Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Végig vezetve győzte le a Falcót a Zaragoza a BL-ben

A harmadik negyedet nagyon megnyomta a Szombathely, de ez nem volt elég a spanyolok ellen.

Casademont Zaragoza - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 85-76 (19-14, 31-17, 15-26, 20-19)

Bajnokok Ligája, 4. forduló
Zaragoza, Pabellon Principe Felipe
V.: N. Maestre (francia), Z. Yilmaz (török), M. Karabilecen (török)

Zaragoza: Bray -, Barreiro 5/3, Ennis 14/9, Benzing 14/6, Hlinason 12. Csere: Garcia 6/6, Sulaimon 13/9, Brussino 9/9, Justiz 12.

Falco: Anderson 5/3, Váradi 6, Perl 17, Bruinsma 21/9, Searcy 15. Csere: Lake 7, Milosevics 5.

A Bajnokok Ligája D-csoportjának negyedik fordulójában a két meccs után még veretlen Casademont Zaragoza vendége volt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely.

Searcy duplája nyitotta a meccset, amit nyolc hazai pont követett – Váradi szakította meg a spanyol együttes sorozatát egy újabb duplával (8-4). A tizedik hazai pontot Falco-időkérés követte, de a rövid pihenő után is a Zaragoza támadhatott, sikerrel (12-4). Eladott labdák követték egymást mindkét oldalon, aztán a Zaragoza jegyzett egy triplát. Perl faragott a hátrányból, duplájával jött vissza tízen belülre a magyar együttes, majd Anderson egy triplával csökkentette tovább a különbséget (15-9). Felváltva találtak a gyűrűbe a csapatok az utolsó percekben is: Hlinason – az utolsó másodpercekben kihagyott büntetője ellenére is – 11 pontig jutott, csapata pedig 19-14-es vezetésre tett szert.

Brussino hármasával kezdődött a második tízperces etap, majd Bruinsma közelről talált be – fél percre rá fordított volt a felállás: a spanyolok kettesére Bruinsma ezúttal egy triplával felelt (24-19). Milosevics egy büntetőt dobott be, majd sorban kilenc Zaragoza-pont következett (33-20). Sulaimon hármasával majd duplájával az addigi legnagyobb különbséget jegyezhettük fel: átlépve a negyed felét 39-24-re lépett el a Zaragoza. A különbség tovább nőtt: egy újabb Brussino-triplával már elérte a húszat (47-27) – 50-31-nél mehettek félidei pihenőre a csapatok.

A harmadik negyedben zárkózni tudott a Falco. Fotó: championsleague.basketball

Bruinsmával és Searcyvel a soraiban kezdett a Falco a második félidőben, ők ketten össze is hoztak gyorsan négy pontot. Hibákkal teli percek következtek mindkét oldalon, majd Perl is beköszönt, tovább csökkentve a hazai fórt (53-39). Lépkedett közelebb ellenfeléhez a Falco, közelítette a tíz pontot a különbség – Benzing triplája viszont nem jött jókor (61-45). Perl kosara után már csak kilenccel vezettek a spanyolok, időkéréssel reagált a Falco-zárkózásra a hazai kispad. Lake zsákolásával indult a negyed utolsó perce, és egy elrontott hazai akciót követően ismét a magyar együttes támadhatott. Azonban a Falco is hibázott, amit egy duplával megbüntettek a hazaiak: 65-57-et mutatott az eredményjelző harminc perc után.

Egy Zaragoza-hármassal nőtt tíz fölé ismét a különbség. Nem jöttek olyan gyorsan a Falco-pontok, mint az előző negyedben, a Zaragoza tartotta a tíz körüli differenciát – három elrontott támadás után időt is kért a szombathelyi szakvezetés. Ennis szerzett egy újabb hármast, Váradi gyorsan szépített, majd Searcy is helyére tett egy kettest (75-65). Searcy újabb duplájára Benzing triplát dobott, 83-71-nél ismét időt kértek a vendégek. Az utolsó percre tízen belülre jött ismét a Falco, de a fordításra már nem maradt esélye: 85-76-ra nyertek a spanyolok.

Kiemelt kép: championsleague.basketball

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Chikán SándorMarillionwileymoldi56Master1 Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

Kedves Gasper!!! Ezt Te komolyan gondoltad? BL meccsen 9 ember ellen héttel játszol??? Mégha 2-3 percre is de bekellett volna tenni a fiatalokat!!!!! Te vagy a legjobb edző de ezt nem értem.Hajrá Falcó!!!!!!!!!!!!

Hubie Brown
Olvasó

Úgy gondolja, hogy megeszik őket ezen a szinten.
Én is kipróbáltam volna, de hát ő az edző.
A három magasemberes felállás nem néz ki jól.

Marillion
Olvasó

Covid vagy nem Covid összekötve csapat teljesítmény….a csoport többi csapatánál is megvolt biztos….egyszerüen itt arról van szó…hogy a mi kis bajnokságunkba nem jőn el egyik posztra sem olyan tudású légiós/ok akikel ezen a szinten meccseket lehessen behúzni….a tavalyi keret is arra volt jó hogy ráncigáljuk vele az oroszlán bajszát,de arra már nem hogy azt a vonalat átlépjük….maradtunk is alatta épp annyival…Becsüljük meg hogy a Lengyel csapatot legalább legyöztük itt meg talán majd ott is,de az Orosz és a Spanyol csapat oda vissza más szint! Talán ha még + két vagy tőbb Zozó kaliberü játékosunk lenne minden posztra….mert légióst erre a… Olvass tovább »

moldi56
Olvasó

Annak idején mi is szembesültünk a bivalyerős spanyol csapatok játéktudásával.Azért kellenek ezek a dolgok,legalább tudjuk hogy hogyan tovább…

Hubie Brown
Olvasó

A statisztika szerint 11 mp-ig vezetett a Falco is.

hopehely
Olvasó

Searcy lassú, Milosevics még lassúbb, és hát Anderson egyáltalán nem védekezik!
Okorn miért nem játszatja a fiatalokat? 7 emberrel nem lehet játszani, amiből Searcy és Milosevics ráadásul nem tud futni!
Doktor, Dancsecs és Kovács turistáskodik?

JR.Benitez
Olvasó

Semmi baj srácok. Amit lehetett, azt megtettük. Ebben a csoportban nem reális sajnos a 2.hely. FALCO!

Mendez
Olvasó

Sajnos nem.
A Nyizsnij Novgorod nagyon simán, 19 ponttal verte a Lublint idegenben.
Bivalyerős csapat a ruszkiké, 3-al kaptak csak ki Zaragozában, otthon szerintem többel fogják verni a spanyolokat és a csoport élén fognak végezni.
Az a VTB ligás második hely nem a véletlen műve.

Autodelta
Olvasó

ilyen a sárga-fekete… KMD oldalán kárörvendve vicsorog, de itt nem ír semmit.
MTE!

Master1
Olvasó

Ahelyett, hogy a teljes kerettel kiálló csapatod 9 pontos vereségén agyalnál a 4 emberes Albával szemben, inkább idejössz okoskodni, úgy hogy a Falco ugyanilyen különbséggel maradt alul a teljes kerettel kiálló spanyol első osztályú Zaragoza otthonában. Ilyen ez a körmendi mentalitás…:) Az irigység nagy úr! Az elmúlt jó pár év alapján mondjuk ez nem meglepő.

wiley
Olvasó

Azért nincs itt,mert köze sincs a Falcóhoz. Nem Falco-szurkoló.

Leklibajsza
Olvasó

1. A tisztes helytállás megvolt. Látszik a javulás a játékban.

2. Érthetetlen, hogy Okorn miért erőlteti Searcyt. Közte és Lake között ég és föld a különbség. Hiába vannak néha megmozdulásai, a védekezése értékelhetetlen. A 2-2-t képtelen levédeni. Nézeget, tögymörög, elsétál mellette az embere. Valamiért nem megy a lepattanoért, hanem helyette elkezd felfelé sétálni…
Támadásban vannak jó megmozdulásai. Jól fejezi be a támadást, de fizikalisan megeszik sajnos. A bajnokságban jól lehet használni, de a BL annyival gyorsabb, hogy ezek a hiányosságok nagyon kitűnnek.
(Remélem ezekre a jövőben rácáfol.)

3. Perl óriási klasszis.

4. Ha a védekezést összeszedjük, ha meglesznek a besegítések, akkor nagyon rendben leszünk.

Pbask
Olvasó

Hülye Covid bebaszott nekünk,ha ezt a meccset nem is,oroszok ellenit tudtuk volna hozni talán,ha még szurkolók is lettek volna…Ez a mai Szili nélkül,több mint tisztes helytállás,kicsit frusztráló a szitu,mert a keretben több van,csak lehet nemzetközi szinten késő lesz már megvillantani.

Pbask
Olvasó

Első félidő nagyon gyenge volt,de utána teljesen más arcunkat mutattuk. Searcy most nagyon hasznosan játszott, nincs sok esély,de bízok továbbjutásban,legfőképp védekezésben kéne még fejlődnünk,de voltak biztató momentumok.
Andersontól viszont keményebb védekezés kéne,ott nagyon gyenge sajnos,nem hozza Hooker szintet,aki szerintem a legjobb irányítónk volt abban az értelemben,ahogy védekezett.

Mendez
Olvasó

Az egyértelmű volt, hogy Andersonnak a védekezésben lesznek hiányosságai.
Támadóoldalon rendben van, bár ma nem volt benne sok pont azért a 9 assist az elég extra.
Ha ezek mellett még hozná Hooker védőmunkáját akkor őt soha nem hoztuk volna ide a magyar bajnokságba.
Gratulálok a srácoknak, Szili nélkül ez tisztes helytállás volt!

crazybasket
Olvasó

Minden tisztelet a Csapatnak! Nagyon jó 2.félidőt hoztunk, az elején kicsit meg voltunk sajnos illetődve! Itthon nem lehetetlen, hogy elkapjuk őket! Érdekesség hogy a lepattanócsata 29-41 lett a mi javunkra, ami szintén szép teljesítmény! Hajrá Falco!??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés