnyerni, mégha abból öt hazai meccs is volt.

Milos
Olvasó

Hokispárna!
Sima hazai? Ezentúl mindig kommentelj kérlek.
Te kis köcsög🤣
Szép volt fiúk!

PL
Olvasó

Zte cikk alatt kommentel. Pedig elvileg Szolnokon van 😂😂😂😂

PL
Olvasó

Szép volt Fiúk! 😃

itt vonom vissza azt, hogy kisebb csoda lenne ezt behúznánk. Hàt csak behúztuk!

Az meg komoly, hogy Persons meg Cook végigtolják a 40percet.Lehet ha cserélne néha a szegedi mester…

Szép volt Körmend, jó utat haza! 😃

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés