Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC

Warner csak a meccs reggelén érkezik Magyarországra.

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC

Középházi középszakasz, 10. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, szerda, 18:00
V.: Kapitány G., Minár L., dr. Mészáros B. (dr. Páli K.)

ZTE: Ware - Thompson - Green - Szabó Zs. - Bagó.

Sopron: Lemar - Molnár M. - Supola - Dénes - Gordon.

A ZTE már nem juthat a legjobb nyolc közé, így számára a szép búcsú lehetősége maradt a középszakasz utolsó fordulójára. A Sopronnak viszont nyernie kell, ha nem szeretné, hogy a Kecskemét-DEAC összecsapáson dőljön el a sorsa. Amennyiben nyernek Sabáli Balázs fiai, biztosan ott vannak a play-offban.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Az esélyeink elszálltak azzal kapcsolatban, hogy bejussunk a play off-ba, így azt kell megmutatniuk a játékosoknak, mennyire van önbecsülésük. Azokért a szurkolókért is csak a győzelem lehet a célunk, akik a szezon második felében is kitartottak mellettünk, valamint egymásért is, mert egyébként egy jó közösségünk van. Az lesz a fontos, hogy hogyan tudunk majd egymás szemébe is belenézni a meccset követően, mert egy motivált ellenféllel fogunk találkozni, akinek megvan az esélye még a rájátszásra. Sajnos a keretünk nem lesz teljes ezúttal. A debreceni meccset követően még nem voltak pontosak az információink Agafonovval kapcsolatban. Az ukrán centerünk kapott egy vétlen ütést a találkozó során, amitől bevérzett a veséje. Ott tartották a kórházban, így még csak ma fog hazajönni Debrecenből. Vérömleny keletkezett az ütés következtében, és azzal veszélyes lett volna folytatnia a játékot. Emiatt holnap biztosan nem fog játszani.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Az lenne a jó, ha nem kellene számolgatnunk, nem kellene várnunk a másik mérkőzés eredményére. Ehhez pedig az kell, hogy egy győzelemmel a saját kezünkbe vegyük a sorsunkat. Az elmúlt mérkőzés óta főként a regeneráción volt a hangsúly, hogy a sérültjeink minél jobban rendbe jöjjenek. A legutóbbi meccsünkön Warner nem játszott sokat, a második percben le kellett cserélni. Róla azóta sem tudok újat mondani, mert személyes okok miatt haza kellett engednünk Amerikába, és csak holnap reggel érkezik vissza. Bízom benne, hogy minden rendben lesz és tud majd játszani. Ebben az esetben teljes kerettel tudnánk kiállni. A Zalaegerszeg az év elejéhez képest kicsit gyengébb teljesítményt nyújtott, ami azt eredményezte, hogy nem jutott be a rájátszásba. Ez biztosan csalódást okozott a zalaiak számára. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy hazai pályán ez lesz az utolsó bajnokijuk, így várhatóan szeretnének szépen, győzelemmel búcsúzni a saját közönségüktől. Úgy készülünk, hogy ugyanazt fogják játszani, mint az elmúlt időszakban. A két hátvédjük határozza meg a játékukat. A legtöbb rádobásuk nekik van. Szeretném, ha a védekezésünk stabil lenne. Bízom abban, hogy el tudjuk érni azt a célt, ami megadatott nekünk, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé.

[totalpoll id=”17002″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– A Zalaegerszegnek már elszállt annak az esélye, hogy bejusson a rájátszásba, tehát papíron számára tét nélküli a mérkőzés. Ettől függetlenül én azt mondanám, hogy egy zalaegerszegi közönség előtt sosincs tét nélküli meccs, mert ott nem jó kikapni a hazai csapatnak. Emiatt azt várnám, hogy az utolsó hazai bajnokiján ugyanúgy fog hajtani és küzdeni a ZTE, mintha még mindig téttel bírna a meccs. Agafonov sérülése és hiánya egy komoly tényező lehet ezen a meccsen, mert ő egy domináns játékos a palánk alatt.

A Sopron viszont tényleg azért küzd, hogy a saját kezébe vegye a sorsát, mert egy vereség esetén a kecskeméti mérkőzés alakulását is figyelnie kellene. Gondolom, hogy nem szeretnék másra bízni a sorsukat, így úgy mennek el a ZTE otthonába, hogy mindent megtesznek a győzelemért. Kérdés, hogy az utóbbi időszak sérüléseiből mennyire sikerült felépülniük a játékosaiknak, és milyen formában fognak játszani.

A zalaiak ukrán centerének a kiesése ellenére én a hazai pálya miatt a ZTE-t érzem valamivel esélyesebbnek. Biztos vagyok benne, hogy szoros meccs lesz, de én inkább a zalaegerszegiekre tippelnék.

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Muszka7909Zeg19Tom67missfortune599csakazete Recent comment authors
Muszka7909
Olvasó

Én szívem szerint leadnám a meccset a Sopronnak, inkább ők mint a Deac, nekünk már úgyis mindegy!

Zeg19
Olvasó

A mai meccset nem kommentálom de nem sok esélyt látok arra hogy győzni tud a ZTE KK
A Sopron sokkal jobb formában van!
Na már úgy is mindegy azét hajrá ZTE!!!!!

missfortune599
Olvasó

Hajrá SKC!! Legyünk bent a playoffban!!

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Azokért a Szurkolók ért akik a szezon második felében is kitartottak… Igen az kb most már 1000néző aki elhagyta a csapatot az meg mehet a lecsóba!El kell fogadni jövőre ugyenezekkel az emberekkel ugyanezekkel a játékelemekkel és hozzáállással…Azért segítek egy kicsit!A nagy többségnek nem tetszett a játék már a tavalyi év végén se! Vaughn és Kinney már a repülőn volt fél seggel a play offba… Idén szintúgy csak play off nélkül!Majd ha eljuttok odáig hogya Magyar kupába legalább a 4be jutok de ha nem is akkor azt vért izzadva akkor lesz 2000néző!Ha a vezetőség megadja az 5légióst és 2 értelmes Magyart… Olvass tovább »

Tomika2
Vendég
Tomika2

Még 5 légióssal és 2 értelmes magyarral is komoly bátorságra vallana a felsőházat célként kitűzni ebben a mezőnyben. Neked, mint Körmend szurkolónak, ezzel tisztában kell lenned.
Benczének sosem volt nálunk 5 légiósa (4 is ritkán), meg 2 értelmes magyarja is csak tavaly. Ha lett volna, akkor valóban jogos lenne a felháborodás.
A lóvé miatt lehet verni a tamtamot, de arról meg kérdezd a társadalmi elnökséget (vagy mi a sz@rt) meg a polgit!

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

A polgármester és a Társadalmi kör tehet a botrányos védekezésről is ugye?

Fenyő
Vendég
Fenyő

Egy pozitívum van holnap vége lesz ennek a szezonnak. Remélem a vezetőség és az edző is levonja a megfelelő dolgokat az idei évből. A vezetőség abban,hogy ami 2015-ben az 5.helyhez elég volt,az 2019-ben a 10.-re elég.Fejlődik a többi csapat,mi pedig egy helyben toporgunk.Ez a vezetés még mindig a 2017-es bronzból él,ahogy az edző is. BT pedig abból,hogy nem lehet kupákat ilyen módon elengedni,mert ekkora lavinát indíthat el,mint ami ebben a szezonban történt.Azóta 20 meccs 16 vereség. Az idei csapat ott tört meg. Nem hiszem a polgi,a társadalmi elnökség vagy Stárics a hibás abban ,hogy egy csapatnak ilyen a védekezése.Ha neked… Olvass tovább »

Zeg19
Olvasó

Te megint miről beszélsz!BT-nek is legalább annyira köze van ahhoz hogy a csapat nem teljesít jól mint amennyire a vezetésnek akik hagyják ezt a szart!Társadalmi elnökség hagyjuk már nem azok vannak a pálya szélén meg nem azok vásárolnak minden csekmet játékost de igaz azért nem minőségi a csapat mert minden elnökségi tag levette a járandóságát aztán ez mardt:EZ A SZAR!!!!!!

csakazete
Olvasó

Emlékszel még arra amikor osztályozót játszottunk? Na ugye volt rosszabb is, lesz is még a történelem során, de sokkal jobb is! Ha ennyire utálod a jelenlegi helyzetet miért nem maradsz otthon? Ha kint leszel akkor meg így is érezd magadénak a csapatot mert most ez a ZTE! Én ott leszek, bármikor bárhogy is lesz mert nekem ez az idei is a csapatom, mert most ez a ZTE! 😉

Fenyő
Vendég
Fenyő

Emlékszem igen,ahogy 2009-es bronzra és a 10-es aranyra is,de nem múltból kell élni és azzal foglalkozni.Szeretem ezt a klubot ,de ezzel ami jelenleg a klub körül megy nem tudok azonosulni…a minimum az lett volna,hogy mai meccs ingyenes,a négy hónapos ámokfutás alatt se egy közlemény,se egy ankét semmi nem történt a szurkolók felé.Erre mondom az ilyen vezető köpjön fel és álljon alá,mert ez szégyenletes,hogy egy ilyen nagy múltú klubnál a szurkolókat így kezelik,semmibe nézik.Neked a mai meccshez jó szurkolást kívánok a helyszínen!

Zeg19
Olvasó

Nem a csapattal van a baj,az annyit tud amennyit hanem azokkal akik nem változtattak ezen hogy jobb legyen!Sajnos ebben a csapatban nincs több de a vezetésben igen is kellet volna annyinak lenni hogy ezt a szart nem engedik!!!

csakazete
Olvasó

Őszintén mondjátok meg! Ti melyiket szeretnétek? A jelenlegi 10helyre befutó csapatunkat, amelyre jövőre stabilabban epitkezhetunk, vagy ha idén nálunk is megfordult volna 10 légiós es minden magyarunk üldögélt volna, így megszervezve a kb 5.helyezést…
Mondom csak kérdés, nem kötözködés 😀

Zeg19
Olvasó

Azt szerettük volna ha a vezetés nem csinál bohócot a csapatból meg a szurkolókból ezzel a teljesítménnyel ezzel a mentalitással nem kell semmi!A csapatunkat akarjuk vissza nem egyből a bajnoki cím de egy stabil 4-5hely igen ez jó lenne.De amig ezek az emberek vannak ott ahhol addig csak ez a szar marad!De akkor is hajrá ZTE

Fenyő
Vendég
Fenyő

Erre a csapatra mivel építesz jövőre stabilan?? Főleg,ha szöszi sem lesz.Durázi,Bagó,Gulyás B csoportos szint,egyedüli jövő Doktorban van.Plusz ott van egy kiégett edző,akit két hónapja el kellett volna már küldeni.Mégis engedik neki tovább csinálni.Mondhatom ez szép jövőkép 😁

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Nálam elhozza a Zete.Kecskeméten meg nyer a Deac és Berényi Sanyi a meccs után csak annyit fog mondani ,hogy OTTVAN BAZDMEG!Tudom sok lesz a diszlájk de én tartom a véleményem és ez alapján kötöm meg a fogadásom is.

SopronKCfan
Olvasó

Remélem úgy elmegy, mint a Budapesti IC! 🤭

pbask
Vendég
pbask

Ott van bazmeg az azt jelenti hogy a következő Kemal mája lesz?

Tom67
Olvasó

Akkor bukni fogsz, mert én pont az ellenkezőjét teszem és én mindig nyerek!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés