Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – KTE-Duna Aszfalt

Szakértőnk elmondta, mi a baj mostanában a Zetével.

Zalakerámia ZTE KK - KTE-Duna Aszfalt

Középházi középszakasz, 2. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Győrffy P. A., Farkas G., Hervay T. (Fekete L.)

ZTE: Ware - Thompson - B. Green - Szabó - Agafonov.

KTE: Wittmann - J. Green - Djeraszimovics - Dramicsanin - Karahodzsics.

Zsinórban öt vereségnél tart a Zalaegerszeg. A kék-fehérek az ellen a Kecskemét ellen javíthatnak, amely az alapszakaszt két győzelemmel zárta, a középház első fordulójában pedig szabadnapos volt.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Nekünk a jelenlegi helyzetünkben semmi sem könnyű. Egyébként sem lenne az, de a győzelmi kényszer miatt egy nehéz meccs lesz. Ráadásul azt sem tudjuk, hogy az irányítóhiányunk holnapra megoldódik-e. Nem tudom még, hogy Dustin Ware játszik-e vagy sem. Ha igen, akkor lényegesen jobb esélyünk van a győzelemre. Pakson húsz percig jól játszottunk, tíz percig nagyon rosszul. Ez senki ellen sem fér bele. Más kérdés, hogy markáns veszteség, hogy nincs helyettese Ware-nek. Doktor Péter egyedül van az 1-es poszton. Elég nehéz helyzetben vagyunk és a pihentetés nem oldható meg emiatt. Nem lennénk sportemberek, ha nem próbálnánk meg így is mindent. Bízom benne, hogy győzni tudunk. Tudjuk, hogy mit kell csinálnunk, a kérdés, hogy ezt milyen százalékban sikerül a pályán megoldani. Bízom abban, hogy a fiúk átérzik a dolgok jelentőségét, mert szeretnénk a play-offba kerülni. Ehhez pedig a hazai meccseken győznünk kell.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Végtelenül boldog és büszke vagyok a csapatomra, hogy a hatodik helyen tudtuk zárni az alapszakaszt, köszönöm a játékosaimnak az egész éves hozzáállást. A célunkat elértük, nagyon stabilan beverekedtük magunkat a legjobb tíz közé. A lényegi részek viszont még csak most kezdődnek, új bajnokság indul. A ZTE kifejezetten jó csapat, amely legutóbb nagyobb arányú vereséget szenvedett, de nem szabad ebből kiindulni, mert Ware, az irányítójuk, a legfontosabb láncszemük nem játszott. Kollégám hosszabb rotációval játszott, igyekezett lehetőséget adni mindenkinek, tehát csalóka az eredmény. Mi szokásunkhoz híven maximálisan felkészülünk az ellenfélből. Érdekesség, hogy az alapszakasz első meccsét is ott játszottuk, és most a középház első meccsét is ott fogjuk. Akkor kikaptunk, most szeretnénk ezt kijavítani. Nehéz dolgunk lesz, mert kifejezetten jó csapat a Zete, nagyon jó szurkolótáborral, amely rendre segíti őket, még akkor is, ha hátrányban vannak. Fel kell kötni a fehérneműt, sportemberek vagyunk, bárki bárkit megverhet, mi is szeretnénk bizonyítani, hogy tudunk nyerni idegenben is.

[totalpoll id=”13887″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Mindkét csapat teljes joggal tartozik a középmezőnyhöz. Nagyon stabilan kerültek be a középházba, igaz, hogy csak az utolsó fordulóban dőltek el a dolgok.

A ZTE a februári Magyar Kupáig nagyon stabil programot hajtott végre, öt felnőtt játékossal, négy külföldivel, a válogatott vagy légiós szintet képviselő Szabóval, illetve öt, a pályafutása elején járó játékossal vállalták a bajnokság mellett az Alpok Adria Kupát is, amiért a vezetőség és Bencze Tamás is minden dicséretet megérdemel. Nagyon szépen dolgoztak és játszottak a kettős terhelés alatt is. Azóta viszont valami megbomlott náluk.

Az öt felnőtt, akire igazából alapoztak, nem úgy játszik, ahogy tette korábban, nem hozzák ugyanazt a teljesítményt.

Ez különösen feltűnő, a leglátványosabb talán Agafonov esetében, aki a szerződés-hosszabbításáig nagyon szépen játszott, talán az egyik legjobb légiós volt a posztján, amióta viszont aláírtak vele, mintha elment volna február végén nyári szabadságra.

Ezek után elgondolkodtató, hogy érdemes-e egy klubvezetésnek már januárban ennyi mindent megtennie egy játékosért. Hozzáteszem, hogy teljes joggal, és indokoltan tették, viszont a játékos már nem azt hozza, mint amit előtte. Ez egy tipikus Kelet-európai történet. Nekem is voltak a volt szovjet utódállamokból származó játékosaim, rájuk nagyon jellemző volt ez. Igazából csak a szigorból, a rendből és a pénzből értenek. Nagyon különleges. Agafonov esetében egy közönségkedvencről van szó, legalábbis februárig az volt…

A fiatalok közül közben sérülés miatt kiesett, aki a legtöbbet hozta, Papp Péter, ő be is fejezte a szezont. A többiek játéka valahogy ellaposodott. A fiatalokkal kapcsolatban annyi a véleményem, hogy voltak nagyon szép meccseik eddig a kritikus februárig, időszakosan mindegyikük valamit hozzá tudott tenni, bár igazából Papp kivételével nem tudott kiemelkedni egyikük sem.

Közepes, limitált képességű – sokszor az az érzésem, hogy nem is A-csoportos képességű – játékosokról van szó, akik a hozzáállásukkal tudják pótolni a hiányosságaikat, és ha igazán odaállnak a fő játékosaik mellé, akkor a ZTE nagyon szépen tud játszani. Sokkal többet várnék tőlük.

Ennyi közepes képességű játékost menedzselni nagyon nehéz edzői feladat. Ha én vezető lennék Zalaegerszegen, lehet, hogy inkább azt az utat választottam volna, hogy kiválasztok egy helyi, zalaegerszegi nevelésű játékost, akit szépen felépítek. Ott van Kis Raul, aki nekem nagyon tetszik, jó alapképességű, rengetegszer láttam, régóta figyelem, szerintem érdemes lett volna rátenni mindent évekkel ezelőtt, mint ennyi mindenkit egyben menedzselni.

A másik probléma Egerszegen, hogy a csapat látványosan nem védekezik. A nemzetközi kupából való kiesésüknél is, a lengyelekkel nagyon magas pontszámú meccseket játszottak, azóta nagyon sok a vereség, nem ugyanazt a ZTE-t láthatjuk, mint előtte. Pedig a játékosok ugyanazok és Bencze Tamás is ugyanaz. Valami nem úgy történik, ahogy kéne.

Pedig olyan közönségbázis van, mint például Sopronban, ahol, ha igazi, minőségi csapatot tesznek le, azon nyomban telt ház, igazi fanatikus szurkolás. Sokszor szélsőségek is vannak, de ott van a hamu alatt a parázs.

A Kecskemétről már sokat beszéltem. Szépen támadó csapat, magas pontszámra képes, akárcsak a ZTE. Szerintem holnap az nyer, aki többet tesz bele a védekezésbe.

Ötven-ötven százalékra adnám az esélyeket, úgy érzem, az egerszegiek megemberelik magukat. A Pécs elleni vereségük után volt egy edzői kifakadás, ami nem véletlen, hiszen Bencze Tamás inkább egy magába forduló edző, amikor ő ennyire nyíltan, a sajtón keresztül háborodik fel, azt komolyan kell venni.

Holnap én is átmegyek Zalaegerszegre, és meg fogom nézni a mérkőzést. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hazai győzelmet várok, de klasszikus 50-50 %.

Fotó: Zsu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Gecse J. MárióBezseblueball Recent comment authors
Gecse J. Márió
Olvasó

Nem tartom most annyira esélytelennek a KTE-t, hogy 2.6-ot adjanak rá a bukik… Főleg, ha Ware sem tudná vállalni a játékot ma.

Bezse
Olvasó

Huuu Gumi , ezt benézted! Raul nem valo az nb1a-ba , de még a nb1b-be se. A PappPeti sem. Sajnos.

blueball
Olvasó

Hajrá ZTE! Húzzuk be valahogy, még bármi lehet.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés