Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Zsákolóverseny, mikulás, királyválasztás

Fantasztikus hangulatban telt a Kecskeméti Akadémia karácsonyi évzárása.:

:

asárnap tartotta meg hagyományos évvégi rendezvényét a kecskeméti Mercedes Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A karácsonyi ünnepséget a remek hangulat, az izgalmas versenyek és a meglepetések jellemezték.

Többszázan jelentek meg és hangolódtak közösen a karácsonyra Kecskeméten, az kosárlabda Akadémia épületében. Kosaras fiatalok, szülők, vendégek és edzők közös énekétől, nevetésétől, tapsviharjától volt hangos a csarnok órákon keresztül vasárnap.
A karácsonyi rendezvény közös bemelegítéssel kezdődött, mely során a centerpályát először lepték el a kecskeméti akadémisták. Ezt követően jött az első meglepetés, ugyanis megérkezett a mikulás, aki szaloncukrot osztogatott a bátor sportolóknak.

A dobóverseny győztesei

A nagyszakállú köszöntése után többen maradtak a pályán, hiszen megkezdődtek a közös meccsek. Minden korosztályból a fiúk és a lányok egymás ellen játszottak tíz percen keresztül. A cél nem a győzelem volt, hanem az, hogy mindenki pályára kerüljön, élvezze a hangulatot, akár megkíséreljen tét nélkül, mégis rengeteg néző előtt egy távoli triplát. A mérkőzések fénypontja – mondhatjuk, hogy a jelen és a jövő összecsapása – a KTE felnőtt csapatának találkozója volt az U18-as fiatalok ellen.
Wittmann Krisztiánék a gálameccs után sem hagyták el a csarnokot, sőt, komoly showt csináltak nem sokkal később, de előtte még ők is a lelátóról figyelték az izgalmas versenyeket. Volt hárompontos dobóverseny, büntető dobóverseny, valamint a leghumorosabb feladat, a mezöltözős verseny, melynek lényege az volt, hogy labdavezetés közben kellett felvenni egy KTE mezt és nadrágot, majd úgy ziccert dobni.

Természetesen minden résztvevő megkapta a jól megérdemelt ajándékát, majd jött a leglátványosabb verseny, a zsákolóbajnokság. Itt a prímet a KTE játékosai és stábtagjai vitték. Takács Erik, Kucsera Dániel, Tóth Patrik Dusan Markovic, Hegedűs Gergely és Kemal Karahodzic volt a hat induló. A zsűriben pedig többek között olyan illusztris vendégek foglaltak helyet, mint Csík János Kossuth díjas zenész, Farkas Anna egykori Európa bajnoki bronzérmes válogatott játékos, dr. Gyenes Vilmos gyermekgyógyász-kardiológus. Nemcsak a felnőtteknél edzősködik, de az Akadémián is dolgozik Dusan, aki ezt kihasználva rögtön megnyerte magának a közönséget, ám Michael Jordant imitáló zsákolása sem volt elég a döntőbe jutáshoz. Hegedűs Gergely és Karahodzic ugyanis még ezen a mutatványon is túltettek. A két döntős mindent bevetett a győzelemért – a LeBron James mezben lévő Kemal egyik zsákolása közben még Wittmann Krisztiánt is átugorta –, végül a nyertes egy ponttal „Hege” lett.
A hagyományokhoz híven a karácsonyi program a „Na, ki a király???” című játékkal zárult. Az Akadémián minden évben megválasztják a legnagyobb királyt. Nem a legszebbet, legokosabbat, legtehetségesebbet vagy a leghangosabbat keresik, hanem a legkirályabbat. A címre a csapata nevezheti az illetőt, akinek a többiekkel együtt egy közös produkcióval és videóösszeállítással kell meggyőznie a zsűrit arról, hogy ő a legnagyobb király.

Idén fergeteges ötleteket valósítottak meg a csapatok. Voltak, akik Korda György Reptér c. zenéjére hoztak össze egy showműsort, de elhangzott a Bella ciao és Gáspár Lacitól A szeretet él c. dal is, volt, aki hegedült, az egyik csapat a díjra meglepetésből az egyik apukát jelölte, aki az ország bármely pontjára elkíséri a fiúkat és buzdítja őket, kamerázza a meccsüket. Ám a győztes végül az Akadémiai család legfiatalabb tagja, a két edző, Halmai Márkó Dorina és Halmai Gábor fia, Halmai Zente lett. Őt Halmai Gábor csapata, az U16-os lányok jelölték a címre.

A királyválasztás eredménye és a karácsonyi esemény hangulata is kiválóan alátámasztja azokat a gondolatokat, melyet Ivkovicné Béres Tímea, az Akadémia vezetője fogalmazott meg az ünnepség zárásaként: „A kecskeméti Akadémia egy igazi nagy sportcsalád”.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés