Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Pécsi VSK-VEOLIA

Déri Csaba megint komolyat szakértett.

Zalakerámia ZTE KK - Pécsi VSK-VEOLIA

Bajnokság, 7. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, szombat, 19:00
V.: Földházi T., Tóth C., Minár L. (Bogárdi J.)

ZTE: Simon - Johnson - Williams - Szabó - Agafonov.

Pécs: Pongó - Diggs - Smith - Budimir - Aiken.

Az eddig veretlen Pécs látogat a gondokkal küszködő Zalaegerszeghez. Míg a PVSK a héten elkönyvelhette első sikerét a nemzetközi porondon is, addig a ZTE Pakson kapott ki a legutóbbi fordulóban.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Nehéz helyzetben vagyunk, de ezt nem kell megmagyarázni szerintem. Egyrészt győzelmi kényszerben vagyunk, mert két hazai mérkőzést is elbuktunk már, illetve a játékunk sem olyan, mint amilyennek terveztük és amilyen volt a felkészülési időszakban. Nincs első számú irányítónk, és így helyettesítőkkel kell dolgoznunk, ami az első pillanatról nem megy a másikra. Azt is tudtuk, hogy a hétvégéig nem lesz új légiósunk, azzal a kerettel kell dolgoznunk, ami van. Johnson már tudja vállalni a játékot. Változtattunk a játékrendszerünkön is, alkalmazkodunk ahhoz, hogy nincs irányítónk, illetve más típusú játékosaink vannak, akik nem tudják azt, amit Ubilla. Ebből egy-két dolog látszott már Pakson, de nagyon sok hiba csúszott az ottani szereplésünkbe is. A saját dolgainkat rendbe kell tennünk és akkor tudunk esélyt teremteni magunknak arra, hogy megfelelő partnerei legyünk a Pécsnek, amely jelenleg veretlenül áll a bajnokságban és a nemzetközi téren is jól szerepel, tehát egy komplett, jó csapatról van szó. Bagó Martin ma edzett először, mert vírusos megbetegedése volt, az ő szereplése kérdéses, a többiek bevetésre készen állnak.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Mint minden idegenbeli mérkőzés a magyar bajnokságban, ez is nehéznek ígérkezik. A ZTE már nem nagyon hibázhat hazai pályán, éppen ezért biztos, hogy kettőzött erővel fog küzdeni. A csarnoknak is van egy különleges atmoszférája, a zalaegerszegi szurkolók pokoli hangulatot tudnak teremteni. Higgadtan kell játszanunk, jól kell védekeznünk, mert van két extra játékosuk is, akik remekül egy-egyeznek, gondolok itt Johnsonra és Williamsre. Őket mindenképpen lassítanunk kell, mert nagyon gyors kosarasok. Szabó Zsoltra is oda kell figyelni, aki egy kicsit minden meccsen a mérleg nyelve. Ha jól játszik, akkor ezt a Zalaegerszeget nehéz megverni. Agafonov a rutinos, erős palánk alatti játékával is sok gondot okozhat az ellenfélnek. A fiatalok is már lehúztak tavaly egy felnőtt szezont náluk, ezért nem szabad őket félvállról venni, mert bármelyikük képes extrát hozni. Mindenkire számíthatok a holnapi összecsapáson.

[totalpoll id=”34251″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– A Pécs egy csodálatos szezon után elindult a FIBA-kupában, és az idei évre egy nagyon jó csapatot rakott össze. Bejöttek a dolgaik, azzal, hogy megtartották Csiricset, Budimirt, Hortit, Pongót, melléjük leigazolták a mozgékony ötös Aikent, aki nekem nagyon tetszik, tudta pótolni Taylort Diggsszel, illetve húztak egy merészet azzal, hogy visszahozták Smith-t. Nagyon erős, kilenc emberes rotációjú csapatot csináltak, amely rendkívül látványosan is játszik, nekem legalábbis nagyon tetszik. Rendkívül komoly csapat érkezik Zalaegerszegre, én mindenképpen átmegyek holnap este, meg fogom nézni ezt a meccset élőben.

A baranyaiak kettős terhelés alatt játszanak, egyelőre nagyon szépen vették az akadályokat. Egy meccsük volt idegenben, az Inter Bratislava ellen, ahol egylabdás meccset játszottak, erős bírói nyomás alatt. Legyőzték az idén nagyon erős játékosanyagú Albát, meg tudták verni a Körmendet, ami mindenképpen nagyon nagy fegyvertény, illetve egy BL-szintű Benficával találkoztak, ott azért Diggs nélkül nem volt esélyük, a Leiden ellen viszont megszerezték az első győzelmüket a nemzetközi porondon. Nagyon érdekes szakmai dolgokat is megoldott most Csirke Feri, különösen okos döntés volt a stábtól, hogy nem gyorsították, megoldották Diggs rehabilitációját, győztesen is jöttek ki belőle, mert ezeken a meccseken feljött Smith, amikor pedig visszanyeri Diggs a korábbi formáját, két erős pontszerző opciójuk is lesz. Úgy tudom, komplett csapattal érkeznek holnap, jó szériában, jó formában.

A ZTE számlájára eddig két bravúrt írok: nyertek Kaposváron és Sopronban. Ez két nagyon értékes idegenbeli győzelem, ami mutatja, hogy egyértelműen van erejük, hiszen ezen a két pályán nyerni mindenképpen betyáros dolog. Szombathelyen lehet, hogy idén nem nyer senki – gyakorlatilag lehetetlen –, nagyon erős csapatot rakott össze a Falco, az autóbaleset után játszottak a nagyon erős Paks otthonában, a két legerősebb légiósnak hozott légiós, az irányító és a combo guard nélkül, így ezeket nem írnám hibapontnak, ezt a két vereséget nem tudom felróni nekik. Az OSE ellen nyilván nyerniük kellett volna, de arra is megvan a magyarázat, hiszen Ubilla és Djurics nem játszott. A védelmükben mondom el, hogy két sérült légióst nagyon kevés csapat tud pótolni. Ráadásul akkoriban még többen lebecsülték az újoncot – megmondom őszintén, még én sem láttam akkor bennük a potenciált –, de azóta azért tudtak nyerni Sopronban is. Ami viszont negatívum a nevük mellett, az a hazai Szolnok-vereség. Ott voltam élőben, jól kezdtek, de aztán a vendégek elkaptak egy elképesztő dobóformát, a ZTE-nek ellaposodott a játéka, és ahogy rájuk került a tét, nem hoztak jó döntéseket.

A baleset során Ubilla olyan sérüléseket szedett össze, hogy fel kellett bontani a szerződését. Még nem tudták őt pótolni, nagyon nehéz a piac, ráadásul Bencze Tamás támadó struktúrájában mindig is óriási szerepe volt az irányítónak, persze nemcsak nála, a mai modern kosárlabdában ez mindenhol így van. Nagyon nehéz olyan játékost találni, aki ezt a dolgot magas szinten megoldja. Tamás nagyon igényes edző ilyen téren, mindig is határozottan figyelt arra, hogy komoly játékos legyen nála egyes poszton.

Örülnék neki, ha Reggie Johnson már játszana holnap, szeretném, ha mindkét csapat teljes kerettel állhatna ki. Ki kell mondani, hogy Johnson nem egy született irányító, időszakosan, egy-két meccsen meg tudja oldani az irányító posztot is, de p kimondottan combo guard. Nem tudom, hogy a hosszú sérülése után Simon Kristóf, aki jó képességű játékos, milyen sportformát tud elkapni, Doktor Péternek tavaly nagyon szép szezonja volt, jól használta ki a nagyobb lehetőséget, de idén még nem mutatott igazán sokat, csakúgy, mint Gulyás Milán. Bennük még vannak tartalékok.

Kiélezett meccset várok, alapvetően a mostani folyamatokat nézve a PVSK-t tartom esélyesnek, minden a Pécs mellett szól, de én mégis meglepetést jósolok, és a Zetére teszek.

Nagyon pikáns szituáció alakult ki. Én is, kosárlabdában élő emberként látom a különböző portálokon a kritikus zalaegerszegi közönség részéről az elégedetlenséget.

Ez egyfelől persze érthető, hiszen négyszeres kupagyőztes és négyszeres magyar bajnokként meg is van minden okuk rá, illetve idén a városvezetés, a társadalmi elnökség és a klubvezetés nagyon sokat tett azért, hogy komoly hátteret biztosítson a szakmának. Egyértelműen topcsapatot épített a ZTE, de ezt még nem sikerült realizálniuk. A szakmai stáb is komoly munkát végzett a nyáron, papíron jó csapatot hozott össze, de sajnos nem volt velük a szerencsefaktor, zömében a sérülések szóltak közbe.

Nyilván a szakmai stábnak és a játékosoknak bizonyítaniuk kell, nagyon nehéz helyzetben vannak, első számú irányító nélkül, baleset után, zaklatott időszakban. A székelyek ilyenkor azt mondják, a falusi kuglipályán is vissza kell gurítani a golyót, mert különben megáll a játék… A politikusok, üzletemberek is úgy adják a pénzt, ha valamibe beletesznek, szeretnének visszakapni.

Mivel több mint negyven éve követem az egerszegi kosárlabdát, rengeteg csodálatos élményben volt részem. Telt házas bajnok- és kupagyőztes csapatokat láttam. Nagyon szeretek a Dunántúl nyugati részén lakni, nekem élmény kimenni egy telt házas Körmend, Sopron, Falco, ZTE, vagy éppen Alba-meccsre, ezek az én hazai csapataim. A ZTE nagyon hasonlít a sopronihoz közönséget tekintve. Ha látja, hogy van minőségi csapat, rögtön mellé áll. Van egy nagyon komoly élményem két évvel ezelőttről, amikor hazai pályán huszonhét ponttal kaptak ki a zalaiak a Kecskeméttől. A játékosok mindent megtettek, harcoltak, de olyan napot fogtak ki, hogy nem jött össze nekik semmi. A közönség akkor a végén egy emberként, felállva tapsolta meg őket, csak a „hajrá Zete!”-t lehetett hallani a csarnokban.

A magyar kosárlabda egyik alappillére a zalaegerszegi, arra hívnám fel a figyelmet, hogy eddig is a közönség, a játékosok, a szakma, a klubvezetés és a városvezetés közös sikere volt, amit elértek. Lelhet, hogy voltak belül konfliktusok – mindenhol vannak –, de kifele a ZTE a nagy időkben, amikor sikeres volt, mindig egységes képet mutatott. Azt kívánom nekik, hogy ne okozzanak a kosárlabda-közvéleménynek csalódást, fogjanak össze, aztán majd az illetékesek értékelik, hogy milyen döntést kell meghozniuk. A játékosok adják a legjobbjukat, a közönség pedig ugyanazt csinálja, mint azon a bizonyos Kecskemét elleni meccsen.

 

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Cinóber59Portik TamásTóth IstvánBenibenFenyő Recent comment authors
Cinóber59
Olvasó

Esélyünk nem sok van!Nagyon extra játék kéne, de sajnos ezen a csapat erre jelen állapotban nem képes!Abban azért bízom, hogy nem lesz nagy különbség és nem adják fel a fiuk!
Edző úr neked is oda kell tenned magad!!!!Még egy 0 játék nem fér bele!!!

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Sötétben tapogatozásból darázsfészekbe nyúltatok!:)Előkerülhetnek a kényes játékosügyek? Mi ennek csak örülünk ha egyre többen vagyunk!

Tóth István
Olvasó

Abból mi igaz,hogy 25 csapathoz közel álló emberkét sikerült összeverbuválni tegnap!?És mentek a fórumozók és a játékosok fikázása,Hárítása?!Olaj a tűzre!Egyre nagyobb lesz a népharag!Itt ma nem 25embert hanem ezret kell meggyőzni!Tisztelt Vezetőedző és Ügyvezető igazgató!Az eddig otthon maradtakat kellene csapat mellé állítani nem mégjobban önmagatok ellen úszítani!

Beniben
Olvasó

Nincs semmi baj, minden rendben van a csapatnál, a vezetőség is erkölcsileg a helyzet magaslatán áll!
Egyes egyedül Fenyő és Portik a jobb szereplés gátjai!
Így is lehet….:))))))
Szép estét mára mindenkinek!

Fenyő
Vendég
Fenyő

Sajnos a héten egy újabb ZTE tehetséget sikerült elüldözni a klubtól. Kovács Kristóf személyében.Tamás szép munka volt,még eggyel kevesebb zalai van.Zalaigyilkos!!!Remélem ebben a felállásban ez az utolsó meccsünk..MEGTISZTULÁST A ZALAI KOSÁRLABDÁBAN!!

JACK
Olvasó

Legyen küzdés, hajtás, akarás, a többi jön magától!
Hajrá ZTE!!!!

mrfox
Olvasó

Hajrá ZTE!

*Z*T*E*
Olvasó

Ha lesz szív nyerünk ha nem akkor esélyünk sincs

Koops
Olvasó

Nagyon nehéz meccsre számítok, de remélem mi srácaink nyernek! Plus jó lenne ha sokan elkísérnék a szurkolók/ nézők a fiúkat!
Győzzön a jobbik csapat! ✌️
Hajrá Pvsk!

royalka
Olvasó

A meccs nálunk lesz, nem Pécsen. Javítsátok már ki a helyszínt, legalább az alapokra figyeljetek, ha már firkáltok egy beharangozót. Köszi

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés