Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ziga Mravljak: A miénk a legrosszabb helyzet az összes érintett magyar csapat közül, ahol volt pozitív minta

Fogalmuk sincs a körmendieknek, hogy mikor és ki ellen kezdhetik el a bajnokságot.:

:

Ziga Mravljak, az Egis Körmend vezetőedzője a klub Facebook-oldalán adott helyzetértékelést a jelenlegi helyzetről. A vasiak bevezetőjükben elmondták, személyiségi jogokra hivatkozva nem nevezhetik meg azt a négy játékost, aki koronavírusos lett. Hangsúlyozzák, egy előzetes interjúban nem könnyű úgy fogalmaznia a vezetőedzőnek, hogy konkrét posztokról, érintett csapatrészekről ne essen szó. Mert van olyan pozíció, ahol erős az érintettségük a koronavírus miatt.

– Mindenekelőtt szeretném elmondani, hogy úgy láttam, teljes mértékben készen álltunk a bajnokság rajtjára. Felkészültünk, a fiúk remekül dolgoztak együtt. Fizikálisan és mentálisan is készen álltunk. Nagyon vártuk a rajtot, ezért a nem várt teszteredmények csalódottságok okoztak bennem. De edzőtársaim is szomorúak voltak valamennyien a stábban. Sajnáltuk, hogy a fiúk ilyen helyzetbe kerültek. Mert a felkészülési időszakban nagyon komoly munkát végeztek el, mindent beleadtak, de ezek az eredmények visszavetették őket. Ráadásul végig, a karatén ideje alatt egészségesek voltak, senkinek semmilyen tünete nem volt. Nem jó érzés ez a számukra, nem volt mindez jó hatással rájuk. De ez a helyzet, ilyenbe kerültünk. Szerintem jelenleg a miénk a legrosszabb az összes érintett magyar csapaté közül, ahol van olyan játékos, aki pozitív mintát adott. Mert máshol annyi pozitív mintát produkált játékos van, (négynél több, a szerk.) hogy halaszthatnak, a többiek megvárhatják, amíg ők visszatérnek. Nálunk viszont épp négyen estek ki, és a karantén lejártával a többieknek nélkülük is játszaniuk kell. Jelen helyzetben mi vagyunk tehát az egyetlen csapat, amelynek ennyire hiányos kerettel kell pályára lépni, négy ember nélkül. Ráadásul hárman közülük nagyon-nagyon fontos játékosok a csapat számára. Éppen emiatt a játékunkban gyakorlatilag mindent meg kell változtatnunk. A támadási és védekezési elveinket egyaránt. Egészen addig, amíg mindenki újra rendelkezésre nem fog állni. Ez egy nehéz helyzet mindannyiunk számára. De már dolgozunk ezen, megtesszük, amit kell. Mindenki a lehető legtöbbet teszi ehhez hozzá, igyekszünk átállni, és remélem, mindennek az eredményét meg fogjuk mutatni az első mérkőzésünkön – mondta a tréner.

Az Alba Fehérvár kérésére szerdán nem kell játszania a körmendieknek. Ez most, ebben a helyzetben jó az Egis Körmend számára? – kapta meg a kérdést a vezetőedző.

– Mintegy két hónapja dolgozunk együtt, majdnem egy hónapja nem játszottunk meccset, mindenki szeretne már pályára lépni, erre készültünk folyamatosan. Szeretnénk már elkezdeni az idényt. Sajnos nem teljes kerettel, ami nem jó a számunkra, de ez így történt, ezen már nem tudunk változtatni. Az, hogy szerdán nem kell Székesfehérváron játszanunk, az ad nekünk plusz három napot arra, hogy csiszoljuk a játékunkat. Így ebből a szempontból ez nem rossz, de már nagyon várjuk, hogy pályára lépjünk és megmutassuk, amiért dolgoztunk idáig – mondta.

A teljes beszélgetést, itt lehet elolvasni.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KUTYAZZTopEwingPbaskSárgaPárna Recent comment authors
ZZTop
Vendég
ZZTop

Hasonló nyilatkozatra Fehérvárról mikor számíthatunk? 1-2 dolog lehet, hogy magyarázatra szorulna.

Ewing
Olvasó

T. Cikkíró,

helyesen írva: körmendiek…

Pbask
Olvasó

Egyébként…Ez mennyire unfair dolog,egyes csapatok vezetőinek nem sül le a pofájukról a bőr?

Adott egy csapat(ok),akik nem akarnak játszani,huzzák-halasszák minden indokkal,mert félnek a helyezéstől.Így nem játszanak.

Adott egy csapat,aki letellik kötelező karantén,kiáll igy is,4 kulcsjátékosuk hiányzásával!Eredmény: Rengeteg belekalkulált vereség,míg másik oldalon dörzsölik kezüket,mert akkor játszanak,ha a csapat már úgy áll,ahogy mindenkinek tetszik,holott aki fair playt játszik,teljes arzenállal lehet hogy elől állna,de pont ezek meccsek miatt lehet más lesz a helyezésük.

Ez szerintetek rendben van? Az álljon jól,aki hülyének néz mindenkit,önző saját érdekeit nézi,mikor rengeteg csapat igy is kisebb büdzsével játszik? Kicsit sem sül le senki pofájáról a bőr ugy amblokk?

Pbask
Olvasó

Nocsak..Az Albának lenne mit tanulni tőletek,mentek előre,nem tőrödve, a kosárlabda sportértéket priorizálva.
Respect. Így is lehet,nem pedig az Mkoszra fogva hogy nem léphetünk pályára,mikor nincs is így. 4beteg itt-4 beteg ott..
Ugyebár..
Ez a hozzáállás nagyon egyedinek tartom ebben a beltenyészetben,amiben DEAC is beleállt.

SárgaPárna
Olvasó

Mi történt Körmenden?
Se egy szlovén válogatott, se egy kárpátok bombázója, se egy idióta szurkolókat átbaszó közlemény? Simán csak egy korrekt, egyenes interjú?

Pbask
Olvasó

Így van,nagyon korrektek,lenne mit tanulniuk egyes csapatoknak!

KUTYA
Olvasó

Mi történt Párnuska? Se egy fikázás, se egy köcsögölés, másik szurkolókat anyázás? Simán egy korrekt hozzászólás? ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés