Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zollner pályafutása alatt még ilyet nem látott

Tíz edző, tíz vélemény. Értékelések a szombat esti bajnokik után.:

:

Tegnap az alapszakasz 15. fordulója öt találkozóval folytatódott. Íme a mérkőzések utáni edzői nyilatkozatok helyszínen lévő kollégáink és a kosarsport.hu jóvoltából:

 

Sopron KC – Pécsi VSK-Veolia 83-74 (25-16, 21-16, 20-19, 17-23)

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: Az első félidőben olyan energiákat mozgósítottunk, amilyet elég régen láttam a csapattól, volt hat szerzett, de csak két eladott labdánk. A hajrában volt izgulni valónk, előjöttek a gyermekbetegségeink, egyénieskedve játszottunk, de kilenc pont megmaradt az előnyből. Gratulálok a fiúknak és a jól küzdő pécsi csapatnak. Lawrence Gilbert ma játszott utoljára a csapatunkban, vele egyetértésben úgy gondoltuk, jobb, ha külön utakon folytatjuk. Köszönjük, hogy ezen a mérkőzésen a rendelkezésünkre állt, sok sikert kívánunk a további pályafutásához.

Csirke Ferenc, a Pécs vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak! Az első negyedben puha védekezésünkkel, és azzal, hogy hét támadó lepattanót engedtünk ellenfelünknek, megalapoztuk a Sopron győzelmét. Ezt követően csak futottunk az eredmény után, de huszonkét százalékos triplamutatóval hazai környezetben is nehéz nyerni, nemhogy idegenben. Ráadásul ellenfelünk harminc büntetőt dobhatott, mi csak tizenhatot. Ha ezeket a statisztikai adatokat nézzük, még hízelgő is ránk nézve, hogy csak kilenc ponttal kaptunk ki.

 

JP Auto-JKSE – Zalakerámia ZTE KK 71-69 (21-16, 20-17, 17-11, 13-25)

Nikola Lazics, a Jászberény vezetőedzője: Nagyon nehéz mérkőzés volt. A Zalaegerszeg jól játszott, rajtunk pedig látszott, hogy egész héten nem tudtunk teljes kerettel együtt dolgozni. Lassan támadtunk, sok eladott labdánk volt, nem játszottunk saját ritmusunkban. Ezzel együtt azt gondolom, hogy a mérkőzés összképét tekintve megérdemeltük a győzelmet.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Gratulálok a Jászberénynek, de büszke vagyok saját csapatomra, mert 16 pontos hátrányból is sikerült egy egylabdás mérkőzést csinálnunk. Az első három negyedben sajnos nem védekeztünk olyan jól, mint ahogy azt terveztük, és ezt a Jászberény triplákkal büntette. A záró tízpercben védekeztünk jól, ezt kell következő mérkőzéseken még hosszabb ideig tennünk, s akkor eredményesebbek lehetünk.

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olaj KK 78-77 (19-26, 18-16, 18-16, 23-19)

Gasper Okorn, a Falco vezetőedzője: Először is köszönöm a szurkolóknak, nagyszerű hangulatot varázsoltak, újra sokat segítettek, főleg a végén, amikor kritikus pillanatban egál volt a meccs. Tökéletesen védekeztünk, nagyszerűen harcoltunk, a második félidőben gyakorlatilag teljesen levettük Vojvodát a pályáról, maximálisan elégedett vagyok a szünet után látottakkal. Sokszor volt esélyünk fordítani, de nagy nyomás alatt voltunk, és minden egyes kis hibánkat könyörtelenül kihasznált a Szolnok, vagy egy triplával, vagy pedig egy könnyű közeli kosárral. Egál meccs volt, nagy pluszt jelentett számunkra a hatodik ember egy ilyen extra csapat ellen. Nagyrészt hátrányban voltunk, de nem adtuk fel, hiszen tudtuk, hogy ennek a meccsnek valószínűleg hasonló forgatókönyve lesz. Nagyon veszélyes ellenfél volt a Szolnok, főként a szerdai FIBA-kupa meccse után. Tökéletesen reagáltunk, maximálisan elégedett vagyok a védekezésünkkel, kemény meccs volt, jól harcoltunk. Emocionális derbi volt, de hát ezt vártuk, hiszen a lehető legnehezebb ellenféllel játszottunk. Fontos győzelmet arattunk, most nagyon boldogok vagyunk, és optimisták a jövőt illetően. Van elég időnk felkészülni a következő meccsre, amit elég jó formában várunk. Sok munka áll előttünk, szeretnénk egy jó csapatot építeni, hogy minél sikeresebbek legyünk.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok mindkét csapatnak, jó meccs volt, rengeteg energiát öltek bele a játékosok. Kemény harc volt a pályán, jó meccset láthattak a nézők, szerintem élvezték a semleges szurkolók is. Gyakorlatilag egy labda döntött, sok hiba volt mindkét oldalon, nálunk túl sok eladott labda volt, amitől elveszítettünk a ritmusunkat. Az atmoszféra a szokásos volt, nehéz itt játszani, ráadásul hosszú és fárasztó utazás után jöttünk, tele sérültekkel. Van egy új játékosunk, akit be kell még építenünk a csapatba, szóval sok problémával küzdünk, de összességében jól reagált a társaság. Büszke vagyok rájuk, és remélem, hogy ennél csak napról napra jobbak leszünk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Sztrahinja Milosevics hiányzott, ő rengeteget segít rajtunk, vele sokkal másabb lesz az egész. Ettől függetlenül gratulálok a Falcónak, keményen harcoltak, ez egy egylabdás meccsvolt, bármelyik csapat nyerhetett volna, most nekik kedvezett a szerencse, de remélem, hogy legközelebb fordul a kocka. Köszönöm mindkét szurkolótábornak a remek hangulatot, nem okoztak csalódást.

 

Serco-TF-BP – Atomerőmű SE 69-93 (18-14, 17-27, 21-27, 13-25)

Nagy Bálint, a TF-BP másodedzője: Szerdán csatlakozott hozzánk az új edző, és próbált új dolgokat megvalósítani. Nagyjából 17 perc után szétestünk, és ez a második félidőre sem javult. Próbáltunk zárkózni, de olyan elemi hibák jöttek elő, amiknek az A-csoportban már nem kellene, emiatt lett nagyobb különbség a végére.

Schmidt Béla, az ASE vezetőedzője: Korán elhittük, hogy nem lehet baj, emiatt nem tudtunk elég koncentrációt és energiát belevinni a mérkőzésbe, és ez az első negyedben meg is bosszulta magát, amikor a játékunknak semmilyen ritmusa nem volt. Az ellenféltől azt kaptuk, amit vártunk, a paksi mérkőzéshez képest szervezettebben, kontrolláltabban kosárlabdáztak. Nem lehetek teljes mértékben elégedett.

 

Alba Fehérvár – Egis Körmend 88-59 (21-19, 13-6, 24-13, 30-21)

Jesús Ramírez, az Alba vezetőedzője: Úgy játszott a csapat, ahogy az edzéseken megbeszéltük, igaz akadnak még olyan dogok, amelyeket ki kell elemeznünk, de kétségtelenül jó úton haladunk. Léptünk egyet előre, külön örülök annak, hogy a csapat egysége ezúttal is kiválónak bizonyult.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Edzői pályafutásom során még nem találkoztam olyannal, hogy a csapatom ilyen gyenge dobószázalékkal teljesített. Nem harcoltunk a labdákért, ez is okozta többek között a vesztünket.

Kiemelt kép: mkosz.hu

 

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
derryl Recent comment authors
derryl
Olvasó

Már ezért is megérte leülni a körmendi kispadra, már ilyet is látott

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés