Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – OSE Lions

Ubilla holnap sem játszik.

Zalakerámia ZTE KK – OSE Lions

Bajnokság, 3. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, szombat, 16:30
V.: Győrffy Pál Attila, Farkas Gábor, Kovács Nimród János (Faidt Mihály)

ZTE: Johnson - Doktor - Williams - Djurics - Agafonov

OSE: Abell - Washington - Zsiros - Rizvic - Bozsovics

Első hazai meccsére készül az egy győzelemmel és egy vereséggel álló Zalaegerszeg, amely az újonc Oroszlány gárdáját látja vendégül, amely két vereséggel a háta mögött érkezik.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Nyilván nem teljesen mindegy, hogy ki ellen játszunk, de a sorsolás ilyen. Ha tehettem volna, akkor természetesen nem azt választottam volna, hogy három idegenbeli mérkőzés mellett játszunk egy hazait, de most az otthoni meccsünk jön, ahol az OSE lesz az ellenfelünk, őket kell legyőznünk. Szombathelyen az első negyedben összejött a jó játék, de utána egy másik dimenzióban játszó csapattal találtuk szemben magunkat. Ráadásul a kezdő irányítónk is hiányzott, így abban a periódusban az ellen a kemény védekezés ellen, amit kaptunk, nem tudtunk mit csinálni. Elsősorban a saját hibáinkból kell tanulnunk, hiszen a Falco elleni mérkőzésen a felállt védelmünk rendben volt. Az eladott labdáinkból és a lepattanóikból gyakorlatilag legyilkoltak minket. Holnap lehetőségünk lesz a javításra, és bár nem lesz könnyű az újonc ellen még akkor sem, ha úgy nézzük, kétszer elég simán kikaptak. Nagyon kellemetlen típusú csapatról van szó, oda kell figyelnünk. Szeretnénk győzni, és győzni is fogunk. Ubilla még Kaposváron sérült meg, akkor még az adrenalin miatt tudott játszani, utána már komoly fájdalmai voltak, holnap sem számíthatok rá. A többiek bevetésre készen állnak. 

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Sokat tanultunk ebből a két vereségből, nagyon puhák voltunk támadásban és védekezésben is. Ezen a szinten nem játszhatunk így, sokkal több energiát kell fektetnünk a védekezésünkbe és sokkal agresszívebben kell támadnunk a gyűrűt. Az utolsó meccsen például egyetlen egy büntetőt sem dobtunk az első félidőben, ez elég sokat elárul. Csak kintről hajigáltunk, nem játszhatunk így tovább. A ZTE elég fizikális kosárlabdát játszik, főként a légiósaira épít. Jó dobói vannak és erős belső emberei. Emellett ráadásul rengetegen elkísérték őket Kaposvárra, úgyhogy biztos, hogy hazai pályán is nagy szurkolásra lehet számítani. Ez a meccs is, mint az összes többi, nagyon nehéz lesz, de magunkra kell koncentrálnunk és mérkőzésről mérkőzésre fejlődni. Mindenki bevethető lesz a találkozón. 

[totalpoll id=”30739″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Az OSE egy tradicionális kosárlabda város, agilis vezetői és szimpatikus szurkolói háttérrel rendelkező újonc csapat. Oroszlányban már az elmúlt években, a B-csoportban is A-csoportos feltételeket biztosított a klub és a város vezetése. Két hasonló forgatókönyvű találkozót játszottak eddig a Körmend ellen idegenben, majd a DEAC ellen hazai pályán. Ezen a két meccsen az első negyedben 100 %-os koncentrációval játszó ellenféllel találták szembe magukat, a második felvonásban pedig döntő fölénybe keveredett a Körmend és a DEAC, aztán jött a klasszikus “garbage” time, amikor mindenki pályára lépett. Mindkétszer a szimpatikus vesztes titulus jutott az újoncnak. 

Igazán értékelhető teljesítményt csak a légiós centertől, Bozsovicstól láttunk. Ez véleményem szerint nagyon kevés, gyenge. Az észrevételeim közül az első az lenne, hogy mindenképpen fel kell venniük a ritmust. A kérdés az, hogy sikerül-e? Ha igen, akkor mikor? Milyen feltételekkel tudják ezt megtenni? Az elkövetkezendő hetek választ fognak adni a velük kapcsolatos alap kérdésekre: a magyar játékosaik fel tudnak-e nőni az A-csoport szintjére? A Washington, Abell, Rizvic trió megüti-e a magyar bajnokság színvonalát? Kell-e légióscsere? Kell-e ötödik légiós? Ezek lennének az Oroszlánnyal kapcsolatban a fő kérdéseim. 

Az OSE megépített egy vadonatúj csarnokot, hipermodern berendezéssel, és már a B-csoportban is 1000 fő feletti szurkolótáborral rendelkezett. Ez a tábor végtelen kultúrát birtokol és tűzön-vízen át ott van, buzdítja a gárdát. Már a második vonalban is sokszor idegenbeli meccsen teremtettek hazai pályát. A piros-feketék üde színfoltjai a magyar kosárlabdának, nagyon örülök neki, hogy egy ilyen együttes került fel az élvonalba, ennyi nézővel. 

A Zalaegerszegnek tavaly volt egy februárig tartó remek szezonja, ahol gyakorlatilag a Magyar Kupáig bírták a kettős terhelést, amit az Alpok Adria Kupa adott. Négy légióssal és igazából egy A-csoportos tapasztalattal rendelkező légiós-szintű magyarral, Szabó Zsolttal tartottak ki odáig. Belekezdtek egy fiatalítási programba, ami addig a pontig működött is. Utána az én véleményem szerint valami megbomlott náluk. Eztán már nem sikerült azon a színvonalon befejezniük a szezont, mint ahogy elkezdték. Nem tudták a saját maguk által felállított magas szintet hozni. Utána már sem a külföldiek, sem a magyarok nem játszottak olyan jól. Megbomlott az addig csodálatosan működő gépezet, ami végül pont az ellenkezőjére fordult. 

A zalaegerszegi klubvezetés ezek után döntést hozott. Nyilván egy komolyabb befektetést eszközölt, források után nézett, nagyon sok szponzort jelentett be és elment egy olyan irányba, amely a biztonságra törekszik, így lett idén öt légiósuk, akik mellé került még Szabó Zsolt. A biztonság alatt azt értem, hogy nyilván Szabó Zsoltot ismerték már eddig is, mellé tették centerposztra a tavalyi évben már bejáratott Agafonovot, akinek egyébként döntő része volt a pozitív és a negatív időszakában is a ZTE-nek. Egy nagyon jó alapképességű játékosról van szó, akire nagyon kíváncsi leszek idén, hogy milyen teljesítményt nyújt. Ha a tavaly őszi Agafonovot látjuk, akkor érdemes volt megtartani, ha a tavaszit, akkor nem tud sarokköve lenni egy felsőházba pályázó Zalaegerszegnek. 

Érkezett még Djurics, aki mindenképpen jó légiós és több poszton is bevethető. Ezen kívül három külföldi jött alsó posztokra. Az egyik közülük Ubilla, akit jól ismert Bencze Tamás, illetve az irányító is a csapatot. Ő támadásban csoda dolgokat tud művelni. Ha egészséges és jó állapotban van, akkor védekezésben is meghozza azt a minimumot, ami szükséges ahhoz, hogy pályán tudjon maradni. De ha nem egészséges és nincs jó formában, akkor védekezésben gyakorlatilag egy lyuk.

Jött még Williams, aki újonc, de a posztján szerintem lehet a legjobb is a bajnokságban. Nagyon jó képességű, jó hozzáállású kosarasról van szó. Reggie Johnsont pedig ismerjük Kaposvárról, ő is remek atléta.  

Ez a játékosállomány egy nagyon komoly alapot jelent a felsőház kiharcolásához. Ezen felül kíváncsi leszek a fiatalokra, akik tavaly sok lehetőséget kaptak. Láttuk, hogy Kaposváron nagyon értékes meccset nyertek, pedig a somogyi alakulat egy nagyon komoly hazai pályás csapat lesz majd a bajnokság során. Ezután viszont Szombathelyen úgy kaptak ki, hogy hozzáállásbeli problémákat is láttam. Ez egy szomszédvári rangadón nem jól adta ki magát. 

A holnapi meccsen a hazai csapattól azt várom, hogy igazolják azt a sok jót, amit elmondtam róluk. A vendég Oroszlány pedig egy rendkívül szimpatikus csapat, akitől nem egy klasszikus újonc szerepet várnék. Azt szeretném, ha stabil A-csoportos együttes lenne és play out nélkül biztosítaná a bennmaradását. Jó meccset várok, ha tippelnem kell, akkor egy szoros, 5-10 pont közötti zalaegerszegi győzelmet várnék. 

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
DoktorMVPGCkosarbányászMilenkoEmőkefan Recent comment authors
GCkosar
Olvasó

Williams lehet az egyik legjobb is a posztján?
Legyen úgy, de én nem gondolnám (talán a Kelet-Nyugat Gálán megnyerheti a zsákolóversenyt).
A 3-as posztot Benke Szili távozása óta problémásnak érzem.
Szerintem az egyszámjegyű pontjai ellenére Hljebovval is előrébb volt a csapat, mint Greennel vagy Williamsszel a húsz pontjaikkal együtt. Harris tetszett volna, de lehet, hogy neki nem a tranzíció a fő erőssége. A nyáron bíztam benne, hogy talán mi igazoljuk le Colemant.

DoktorMVP
Olvasó

Williams lényegében semmiben nem hasonlít Greenre. (Pláne nem igaz Greenre a “húsz pontjaikkal”, talán ha egy meccse volt, ahol 20 pont fölé jutott.) Egyelőre adjuk meg a bizalmat Dirknek, bőven-bőven van benne potanciál.

GCkosar
Olvasó

Értem, hogy mire gondolsz és nyilván látható, hogy egyénileg (szerintem nem teljesen, de) más típusú, felépítésű játékosok. Én a (szerintem) csapat eredményességére gyakorolt hatásuk alapján vettem őket egy kalap alá.

bányász
Vendég
bányász

Kifejezetten örülök, hogy mocskolódástól mentesek hozzászólások. Így kellene mindig, minden topikban.

Sérülésmentes csatát kívánok, jó lenne egy meglepi…

Milenko
Olvasó

Jó lenne ezt a “szimulátor” Ubillat minél gyorsabban eltakarítani innen. Nagyon hamar rámehet a szezon erre a munka hősére.

Emőkefan
Olvasó

Jó olvasni mindkét oldalról ilyen kommenteket! Úgy vettem észre, hogy az oroszlányiak jó hatással vannak a csapatok szurkolóira! Erről ennyit!
Szurkolok az oroszlányiaknak, de ott még nem tart a csapat, hogy Egerszegen nyerjenek.
Sportszerű mérkőzést várok és normális szurkolást! Ebben az egerszegieknek segítenek – mint itt a fórum is – a vendég szurkolók!

6ezrembr
Olvasó

Ubi or not Ubi….- Ubilla jelenlegi helyzete/állapota több, mint aggasztó. Már a felkészülés során sem igazán játszott /javítsatok ki, de szerintem a kaposvásival együtt 2 azaz két meccset/, ez így nekem nem kerek. De tud valaki közelebbi infot?

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Először is Ubillának gyors felépülést kívánok, remek játékos, szívesen látnám a saját csapatunkban is. Egyrészről sajnálom, hogy holnap nem látjuk játszani, másrészről így viszont lehet sanszunk egy szorosabb meccsre. Hogy aztán ez számszerűleg hova fog kifutni, azt majd meglátjuk holnap. Remek túra lesz, remélhetőleg jó hangulattal.

Beniben
Olvasó

Üdv újra az NB1-ben…nosztalgikus feeling…
Remélem nem csak átutazóban lesztek itt!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Köszi! Ha már feeling…a Zetével kapcsolatban az első emlék ami beugrik, az a ’88-as kupadöntő. Nekünk az első döntőnk, nektek (ha jól emlékszem) az első kupagyőzelmetek.

lujo
Olvasó

Ubilla nélkül nehéz lesz, de akkor is győzni kell! Előre az égi színekért!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés