Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Zele volt a hős, legyőztük a szlovákokat az Eb-selejtezőn

Gyorsan feledtettük a hollandiai kisiklást.

Magyarország - Szlovákia 73-59 (13-19, 23-13, 24-11, 13-16)

Európa-bajnokság, selejtező, 2. forduló
Sopron
Játékvezető: Juras Jasmina, Tomic Jelena, Vulic Martin

Magyarország: Studer 5/3,Turner 12, Dubei 5/3, Zele 17/3, Határ 20. Cserék: Puszta -, Kiss V. 9/9, Lelik 5/3.

Szlovákia: Slamova 10/6, Bálintová 13/6, Hruscáková 4, Mistinova 6/6, Jakubcova 4. Cserék: Sujová 5/3, Oroszová 14/9, Palusna -, Dudasova 3/3.

A váratlan hollandiai vereség után a magyar válogatottnak semmi más lehetősége nem volt, mint nyerni a szlovákok elleni hazait. A H-csoport második mérkőzésére azonban nem feltartott kézzel érkeztek a vendégek, akiket 130 szurkoló kísért el, általános volt közöttük a vélekedés: ez a három nap nem volt elég kiheverni a hollandiai vereséget a magyar a csapatnak, így most nekik is van esélyük elkapni a csoport favoritját.

Készült a hazai a publikum is, szépen megtelt a soproni Novomatic Aréna, érthetően optimista volt mindenki, és bízott benne: életben maradnak az Eb-álmok.

A feldobás előtt elbúcsúztatták a hetvenötszörös válogatott Varga Zsófiát és a százharmincötszörös válogatott Fegyverneky Zsófiát is. Mindketten visszavonultak a válogatott szerepléstől.

Együtt a csapat – Fotó:FIBA

A szlovákok kezdték jobban az összecsapást, öt ponttal is megléptek, de Zele Dorina és Határ Bernadett kosaraival pillanatokon belül feljöttünk egyre, míg az első negyed derekán – Dubei Debóra triplájával – a vezetést is átvettük. Az öröm azonban nem tartott sokáig, nagyon pontatlanul játszott a magyar válogatott, amit a szlovákok könyörtelenül kihasználtak. Dudasova dudaszós triplájával hatpontos előnnyel zárták az első negyedet. 13-19.

Harcosan kezdtük a második részt, de a szlovákok előnye nem akart eltűnni. A védekezésünk feljavult, de támadásban rengeteg volt a hiba, nem ültek a távoli dobásaink sem. Szorgos munkával küzdöttük fel magunkat 23-24-re. Öt perc volt ekkor a nagyszünetig. Határ kapta el a fonalat, büntetőből és közelről is eredményes volt. Studer remek passza után, Zele kosarával vettük át vezetést. 27-26. A vendégeken az időkérés sem segített, a fantasztikusan játszó Zele Dorina triplájával növeltük tovább az előnyt. Határ kosarával robogtunk tovább, de Slamová hármasa után Székely Norbert időt kért. 36-32 lett az első félidő vége.

Zele Dorina fantasztikusan játszott, ő volt a meccs hőse – Fotó: FIBA

Dubei szerezte a második félidő első kosarát, majd Határ talált be a vonalról. Kifejezetten jól játszottunk ebben a periódusban, némi zavart csak az okozott, hogy Studer gyorsan összeszedte negyedik hibáját is, így Székely Norbertnek le kellett őt cserélnie. A vendégek rengeteget reklamáltak, de a mieinket nem lehetett kizökkenteni. Kiss Virág triplája és Yvonne Turner biztos ziccere után a szlovákok ismét időt kértek, 48-35 volt az eredményjelzőn. De ekkor már nem volt megállás. Zele újabb bravúr-kosarat szerzett, Kiss Virág kiosztott egy “búrát”, dobott egy triplát, és jött egy Lelik Réka hármas is, így már tizenkilenc ponttal vezettünk. A negyed vége: 60-43.

Kapkodva kezdtük az utolsó negyedet, de Turner két sikeres büntetővel be is adta a nyugtatót. A vendégek azonban egy percig sem adták fel, de mindenre volt válaszunk. Studer a sarokból hintett triplát, Zele pedig a palánk alá érkezett pontosan, majd újra Studer érkezett, ezúttal közelről. Azonnal időt kértek a szlovákok.

A magyar válogatottnak azonban ezen az estén nem volt ellenszere. Gyorsan feledtettük a hollandiai kudarcot, és ismét a saját kezünkbe vettük a sorsunkat. Az Eb-selejtezők egy év múlva folytatódnak, akkor Szlovákiába látogatunk, majd Hollandiát fogadjuk hazai pályán.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SopronKCfanMios Recent comment authors
SopronKCfan
Olvasó

Zele és Határ volt a hős. Így lenne helyes a cím. Aranyos lányok! Szép volt! Hajrá Magyarország!

Mios
Olvasó

1év múlva? Csak 3 csapat van egy csoportban?

SopronKCfan
Olvasó

Mi 3 fős csoportban vagyunk 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés