Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zollner: A különbség a két csapat között támadásban volt

Okorn szerint hosszú út előtt áll még a Falco.:

:

Tegnap lejátszotta a bajnoki döntő első meccsét az Egis Körmend és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. Íme az edzői nyilatkozatok:

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 70-77 (18-21, 22-16, 15-24, 15-16)

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Mindenekelőtt gratulálok mindkét csapat szurkolótáborának, ahogy azt mindannyian mondták már, remek hangulatot teremtettek ma, igazi play-off hangulat volt. Ezenkívül gratulálok még a Falco edzőjének az első győzelem megszerzéséhez. Úgy gondolom a különbség a két csapat között a mai mérkőzésen támadásban volt. A Falcónak 13 pontot szerzett második esélyből, amíg mi egyet sem, és lepattanókból is hússzal többet szereztek. Természetesen hiányzik Mario Delas a csapatból, de még keményebben kell küzdenünk és harcolnunk csapatként, közösen. Ennek ellenére, úgy gondolom mindenki büszke lehet arra, ahogy küzdöttünk és visszajöttünk abból a két-három nehéz helyzetből, amikor 10 pontos hátrányban voltunk, de visszajöttünk, jó energiákat mozgósítva. Amikor a támadólepattanó harcot 13-4 arányban elvesztettük, akkor nem igazán lehetünk büszkék magunkra, ezen van még mit javítani. A legközelebbi mérkőzés 0-0-ról indul, és meglátjuk hogy alakul.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is kiemelném a nagyszerű hangulatot és köszönöm a szurkolóink támogatását. Gratulálok a csapatunknak, úgy érzem megérdemelten győztünk a végén. Voltak nehéz pillanatok a mérkőzés során. 29-22, 35-33 és 65-55-re vezettünk, mindhárom negyedben kétszer volt 10-0 majd egyszer egy 7-0-ás rohanása Körmendnek, ez tulajdonképpen egy 27-0-ás rohanás rövid időn belül. Ez nem volt jó számunkra, de sikerült megoldanunk. Ennek nagyon örülök, néha úrrá tudsz lenni rajta, de ha legközelebb is lehetőséget adunk az ellenfelünknek ilyen háromszori rohanásra, akkor az sokkal komolyabb problémát jelenthet. Most még csak 1-0, de hosszú út áll még előttünk a végéig, ezért most csak a következő szombathelyi mérkőzésre koncentrálunk.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Lightbringermaverick41MásikVégétFújdMegMarillionapasas Recent comment authors
Marillion
Olvasó

Az edzői nyilatkozatok nagyon a helyén voltak…
Továbbra is nagyon veszélyes ez a sebzett Körmend…A következő meccsen már az elejétől keményen bele kell állni a mérkőzésbe,mert különben ráérezhet a Körmend a sikerre,és akkor bizony egyenlítés lesz….

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Egyenlítés csak akkor lehet, ha a Drágaszágaim extrán dobnak (előfordulhat, van erre potenciál), a Falkó meg elgörcsöli (erre van kisebb esély, bár most Körmenden meglepő módon nagyon idegesek voltak, korábban ezt nem hittem volna). Ha a Körmend tud türelmesen én pontosan játszani (ez csak nagyon ritkán sikerült eddig nekik), kifognak egy nagyon jó dobóformát, akkor esetleg… Minden más esetben ez 2-nyusz. Lehet álmokat szövögetni a Rába partján (is), de a fizikális, rutin- és főleg tudásbeli – ráadásul jelentős – különbségeket egy több meccsből álló bajnoki döntőben nem lehet “mágiával”, varázslattal eltüntetni. Csorvásiból nem lesz attól Reddic, hogy “csiribú-csiribá!”… A Körmendnek… Olvass tovább »

maverick41
Olvasó

Hát azért nem vizeljük össze magunkat ettől a Reddic gyerektől,hogy a szombathelyi metafora felhasználásának jogával éljek 🙂 Valóban mélyebb a Falco keret és jóval hosszabb a pad, kevesebb az esély papíron,de szerencsére parkettán játszunk, és a Körmend ha valamiben jó akkor az ez lehet. Vagy tudunk mentális erőt meríteni a hátrányból és csak azért is alapon felszabadultan játszani, vagy valóban a sok lúd disznót győz elven avatunk bajnokot. Azt azért ne felejtsük el,hogy Delas-al a pályán nem nyertetek idén ez ellen a Körmend ellen idén. Szóval hacsak nem ez alapján kalkuláltál magasabb Falco esélyt,hogy Ö sajnos kiesett, akkor az eléggé… Olvass tovább »

Lightbringer
Olvasó

Ki nem nyert idén Delas-al a pályán, “ez ellen a Körmend” ellen idén? Biztos nem a Falco-ra gondoltál.

maverick41
Olvasó

Valóban kihagytam az alapszakasz szót,elnèzèsedet kèrem.A lényeg az volt,hogy nyertünk már éles időszakban (ami számomra nem ez az erőltetett középszakasz) oda-vissza ellenetek.Szóval nem lehetetlen bevenni az Arènát,Reddic ide vagy oda…

Az “idén” pedig valóban szó ismétlés,újfent röstellem 🙂

apasas
Olvasó

A hetven dobott pont nagyon kevés hazai pályán, főleg a Falco ellen….
A védekezés sztem félidőig rendben volt, de a harmadik negyed az elhibázott dobásai azonban “betették a kaput…
Azért még ne temessük a csapatot..
Forever MTE ?

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Ahogy látom Zollner mestert a “csilis bab” meghajtotta rendesen 😀

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Látod, Bazsi, pedig ilyenkor jól jön(ne), hogy valaki banánevő, nemdebár? Pl. az Albakomp esetében a következő szezon miatti hasmenéses állapotot jól lehetne ezzel kezelni.

Laposvár
Olvasó

Szerintem a legnagyobb különbség a két csapat között pont maga Zollner

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Miért is??? Miatta sérült meg Delas? Ezt nem is tudtam.

Laposvár
Olvasó

Csak simán gyenge edző, kedves MásikVégétSzívdMeg!

donnarumma
Olvasó

Az eladott labdákból, viszont 12 pontot a Körmend vert ránk!
Otthon nem lesz ennyire meleg a csarnok, nem csúszik ki ennyiszer a kézből a labda..
Azért az érdekes,hogy Zozo 11x támadta a gyűrűt és sikerült 0 db büntetőt kiharcolnia ezekből…nem úgy a másik oldalon..

derryl
Olvasó

Hülye is volt a Körmend, amit védekezés címén előadott, biztos nem fogják oktatni, max, hogy ezt nem szabad csinálni. Ha jól emlékszem, a második negyedben 2,az elsőben 1 szabad fault bentmaradt! Két negyed alatt 5 fault. Ez minden, csak nem védekezés! Mondjuk Zozón kívül szinte senki nem támadta a gyűrűt, ő kiválóan megcsinálta, a többiek inkább a távoli, középtávoli dobást nyomták. Az eredmény szerint sikerrel.

bimbo
Vendég
bimbo

Meg nem ártana időkérésnél normális infot mondani

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés