Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zollner a Falcót akarta a Magyar Kupában

A Körmend vezetőedzője szerint nehéz motiválni a játékosokat ebben az időszakban.

  •   :

:

Az Egis Körmend vezetőedzője, Matthias Zollner csapata hivatalos honlapjának adott interjút. A kiváló német szakember szerint Magyarországon nagyon hosszú az idény, talán a leghosszabb Európában, de többek között azt is elmondta, hogy a Falcóval akart volna találkozni a Magyar Kupa első körében.

Ahogyan a sorsolást követően is elmondtam, amikor a kupadöntőre megy egy csapat, akkor szeretné megnyerni a trófeát. Nem a második vagy harmadik helyre hajt, nem bronzéremért utazik oda. A kupa megnyerése a cél, így teljesen mindegy, kit sorsolnak ki a számára ellenfélként. Őszintén szólva én szerettem volna a Falcóval találkozni az első napon, de a Kecskemét lett az ellenfelünk a negyeddöntőben. Tulajdonképpen mindegy is, mert ha kupát szeretnénk nyerni, akkor három nap alatt három meccset kell megnyernünk. De ez most még nagyon messze van, másfél hónap telik el még addig.

Így február közepén nekem most a következő bajnoki mérkőzés jár a fejemben, azt is a Kecskemét ellen kell lejátszanunk majd, hazai pályán. A válogatott szünetben egy kisebbfajta felkészülési időszakot élünk újra, hasonlóan a nyár végi időszakhoz és új játékost is be kell építenünk. Igyekszünk ismét jó fizikai állapotba hozni a csapatot.

Kitért arra is, hogy a magyar élvonal nagyon hosszú időszakot ölel fel.

– Magyarországon nagyon hosszú az idény, talán a leghosszabb Európában. Szeptember végén elkezdődött a bajnokság és június végéig tart, de lehet, hogy még július első napjaiban is lesz mérkőzés. És ha hozzátesszük, hogy a felkészülést augusztus közepén elkezdtük, akkor majdnem 11 hónapról beszélünk, ezt nagyon hosszú időnek tartom – majd beszélt a kupa időpontjáról is. – Kifejezetten a kupáról szólva én azt gondolom, hogy a jó időpont a válogatott szünet előtti időszak lett volna, ahogy szerte Európában ezt láthattuk. A kupadöntővel kapcsolatban mondhatnánk azt is, hogy tulajdonképpen olyan, mint ha két részre választanák az idényt, és az első szakasznak ez lenne a végső célja. Erre futna ki ez az időszak. A jelenlegi helyzetben viszont az alapszakasz esetleges megnyerése, vagy épp a középszakasz, valamint a kupadöntő időben nagyon közel van egymáshoz. Ezzel pedig elveszik egy olyan csúcspont, ami komoly húzóerőt, motivációt adhatna a játékosoknak az első hat hónapra. Én ezért szeretem, ha a kupadöntő kicsit korábban van, hiszen ezzel az első hónapokban megvan az igazi motiváció a játékosok számára, a kupagyőzelem lehetősége. Ezért volna jobb a februári időpont. De most más a helyzet, nyilván meg vannak az okai ennek a döntésnek. Tiszteletben kell ezt tartanunk, és most a következő meccsekre kell koncentrálnunk, aztán ahogy jön az április, úgy fogunk a kupára gondolni majd.

A Körmend vezetőedzője szívesebben találkozott volna a Szombathellyel a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Fotó: Jene Sándor

Jelenleg még nem a kupahétvége jár tehát a vasi csapat eszében, hiszen az előtte levő időszakban rendkívül sűrű lesz a program, márciusban például heti két meccset kell játszaniuk.

– Természetesen, ha eljön az ideje, majd ha egy héttel leszünk a döntő előtt, akkor külön erre is fogunk készülni, ez sem maradhat el! És számunkra jól jön majd az, hogy két fordulót is játszottunk a nemzetközi kupában, hiszen így nekünk nem szokatlan a sűrű menetrend. Mint például a legutóbbi meccsünk esetében, amikor szerdán itthon játszottunk FIBA-kupa mérkőzést, pénteken pedig már idegenben, Szegeden bajnokit. Ráadásul a hazai meccs másnapján már utaztunk, nem is keveset. Szóval van ilyen tapasztalatunk, ez is segíthet minket. És persze minden csapat a sűrű bajnoki menetrendből érkezik majd a kupadöntőre, nem leszünk kivételek ebben a tekintetben. De úgy érzem, nekünk most még nem erre kell készülnünk, majd egy héttel előtte jön el annak az ideje.

A válogatott szünet miatt többhetes pihenőt kaptak a klubok, Zollner szerint nehéz ilyenkor fenntartani a játékosok és az edzők motivációját:

Ez nem egyszerű időszak, hogy négy hét telik el meccs nélkül, és fenn kell tartani a játékosok motivációját. No és az edzőkét is, hiszen mi is ugyanúgy szeretjük a mérkőzéseket, szeretjük a szakmánkat és a versenyt. Ezért nagyon nehéz négy hét mérkőzés nélkül a szezon közepén. Hogy mit csináltunk? Először is kikapcsolódtunk. Pihentünk kicsit mindannyian. Edzők, játékosok, mindenki. Ahogy korábban is mondtam, Magyarországon nagyon hosszú a szezon. Kihasználtuk az első hetet pihenésre, felfrissülésre, most viszont úgy álltunk neki a munkának, mint nyáron, a felkészülési időszakban.

Kondicionáló edzéseket végeznek a fiúk, egyelőre sok a konditeremben végzett munka. Újrakezdjük, mint a bajnokság előtti hetekben. Hogy újra építsük a saját rendszerünket, játékunkat és hogy javítsunk azon, ami a korábbi időszakban nem működött úgy, ahogy szerettük volna.

Majd válaszolt arra a kérdésre is, hogy személy szerint hogyan töltötte a pihenőidőt.

– Nagyon jól jött ki számomra, hiszen az első alkalom volt az elmúlt 15 évben, amikor szünetem volt a szezon közepén. Általában nyáron van lehetőségem pihenésre, szabadságra, amikor véget ér az aktuális idény. Ezért a gyermekeim nagyon élvezték, hogy most is együtt lehettünk néhány napig, nagyon pezsgő volt az élet nálunk, nem engedték, hogy unatkozzak!

Fotók: Jene Sándor

  •   
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
donnarummared-black01pontaz Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Teljesen rendben van a nyilatkozat.
Logikus, ha nyerni akarnak 3 győzelem kell..
Első meccsen több sanszot érez a Falco ellen, mint később.. ha azt a meccset megnyernék, óriási lökést adhatna a csapatának a végső sikerre, ha kiesnek meg játszottak 1 meccset..

red-black01
Olvasó

Látom megragadtátok a lényeget 🙂 .
Egyébként a kupában minden csapat edzőjének ezt kell gondolnia, legalábbis amelyik gondolkodik egy picit annak biztos.
Az lehet hogy az első nap után hazautazás van, de a Falcot megverni az első nap van a legnagyobb esély. Ugye átlátható hogy miért?

pontaz
Vendég
pontaz

Szerző:bb1.hu 🙂

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés