Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olajbányász

Szakértőnk 60-40 %-ra teszi az esélyeket.

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olajbányász

Bajnokság, 5. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, csütörtök, 18:00
V.: Tözsér D., dr. Mészáros B., Kulcsár T. (Forrai Sámuel)

ZTE: Ubilla - Johnson - Williams - Szabó - Agafonov.

Szolnok: Smith - Tucker - Rudner - Krisztics - Morant.

Mindkét csapat fontos győzelemmel a háta mögött érkezik erre a találkozóra, a ZTE a Sopront győzte le idegenben, míg a Szolnok a Debrecen veretlenségét vette el. A hazaiak és a vendégek egyaránt hullámzó játékot produkáltak eddig a szezonban, amelyik gárda itt győzni tud, pozitív irányba lép el az 50%-os mérlegről.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Egy kicsit jobb a hangulatunk a Sopron elleni győzelem után, de szerintem helyén tudjuk kezelni a dolgainkat. Győznünk kell, hiszen hazai pályán egy újabb rivális ellen játszunk, és ha el szeretnénk érni a céljainkat, akkor nem szabad hibáznunk, nem szabad olyan meccset játszanunk, mint az Oroszlány ellen, ezt még úgy is tartom, hogy két meghatározó játékosunk is hiányzott. Most teljes lesz a keretünk, az idő is elég volt arra, hogy fel tudjunk készülni belőlük, úgyhogy mindenképpen győzelmet várok. Jó egyéni képességű légiósai vannak a Szolnoknak, ha hagyjuk abban a ritmusban játszani őket, mint amiben szeretnek, akkor problémáink lehetnek. Az a célunk, hogy a saját stílusunk érvényesüljön és akkor játsszunk gyorsan, amikor az nekünk kedvez és akkor játsszunk felállt védelem ellen, amikor szükségünk van rá. Elsősorban ennek a megtartása lesz a fontos.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olajbányász KK vezetőedzője: A Zalaegerszeg egy nagyon jó csapat. Azért szerepeltek így eddig, mert elvesztettek egy-két kulcsjátékost, amit minden csapat megsínylene. Ha teljes kerettel tudnak kiállni, akkor nagyon veszélyesek, amit a legutolsó fordulóban a Sopron ellen meg is mutattak. Nagyon kiegyensúlyozott gárdáról beszélünk, amely egyaránt tud bentről és kintről is kosarakat szerezni, így levédekezni sem könnyű őket. Szerintem három kulcsjátékosuk van, akik nagyon tapasztaltak, Szabó, Agafonov és Ubilla. Ők azok, akik nehéz helyzetben a hátukra tudják venni a csapatot. Idegenben főleg nehéz lesz ellenük játszani, de szerintem jól felkészültünk. Meg kell mutatnunk, elsősorban magunknak, hogy tudunk idegenben is jól játszani, nemcsak Szolnokon. Juhos Levente még mindig maródi, Kovács Péter játéka pedig kérdéses a holnapi meccsen. Lehet, hogy ő nem fog játszani, de majd az utolsó pillanatban fogunk erről döntést hozni. Taiwo és Pallai is csak most épült fel a sérüléséből, szóval nincsenek 100 %-os állapotban, majd meglátjuk, hogy tudjuk-e őket szerepeltetni.

[totalpoll id=”32250″]

A szakértő: 

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte:

– A Zalaegerszeg teljesítménye elég fordulatosra sikerült eddig. Két viszonylag meglepő győzelmet arattak Kaposváron és Sopronban, a nem várt hazai, Oroszlány elleni vereség okát pedig mindenki tudja, hiszen két kulcsemberét is nélkülöznie kellett a ZTE-nek, bár ettől függetlenül szerintem még így is illett volna nyerniük. Ha nincs ez a viszonylagos malőr, akkor egy nagyon kellemes szezonrajtot vehettek volna.

A keretük szerkezetileg rendkívül jó, az alapjátékosaik megmaradtak a tavalyi évről és erre építve tudtak minőségi játékosokat igazolni. A szezon előtt is jó csapatnak gondoltam a Zalaegerszeget, számomra biztos nyolcba jutók, sőt még akár a negyedik, ötödik helyért is küzdhetnek a végelszámolásnál.

A vendégcsapatról azt érzem, hogy a közvélemény kicsit leírja. Persze, könnyű volt hatalmas magasságokból gyengébb játékot produkálni, mert nagyon fent volt a mérce az elmúlt években. A Szolnok is egy jó csapat, attól függetlenül, hogy az építkezés nem halad olyan gördülékenyen, erre könnyen rámehet egy-két évük. Hasonló játékerőt fog képviselni az Olajbányász is, mint a ZTE.

Nem vagyok könnyű helyzetben, a hazaiak biztos, hogy kettőzött erővel fogják diktálni a tempót, már csak a rangadó neve miatt is. Valószínűleg a szurkolók is szép számmal kilátogatnak, és mivel az egyetlen hazai meccsét elveszítette eddig Bencze Tamás együttese, mindenképp győzni szeretnének. A vendégek sem feltartott kézzel fognak érkezni, ők is játékuk legjavát fogják nyújtani.

Ha a Zalaegerszeg tudja a mérkőzés ütemét befolyásolni és hazai pályán egy kellemetlen védekezéssel tud előrukkolni, ami mellé párosul egy viszonylag közepes dobóforma, akkor be fogják húzni az összecsapást. Ha egy szorosabb találkozón is, de azt gondolom, hogy a ZTE fog győzni. Ha százalékosan kell kifejeznem magam, akkor 60-40 %-ot mondanék.

Fotó: ztekosar.hu

43 hozzászólás

43
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
30 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
moldi56WSrebornlajazetekosarakVizo Recent comment authors
WSreborn
Olvasó

De azért ugye nem lesztek megint megsértődve “kedves” szombathelyiek, ha a következő sárga cikknél kapjátok a megérdemelt szart a nyakatokba??? Az agyonajnàrozott saját neveléseiteket egy olyan időszakban neveltétek amikor nem voltatok faktor a bajnokságban, egy nemzetközi szinten is versenyképes élcsapat mikor nevelget és építget be jàtékosokat balfaszok???? Mist meg egy kiesett focicsapat pénzét tolták belétek könyörgöm, majd meglátjuk meddig tart a kánaáni időszak, az új vàrosvezetéssel…. Persze érthető, a kisebbségi komplexusból eredő frusztráció tipikus jele, hogy minden apró sikert túldimenzionàl valaki, így az óriási màkkal megnyert bajnoki címet is (kérdezzétek Déri Csabát). Remélem pünkösdi kiràlysàg lesz ez az érdemtelen kegyelt… Olvass tovább »

2lee14
Olvasó

Rouge, Ricsi, olaj75 ugyanúgy ott van minden falcos cikknél szóval na…..

Rouge
Vendég
Rouge

Ha már megszólítottál…

Olvastad-e bárhol, hogy én cigányoztam, anyáztam vagy szidtam a városod
vagy a szombathelyieket?

Ja, bohóchal meg a kis versikék…

Aramis
Vendég
Aramis

A következő sárga cikknél?
Olvasd vissza inkább az előző sok-sok Falcos cikket aztán rájössz, hogy miért is van itt ennyi szombathelyi…

zetekosarak
Olvasó

Ki kellene használni az Olaj rosszabb formáját, de nem vagyok túl optimista. Az eddig látott játékunk képe túl egysikú, könnyen olvasható volt. Kimegyek, oszt meglátjuk! Hajrá Zete!

laja
Olvasó

Sajnos ki is fogjátok használni az Olaj rossz formáját. Nálunk nincs center nincs edző és nincs csapat. Idegenben nem nyerünk egy meccset sem ha a vezetőség nem lép és nem cserél játékost. Ez a keret a gyenge magyar mag miatt kb. nyolcra jó. Nehéz ezt írni ennyi év után ahol meghatározóak voltunk de most ez a realitás.

moldi56
Olvasó

Lajoskám ezt nem vártam tőled!

Vizo
Vendég
Vizo

Sajnos ha úgy játszunk mint Sopronban ma nem nyerünk! Tamás Ha a Streetball a mi stilusunk az ma nagyon kevés lesz…Kíváncsian várom a mérkőzést és a magyarázatokat is…

Marillion
Olvasó

Holnap hajrá Zte….Hajrá Szomszédok….Zala kerámia győzelmet remélek… Zte-Fradi fociünnepen meg Q…va jó volt a vendégszektorban a sok Vasival….meg a stadion környékén is….

RRichieG
Olvasó

Két Magyar Kupa győztes meccsével kapcsolatban érthetőek a frusztrált ezüsthalmozók megnyilvánulásai. Ez egy másik szint, amit soha nem érhetnek el történelem nélküli csapatok 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

2lee14
Olvasó

Kiheverted már hogy a Falco nyert tegnap? Biztos nehéz időket élsz tegnap óta.

Aramis
Vendég
Aramis

Ti tényleg egy másik szint vagytok.
Úgy hívják, NB1/B.
😂😂😂😂

Marillion
Olvasó

Még lesz neked jó pár kellemetlen időszakod…miattunk…tartsd folyamatosan karban az idegeidet….mert hosszú időszak lesz….

Rouge
Vendég
Rouge

“… .mert hosszú időszak lesz….”

Nem követed a politikát, ugye?

RRichieG
Olvasó

Páran magukra vették, pedig nem lett megnevezve a történelem nélküli csapat 😂😂😂

2lee14
Olvasó

Te írtad, és te másnak nem címezheted, mert ismeri mindenki a fóbiád.

olaj75
Olvasó

Sárga g…k

Aramis
Vendég
Aramis

😀
Most nem a sárga g..k verik telibe a pofátokat!
Most a kékek!
Most csak egy sima 20-ast kaptok!
A sárga g…k 40-50-el küldenek majd vissza buckafalvára te kretén!

moldi56
Olvasó

Aramis a lottószelvényeimet nem veled töltetem ki.

2lee14
Olvasó

Sima hazai. De azért a tisztes helytállás érdekében a védekezés nehogy az öltözőbe maradjon ám.

2lee14
Olvasó

*öltözőben

RRichieG
Olvasó

Anyádba-anyádban,nem mindegy..

2lee14
Olvasó

Most aztán nagyot mondtál. Büszke lehetsz magadra.

Aramis
Vendég
Aramis

Sima liba a Zetének, arra kell vigyázni, hogy nehogy sérülés történjen egy ilyen edzőmeccsen.

Modus operandi
Olvasó

CSAK AZ OLAJKA!!!

SárgaPárna
Olvasó

Szívből gratulálok a győztesnek!

Expert
Olvasó

Országos 1-es

Zsarkov
Olvasó

Kár, hogy nem a köcsög tippel…

Aramis
Vendég
Aramis

Jobban érdekel ez titeket, mint az, hogy mit játszik a csapatotok!
Toborozz inkább embereket, hogy legközelebb ne alig 1000-en legyenek a Tiszaligetben!

Aramis
Vendég
Aramis

Vigyázz Rudi, köcsög leszel ha a szolnok vereségét jósolod! 😀

Zsarkov
Olvasó

Te vagy az könyök köcsög!?

Aramis
Vendég
Aramis

Én.
A 78-szoros válogatott!
SZOPnokon a fennállás óta nem sikerült ennyi válogatottságot összegyűjteni saját nevelésekből te kretén!
😀 😀 😀

Zsarkov
Olvasó

16-2…, a többi nem számít Lacika

Aramis
Vendég
Aramis

Tudjuk.
Az nem számít, hogy a 16-hoz semmi köze egyetlen egy szolnokinak sem.
Össze vagytok vsárolva hejj hejj… 😀

Zsarkov
Olvasó

Megint hazudsz…, 1991 csapatkapitány: Tóth Zoltán, 2007 csapatkapitány: Cziczás László, de sorolhatnám a többieket, Takács Attilától Mérész Tamáson át, Rudner Gáboron keresztül, ifj. Tóth Zoltánig, akinek például egyedül több aranyérme van, mint nektek összesen.

Rouge
Vendég
Rouge

“…16-2…, a többi nem számít Lacika..”

Az a két arany is milyen szánalmas már…
az egyiket egy körmendi nevelésnek, a másikat a szerencsének köszönhetik.

Aramis
Vendég
Aramis

😀 😀 😀
Pár napja még köcsög, most meg éppen bajnoki aranyat köszönhetünk neki!
Ricsirúzs!
Hányadik öngólt rúgod már megint itt te szerencsétlen!!!!
Tejóég!!!
Azért nálad nagyobb lúzert keresve sem talál az ember ezen a fórumon! 😀 😀 😀

Rouge
Vendég
Rouge

“… Kár, hogy nem a köcsög tippel…”

A köcsög nem tippel, hanem kommentel.

comment image

Zsarkov
Olvasó

Sárga homár…, fújj, de undorító! 🤣

Aramis
Vendég
Aramis

😀

Aramis
Vendég
Aramis

Bezzeg a rúzsos f.szát torkig nyeled!
Egészségedre! 😀

Gézuka
Olvasó

+12 a ZTE-nek

Istenem Szarekszics.. “Taiwo és Pallai is csak most épült fel a sérüléséből, szóval nincsenek 100 %-os állapotban, majd meglátjuk, hogy tudjuk-e őket szerepeltetni.” – mintha meghatározó játékosokról lenne szó… -20/+20-nál se rakod be őket, akkor meg nem mindegy? Juhost megérte leigazolni… vicc kategória. Juhost láttam nemrég, már nem volt gipsz a kezén, játszania kellene ha már itt van.

lujo
Olvasó

Hajrá ZTE!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés