Connect with us

Bajnokság

Ziga Mravljak: Valamennyien látjuk azt, hogy hiányzik egy játékos a palánk alól

A biztonság kedvéért busszal utazik Hollandiába a Körmend. A vezetőedző optimista.:

:

Az Egis Körmend már úton van Hollandiába, ahol részt vesz a FIBA Europe Cup első csoportkörének mérkőzésein. Ziga Mravljak a klub honlapjának adott interjút.

Az elején még visszanéznék a Szolnok elleni meccsre. Mit gondolsz, miért nem tudtunk megfelelően reagálni a Szolnok védekezésváltásaira? Ez volt az oka a sok kihagyott szabaddobásnak és hárompontosnak is?

Őszintén szólva nem nagyon akarok túl sokszor gondolni arra a mérkőzésre. Azért, mert nem teljesítettünk a megfelelő szinten. Ahogy sokszor elmondtam már, az elejétől el kell kapnunk a ritmust. Küzdöttünk az első félidőben, de kihagytunk tíz büntetőt és sok tiszta dobást, ami biztos, hogy sok problémát okozott nekünk a folytatásra. A harmadik negyedben még jó helyzetben voltunk, öt-hat pontos hátránynál még volt esélyünk a fordításra. De később nyilvánvalóvá vált, hogy egy olyan jó csapat ellen, mint amilyen a Szolnok, nem fér bele az, hogy ilyen rossz napot fogjunk ki és sorban hibázzuk el a tiszta helyzeteket. Pedig megteremtettük a lehetőségeket, de egyszerűen nem mentek be a dobások. Az ellenfél pedig rutinos csapat és megbüntette a mi hibáinkat. Mi pedig a teljes 40 percen át nem tudtuk elkapni a ritmust. Nem tudom hibáztatni ezért a játékosokat, hiszen semmi különös oka nem volt. Minden csapattal megtörténhet, hogy egy ilyen napot fog ki, még akkor is, ha esetleg nem a legjobb időpontban történt ez. Sokan talán nagyon optimisták voltak ezzel a meccsel kapcsolatban, de ez most nem így sikerült. Előre kell néznünk, és remélem, hogy a következő mérkőzéseken más teljesítményt mutat majd a csapat.

Nagy feladat előtt áll a csapat, hiszen négy nap alatt kell három mérkőzést játszania a nemzetközi kupában.

A körülmények is különlegesek lesznek, hiszen „buborékban” kell élni a csapatnak majdnem egy héten át.

Milyen hatással lehet ez a játékosokra?

Igen, nagyon nehéz napok állnak előttünk, először is azért, mert hosszú lesz az út a helyszínig. Busszal fogunk utazni, ami a jelenlegi európai járványhelyzetet tekintve talán a legjobb lehetőség. 15-16 órás út vár ránk, de összességében, ha repülnénk, akkor sem lenne sokkal rövidebb ez az idő. Aztán a hotelben hat-hét napot foguk együtt eltölteni. Ez mindannyiunknak, az edzői stábnak, a játékosoknak, az egész csapatnak új helyzetet jelent. Őszintén szólva nem tudhatjuk pontosan, mire is számíthatunk, de mindent meg fogunk tenni a győzelmekért. Az biztos, hogy három jó csapat lesz az ellenfelünk, négy nap alatt játszunk három mérkőzést, ami nem biztos, hogy a legjobb pillanatban történik, de ez most a helyzet, így kell helyt állnunk. Remélem, hogy a csapat megfelelően fog reagálni mindenre, és három jó mérkőzést fogunk játszani a buborékban.

Mit gondol, milyen állapotban van a csapatunk? Felkészültek erre három mérkőzésre?

Meglátjuk! De azt elmondhatom, hogy a csapat jó formában van. A Szolnok elleni mérkőzés előtt volt négy jó meccsünk, és bár Szolnokon rossz napot fogtunk ki, de ilyen a sport. Egyszer nyersz, máskor veszítesz. De mindennel együtt úgy látom, hogy a csapat jó formában van. Nagyon jó a kémia a játékosok között, remek a hangulat az öltözőben, számomra ezek a legfontosabbak. A fiúkban ott van a vágy arra, hogy meccseket nyerjenek és ezért keményen, örömmel dolgoznak. Amíg ez megvan bennük, addig én is ott állok mögöttük, támogatom őket és minden meccsen a győzelemért fogunk hajtani.

Mit gondol a csapatunk szerkezetéről? Van-e terv arra, hogy 4-es posztra játékost igazoljanak?

Igen. Valamennyien látjuk azt, hogy hiányzik egy játékos a palánk alól. Három hete folyamatosan figyelünk, keressük a megfelelő játékost. Tudom, hogy vannak, akik türelmetlenek ez ügyben, de mind az edzői stáb, mind a klub vezetése keményen dolgozik azon, hogy találjunk megfelelő játékost a csapatunk számára. Nem szeretnénk olyat hozni, aki nem tud segíteni bennünket, aki nem tudna hozzátenni a játékhoz. A kínálat most nagyon szegényes, a költségvetésünk pedig korlátozott. Meg kell találnunk az egyensúlyt a pénzügyi lehetőségeink és a játékos minősége között. Nem akarunk idehívni senkit csak azért, hogy vele többen legyünk. Azt szeretnénk, hogy adni tudjon nekünk, hogy hozzá tudjon tenni a csapat teljesítményéhez. Ha találunk ilyen játékost, amint lehet, le fogjuk szerződtetni.

Nem volt szerencséje a Körmendnek a FIBA EC sorsoláson, hiszen kiemeltként kaptak három erős ellenfelet. Mi a véleménye erről?

Most, itt Európában nehéz eldönteni, megmondani, hogy mi az, ami jó és mi az, ami rossz a csapatnak. Az én véleményem szerint minden csapat magas színvonalat képvisel, de igen, ahogy te is mondtad, talán egy kicsit könnyebbnek tűnő ellenfelekre számítottunk előzetesen. Aztán másképp történt, de én úgy látom, hogy ez is jó nekünk. A csapat számára remek lehetőség, hogy jó, vagy éppen kitűnő csapatokkal mérheti össze a tudását. Ebből leszűrhetjük, hol állunk. Mind a három ellenfél erős bajnokságból érkezik, meglátjuk, mit tudunk ilyen komoly európai ligák csapatai ellen.

Mi lehet a reális cél ebben a kupafordulóban?

Nehéz ezt megmondani, hiszen azt sem tudjuk igazán, mire számíthatunk. Ahogy mondtam, ez egy teljesen új helyzet, buborékban élve, hotelbe zárva, három mérkőzést lejátszva négy nap alatt. Jelen pillanatban túl kell élnünk az előzetes teszteket, hiszen, ha valaki itthon pozitív PCR tesztet produkál, akkor ő nem utazhat velünk. Szóval majd meglátjuk, egyáltalán ki lesz ott ebben a buborékban. Szóval minden a COVID teszttől függ. (Végül mindenki útnak indulhatott, nem szültett pozitív teszteredmény.) Minden esetre pozitív energiákkal, a győzelem szándékával utazunk oda és meccsről meccsre fogunk haladni. Van esélyünk mind a három találkozón a sikerre. 26-án kezdünk és ha minden jól sikerül az első meccsen, akkor a másik kettőn bármi lehetséges.

Fotó, szöveg: bckormend.hu

28 hozzászólás

28
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
FalcoParádéKendeffy BotondFeketePárnaRedbidinmediasres Recent comment authors
FalcoParádé
Olvasó

Bebőőőőő volt a buszsofőr?!📸🚍⏳⏲️😂

Motoros
Olvasó

🚕🚖🚕🚖
🐦🐦🐦🐦

BasketMan
Olvasó

Három hét nem elég? Ne már. 😆

gulyasszabolcs00
Olvasó

comment image

Crazybasket ötlete nyomán.

crazybasket
Olvasó

Legalább ezen egy jót nevetek a tegnapi meccsünk után..😅🤣

mte7
Olvasó

Mi pedig a jászberényi “győzelmeken”és a tegnapi kaposvári zakón röhögünk…😁😅
Bohócok..🥳

gulyasszabolcs00
Olvasó

A humort érteni és értékelni kell. Ha egy ilyen után te a Berénnyel vágsz vissza, az nem az én szegénységi bizonyítványom.

piros710321
Olvasó

Ez a humor szerintem meg a Te szegénységi bizonyítványod!

gulyasszabolcs00
Olvasó

A normálisabb körmendieknek kivétel nélkül tetszett. 😃 ők valószínűleg kevésbé érzékeny lelkűek.

piros710321
Olvasó

Amúgy ezt a képet Berényben csináltad? Tudom, most a Te szintedre léptem, elnézést a többi berényitől!

red-black01
Olvasó

Lehet hogy tévedek, de én magamat a “normálisabb” körmendiekhez, helyesebben most már csak körmendi érzelműekhez számítom.
Lehetne ebből jó poént csinálni Szabika, amin tényleg lehetne mosolyogni, de nem ezzel a fotóval.
Ha nem érzed vagy érted mire gondolok, az sem baj.
De ez csak egy vélemény.

Redbid
Olvasó

A normálisaknak mennyire tetszett vagy sem, azt jól mutatják a negetív lájkok!
Csak mert a normális nem csinál viccet a másik “nyomorúságából” PONT!

És milyen érdekes, ha szeretett csapatod szóbakerül egyből tisztában vagy ezzel!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A HUMORT valóban. De ez irtó gáz. Ezen krézibaszket röhög max. az egy fogával, két-három tizenéves kiscserkész, meg ezek szerint te. Pedig tőled -őszintén – jóval többet vártam… nem ilyen plebejus “szellemkedést”.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jó poén… úgy 12-13 éveseknek.

red-black01
Olvasó

Azt ugye megnézted hogy Körmendről indulva, bécsi csekkolással és felszállással, eindhoveni érkezéssel és kicsekolással, majd onnan Hertogenbosch 40 km buszozással mennyi idő?
A pénzbeli különbséget (20-25 fő) meg remélem 4-esre költjük 😉

inmediasres
Olvasó

Látom SárgaPárna babérjaira törsz

SárgaPárna
Olvasó

Szépszemű! Az a durva, hogy még maszkot se hordanak…

Motoros
Olvasó

Neked elég a szopóálarc🍼🍼🍼🍼

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Fos

SzhelY
Olvasó

Ez jó poen 😀

Kendeffy Botond
Olvasó

Kedves Szabolcs!

Ez Neked miért jó? Ennél értelmesebbnek tűntél. Lementél a párna szintre.

Onnan bizony nehéz felemelkedni.

SárgaPárna
Olvasó

Bussszaaaaaaaaaaal? Az kemény….

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kaposvárra mivel mentetek a gyufáért? 😉

SzhelY
Olvasó

Nekünk csak erre tellik

Motoros
Olvasó

Neked arra is jegyet kell venned, felszállás csak a kedvenc álarcodban🍼🍼🍼🍼

SárgaPárna
Olvasó

Motoros! Lejárt a próbaidőd?

FeketePárna
Olvasó

Hát csak gyorsabb mint traktorokkal! 🙂

SzhelY
Olvasó

Csak ne legyen fent az eke

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés