Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Zalakerámia ZTE KK – NKA Universitas Pécs

A DEAC elleni sikere után Zalaegerszegen lép pályára az újonc.

Zalakerámia ZTE KK - NKA Universitas Pécs

Bajnokság, 6. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, péntek 18:00.
Játékvezetők: Goda László, Nagy Viktor, Fodor Attila (Hartyáni Zsolt)

Zalaegerszeg: Hicks - Csátaljay - Green - Lekunas - Osztojics.

Pécs: Kerpel-Fronius - Luzaics - Herger - Durmo - Manjgafic.

A bajnokság hatodik fordulójában, a Körmenden nagy győzelmet arató Zalaegerszeg, az újonc Pécs gárdáját fogadja. Az NKA is fontos sikert aratott az előző fordulóban, hiszen a DEAC-ot verték hazai pályán.

Lubomir Ruzicka, Zalakerámia ZTE KK: A Pécs impresszív játékot mutat újonc létére, nagy nyomást helyeznek ellenfeleikre és gyors tempóban kosárlabdáznak. Bár nincs sok légiósuk, ők remekül játszanak és megtalálták a helyüket és a szerepüket a rotációban. Első sorban a saját játékunkra, hozzáállásunkra fókuszálunk, fókuszáltan, harcosan kell játszanunk, kevesebb nem fér bele. Fizikális mérkőzésre számítok, mindent meg fogunk tenni azért, hogy hazai pályán behúzzuk ezt a találkozót.

Goran Tadics, NKA Universitas Pécs: A zalaegerszegi csapat jelenleg jó helyzetben van, hiszen az utóbbi három fordulóban mindhárom meccsét megnyerte, és csak az első két körben szenvedett vereséget. Most jó úton járnak, ráadásul hazai pályán játszanak ellenünk, az otthonuk pedig nagyon forró terep a vendégcsapatok számára. Nagyszerű szurkolóik vannak, akiktől jelentős segítséget kapnak a lelátóról, nem csoda, hogy otthon rendszerint nagyon jól játszanak. Erős a kerete a Zalaegerszegnek, tíz játékos van a rotációban, köztük öt tapasztalt külföldi. Az biztos, hogy jó mérkőzés előtt állunk, amelyen értékes tapasztalatot szerezhetünk. Igyekszünk a lehető legkeményebben játszani idegenben, meg szeretnénk mutatni, hogy minden meccsen fejlődünk! Nagy próbatétel lesz számunkra a pénteki csata, jó meccsre számítok.

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MTE1975Gecse J. MárióLaposvárheraklithzterulez Recent comment authors
heraklith
Olvasó

A győzelem megvan, az a lényeg!

MTE1975
Olvasó

Remélem Csuti lesz a kezdőben nem a Csátaljay gyerek. Óriási a tudásbeli különbség a két gyerek között Csuti javára , no meg nem mellékesen hazai játékos. Sokkal hasznosabb elől és hátul is. Csátaljai védekezése hát még nálam a nullát sem éri el. Mindenesetre be kell húzni hazai környezetben ezt a meccset csak akkor lesz nagyon értékes a Körmend elleni győzelem.

heraklith
Olvasó

Teljesen egyetértek, de ezt nem lehet csak a 2 játékos képességeire leszűkíteni, mivel teljesen más poszton vannak. Muszáj a csapat egészét, az aktuális ötösöket, posztonként a perceket nézni. Az a baj, hogy amíg Csuti posztján televagyunk, addig Csátaljay posztján vagyunk a legvékonyabbak, így muszáj játszania mert különben Hicks és Mishula a végére elfogyna. Ha meg Csuti játszana 20 percet, akkor Ostojicban, Tóth Ádiban, Lekunasban “bennmaradna” egy csomó perc, ami luxus lenne.
Ha Lekunas nem játszik, akkor más a helyzet, mert akkor (csak) 3 magasemberre jut a 80 perc 4-5 posztokon.

MTE1975
Olvasó

Igen nem is arra gondoltam , hogy Kornél kapjon 20 percet hanem szerintem többet érdemelne mint amit eddig kaptak , főként a mutatott játék alapján.

Gecse J. Márió
Olvasó

Ha Lekunas tényleg nem tud játszani, akkor lehet ebből még egy viszonylag szorosabb meccs.

zterulez
Olvasó

Láttam a múlt heti, Deac elleni meccsüket. Nem szabad félvállról venni őket, nagyon szívós csapat.

Born2Ball
Olvasó

Az egyetlen csapat, akinek lehet esélye lassítani a centergéniusz, szuperklasszis Tóth Ádámot, az pécsi csodacsapat.
Rátgéber héroszai a hétvégén is vad gorillaként fognak küzdeni, és szállítják majd a győzelmet!
Mert a pécsi szív, a pécsi szív örökké dobog!

PécsiVesztes
Olvasó

Te amúgy pécsi vagy? Csak mert sok igazság van abban amit írsz. Tóth Ádám magyar viszonylatban tényleg jó center, tényleg szinte csoda, hogy nyernek meccseket a pécsi fiúk, Rátgéber is létező személy, és valóban vad gorillaként kellen küzdeni. Meg van pécsi szív is, nekem például az van, én itten lakom. És nagyon adnám, ha örökké dobogna… Szóval el kell ismerni, hogy valós dolgokról írsz. Ez pedig ebben a világban nagy dolog. 😉

heraklith
Olvasó

Így is lehet bánni a trollokkal, jó duma ????

PécsiVesztes
Olvasó

Amúgy nem gondolom hogy trollnak érkezett. Az a teóriám, hogy trollá tette a bb1 közössége. Fiatal még valszeg.

Laposvár
Olvasó

Te eddig nem a PVSK-nak csaptad a szelet? Vagy megfordult a köpönyeg?

PécsiVesztes
Olvasó

Hmmmm szerintem kettőnk közül nem az én hovatartozásomat fedi lepel…..Nem gondolod?

PécsiVesztes
Olvasó

?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés