Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC

Nincs kérdés Bencze Tamás számára ezzel a meccsel kapcsolatban. Azt mondja, még 80 százalékban a saját kezükben van a sorsunk.

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC

Bajnokság, 22. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, szombat, 18:00
V.: Papp P., Pozsonyi L., Goda L. (Dr. Gencsev P.)

ZTE: Ware - Thompson - Green - Szabó Zs. - Agafonov.

Sopron: Warner - Lemar - Fuller - Dénes - Gordon.

Az ötödik helyezett ZTE fogadja a tizenegyedik Sopront. Noha a két csapat között nagynak tűnik a távolság, valójában csak két győzelem választja el őket egymástól. A bajnokság első körében 99-93-ra tudtak nyerni a zalaiak idegenben. Ezért is szeretnének most visszavágni a soproniak.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Nincs kérdés számunkra ezzel a meccsel kapcsolatban, muszáj nyernünk. Egyelőre még 80 százalékban a saját kezünkben van a sorsunk, és ha ezt irányítani akarjuk, akkor ezt a meccset meg kell nyernünk.

Az ígérgetéseknek már véget kell érnie, a produktum és a teljesítmény lesz az, ami meg fogja mutatni, hogy tudtunk-e változtatni. Egyértelműek azok a dolgok, hogy min kell változtatni. Semmi extráról nincs szó.

Elsősorban az egyéni felelősség terén kell előrelépnünk a védekezésünket tekintve. Ez minden védekezési szituációban fontos lesz, nem szeretném jobban szétszedni elemekre. Szerintem már változtattunk ezen sokat. Remélem, hogy a meccsen is meg fog mutatkozni. Ha a saját dolgaink rendben lesznek, akkor fogjuk tudni megnyerni az ilyen típusú meccseket. Ellenkező esetben nem fog menni. Papp Péter továbbra is maródi, Gulyás Milán játéka kérdéses, mert megsérült a dobóválla. Nem tudom, hogy holnapig milyen állapotban lesz.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Semmiképp sem számítok egy könnyű mérkőzésre, mert a Zalaegerszeg is szeretne a vereségek után hazai pályán bizonyítani. Ugyanakkor nekünk pedig van törleszteni valónk a hazai ZTE elleni vereségünk miatt.

Az utolsó szalmaszálakba kapaszkodunk, hogy még a középházra legyen esélyünk. Ehhez pedig mindenképpen győznünk kell.

Kulcsfontosságú lesz a ZTE két kisemberének, Ware-nek és Thompsonnak a megállítása. A két amerikai hátvéd képes 60 pont környékén dobni egy meccsen. Az biztos, hogy elsődleges szempont lesz, hogy ne legyen olyan átjáróház a védekezésünkben, mint ami a soproni meccsen volt. Ezen kívül még a lepattanópárharc megnyerése lesz döntőjelentőségű a találkozón. Mindenki egészséges a csapatomból.

[totalpoll id=”10245″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, a korábban Körmenden, Pakson, Pécsen, az Albacompnál és Szegeden is edzősködő, kétszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes tréner elemezte:

– A Sopron megpróbál becsusszanni a nyolc közé, illetve az is egy feladat számára, hogy lejjebb ne kerüljön a tabellán. Szerintem van egy olyan törekvésük, hogy megpróbáljanak a középszakaszból úgy kikerülni majd, hogy esélyük legyen a legjobb nyolcra. A ZTE célja az ötödik hely megtartása, hiszen az azt jelentené, hogy a play-off-ban mindenképpen bejutnak.

Ha a Zalaegerszeget megnézzük, az utóbbi időben nem úgy jönnek az eredményei, ahogy tervezték. A Sopron pedig hullámzóan játszik. Egyszer jól, egyszer pedig rosszul. Náluk egyértelmű a helyzet, a vezérjátékosok egyéni teljesítménye szabja meg, hogy éppen hogyan végeznek a meccsen és hogyan sikerül a védekezésüket szinten tartani. A ZTE inkább játszik jobban csapatjátékot. Több játékos között oszlik meg a teher. Otthon veszélyesek a zalaiak, annak ellenére, hogy a Kaposvártól meglepetésre kaptak.

Szerintem egy érdekes, kiélezett meccs lesz. Mindkét fél számára komoly a tétje a találkozónak és ez egy komoly nyugati rangadónak minősül. Biztos, hogy a soproni szurkolók is el fogják kísérni a csapatukat.

A ZTE mellett a hazai pálya szólhat, ahol nehéz megverni. Egy kicsit feléjük hajlok, szerintem lehozzák ezt a meccset nagy küzdelem árán.

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
MoBambazete93NyugatDuráziMVPkinemugral Recent comment authors
MoBamba
Olvasó

Ha középházba akarunk jutni, aztán nyolcba akkor mindenképpen nyerni kell! Nagyon nehéz lesz, de meg kell próbálni!!!
SKC!!!

Nyugat
Olvasó

Remélem a Sopron elveri a Zetét

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Óriási tétje van a meccsnek hisz ha holnap kikapnak a Bencze fiúk az azt jelenti, hogy még 8ért is harc lesz ez pedig azt sugallja leépülőben van a Mester munkája… Túl szépen ragyogott az a bronz elképzelhető, hogy az volt a csúcs és egyszer volt Budán kutyavásár…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ha Bencze ezt a keretet bevinné a felsőházba az óriási bravúr lenne a részéről. Ezzel mindenki tisztában van, aki nem teljesen fogalmatlan ehhez a játékhoz. Ha a playoffba nem jutna be, az gyengébb teljesítmény lenne. Valahol a kettő között van a realitás. Ha megnézzük a Sopron, a Pécs, a Kaposvár és főleg az Alba eddigi teljesítményét, akkor bátran kijelenthetjük, hogy Bencze idén is bőven az előzetes várakozások felett teljesít.
Mióta Egerszegen van, volt két extra szezonja és egyszer hozta az elvárhatót.

DuráziMVP
Vendég
DuráziMVP

Ha pedig nyerünk, akkor az azt jelenti, hogy pontelőnnyel állunk majd az 5. helyen, négy fordulóval az alapszakasz vége előtt. Reális esélyünk marad a felsőházra is. Ez pedig azt sugallja, hogy továbbra is jól teljesít a Mester.

Ne felejtsük már el, honnan indult a szezon: 4 légiós (amiből a gyakorlatban, a szezon átlagában nézve inkább lett 3,5 légiós, jóindulattal) és Szabó Zsolt mellett csupa zöldfülű.

zete93
Olvasó

Ha végre normális keretet kapna és ehhez meglenne az anyagi háttér, más lenne a leányzó fekvése. Úgy tudom, több helyre is mehetett volna több pénzért, de hát valakinek fontosabb a hűség.

SopronKCfan
Olvasó

Hajrá Sopron!

Beniben
Olvasó

Felhozzuk a Sopront is?

zete93
Olvasó

persze, hiszen ahogy a két kupában, most is ez a terv… 😀 idóta!

SárgaPárna
Olvasó

Valamiért azt érzem nagyon befogja venni a brét a nagy utánpótlás központ ZTE…
Torkig. Szerintem.

Muszka7909
Olvasó

Szerintem meg takarodj innen te f.szkalap senki nem kiváncsi rád te agyoniskolázott senkiházi!!

SárgaPárna
Olvasó

Ideges vagy? Mondjuk, ahogy szerepeltek mostanában nem csodálkozom…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ahogy a Falco mélytorkozott már az első fordulóban a Sopron ellen??? Te nincstelen, te! ???

kinemugral
Olvasó

Amíg ellenetek mi fújjuk a nótát addig a neved kuss :DDD kis sárga majmok 😀

zete93
Olvasó

Mondjuk te a szezon eleje óta minden egyes ZTE meccs előtt ezt érzed. Ha jól emlékszem, a zte-falco előtt is ekkora volt a pofád. Tudjuk, mi lett a vége.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés