Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zollner: Nagyszerű atmoszféra fogadott bennünket, Magyarországon a legjobb

Okorn elnézést kért. Colemant hosszú időre elveszítette a Berény. Sabáli szerint nem szabad lehajtott fejjel hazamenniük, Bencze elmondta, mi volt a fordulópont.:

:

Szombaton öt mérkőzéssel zárult a 22. forduló a férfi élvonalban. Íme az edzői nyilatkozatok a helyszínen lévő kollégáink, illetve a hunbasket.hu segítségével:

Alba Fehérvár – Kaposvári KK 87-83 (17-20, 24-17, 25-14, 21-32)

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Ez egy nagyon fontos győzelem volt. A csapat hasonló arcát mutatta, mint a szerdai kupameccsen – annyi különbséggel, hogy a Kaposvár egy teljesen más játékot játszott. A végjátékban nehéz szituációba kerültünk, mivel ellenfelünk játéka nekünk nem nagyon feküdt, más a két csapat szerkezeti összeállítása, ennek ellenére jól küzdött a csapat. Bár sok hibát vétettünk, sok pontot kaptunk befutásokból, és olyan helyzetekből, ahova nem értek oda a védők, és a lepattanó csatában sem tudtunk annyira az elvárásoknak megfelelően teljesíteni.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Egy nagyon nagy önbizalommal teli csapat fogadott bennünket. A második negyed végén, illetve a harmadik negyedben volt néhány perc, amikor nem koncentráltunk kellően, és átrohant rajtunk az Alba, emellett pedig extrán dobott. Megmutattuk ettől függetlenül, hogy január óta miért tudtunk jó mérkőzéseket nyerni, és miért van esélyünk arra, hogy bejussunk a középházba.

Serco-TF-BP – JP Auto-Jászberényi KSE 70-84 (21-17, 12-29, 17-17, 20-21)

Ales Pipan, a Serco-TF-BP vezetőedzője: Gratulálok a Jászberénynek, teljesen megérdemelten nyertek, mi viszont nagyon gyengén játszottunk ma este. Jól kezdtünk, aztán 5-6 perc után abbahagytuk a kosárlabdázást, és egyáltalán nem azt csináltuk, amit az öltözőben megbeszéltünk a találkozó előtt. Túl sokat hibáztunk, sok labdát adtunk el, nem koncentráltunk az elejétől a végéig és védekezésben is sokat rontottunk, ezek a mai vereség fő okai. Együtt kell maradnunk és tovább dolgoznunk.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen Colemant hosszú időre elveszítettük, Pantelics a kupa óta szerdán edzett először és Rakics is betegségből, gyakorlatilag az ágyból jött a meccsre. Nagyon büszke vagyok a csapatomra és a közönségünkre is. Megérdemelten nyertünk, sokkal jobban játszottunk, a találkozó elején ugyan a TF vezetett, de utána kezünkben tartottuk a meccset. Egy lépéssel közelebb kerültünk a legjobb öthöz. Gratulálok a TF-nek is, hiszen meccsről meccsre jobbak, és egál mérkőzéseket játszanak.

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC 91-84 (25-21, 21-16, 18-22, 27-25)

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: A legfontosabb volt, hogy ma győzzünk! A mérkőzés első félidejében 11 támadólepattanót vesztettünk el úgy, hogy erre nagyon készültünk. A második játékrészben már csak négyet engedtünk ellenfelünknek. A kulcs az volt, hogy a második félidőben Szabó Zsolt kezdte el fogni az elsőben jól teljesítő Gordont, agresszíven mellé állt, csapdáztuk is egy kicsit, ami nem tetszett neki és kevesebb pontot is kaptunk a palánk alól. Az utóbbi meccseken a centereinket nem tudtuk megfelelően használni, mert nem találtuk meg őket labdával. Amikor megjátszottuk őket, mindjárt tudtuk mit kell csinálni és jobban is támadtunk. Fontos megemlítenem, hogy a fiataljaink ma sokat tettek hozzá a játékhoz és jól szálltak be a mérkőzésbe.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Az első félidőben futottunk az eredmény után, míg a második félidőre sokkal agresszívebben jöttünk ki és nagyobb nyomást tudtunk a hazaiakra helyezni. Kétszer is sikerült egál állásra visszajönnünk, de egy kicsit túlpörögtünk és az eladott labdáinkból, főleg indításból tudott a Zalaegerszeg újra elmenni 5-6 pontra. Külső dobásokban jobbak voltak a hazaiak. Mindkét csapat végig küzdött, voltak hibáink, de nem szabad lehajtott fejjel hazamennünk, mert szerdán újabb fontos mérkőzés vár ránk.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend 68-76 (24-13, 4-21, 18-23, 22-19)

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek. Jobbak voltak, csapatként, teljesen megérdemelték a győzelmet. Sajnálom, szomorú vagyok, már csak a szurkolók miatt is, akik megérdemelték volna a győzelmet. Harcoltunk, a legjobbat próbáltuk nyújtani, de ma este jobb volt az ellenfél. Még egyszer mondom: megérdemelték. Hiába kezdtünk 17-0-val, három perc alatt soha senki nem nyert még meccset, el is kényelmesedtünk. Utána egyszerűen tragédia volt minden, a második negyed nagyon rossz volt. A Körmend nagyon agresszív védekezésre váltott, jól védekezett, amire mi nem tudtunk reagálni, válaszolni. Nem voltunk szervezettek. Egyénieskedtünk, tanácstalanná váltunk, szinte csak dobáltunk. Ők viszont könnyű kosarakkal megléptek. A védekezésünk még nem is volt annyira rossz, de a támadásainkkal sok gond volt. Erről beszélnünk kell. Az utolsó negyedben volt esély közelebb jönni, de a tiszta dobásokat, ziccereket is elrontottunk. Büntetőket is hibáztunk, még a technikai után is. Ez túl sok volt. Elveszítettük a hazai veretlenségünket. Sajnálom és bocsánatot kérek a szurkolóinktól, de ma jobb volt a Körmend.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok mindenkinek. Nagyszerű atmoszféra fogadott bennünket, véleményem szerint Magyarországon a legjobb. Nekem ez volt az első ilyen derbim edzőként, tökéletes hangulat volt. Az első negyedet jobb lesz teljesen elfelejteni, 0-17-tel kezdtünk, talán meg is ijedtünk egy picit, nyomás alá kerültünk a hangulat miatt, de utána rendeztük a sorokat, keményen harcoltunk, a védekezésünk nagyjából tökéletes volt, együtt dolgoztunk, csapatként. Ez volt a kulcs. Természetesen tizenhét pontos hátrányban is bíztam benne, hogy sikerülhet fordítani, hiszen ismerem a csapatomat, nagyon jól tudom, hogy mire képesek. Nagyon nehéz idegenben játszani, főleg itt Szombathelyen, de tudtuk, hogy mit akarunk, és sikerült rendezni a sorokat.

Pécsi VSK-Veolia – Szolnoki Olaj KK 83-78 (18-18, 15-17, 29-26, 21-17)

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Az utóbbi három mérkőzésen a Szeged, a Falco és a Szolnok ellen extra védekezést mutattunk, de mivel kevesen vagyunk, mindig kérdés, kinek marad ereje a végén támadni is. Most fontos momentum volt, hogy Bíró Levente az első félidőben tehermentesíteni tudta Pongó Mátét, aki így végig bírta a terhelést. Ugyan nem volt tökéletes a támadójátékunk, de a huszonkilenc pont gyorsindításból az kiemelkedő. A szurkolók megint szenzációsak voltak, felejthetetlen hangulat volt a Lauberben. Köszönjük!

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Egész meccsen minden szempontból nagy nyomás alatt tartott minket a Pécs, mi több olyan hibát követtünk el, amilyet nem lett volna szabad. A végén szoros végjátékban a mi dobásaink kimaradtak, a hazaiakéi beestek, ez döntött.

fotó: Nyugat.hu

37 hozzászólás

37
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
31 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
2lee14Vince.Carter.15AramisMásikVégétFújdMegEricCartmanZTE Recent comment authors
Dudi
Olvasó

Megint nagyon messze jutottunk az eredeti témàtól.. Sajnos

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ha a bb1 stábján múlna, valahogy azért kihoznák ám, hogy igazából a nagyFalkó nyert ám szombaton… Pedig skacok, lehet mindenfélét magyarázkodni, de odahaza, 17-0-s kezdés után ekkorát pofára esni, azért az kuriózum… 😀 Egy ember meg annak szurkol, akinek akar, ez sport, ez játék, én döntöm el, melyik a szimpatikusabb csapat és szurkolótábor, nem pedig Gyuri bácsi, a Vas Népe nevű szennylap, Hende elvtárs vagy akár a szombathelyi demens polgi. És ha már mindenképp e két csapat és szurkolótábor között kell választani, nem kérdés, hogy a körmendi a szimpatikusabb. Na, azért ne sírjatok ám, egyszer levágtátok a hálót Körmenden, még… Olvass tovább »

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Jól van emőke! Csak nehogy egyszer belekeveredj a nickjeidbe…

2lee14
Olvasó

Te nem adod fel. Fullba nyomod a kretént.

piros710321
Olvasó

Kedves BB1, jó lenne drszepkaroly beírását törölni, mert sztem lehet trollkodni, de n…zni nem ide való! Aki ilyet tesz kitiltanám az oldalról!

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Cinegéket nem tiltanak(karcsika, aramis-nuni, stb) , azoknak anyázni, nácizni, mindent szabad ezen az oldalon…
Nem kell felvenni, csak egy jót röhögni az egyszerűségükön! 😀

Aramis
Vendég
Aramis

Nézzenek oda, egy sötét tart előadást, hogy mit szabad ideírni meg mit nem…
A legalpáribb brigád vagytok messze földön…meg csicskák is mellé 😀

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Ne picsogj nuni, hiszen te itt bármit megtehetsz, akkor minek rí a büdös pofád?! 😀
Ha mi vagyunk a legalpáribbak, akkor te egy zalai vezérszurkoló lehetsz, mert nálad alpáribb, alja hulladékabb kevés van itt, ennek a fórumnak az egyik leggennyesebb kelése vagy! 😀

Aramis
Vendég
Aramis

Ezzel a hozzászólásoddal is csak a véleményemet támasztottad alá csicska! 😀

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Rólad csak ebben a stílusban lehet beszélni, hisz ezt a nyelvet érti csak egy ekkora retardált pattanás! 😀
Na nyelj egyet nuni, aztán számolgasd az ezüstöket! 😉

Aramis
Vendég
Aramis

Nekünk legalább van mit számolni, nektek meg hosszú-hosszú évek óta már csak a csicskulás meg a saját játékosok pofozása jut 😀

falco2008
Vendég
falco2008

Támogatom. Gulyás Szabolcs kollégával együtt.

WSreborn
Olvasó

Valószínűleg úgy értette, hogy idegenben a legjobb, én mondjuk szolnokiként ezzel is vitáznék de nàlunk a legjobb hangulat az Alba és Falco ellen van, tehát legyen. Nagyon úgy fest, hogy az, hogy ki kezdi első helyen a playoffot, köztünk és az MTE közt dől el. Nálunk most lejtmenetet érzek, de remélem a legjobbakat.
Hajrá Olaj!!!

Roundmend
Olvasó

Ha egy jöttment külföldi edző az MTE kispadján ülve olyat nyilatkozik hogy a Filco otthonában van Magyarországon a legjobb atmoszféra, akkor azért minimum örökös,+1 év eltiltásban részesíteném hogy valaha is a körmendi csarnokba betehesse a lábát

bimbo
Vendég
bimbo

Hát tudod a vendégtáborra nem a tinibulira gondolt több gimis kiscsaj van köztetek mint fiu

red-black01
Olvasó

Ne legyél már ekkora idióta, egyszerűen érteni kell amit mondott Zollner.
Ha te 1bites vagy, vagy tudatosan félremagyarázod a mondatod, az a te szegénységi bizonyítványod.
Az atmoszféra alatt értsd, amikor telt ház van és az ellenfelet, ebben az esetben a Körmendet 6-700-an buzdítják, azaz nem csak hazai szurkolótábor van, hanem egy létszámban és hangerőben jelentős másik is.
És folytathatnám: a tradíció, a Körmend-Falco, Falco-Körmend meccsek helyezéstől, bajnokság szakaszától független presztízse, az elmúlt évtizedek, de neked minek….
Idióta ? ? ?

810509
Olvasó

Hogy lehettetek 6-700-an amikor 500 jegyet kaptatok ?

falco2008
Vendég
falco2008

Hazai jegyeket is megvették :))

810509
Olvasó

Tudom vazze , de írják le Ők !

red-black01
Olvasó

Vettünk hazai jegyeket is… 🙂
(a Körmendnek drukkoló szombathelyi melyik kategória? 😀 )
Most jobb? 😉

810509
Olvasó

A Körmendnek drukkoló szombathelyi az Körmend szurkoló , tehát a vendég szektorba kellene ülni . Hogy miért hagyják Gyuriék hogy Körmend szurkolók százával üljenek be a hazaiba, az egy jó kérdés, mindenesetre ez a szitu unikumnak számít az élsportban. Jöhet az ilyenkor szokásos kérdés , hogy mi is vehetünk-e Körmenden a papíron 200 , valóságban 80 fős vendégszektoron kívül , úgy 3-400-an mint Egerszegen vagy Sopronban szoktuk ? ” Jaah nem, mert nálunk mindig telt ház van ” . Jelzem itt is az volt , és nélkületek is az lett volna, tehát Falco szurkolók elől vettétek el a helyet. Úgy… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Gyuri bácsi ugyan… ő már csak a KFT “Bábu vagy” című örökzöldjét dúdolgatja, meg a bírókkal veszekedik és reklamál ha kell, ha nem.
Mondjuk van két új szokása is, az egyik hogy Govens-t b@szogatja, a másik hogy eltanulta a Váradi-Tóth N. párostól a “rajzolj téglalapot a levegőbe” játékot.

Dudi
Olvasó

Olvasd el újra és értelmezd. Nem a Falco tàborra, és nem is a Körmend tàboràra gondolt sztem, hanem összeségében értette. Legalább is sztem.

SárgaPárna
Olvasó

Ez jár a Körmendnek!
MINDENBŐL A LEGJOBB!
A teljes vendégszektor, a hazai szektorok, mindenki tartsa tiszteletben, hogy kimozdulnak a falusiak….
Fogtok ti még sírni.

J.R.Benitez
Olvasó

Fejezd be légy szives

DAME
Olvasó

Nem tehetünk róla hogy az országban nekünk van a legjobb szurkoló táborunk! Tudom nehéz felfogni hogy a kis sznob szombathelyi agyonpénzelt csapatotokat megverik “hazai pályán” mivel hangulatot mindig is a körmend csinált!:)
De legalább kupát nyertetek már! Ja bocs

basketbull
Olvasó

Sajnos az ilyen egybites, primitív bunkók miatt, mint te rühelli lassan az egész ország a Falcot…

drszepkaroly
Olvasó

szerintem a náci zete tábornál jobban senkit nem rühell egy egész ország.

eperke
Olvasó

Ne nácizz, Te majom!
Téged rühell egy egész ország Karcsika!!!

drszepkaroly
Olvasó

igen, erről beszéltem. pfúj!

Zvezda
Olvasó

Szerintem is azok vagytok, meg majmolnátok a Hajduk szurokolókat, de azt elfelejtitek, az igazi Torcida sosem volt nacionalista.

Muszka7909
Olvasó

Kárrrcsibá te egy k.rva nagy seggfej vagy ja ès büdösbunkó!!!

Nyugat
Olvasó

Ezzel én is egyetértek.

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Futóbajnokok! 😀

bimbo
Vendég
bimbo

Te egész nap hisztizel meddig még 1 évig

810509
Olvasó

Fejezd be légy szives .

mte01
Olvasó

Még mindig nem sikerült feldolgozni hogy szoptatok? 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés