Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Zalakerámia ZTE KK – GTK Gliwice

A zalaiak szeretnének nyerni, és továbbjutni, hogy a következő körben a Körmenddel játszhassanak.

Zalakerámia ZTE KK - GTK Gliwice

Alpok Adria Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, szerda, 18:00

ZTE: Ware - Thompson - Green - Szabó Zs. - Agafonov.

Gliwice: Mack - Washington - Lachance - Radwanski - Dodd.

Szerdán este az Alpok Adria Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a lengyel GTK Gliwice csapatával néz farkasszemet a Zalakerámia ZTE KK csapata. A lengyelek jól szerepeltek a D-csoportban, 5 győzelemmel és 1 vereséggel sikerült az élen végezniük. A 16 csapatos hazájuk bajnokságában azonban jelenleg a 11. helyen állnak. A Gliwice keretét hazai, lengyel játékosok mellett öt amerikai légiós alkotja. A feladat biztosan nem lesz könnyű, de a zalaiaknak jó lenne minél nagyobb előnyt szerezniük az egy hét múlva esedékes visszavágó előtt.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Ami információt be lehetett gyűjteni a Gliwicéről az internetről, azt begyűjtöttük. Van két mérkőzésünk is róluk, amiből készültünk. Azt lehet tudni, hogy jelenleg a 11. helyen állnak a lengyel bajnokságban, de álltak ennél sokkal jobban is korábban. Menet közben változtattak a légiósaikon is, most öt amerikai játékosuk van. Egy klasszikus támadócsapat a Gliwice, amely agresszívan védekezik és szinte minden helyzetből dobnak a játékosaik. Nagyon sok tranzíciós játékuk van, illetve ha nincsen gyors indításuk, akkor az alsó poszt megjátszása a domináns. Van három magas, erős centerük, így nem meglepő, hogy ezt próbálják erőltetni. Az Alpok Adria Kupában egyszer kaptak ki, ami azt jelenti, hogy idegenben is tudnak győzni. Az első mérkőzésen arra törekszünk, hogy jó meccset játsszunk, ahol nem csak az számít, hogy a fiataloknak minél több játékideje legyen, hanem megpróbálunk több lehetőséget adni Greennek is. Szeretnénk tisztában lenni azzal, hogy a következő bajnokin milyen szerep hárulhat rá és melyek lesznek az erősségei. Emellett jó lenne, ha ő is megtalálná a saját helyét a csapaton belül. Szeretnénk minél nagyobb különbséggel nyerni. Nem tettünk le arról, hogy a következő körben egy klasszikus párosításban szerepeljünk a Körmend ellen, mert továbbjutás esetén a vasiakkal játszanánk. De egyelőre ez még messze van. Remélhetőleg sikerül nyernünk, és aztán majd meglátjuk a folytatást. A csapatból most éppen Doktor Péter lázas, ezelőtt Agafonov volt, így azt csak az orvos tudja megmondani, hogy kire számíthatok holnap. Az biztos, hogy Papp Péterre továbbra sem számíthatok, aki egy kezelést fog kapni, így egy hónapig nem játszhat.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
derrylKinter for presidentroyalkaheraklithgarcia Recent comment authors
heraklith
Olvasó

Én részemről inkább a középszakaszban szeretnék a Körmenddel játszani. A lényeg az, hogy a csoki kupa ne menjen a bajnokság rovására. A jövő szombati fontosabb meccsünk lesz, mint a lengyelek elleni két találkozó. Építsük be Greent, de kevesen vagyunk, nem szabad senkit túlterhelni.

royalka
Olvasó

Osztom. Ráadásul nagyon nem jó , hogy jövő szerdán megyünk Lengyelországba, 3 nap múlva meg már bajnoki a Kaposvár ellen. Amit ugye kötelező megnyerni , ha felsőházasok akarunk lenni.

heraklith
Olvasó

Így van. Itthon már nem szabad hibázni (igaz eddig sem nagyon tettük ?), mert rohadtul kellene nekünk az a felsőház.

royalka
Olvasó

Kaposvár,Sopron, Pécs,Debrecen itthon, ezek meglehetnek. Így 15 győzelmünk lenne , ami lehet, hogy elég is. Megyünk még Paksra, Fehérvárra, Körmendre. Ha ebből 1-et sikerülne behúzni, ( Paks, Fehérvár?)akkor viszont 16 győzelemmel, biztos, hogy felsőházas vagy.

heraklith
Olvasó

Na lássuk hogyan állunk. A Kecso és a Deac lehet szerintem már csak ránk veszélyes. Mindkettőt egy győzelemmel előzzük. Az előbbinek a legkönnyebb a sorsolása, de ellenük jobb a gólkülönbségünk, így nekik elvileg kettővel kellene többet nyerniük. Nekik 5 meccsük lesz otthon, amiből szerintem 4-et hozni fognak (Jkse vagy Falco ellenit nem) viszont idegenben verik a Szegedet az Olajtól kikapnak. Ez 5, max 6 győzelem. Ha 6-ot nyernek, akkor nekünk is kell egyet idegenben. A Deac idegenben eddig nem volt jó, de ellenük valószínűleg nem lesz jó a különbségünk (azt hiszem 20-al kellene nyernünk), tehát ők nem nyerhetnek több mecset,… Olvass tovább »

Kinter for president
Olvasó

26-án, kedden lesz a visszavágó, nem szerdán.

derryl
Olvasó

Alant vázolod a lehetőségeket, szerinted mit játszanak az ellenfelek a jövőben, nektek mi lenne a jó. A képlet rohadt egyszerű, amit kell, és amit lehet be kell húznotok, és nem kell a többivel foglalkoznotok. Az lenne az igazi, ha a Filkót lejjebb tolnátok, nem nem hendikeppel indulnátok ellenük a PO-ban, és akkor nekik hurkabőr!

heraklith
Olvasó

Jogos, nyerni kell minden meccset, amit csak tudunk.
Egy kicsit előreszaladtam, de kíváncsi voltam, hogy kb. hogyan állunk, mennyire reális a felsőház.
Nekem az volt a “tervem”, hogy a Berény a középszakasz végére visszacsúszik az 5. helyre és velük játszunk a playoffban pályaelönyből, de ez a filkós megoldás is tetszik.

derryl
Olvasó

A következő fordulóban már egálban lesztek, a Falkó oboa Fehérváron, az Alba otthon többet már nem bukhat, ti hozzátok a Kaposvárt onnantól nektek áll a zászló. A Berénnyel nem kell foglalkozni, ők kipukkadnak a középszakaszban, ha esetleg azt még bírnák, a PO nem az ő műfajuk.
Mekkora sírás lenne a madáretetőnél, ha előttük jönnétek be! Úgy legyen!

heraklith
Olvasó

Megbeszéltük. A Falco sem fog már szerintem 4-5 meccsnél többet nyerni az alapszakaszban és csak 3 meccse lesz otthon, köztük a Körmendel, Berénnyel.
Lehet, hogy lesz még itt egy-két mini tabella is, ami tovább bonyolítja a dolgot.
Na befejeztem az elmélkedést.
Kék az isten!

blueball
Olvasó

Én pedig a középszakaszban IS. 🙂 Abban egyetértünk, hogy a jövő szombati meccs fontosabb. Szerintem viszont remek lehetőség, hogy a kéthetes szünet alatt tudunk játszani két “tétmeccset”. És egyébként is, “ha felveszed…”. Csak a ZETE!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

ZTE-Körmend klásszikus a “vigaszágon” ?! hihihi meg hahaha ! 😀
SZERETLEK benneteket.

garcia
Olvasó

Nagy dolog, hogy egy ló megtanulta a számítógép kezelését

blueball
Olvasó

Papp kihagyását nagyon sajnálom, kezdett szépen belejönni. Reméljük jó formában tér vissza egy hónap múlva, mielőbbi felépülést neki. Holnap pedig mindent bele, csak a ZETE!

lujo
Olvasó

Az elmúlt egy hónapban nem volt olyan, hogy mindenki egészséges lett volna. Nehogy kevesen legyünk a rájátszásra. Nagyon kellene még egy ember….

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hortit javaslom, ő válogatott, meg kezdő egy rájátszás-esélyes csapatban. Biztos nem rossz! 😉

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés