Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zollner szerint az atmoszféra Európa bármely részén megállta volna a helyét

Okorn azt mondta, minőségi első három negyedet produkáltak, de arra is figyelmeztetett, hogy 2-0-val még senki nem lett bajnok.:

:

Tegnap este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 87-77-re legyőzte az Egis Körmendet a döntő második felvonásán, ezzel 2-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban. Így látta a meccset a két vezetőedző:

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon meglepett az a show, az az atmoszféra, ami övezte a mai találkozót. Nagyszerű volt, valóban döntőhöz méltó. Köszönöm a szurkolóink támogatását. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Egy-nulla után nem volt könnyű, kicsit feszültek voltunk, volt rajtunk nyomás is, hiszen tudtuk, hogy meg kell őriznünk a pályaelőnyt. A srácok nagyszerűen reagálták le a dolgot. A második negyedben volt egy periódus, amikor a Körmend feljött, és néhány percig dominálni tudott. Ezt leszámítva úgy érzem, nagyon minőségi első három negyedet produkáltunk. Jó védekezéssel, gyors támadójátékkal. Az utolsó negyeddel nyilván nem lehetünk elégedettek, a végére nagyon kiengedtünk, ezt nem szeretem, de teljesen megértem a játékosokat, nem csinálok drámát, és nem is bántom őket emiatt, hiszen ők is csak emberek. Kettő-nulla még nem elég, ilyen eredménnyel még senki nem lett bajnok, ugyanolyan koncentráltnak kell lennünk, mert az utolsó lépést nagyon nehéz lesz megtenni. De őszintén hiszem, hogy együtt sikerülhet. Nem engedhetünk ki, mert abban a pillanatban, amint elkényelmesedsz, a Körmend azt azonnal meg fogja büntetni, hiszen egy szenzációs csapatuk van, amely soha nem adja fel.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is gratulálok a Szombathelynek, illetve gratulálok mindkét szurkolótábornak is. Egy másik mérkőzést láthattunk, amely remek reklámja volt a magyar kosárlabdának. Ez a mai atmoszféra a legmagasabb szinteken, Európa bármely részén is megállta volna a helyét. Természetesen az eredmény miatt nagyon csalódott vagyok, a Falco a játék minden elemében, főleg az egyéni kvalitásokban felül kerekedett rajtunk. Megint nagyon erősek voltak a támadó lepattanókban, tizenkilenc eladott labdára kényszerítettek minket, így pedig lehetetlen mérkőzést nyerni. Ettől függetlenül arra nagyon büszke vagyok, ahogy befejeztük a mérkőzést. Emelt fővel tettük, az utolsó pillanatig harcoltunk, a játékosok megmutatták igazi karakterüket. Azt gondolom, hogy nemcsak én, mint vezetőedző, hanem az egész város büszke lehet emiatt rájuk. Nagyon nehéz szituációban vagyunk, nagyon szűk rotációval dolgozunk, a Falco pedig egy nagyszerű és nagyon mély kerettel rendelkező csapat. Hiába próbáltunk minden alkalommal maximumot nyújtani, a kosárlabda ettől is szép sportág, az állás 2-0 a Szombathelynek, nekik már csak egyet kell nyerniük a bajnoki címhez. Nem tudom, mi lesz az eredmény a következő mérkőzésen, de abban biztos vagyok, hogy mindent el fogunk követni pénteken is a sikerért.

fotó: Nyugat.hu

39 hozzászólás

39
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
31 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
egismte1RicsiVasHajráKörmendHajráVasldddonnarumma Recent comment authors
HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Inkább örüljünk annak hogy két ilyen csapat van a megyében…
MTE!

donnarumma
Olvasó

+1

ldd
Olvasó

Ilyenkor mindenki lelkes …
“Apáról fiaúra száll …”

A Körmend első osztályú tagságát 1975 -óta írják.
A FALCO -ét 1991- óta.

A magyar álam bő 1.000 éves
A kereszténység bő 2.000 éves
Zadar 3.000 éves

Szerényebben elvtársak, szerényebben …

Vincent Vega
Olvasó

Rég láttam ennyi gyűlöletet,mint ami itt folyik az oldalon,mióta elkezdődött a döntő.
Bár nem csodálkozom,az egész országra is ez a jellemző csak más szinten.

Legyenek jó meccsek és győzzön a jobbik,reményeim szerint a Falco! Ez volt a kérésem mielőtt elindult a döntő. De az a sárdobálás már nekem kezd sok lenni,főleg úgy,hogy sok szombathelyi embernek van körmendi barátja. Fórumon szardobálás van,meccs után meg puszi,pacsi.

Naffalco
Olvasó

Tény, hogy Körmenden extra a szurkolótábor, ezzel hülyeség lenne vitatkozni. De Szombathelyen is mindenki magáénak érzi a csapatot, még ha a szurkolók más vérmérsékletűek is. A legtöbben kb azt a szintet képviselik, mint Körmenden is az ülő rész. Tapsolnak, néha felugrálnak, reklamálnak, ha a b-közép bevonja őket a szurkolásba, akkor kis ideig részt vesznek benne. De Körmenden egyértelműen több az “elvetemült” szurkoló. Viszont nem érzem, hogy emiatt bármelyik Falco szurkolónak irigynek kéne lennie. Sokkal inkább irigykedtem anno a Csicsa, Trummer, 2 Fodor, Grebi, Kresztes Rafi stb. csapatra, amikor fiatal körmendi srácokat egészített ki pár nagyon szimpatikus legiós. Ráadásul ezek a… Olvass tovább »

RicsiVas
Olvasó

Korrekt!

Dudi
Olvasó

A Falconak jó esélye van, hogy harmadszor is nyerjen, de igaza van Okornnak abban, hogy a 2-0 még nem ér bajnoki címet. Ha a Körmend innen bajnok lenne, akkor mindkét csapat megérdemli a sorsàt….
Màs: A győzelmet is méltósággal kell viselni, mint a vereséget. Sokan elfelejtik, hogy nem ellenségek vagyunk, hanem “csak” ellenfelek. Kérek mindenkit, hogy hàtrébb az agyarakkal. Köszi. Tudom, hogy sokaknak nem tetszik majd, de talàn meg kellene próbálni.

derryl
Olvasó

Jé! Respect!!!!!

Zvezda
Olvasó

De ugye azt nem kéred, hogy a kosárlabda feltalálóival öleljük is meg egymást.
Nyilván vannak dolgok, amik nem férnek bele.. de jó lenne, ha mindenki tisztában lenne vele, hogy hol a helye.
Alap-Középszakasz:
Kmnd 1 ; Falco 2
Döntő
Falco 1; Kmnd 2
Remélem megengeded, hogy erre emlékeztessük őket.

Dudi
Olvasó

Nyilván vannak egészséges piszkàlódàsok, de az anyàzàs, fenyegetés stb nem kell. Persze nem kell puszi haveroknak lenni, ahogyan nem is leszünk, de vannak sztem hatàrok. Nem tisztem, hogy ezeket ki lépi, lépte át, ezt sztem mindenki érzi, és az lenne a jó, ha egyre kevesebb lenne, lehetne.

kinemugral
Olvasó

Ezzel a döntővel lesz teljes a nézőátalakulás: míg a Falconak növekedni fog a tábora, addig a Haladásnak úgy fog csökkenni.(embékettő nyugaticsoport :D)

Leklibajsza
Olvasó

Kétszer kettő néha öt. Nem csalás, nem ámítás!

ForzaFalco
Vendég
ForzaFalco

Nagy az arc körmenden így szurkolnak úgy szurkolnak nem is mondom hogy rosszul tolták de a hangulatot és az atmoszférát falun az istálloban így nem fényezte a ti nyakatlan edzőtök sem! Erről ennyit! Aztán minek szurkoltatok a vereségnek??? Mi közben újra ellenetek érünk fel a csúcsra csak halkan megsúgom!!! Ti meg szurkoljatok akkor is még jó hogy azért sehol nem osztanak aranyat! 😀

Milos
Olvasó

Miért bassza a csőrötök hogy szurkolunk?
Én kérek elnézést, hogy mertünk szurkolni a nagy metropoliszban 🙂
Nem hiába sárga az irigység színe 🙂
ui: -25-nél is ugyanúgy kell szurkolni mint amikor éppen 30-al megyünk. Csak ti ezt nem tudjátok. A vereséget meg emelt fővel viselni.

Gecse J. Márió
Olvasó

Na ezért vagytok ti a Falco és mi a Körmend, ez a különbség. Ezért nem ti vagytok Vas Megye első számú kosárcsapata, ezért nem tudnánk soha irigyek lenni rátok…
Nektek a Falco egy kosárcsapat, nekünk az MTE egy életforma, egy életérzés, amely apáról fiúra száll generációk óta, mind a játékosoknál, mind a szurkolóknál.

Aramis
Vendég
Aramis

Ha a Körmend az első számú csapat a megyében akkor miért végez már évek óta a Falco előbbre a bajnokságban?Miért van több szurkolója?
Persze tudjuk,csak az számít ami régen volt…

SPARTAN
Olvasó

Több szurkolója van? Megszámoltad?

Dedó!

Zvezda
Olvasó

Miért nincs?
Paks elleni meccsünkön az alapszakaszban 2700 néző volt.
Nálatok ennyi be sem fér.

Dedó mi?

SPARTAN
Olvasó

Ez szép volt Márió ! ?

Zvezda
Olvasó

Aha.. Mi az Ország elsőszámú csapata vagyunk jelenleg. Amennyiben Vas Megye nem az Ország része, akkor igen Ti vagytok Vas Megye elsőszámú csapata. MEDOSZ Technikum Egyetértés volt, de már nincs. Akkor hogy a fenébe lehet életforma? Nem foglak oktatni Benneteket, gondolom jobban ismeritek a csapat múltját, mint én, de hülyeségeket írogattok, amikor MTE-ztek, vagy azt kiabáljátok. Apáról fiúra száll a nem tom mi, mert ugye tisztáztuk, hogy MTE nincs. Szálljon tőlem, de a fiaitoknak már rég nem azt jelenti, mint Nektek. Jöttök a múlttal, amit Ők nem éltek meg. Ők azt élik meg, hogy nincsiszsombathelysavariaszilverhelysargamajmok mindig előtettek végez. És most… Olvass tovább »

Setback
Vendég
Setback

Első számú sérülés nélküli csapat. Igaz.

Zvezda
Olvasó

Lehetett volna olyan csapatot építeni, ami elbírja egy csapattag kiesését. De az durva, hogy egy ember kiesik, s onnantól kezdve már csak szivattyú van. És persze nem a vezetőség a hibás akik összelapátolták a Bandát, hanem Horti a hentes. Ha nem Horti lenne, akkor buzi Váradi, vagy a Baltás.. Nektek mindegy ki, csak más legyen a hibás, ne Ti.

derryl
Olvasó

Zvezda!
Miért fáj neked, hogy ők felnéznek a múltra? Hogy van múltjuk?
A veszprémi kéziben a mai napig megy az “Építők”, Szegeden a “Volán”, vagy nálunk az “Olaj”, holott az OKGT már 25 éve leszarja a csapatot, sőt nincs is?

Ezek tradíciók, én örülök neki, hogy egyáltalán vannak, hogy van mire építeni. A múlt nélkül nincs ma, a ma nélkül nincs jövő!

SPARTAN
Olvasó

Életforma hogy lehet? Hát ezt te lehet nem fogod megérteni… Édesapám 61 éves, kosárlabdázott …a Rába parti döngölt pályán is….. a 90es években kölyökként izzadtunk a dühöngőben.. Felnőttem…elsodort az élet a fővárosba…itt élek 20 éve… De az egykori szurkolói sálam, apám ütött kopott meze is megvan… és minden meccset követek, nézek…és drukkolok a magam szerény módján..és bizton állíthatom, hogy a kislányom is úgy fog érezni, ahogy én, ahogy apám… MTE… kosárlabda…Körmend… És sokan vagyunk így mi ezzel onnan a faluból… Tradíció…apáról gyerekre… és jó lenne még ha sokáig így is lenne.. Nem baj ha nem érted…lehet majd megérted 20 év… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Nagy szerencsétek volt, hogy Édesapád otthon nem beszélt a munkájáról …
A komcsik kiszolgálóik, ( határőr) a rendszerrel egyet nem értők mefélelmítőik ..
Besúgok éltek és dolgoztak az akkor városban (?).
Büszkék lehettek magatokra !!!

egismte1
Olvasó

Atya világ! Te normális vagy? Te általánosítva megbélyegzel egy települést!!! Édes Istenem! Szombathely semmivel sem volt másabb itt a határ mellett!!!

Bazinga
Olvasó

Inkább maradok örökre gumicsizmás trágyatipró paraszt, falun az istállónkban, minthogy csak egyszer is nektek szurkoljak vagy közösséget vállaljak bármivel ami Falco. Igen fájni fog, nem kicsit, már lehet pénteken, vagy legkésőbb jövő héten, de bekövetkezik az elkerülhetelen. Nincs visszaút, de…nagyon büszke vagyok a csapatra és a szurkolókra!
Ezt soha nem fogjátok megérteni, de nem is kell, és egy dolgot ne felejtsetek:

“…a csillagok járása változó…”
“…és lészen csillagfordulás megint…”

MTE!!!

Aramis
Vendég
Aramis

Most eltörött bennem valami…egy körmendi nem vállal közösséget a Falcoval.Nem tudom, hogy ezt a traumát ki tudjuk-e heverni valaha ???

Setback
Vendég
Setback

forzafalco, pont az ilyen tetves rosszindulatú szarházi barmok miatt szurkolok a falco ellen, mint amilyen te vagy. Te negatívan állítod be a falun élő embereket. Pejoratívan tünteted fel a falusi életet, ezzel “megalázva” több százezer magyart. Szidd a Körmendet (nagy a pofád 2-0-nál), de ne ne keverj ide más embereket. És ha valóban falu lenne, akkor is mi a baj a trágyával, istálókkal? A falusi parasztok jó emberek, ezerszer jobbak, mint te.. Hozzáteszem Körmend város, nem falu, de ez is csak tèged frusztrál, hogy egy ilyen kis város ad legrégebb óta csapatot a felső osztálynak és értek el már annyi… Olvass tovább »

Lightbringer
Olvasó

Te miért kapod fel a vizet amikor ugyanakkora tahó vagy? Csak megtalálta a zsák a foltját.

Setback
Vendég
Setback

Simogatni kellene őt, meg azt mondani, hogy jaj kérlek ne így, ne úgy? Mindenkihez úgy szólok, ahogy megérdemli.
Persze, tahó vagyok, hiszen nem szeretem az inkorrekt szurkolást, nem szeretem ha a falusiakat lenézik. Tényleg, micsoda tahó vagyok. Legközelebb én is fütyülök, amikor az ellenfelet bemutatják, mert azt úgy illik.
Tőlem egy lapon vehetsz vele, de ezen is maximum egy jót mosolygok.:)

Lightbringer
Olvasó

Nem vagy különb, mert azt kikéred magadnak, hogy a Körmendnek odaszólogatnak, aztán te magad ugyanúgy egy kalap alá veszel minden Falco szurkolót pár itteni hozzászóló alapján. Illetve pluszba még bekamuzod azt is, hogy az egész csarnok mocskolta a Körmendet.

derryl
Olvasó

Set! mikor olvasom a hozzászólásaikat, (de nagy tisztelet a kivételnek), tudom, az Szombathely, és nem Vas megye! Ők a sziget, és nem a megye, az ország!

donnarumma
Olvasó

Eddig Te vagy a legnagyobb falusi suttyó?

derryl
Olvasó

Donna! mit írtam rosszul? Megint falu? Oh! Csak nem igazat írtam?

donnarumma
Olvasó

Derryl..nem Neked írtam..szhelyinek-saját szurkolónak.

ldd
Olvasó

Nagy szerencsétek volt, hogy Édesapád otthon nem beszélt a munkájáról …
A komcsik kiszolgálóik, ( határőr) a rendszerrel egyet nem értők megfélelmítőik ..
Besúgok éltek és dolgoztak az akkor városban (?).
Büszkék lehettek magatokra !!!

Bossesy
Olvasó

A Körmend úgy jár, mint amikor ellenünk döntőztek 2007-ben. Akkor sem volt mély a keretük és sérülés is közbeszólt, így azt mondom, akkor (a döntőben) könnyűszerrel lett bajnok az Olaj. Most is ez néz ki a Falconak. Ha 2-0 lenne két meccs után az MTE javára én még akkor is azt mondanám, hogy 50 százalék a szombathelyi arany, de így gyakorlatilag már 100. Ezt a Falcot nem fogja zsinórban háromszor megverni a Körmend, talán egyszer, most pénteken.
De elismerés mindkét csapatnak, hogy döntőznek!

Gecse J. Márió
Olvasó

Én a fogadócsoportomba az elődöntő 1. meccse után olyat írtam, hogy a győzelmünk ellenére alighanem most foszlottak szét a bajnoki álmaink (Tegnapra hazai -7.5et írtam be, 15 pont körüli hazai győzelmet tartottam reálisnak. Jómagam nem raktam, bár olyan nagyon nem bíztam a csodában). Delassal is nagyon komoly erőfeszítésbe került volna, a Falco formáját nézve lehet még vele sem sikerült volna a hazai pályát megvédeni. Mindegy, valszeg nekünk csak annyi marad, hogy gratuláljunk majd a szombathelyieknek, nem ők tehetnek arról, hogy a legnagyobb ellenfelei közül egyik sem tudott teljes csapattal felállni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés