Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ziga Mravljak: Egytől egyig jól tudjuk, mit jelent Körmenden a kosárlabda

A piros-feketék is megkezdték a felkészülést.:

:

Az Egis Körmend kosárcsapata elkezdte a felkészülést a következő szezonra. A piros-feketék Ziga Mravljak vezetőedző és szlovén segítője, Leon Subotic irányításával komoly munkát végeznek a következő hetekben – a szakember a vaol.hu-nak adott interjút.

– Rég volt már, hogy aktívan élhettünk a kosárlabdának, hiszen a március közepétől egyre fokozódó járvány miatt megváltozott az életünk és nem kis hiányérzetünk volt az utóbbi néhány hónapban. Most nagyon örülök, hogy ismét labdapattogástól hangos a csarnok, nagyon vártuk ezt az időszakot.

A körmendi vezetőedző az oldalnak elmondta, hogy bárki a felnőtt csapat közelébe érhet a fiatalok közül.

– Úgy látom, hogy az összes játékosunk jó formában van, így van mire alapoznunk a következő hetekben. Az első edzésen nagyon sokan voltunk, összesen tizenheten, csak az egyik amerikai légiósunk, Jagan Mosely hiányzott. De a távolléte igazolható, hiszen éppen a koronavírustesztjének eredményére várunk. Rövid időn belül ő is csatlakozik hozzánk. Az említett nagy létszám szűkülni fog a későbbiekben, de ez nem azt jelenti, hogy a fiatalok előtt bezárulnak a kapuk. Napról napra jobb teljesítményre ösztönözzük őket és próbáljuk megértetni velük, hogy bárki a felnőtt csapat közelébe érhet. Ráadásul az U20-as csapatnál is nagyon komoly edzések vannak, így ott sem ússza meg senki a munkát.

Ziga Mravljak kiemelte, hogy a külföldi játékosok kiválasztásánál nagyon fontos szempont volt, hogy olyan kosarast igazoljanak, akinek karaktere beleillik a csapatba. Xavier Thames és Travis Taylor régi ismerősök, mindketten nagyszerű játékosok és nagyszerű emberek. A két új igazolás – Jagan Mosely és Xeyrius Williams – kapcsán is érdeklődtek korábbi edzőiknél.

– Nagyon sok játékost néztünk meg, végül úgy láttuk, hogy a tudás, a minőség és az emberi tényező az általunk kiválasztott kosarasoknál nagyon jól együtt vannak. Összességében nehéz most még bármit is mondani a csapatról, annyit viszont már most látok, hogy jó lesz a kémia, már az első alkalommal nagyszerű volt a hangulat. Úgy vélem, összetartó társaságról van szó. Persze a pályán bizonyítani, az egészen más, de mi minden erőnkkel és tudásunkkal azon leszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki a csapatból. Egytől egyig jól tudjuk, mit jelent Körmenden a kosárlabda, ennek a sportágnak az erejét egy percig sem téveszthetjük szem elől. Jómagam és a teljes edzői stáb – Leon Subotic másodedző, Sasa Ogrizovis erőnléti edző, Patai Benjamin edző, Németh Levente sportmunkatárs és természetesen Rácz Renáta masszőr – mindannyian a legjobb eredményekért dolgozunk. Tudjuk, mi a célunk és mindent meg is teszünk érte.

A piros-feketék vezetőedzője arról is beszélt, hogyan alakul a Körmend felkészülési programja. Edzőmeccsen először a Zalaegerszeg ellen lépnek pályára augusztus 25-én, ez zárt kapus meccs lesz. Három nappal később a Szolnokkal mérik össze magukat szintén zárt kapuk mögött. Ezt követően a közeli osztrák kisvárosban, Güssingben töltenek el néhány napot edzőtáborban, amelyet újabb felkészülési meccsel zárnak le. Az első nyilvános szereplés várhatóan szeptember 12-én lesz, a tervek szerint a KK Cibona Zagreb vendégeskedik Körmenden.

Ha a vírushelyzet lehetővé teszi, szeptember közepén részt vesznek a nagy múltú egerszegi Göcsej Kupán, onnan meg már nincs messze az október harmadikai bajnoki nyitány. A FIBA Europe Cup sorsolását online tartják augusztus 18-án, a lehetséges ellenfelek kiléte akkor válik bizonyossá. A tervek szerint az Alpok Adria Kupa sorozatában az idén ismét a fiatalok bizonyíthatnak majd.

Fotó: Szendi Péter/vaol.hu

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Penge101benettmindegycsaknesárgaegismte1piros710321 Recent comment authors
crazybasket
Olvasó

Srácok a Pista színvak? Vagy mi ez az edzőfelszerelés a tornateremben? Amatőr banda, de komolyan…?

piros710321
Olvasó

Foglalkozz csak a fényképészetekkel!

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

Ezt más honlapról vették át. Ha ők csinálják, öltözöi képek lennének. Ha elrajtól a szezon, meccsről is lesz kép vagy csak félidőben öltözöablakból készültet szúrnak be?

Kendeffy Botond
Olvasó

Ő legalább nem színvak…

egismte1
Olvasó

Mi van? Más színre gerjedsz?

benett
Olvasó

Nem a legszebb szerelés. De a képen egyetlen aberrált pedofil kinézetű manust sem látok.

Penge101
Olvasó

2, 3 éve ilyen színű az edzofelszereles, eddig senkinek nem tűnt fel?

crazybasket
Olvasó

Az akkor valóban nagyon komoly..? Na m1 talán mi nem a piros/fekete felszerelést választjuk, mint edző szett!!!!?

Kendeffy Botond
Olvasó

MTE forever!

97MTE00
Olvasó

??❤?❤?❤???

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés