Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Soproni KC

Mindkét csapat pozitív irányba mozdulna el a 3-2-es állásról.

Zalakerámia ZTE KK - Soproni KC

Bajnokság, 6. forduló
Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00.
Jv.: Papp Péter, Nagy Viktor, Szilágyi Bálint (dr. Gincsai János Péter)

Zalaegerszeg: Trice - O'Reilly - Polster - Ostojic - Smith.

Sopron: Joseph - Jones - Valerio-Bodon - Barnett - Durham.

A forduló egyik legpikánsabb mérkőzését rendezik Zalaegerszegen, ahol két 3-2-es csapat találkozik. A Sopron szeretné megszakítani azt a sorozatát, hogy felváltva nyer és veszít, míg a ZTE egymás utáni harmadik sikerére hajt.

Sebastjan Krasovec, Zalakerámia ZTE KK: “Nagyon fontos mérkőzés következik a hétvégén. Fontos, hogy jobban kezdjük a mérkőzéseket, az első félidőkben rendre alul maradunk és bár eddig sikerült többször is fordítanunk, de erős csapatok vannak a bajnokságban, hosszútávon nem fent tartható, hogy folyamatosan arra használjuk az energiánkat, hogy felzárkózzunk. A Sopron ellen is koncentráltan kell játszanunk és fizikálisan, ellenfelünknek sok jó minőségű játékosa van. El kell kerülnünk támadásban az eladott labdákat, kontrollálni szeretnénk a találkozót és természetesen nyerni hazai pályán.”

Kosztasz Flevarakisz, Soproni KC: A ZTE, ahogy eddigi eredményei is mutatják, egy jó, saját pályáján pedig kifejezetten erős csapat, így nehéz dolgunk lesz, ha nyerni akarunk. Ehhez,  elsősorban arra lenne szükség, hogy csapatom le tudja lassítani ellenfele játékát. Fontos lenne, hogy féken tudjuk tartani a ZTE hátvédjeit, távolról jól dobó játékosait, valamint, hogy lepattanózásban felvegyük a versenyt a ZTE-vel, sőt lehetőség szerint felül is múljuk őket e tekintetben. Támadásban továbbra is a csapatjáték az első, a labda járatása tiszta helyzetekig, de jó egyéni teljesítmények, néhány játékos jó dobóformája nélkül nincs siker. Durham játéka kérdéses, remélem tudja vállalni a játékot.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
zterulezPumukliIdegenGCkosarKovàcsIstvàn Recent comment authors
heraklith
Olvasó

Az U23 nagy lyuk nálunk, a Sopron meg az egyik legjobb ezen a téren. Nem kell a cseréket már a meccs elején elcseszni, aztán akkor nem kell futni az eredmény után.
A Csuti, Zsíros, Németh, Rakicevic, Trice (ha jól emlékszem) ötös nem lehet egyszerre a pályán, ha az ellenfél aktualis ötöse ezt nem teszi lehetővé. Nem fér bele 2 percre sem. Remélem ez a nyilatkozat azt jelenti, hogy erre az edző is rájött.
Kötelező a győzelem, ha rájátszásba szeretnénk jutni.

Borbély Lajos
Olvasó

Egyetértek, a Honvéd elleni meccset láttam csak élőben (Kispesten lakom…), a többit csak a Mindigon. Pedig Peti fiának jó keze van, de védekezni megtanulhatna. A Honvéd ellen röhejesen az első félidőben kipontozódott, a helyére behozott fiatalok meg sem közelítették az ő játékát. Úgy tűnik, max. csak 2 magyar lehet egyszerre fent sajnos a pályán. Különben elmegy a hajó… 5 normális légióssal (már akkor ha mindegyik légiós használható) + a magyarokkal azért ezt meg kellene tudni oldani.

Borbély Lajos
Olvasó

Polsterhez még annyit: csak nehogy úgy járjon, mint anno Kis Raul.
Élete meccsét játszotta egészen fiatalon Pakson a bajnoki döntőben csereként. Úgy tűnik, az Pakson mélyen beleívódott a tudatba, mert vagy 6-8 évvel később leigazolták, pedig a ZTE-ben nemigen ment neki. S Pakson se, valljuk be. No, Polsternek ezt az életpályát el kellene kerülni, erre figyelni kell a szakmai stábnak.

bbzte
Olvasó

Én is vhogy úgy érzem, hogy a fiatalokból hianyzik vmi (ha összegyúrnánk őket, akkor jönne ki egy jó U23 játékos) – Polsternek jo a keze (védekezni nem tud…néha azt érzem nem is akar….mintha nem lenne motivált….elég ez így neki….jo neki igy a középszerűség) – Csutinak a legjobb a felépítése, csak kár hogy nem tudja kihasználni…..nagyon hullámzó a teljesítménye…..egyik pillanatban szép dolgot látunk….utána egybol elad két labdát… -Simó mentálisan a legerősebb, ha pályán van felszánt mindent, de ez egyben hátránya is….mert sokszor kapkod…annyira görcsösen bizonyítani akar…emiatt pedig ő is sokat hibázik Én nem vagyok kosárlabda szakértő…én csak így látom őket egyszerű… Olvass tovább »

KovàcsIstvàn
Olvasó

Simó melyik meccsen játszott??

GCkosar
Olvasó

Azért érdemes egy pillantást vetni az U20-as bajnokságra

Idegen
Olvasó

Honvéd ellen

heraklith
Olvasó

Köremend, Honvéd

Pumukli
Olvasó

Polster 22 éves, utolsó u23as éve. Neki kellene a legtöbbet mutatni. Simó 20 éves, Csuti talán 18. Lehet, hogy a kor és nem egyéb szempontok alapján kapják a játékperceket. Polster 15 perc alatt felpöröghetne és mutathatna többet. A másik két fiú ha fel is jut a pályára, 2-3 percet kapnak. Fel sem lehet venni ennyi idő alatt a játék ritmusát.

zterulez
Olvasó

Tavalyhoz képest azért jobb valamivel Polster is. Sajnos nem elég határozott, nem elég agilis. Hiába van jó keze, ha pár meccsenként bedob 1-2 üres triplát az még kevés az üdvösséghez hosszú távon.

heraklith
Olvasó

Az u23-as játékosoknak a védekezésben kellene a legjobban kaparniuk, érvényesülniük. A legtöbb helyen ez így is van. A védekezés főleg akarat kérdése, meg tanulni is lehet. Piócakent kifulladásig kell(ene) tapadni abban a pár percben, amit kap a játékos. Nem kell a fáradsággal, fault problémával foglalkozni, mert (nálunk) úgy is csak az első félidőben kapnak esélyt.
Ha néha a támadásból is ki tudja venni a részét az csak plusz.
Polster nem ilyen, nincs benne elég kakaó. Pedig ügyes srác, jó keze van.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés