Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Okorn szerint a Jászberény mellett a ZTE a szezon másik meglepetés csapata.

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bajnokság, 18. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, péntek, 18:00
V.: Győrffy P. A., Praksch P., Goda L. (Várhalmi Zs.)

ZTE: Ware - Gulyás - Thompson - Szabó - Agafonov.

Falco: Govens - Váradi - Bíró - Bruinsma - Reddic.

A 18. forduló egyik rangadóját Zalaegerszegen rendezik, ahol az ötödik helyen álló hazaiak a negyedik Falcót fogadják hazai pályán. A két csapat között mindössze egy győzelemnyi a különbség a tabellán. Októberben 88-75-re a sárga-feketék nyertek. A meccset az M4 Sport TV élőben közvetíti.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: A Falco megerősödött jelentősen Govens és Perl visszatérésével. A csapatuk így komoly, kilencfős rotációval tud dolgozni, amiben mindenki minőségi játékos. Mi természetesen nem abban bízunk, hogy majd rotációban kerekedünk a Falco fölé. Két dolog szólhat mégis mellettünk: az egyik, hogy hazai pályán játszunk, a másik pedig, hogy még nem értek össze csapatként.

Govens beépülése egyébként szerintem zökkenőmentes volt az utolsó két meccs alapján, amit láttam. Ő válogatott formában játszik. Talán Perl Zoltánnak lesz még egy kicsit több időre szüksége.

Amíg a múlt héten elmondhattam, hogy minden rendben ment a felkészülésünkkel, most ezt sajnos nem tudom elmondani, de mindenki játékra készen lesz.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Kemény meccs lesz, szomszédvári derbi, mindkét oldalról sok érzelem, emóció várható, ami csak jót tesz a magyar kosárlabdának. Biztos vagyok benne, hogy remek atmoszféra uralkodik majd Zalaegerszegen, ez egy szép péntek esti kosárlabda ünnep lesz. A Jászberényhez hasonlóan a ZTE a szezon legpozitívabb meglepetése eddig, ellenfelünk nagyon komolyan harcban áll a felsőházat jelentő első ötért.

Ha javítani akarunk az idegenbeli mérlegünkön, akkor elsősorban mentalitást kell váltanunk, ez a legfontosabb.

Tudjuk, hogy van néhány dolog, amiben jobbak vagyunk, tudjuk, hogy mit kell játszani, de ezt nekünk meg is kell mutatnunk a pályán, mert a ZTE jó csapat, és nem fogja könnyen adni magát. Ware és Agafonov a tíz legjobb és legponterősebb játékos között található a ligában. Előbbi a játékszervezésben, utóbbi a palánk alatt jeleskedik. Szabó gyilkos tripladobó, ha üresen marad, mindent megbüntet. Thompson és Harris szintén veszélyes játékos, a többiek pedig jól védekeznek, és keményen harcolnak. Amennyire én látom, egész jó kémiájuk van, tényleg nagyon veszélyes csapatról van szó. Ősszel kikaptak tőlünk, minden bizonnyal revánsot vennének rajtunk. Szerencsére normálisan tudtunk edzeni a héten, mindenki rendben van, jelen állás szerint nem lesz hiányzónk.

[totalpoll id=”4970″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Mindenféleképpen Zete-győzelemre tippelek, hazai pályán jó hangulatú meccseket szokott játszani az Egerszeg, biztos, hogy a holnapi is egy kiváló hangulat derbi lesz, hiszen Szombathelyről is sok szurkoló várható.

Kiélezett, szoros csatára számítok, a ZTE inkább a bajnokság elején teljesített jobban, most a legutóbbi két meccsét hozta, de továbbra is győznie kell, ha tartani akarja a lépést az élbollyal.

Szerintem sikerülni is fog neki, még ha nem is lesz könnyű dolguk a hazaiaknak, mert a Falcónak nagy segítséget jelent, hogy megérkezett Perl Zoli. Bízom benne, hogy minél hamarabb megtalálja a formáját, ami jellemző volt rá. Mivel nem játszott az Estudiantesnél, ezért jó döntésnek tartom, hogy hazatért, hiszen szükség van rá, hogy formában legyen, már csak a válogatott miatt is. Sajnálom, hogy nem sikerült neki ez a spanyolországi kaland, de nagyon jó játékosnak tartom, aki még mindig nagy jövő előtt áll, biztos vagyok benne, hogy majd legközelebb sikerülni fog neki. Drukkolok neki, hogy minél hamarabb megtalálja a formáját, azt nem mondom, hogy meglepett a tavalyi teljesítménye, mert tisztában voltam vele, hogy mire képes, de nagyon büszke voltam rá, hogy az egyik legjobb játékosa volt a Falco döntős csapatának.

Perl mellett nemrég Govens is újra sárga-fekete mezt öltött, igaz, hogy idén már új edzője van a csapatnak, Gasper Okorn irányításával nagyobb hangsúlyt fektetnek a védekezésre Szombathelyen, de szerintem nem jelenthet gondot a két játékosnak, hogy idén picit más taktikával játszanak, gyorsan megszokják, mert jó játékosok, akik könnyedén alkalmazkodnak minden szituációhoz. Ráadásul nem mellékes, hogy Sztojan Ivkovicsnál is ehhez hasonló, inkább védekezőbb stílussal találkoznak a válogatottnál.

Mindenféleképpen megnézem én is a televízióban ezt a rangadót, már nagyon várom. Egyébként örülnék neki, ha minél többször kerülnének képernyőre a mérkőzések a magyar bajnokságban. A játékosaim is úgy szokták, hogy mivel az öltözőben is tudják nézni a tévét, ők közösen követik az eseményeket, és én néha csatlakozom hozzájuk.

42 hozzászólás

42
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
32 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
Hubie BrownTom67JokiccsakazeteMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
Tom67
Olvasó

Sima hazai

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A Spanyolhonban csúfos kudarcot valló, hazakullogó Perl Zozó és a többi aranyoskám diadalt fog aratni sötét Zalában. Négypontos győzelmet várok aranyoskáméktól, utána meg a szokásos nagyképűségüket.

zterulez
Olvasó

Egy sima alapszakasz meccsen (még ha rangadó, akkor is) bármelyik csapat nyerhet, és bárki kifoghat egy extra vagy egy rossz napot. Szerintem mi csapatként előbbre tartunk, de a Falconak erősebb a kerete és hosszabb a padja. A többit megnézzük péntek este.

donnarumma
Olvasó

egyetértek

Marillion
Olvasó

Zalaegerszegen mindenkinek bonus nyerni…Jó játékoskeret szurkolótábor….Engem ez a Falco nem győzött meg játék stílusban csapatjátékban sem az idén,pedig már azért jócskán benne vagyunk a bajnokságban….Otthon nyereget, de idegenben valamiért nincs tartása a csapatnak. Jött Darrin + Zozó ezzel most van olyan keret hogy ütösnek kéne mihamarabb lenni…Magas játékost is kellett volna keresni,mert Reddick ha kifújják korán akkor nincs nagyon kihez nyúlni! Nálam a jelenlegi helyzetben egy esetleges vendég győzelem Egerszegen még bravúr kategória…

Zvezda
Olvasó

Érdemes megnézni, hogy tavaly és tavalyelőtt ilyenkor hány idegenbeli győzelmünk volt. Egysem. Ebben a szezonban van kettő most. Szerintem, ha nehezen is, de most lesz meg a 3-dik. Tisztában vagyok vele, hogy a ZTE-nek nagyon jó a kezdője, meg van egy közepesnél jobb szurkolói támogatottsága. De szerintem ez kevés lesz ma nekik. Ha a Körmend nyerni tudott itt, akkor nekünk ez kötelező. Nem értem miért ír mindenki bravúrt a győzelmünk esetén. Csak a vakok nem látják, hogy jobbak vagyunk a ZTE-nél.
A ZTE-nek a felsőház meglesz idén, de ma nem tesznek lépést ebbe az irányba.

Hajrá Falco!

Kinter for president
Olvasó

Megnéztem, tavaly a bajnokság ezen szakaszában 10/5-tel állt a Falco idegenben, 2018. február 3-án. Március 10-én a zalaegerszegi győzelemmel lett 11/6 a vendég mérlege a csapatnak. Egy szóval nem tudom, miről beszélsz. Talán csak elképzelted, hogy tavaly is biztos, ilyen volt, hogy könnyebb legyen megmagyarázni, hogy idén is biztos, k*rva jók vagytok. Hát a helyzet, hogy fényévekkel maradtok el a tavalyi produktumtól. Az alapszakasz végén volt 7 vereségetek, ez a szám akár már ma meglehet.
Csak hogy Te is meg tudd nézni, ha már annyira “érdemes”:

https://www.eredmenyek.com/kosarlabda/magyarorszag/nb-i-a-2017-2018/

Zvezda
Olvasó

Nem értem.
Most jön a 18 – dik forduló. Ha a tavalyi 18-dik fordulót nézzük, akkor hogy jött össze idegenben ekkora már a 10 meccs? Elméletileg lehet, de nem valószínű, hogy 17 meccsből akkor már 10-et lenyomtunk idegenben.
Hogy van ez akkor?

Kinter for president
Olvasó

Ez nem csak elméletileg lehet. Csak ismételni tudom magam: ott a link, a tabella, nyugodtan nézd meg, mekkora hülyeség, amit írtál.

Hubie Brown
Olvasó

Az első 18 fordulóból 10-et idegenben játszott a Falco tavaly, ebből 5 győzelem, 5 vereség volt. Idén pedig idáig 2-6.

heraklith
Olvasó

Persze, hogy nem lenne bravúr a Falco győzelme. Nem egy célért küzd abket csapat. A Falco célja egyértelműen munimum a döntő. Kimondva, kimondatlanul bármilyen más eredmény csalódás lenne mindenkinek Szombathelyen. A Zetének a felsőház is bőven felülmúlná a várakozásokat. A Körmend elleni meccsel sem érdemes a mait összehasonlítani. Valószínűleg a Falco jobb egyéni képességekkel bír, de a Körmend jobb csapat. Akkor nálunk Fullernek az volt az első meccse, most Harrisnek ez lesz a harmadik. A Körmend a faulthatáron (túl) történő védekezésével és az egészpályás letámadással tudott minket az utolsó negyedben megverni a sok hibánknak köszönhetően. Ma egy másik nap lesz,… Olvass tovább »

csakazete
Olvasó

Az én őszinte félelmem, hogy Darrin a szidása miatt mindig megtriplázott motivációval küzdd ellenünk, illetve Perl, és Beni átérzik a rangadót, igy ők is sokkal motiváltabbak… Plusz ellenünk Norbinak is mindig kijön… Sajnos ez az utóbbi években mindig így sült el és ez elég szokott lenni! Öszintén remélem, hogy ma nem így lesz! Hajrá ZETE! Mutassuk meg, hogy igazi csapat vagyunk!

heraklith
Olvasó

Ettől én is tartok kicsit. Főleg attól, hogy Govens megvadul.
Viszont hiába lett sokkal erősebb a Falco kerete a tavalyihoz képest, idén gyengébbek egyelőre. Mi viszont szerintem jobbak vagyunk, mint tavaly.

Zvezda
Olvasó

Ha annyira gond lenne Govens megvadulása, akkor minek szidtátok két éven keresztül? De nem ez lesz sztem a döntő faktor, hanem, hogy kevés lesz a kezdő arra, hogy ezt végignyomja.

heraklith
Olvasó

Én soha nem szidtam. Ő képes egyedül eldönteni egy meccset. Több ilyen ember nem nagyon lesz a pályán.

donnarumma
Olvasó

Messze nem vagyunk még csapat,engem meglepne ha pont zegen nyernénk..
Ez is csak egy meccs,nem kell túllihegni..Sokkal jobban erdekel,hogy a Perl,Váradi,Tóth hármas mikor éri el a rájátszási formáját?A tobbiek már “rendben vannak”…Ha Ők “csak közepesen”játszanának,már simán nyerhetnénk..de sajnos jelenleg ettől még nagyon messze vannak…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Tóthnak ez már a rájátszásbeli formája, aranyoskám! 😀 😀

donnarumma
Olvasó

aranyoskád az a ló a képen…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ezek most súlyosan komoly szakmai érvek voltak, aranyoskám. 🙂

donnarumma
Olvasó

Unalmas vagy és buta..ez így elég fárasztó kombó…de a neveden legalább sokat gondolkodhattál.Büszke lehetsz magadra

Jokic
Vendég
Jokic

Tóth rájátszás formája alatt mit értesz? 5 perc alatt 3 fault, amiből minimum 2 sérülésveszélyes? Na meg mellé a meccsenként megbízható 1-3 pontja? Mert akkor egyet értünk.

donnarumma
Olvasó

remélem ma megtudod

J.R.Benitez
Olvasó

Sajnos bravúr lenne Zegen nyerni. Magam is jobb játékot várok ilyen kerettel. Persze megértem. Idő kell. De meddig mondogatjuk ezt? Most rangadó, hamarosan kupa. Ideje lenne javulni ha akarunk vmit ettől a szezontól. Kíváncsi vok mit alakitunk….. Egyet kérek ne legyen bírózás egyik oldalról se mert az annyira gáz, arra fogni a vereséget! Én azért bizom hogy megindulunk felfelé! FALCO!!!!

red-black01
Olvasó

Tipikusan az a meccs, ahol csak az lehet meglepetés ha egyik vagy másik csapat 20 pontnál többel nyer. Azon belül gyakorlatilag bármi elképzelhető. Itt -20-nál sincs meccsfeladás, egymással szemben egyik csapat sem engedheti meg magának, mert azt a szurkolók nem bocsátanák meg. Ha 1 hónap múlva lenne a meccs akkor azt mondanám a Falco esélyesebb, mert gyakorlatilag 1-től 4-ig sor tudnak cserélni, de azon belül is tudnak variálni a különböző felállásokkal. A kulcs az Agafonov-Reddic párharc lehet, ha Reddicet a padra tudja a ZTE kényszeríteni vagy ki tudják pontozni, akkor nyert ügyük lehet, mert a Falco-nak itt a gyenge pontja.… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Így van. Tök felesleges itt a tippelgetés meg a farok méregetés. Aki jobb napot fog ki, az fog nyerni. Egyik csapat sem fogja könnyen adni magát. A két keretet össze sem lehet hasonlítani, de nem biztos, hogy elég lesz a sok jó játékos a Falconak, ha nem tudnak eléggé csapatként jatszani vagy gyengébb napot fognak ki.

2lee14
Olvasó

Gyerünk fiúk mutassuk meg idegenbe is, kell a győzelem.
Hajrá Falco!!!

heraklith
Olvasó

Szerintem 5 meccset kell a 9-ből még nyernünk, hogy ott legyünk a felsőházban. Vagy az 5 hazait, vagy ha a holnapi nem jön össze, akkor a Paksot vagy az Albát idegenben. A Pécs és a Deac otthon kötelező lesz.
Idegenben idén sem brillírozik a Falco és mi velük ellentétben már csapat vagyunk, még úgy is, hogy Harris még új.
Ha lesz 3, az álagosnál jobb teljesítmény a kezdőből, akkor meglehet.

SárgaPárna
Olvasó

Szerintem a ZTE most cumizni fog….
Olyan igazi, keményet…

Rougenoil
Olvasó

Szerintem meg kikapunk :/ nem álltunk még össze annyira hogy idegenben elkapjuk őket.

seanmaguire
Olvasó

Nagyot tévedsz kis barátom! Ez akkor hazai lesz, hogy nem fogjátok találni a kijáratot!

Rougenoil
Olvasó

5 játékos+ fiatalokkal azért nem ártana a szerénység

Kinter for president
Olvasó

Szívbemarkoló, már-már drámai egy Falco szurkoló hozzászólásában a szerénység szóval találkozni. Az első kommented alapján mégis kivételnek mondanálak és még hasznosat is tanácsoltál az egerszegieknek. Csak mégis: a little bit strange 🙂

seanmaguire
Olvasó

9 felnőtt, 5 légiós, 3+1 válogatott játékossal eggyel van több győzelmetek. Még. Péntek este előzünk!
Úgyhogy ez most inkább öngól volt…
Tomi lemeccseli Okoskát.

Lightbringer
Olvasó

Sean, te a múltkori meccs után is azt írtad, hogy 20al nyertek és Durázi lesimázza Bruinsmát.

seanmaguire
Olvasó

Hát, én meccs után biztos nem írtam ilyet, maximum előtte. Le is simázta, élmény volt nézni. Nem tudom, emlékszel-e rá. Ezek szerint nem.
Nem nyertünk, mert nem nyerhettünk. Elfújták.
De holnap revansot veszünk! Nincs is szombathely!

Nikosz
Olvasó

Beteg…

Lightbringer
Olvasó

Tény előtte írtad, elírás volt… de attól még ugyanolyan hülyeség marad. 🙂

Aramis
Vendég
Aramis

Holnap csak ugyanúgy simázza le, mint októberben. :-DDD
Sok izgulnivalója nem lesz akkor a Falconak.
Te jó ég Curry két mekkora búrát adott neki egymásután :-DDDD

Kinter for president
Olvasó

Reddic adta a búrákat, de sebaj:) Nem könnyű 23 tétmeccs után megkülönböztetni őket.

nemethimi
Olvasó

Te szerintem rossz meccset néztél, vagy inkább sötétség van a fejedben is…

derryl
Olvasó

Kedves SárgaTrágya! Gyakorolj, akaszd ki az állkapcsodat,mert ti cumiztok tokkal-vonóval!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A Zete-tábor nagyon bunki, a falkós meg irdatlan nagyképű. Ha választani kell, akkor már inkább a nagy múltú, korábban fantasztikus hangulattal és nézőszámmal rendelkező, a magyar kosárlabdának VALÓDI értékeket adó ZTE nyerjen! A csapatuk is sokkal szimpatikusabb, leszámítva az elmegyenge Agafonovot. Útyhoty ma este : hajrá, Zete!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés