Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Serco-TF-BP

Bencze szerint nem kérdés, hogy kinek kell nyernie. Pipan még mindig nem nyilatkozik.

Zalakerámia ZTE KK - Serco-TF-BP

Bajnokság, 16. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, vasárnap, 18:00
V.: Tőzsér D., Kulcsár T., Lengyel Á. (Dr. Gencsev P.)

ZTE: Ware - Gulyás - Thompson - Szabó - Agafonov.

TF-BP: Krnjajski - Clark - Beák - McLane - Bergstedt.

Vasárnap este a ZTE – TF-BP találkozóval zárul a 16. forduló a férfi élvonalban. A hazaiak nyolc győzelemmel és hét vereséggel ötödikek, az újonc mindössze egy sikerrel továbbra is sereghajtó. A vendégek vezetőségének kérése ezúttal is az volt, hogy Ales Pipan helyett még Beák Gábor nyilatkozzon.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Nem kérdés, hogy ezen a mérkőzésen nekünk győznünk kell. A papírforma alapján is számunkra ez egy győzelmi esély. Ráadásul a jelenlegi helyzetünkben nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy ne nyerjünk, mert nagyon szoros a bajnokság. Ez a találkozó kalkulálva van a céljaink elérése érdekében. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy ez egy könnyű meccs lesz. A TF-ről nagyon nehéz bármit is mondani, hiszen van egy új edzője a csapatnak, aki most már második hete a csapattal dolgozik, valamint hoztak egy új irányítót is, aki szintén a csapattal edz négy-öt napja. Emiatt inkább a saját játékunkra kell koncentrálni. Ha ez meglesz maximálisan, akkor biztos vagyok benne, hogy mi fogunk győzni. Nálunk is folyamatban van egy új játékos beépítése, aki jól áll a dolgokhoz és úgy látom, hogy illik is a csapatba. Meccshiánya van, emiatt valószínűleg csak rövidebb periódusokat fog játszani, de mindenképpen a segítségünkre lesz. Kisebb sérülések voltak, de valószínűleg mindenki vállalja majd a játékot.

Beák Gábor, Serco-TF-BP: Mindenképpen kellett egy új légiós, Marko Rikalo nagyon energikus játékos, erősítést jelent nekünk irányító poszton, ez az egyik kérése is volt az edzőnknek. Nemcsak azért, mert nagy hiányosságaink vannak egyes poszton, hanem, hogy előre tudjunk lépni. Abszolút pozitívak az első benyomásaink róla, igazi csapatembernek tűnik, pillanatok alatt bekapcsolódott a csapat életébe, igaz gyorsan be is fogadta őt a csapat. Egy irányítónak különösen fontos, hogy részt tudjon venni a csapat életében, a játékunkat, a ritmusunkat minél előbb fel tudja venni. A ZTE egy nagyon jó csapat, megküzdöttük velük ősszel is, akkor nagy különbség alakult ki. Azóta persze sokat változott mindkét csapat. Sokat játszanak náluk a fiatalok, a magyar bajnokságban és a nemzetközi porondon is. Idehaza az egyik meglepetés csapatnak számítanak, hiszen a sok fiatal mellett azért tudnak érvényesülni is. Nagy rotációval dolgoznak, Bencze Tamás bátran nyúl játékosaihoz. Úgy érzem, a legutóbbi találkozásunk óta mi pozitív irányban változtunk, előreléptünk, edzőt is váltottunk, a játékoskeretben is történt mozgás és a játékunk is jobb lett. Nehéz megmondani, hogy mit várhatunk, az biztos, hogy egy nagyon kemény meccset. Természetesen, mint minden meccsen, vasárnap is győzni szeretnénk, hogy a kitűzött céljainkat elérjük. Meleg még mindig sérült, már kezd bekapcsolódni az edzésekbe, de még nem tudja terhelni a bokáját.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés