Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK

Szakértőnk szerint a ZTE előnyben van, mert nem esett ki a meccsritmusból.

Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK

Bajnokság, 20. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, szombat, 18:00
V.: Kapitány G., Boros T., Kovács N. (Forrai S.)

Zalakerámia ZTE KK: Ware - Thompson - Green - Szabó Zs. - Agafonov.

Kaposvári KK: Ubilla - Johnson - Markovics - Hendlein - Spica.

Az ötödik helyezett Zalakerámia ZTE KK fogadja a tizenkettedik, de egyre jobb formában kosárlabdázó Kaposvári KK-t. Az alapszakasz első felében a somogyiak 84-69-re legyőzték a Zalaegerszeget, így fűtheti a visszavágás vágya is Bencze Tamás együttesét. A hazaiaknak kulcsfontosságú a meccs, ha meg akarják őrizni jelenlegi pozíciójukat, a vendégek pedig feljebb kapaszkodnának a tabellán.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: A Kaposvárnak biztosan több ideje volt belőlünk felkészülni, hiszen lényegében nekik csak ránk kellett koncentrálniuk, míg nekünk voltak a szünet alatt más feladataink is. Ettől független úgy gondolom, hogy tisztességesen felkészültünk. Megvan, hogy mit szeretnénk csinálni védekezésben és támadásban is. Bízom benne, hogy ezúttal a védekezésünk is jobb lesz, mert azzal akadtak gondok bőven. A támadójáték jobban működött.

Az egyéni felelősséget hangsúlyoztuk és ebben mindenképpen előre kell lépni. A csapatvédekezésnek is ez az alapja, ezért ebben kellett egy-két módosítást eszközölnünk. Sok olyan egyéni hiba volt a játékunkban, ami miatt többször is fáziskésésbe kerültünk és emiatt kaptunk a legutóbbi két meccsünkön nagyon sok pontot.

A Kaposvár egy feljövőben lévő csapat, az utóbbi meccseit megnyerte. A játékuk sokkal hatékonyabb és szervezettebb, mint korábban. Nem lesz könnyű, de nyernünk kell, hogy az esélyünket megtartsuk a legjobb ötbe kerülésre. Papp Péter továbbra sem bevethető, és valószínűleg Bagó Martin sem fog játszani, mert elkapott egy vírusos megbetegedést.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: A Zalaegerszeg nagyon jó szezont fut, hazai pályán pedig különösen erős. Van négy-öt kiemelkedő, erős játékosa, akik stabilan teljesítenek. Elsősorban az ő játékuk határozza meg a zalaiak teljesítményét. Nem tudom, hogy a három hetes szünet mennyire jött jól, ez később fog kiderülni. Arra viszont mindenképpen jó volt, hogy a sérült játékosok tudtak kicsit pihenni. Mi is játszottunk két edzőmeccset, próbáltunk ritmusban maradni.

Nagyon nehéz lesz ez a meccs, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megmaradjon az esélyünk a középházba jutásra. Vannak problémáink, de most úgy néz ki, hogy először a szezon során, teljes kerettel fogunk tudni játszani.

[totalpoll id=”8615″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Nem lesz meglepő szerintem, ha zalaegerszegi győzelmet tippelek ebben a párosításban. A ZTE-t láttam most néhányszor személyesen is. Szép, szervezett kosárlabdát játszanak, hazai pályán pedig mindig nagyon erősek. Sokat számít a hazai közönségük, hiszen rendszeresen megtelik a csarnokuk és sokan szurkolnak nekik. Ez is egy nagy előny. Örömmel látom azt is, hogy gyakran bekerül egy fiatal játékos a zalaiak kezdőötösébe, és rendszerint pályára kerülnek, nem csak epizódszerepekre. A kaposváriak is feljövőben vannak az utóbbi időszakban, de leginkább hazai pályán erősek ők is. Ezért nem számítok az ő győzelmükre.

Mindenképpen előnyt jelent az is a Zalaegerszegnek, hogy több meccset játszott a közel három hetes szünet alatt. Érdekelt volt a Magyar Kupában és az Alpok Adria Kupában is, így biztosan nem esett ki a csapat a meccsritmusból.

Tudom, hogy fontosak az edzések is, de szerintem a játékosok inkább meccseket szeretnek játszani. Az pedig előnyt jelent, ha a “játékosok kezében ott van a dobás”.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
donnarummazterulez Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Szoros meccset várok,bármi lehet..
Döntő lehet Ubillat hogy dobja fel a “hazai pálya”

zterulez
Olvasó

Ez a Kaposvár nem ugyanaz a csapat, mint a 3 hónappal ezelőtti. Több csere is volt a keretükben azóta, és az utolsó 4 meccsükből 3-at megnyertek (Falco, Sopron és az ASE ellen) és csak a Szolnoktól kaptak ki. Vért fogunk pisilni ellenük, de ezt a meccset idehaza akkor is be kell húzni, mese nincs.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés