Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bencze: nem lehet más a célunk holnap, mint győzni, főleg hazai pályán.

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bajnokság, 14. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, szombat, 16:30
V.: Kapitány G., Csabai-Kaskötő B., Kulcsár T. (dr. Páli K.)

ZTE: Bibbins - Johnson - Williams - Szabó - Agafonov.

Falco: Váradi - Curry - Benke - Washington - Reddic.

A ZTE egy debreceni vereség után, a bajnoki címvédő pedig egy fölényes hazai siker után kezdi meg az új évet. Október 9-én 74-55-re a Falco nyert az Aréna Savariában, akkor még Curry és Bibbins nélkül játszottak a csapatok.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Az előző körben nem sikerült győznünk Debrecenben, de az első hat percet leszámítva jól játszottunk. Küzdöttünk, próbáltuk megcsinálni azt, amit megbeszéltünk és igazából egy egál meccsen kaptunk ki annak ellenére, hogy mínusz húszról álltunk fel. Nagyon rosszul kezdtünk, a holnapi találkozón mindenképpen az a célunk, hogy a saját játékunkat rendbe rakjuk és különösen odafigyeljünk az első percekre. Nem szokott eddig gond lenni ezzel. Visszanéztük a meccset, tudjuk, hogy mit rontottunk el, megpróbáljuk a hibáinkat kiküszöbölni. Nem lehet más a célunk holnap, mint győzni, főleg hazai pályán. Az más kérdés, hogy egy olyan csapat jön most hozzánk, amelyet eddig ebben a bajnokságban csak egyszer győztek le. Az idegenbeli összecsapásaikon is magabiztosak, dominánsak. Egy Európában edződő együttesről van szó, amely a Bajnokok Ligájában is jó helyen áll a továbbjutás szempontjából. Sokan is vannak, olyan rotációval tudnak játszani, amivel negyven percen keresztül tudnak egy nagyon magas ritmust diktálni védekezésben. Általában az ellenfeleik ezt viselik a legnehezebben. Pontosan azért, mert ugyanolyan tempóban kosárlabdáznak végig, ezért könyörtelenül használják ki azt a 2-3 perces rövidzárlatot, amit az aktuális riválisuk ad nekik. Az a célunk, hogy negyven percen keresztül tudjunk koncentrálni, ami nagyon nehéz lesz, de játszottunk már nagyon jól ebben ez összetételben, például hazai pályán a Körmend ellen. Igazából ott sem mi voltunk az esélyesek, de jól tudtunk szerepelni, ahogy az Alba ellen is, és bízom benne, hogy holnap is sikerülni fog. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a Szombathely mindkét csapatnál jobb jelen pillanatban. A labda gömbölyű, nem lennénk sportemberek, ha nem arra törekednénk, hogy a klubért, a szurkolókért és magunkért küzdjünk a győzelemért, ez holnap is így lesz. Volt több problémánk is, jelenleg Djurics játéka kérdéses, neki becsípődött egy ideg a hátában. Kezeléseket kap, gyógytornán van. Ma délután meglátjuk, hogy tud-e edzeni, ha igen, akkor holnap is pályára lép.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Szomszédvári rangadó előtt állunk, az egerszegi mindig is egy kemény helyszín volt a Falco számára. A ZTE játékerejéről elég, ha csak annyit mondok, hogy otthon legyőzték már az Albát és a Körmendet is, ez mindenkinek egy intő jel lehet. Tisztában vagyunk vele, ha nem játszunk magas szinten, azon a szinten, ami elvárható tőlünk, akkor akár problémáink is lehetnek. A ZTE egy rendkívül támadó orientált csapat, Johnson a bajnokság legjobb dobója, Williams egy elég magas bedobó és Agafonov is bárkit képes lehet megszórni. Láttuk a DEAC ellen meccsüket, ahol mindkét oldalon a támadó kosárlabda dominált, igyekeztünk megszervezni a védekezésünkkel, mert azzal nyerhetünk. Normálisan felkészültünk a derbire, mindenki egészséges. Nehéz meccset várok, biztos, hogy telt ház lesz, szenzációs hangulattal, mindent megteszünk azért, hogy győztesen térjünk haza Szombathelyre.

[totalpoll id=”40487″]

HIRDETÉS

30 hozzászólás

30
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Marillionmoldi56JR.BenitezzetekosarakEv.Ok. Recent comment authors
Marillion
Olvasó

Srácok a Zalasport is adja??? Adja isten hogy adja!…..

JACK
Olvasó

Nem lehet, csak a mindig fos.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Az Ivkovic- MKOSZ affért miért nem másolja be vajon a BB1? Már a konkurens oldalt sem olvassák?

Downtown
Vendég
Downtown

Pedig masolhatnanak – ahogy szoktak! ???

zetekosarak
Olvasó

Nem tudom, hogy lehet megverni ezt a Falcot, csak egy gyenge pontot láttam a játékukban: nehezen védekeznek a betörések ellen, ha magasabb játékos teszi. Bár kiosztanak egy-két sapkát, de összességében fault problémát tudunk okozni nekik. Kiváncsian várom a meccset! Hajrá Zete!

JACK
Olvasó

Semmi sem szól mellettünk, pont ezért lehet egy jó mérkőzés.
Szombathelyen Ubilla nélkül is nagy csend volt a csarnokban az első negyedben, mikor simán vezettünk, aztán kijött a hiánya és a rövid pad.
Bízok a meglepetésben!
Kapitánynak nem fog és nem is kell hazai pályát fújnia, csak legyen korrekt!
Hajrá ZTE!

kentin
Olvasó

Kapitány korrekt?
Hahaha

JACK
Olvasó

Hátha hibázik és életében először normálisan fúj.

Muszka7909
Olvasó

Remèlem partiban tudunk lenni a Falcóval vègig,de sajnos nem vagyunk egy súlycsoportban velük,ám ha mindenki odateszi magát ès átèrzi a meccs súlyát úgy gondolom lehet esélyünk ellenük!Hajrá ZTE mindörökkè!!?

Tom67
Olvasó

Hajrá ZTE!

kentin
Olvasó

BT elmondja a kötelezőt, aztán részletezi, hogy miért fog kikapni csapata…

donnarumma
Olvasó

Orulnek egy sikernek,de…ha egy vereség az ára a szerdai bravúrnak(mint az Mte ellen) ám legyen!
Sérülésmentes mérkőzésen győzzön a jobb!

Borbély Lajos
Olvasó

Így van, ha szerdán is sikert szeretne a Falco, nem szabad most “kihajtani” a kulcsjátékosokat.

Tom67
Olvasó

Nevetséges! Profi játékosokról beszélünk! Akinek ilyen szinten nem elég 5 nap, hogy kipihenje magát a következő mérkőzésre, az hagyja abba inkább a kosárlabdát.

Marillion
Olvasó

Hát igen…épp a Körmend ellen az egész csapat ripsz ropsz elfelejtett még labdát tudni vezetni is nemhogy többet…azóta meg minden hirtelen helyre állt….ma is ez lesz? Kíváncsi leszek…Részemről is nevetséges!

Nanate
Olvasó

Üzenem innen Szolnokról, hogy hajrá ZTE! Talán a régiek, még emlékeznek a nagy négyesre! Honvéd, Szolnok, ZTE, Körmend! Nos elnézést a Falco szurkolóktól, de számomra a rangadók ezen csapatok között zajlanak, még akkor is, ha most a Falco a legjobb és a Honvéd nincs az első osztályban! Hajrá Olaj!

JR.Benitez
Olvasó

Melyik évekre gondolsz pontosan? Mert ezek alapján tudjuk megítélni mire is gondolsz. Hidd el van aki mint pl én akik már akkor meccsre jártak mikor Pl Szolnokon vagy nálunk is álom volt az A csoport…..

moldi56
Olvasó

A 90-es évekről van szó,pontosabban 90-98-ig,majd jött az Albacomp és borított mindent.

JR.Benitez
Olvasó

Mikor jutottatok fel? 89 vagy 88? KB akkor ment Berkics ugye? Vagy keverem?

Ági
Olvasó

A helyszínen lehet a vendégszektorba jegyet vásárolni?

Ev.Ok.
Olvasó

Nem tudsz. Múlt héten elfogyott az összes jegy 10 perc alatt

SárgaPárna
Olvasó

Látom Tomika és a ZTE szurkolók keze is belelóg a bilibe! 🙂 🙂
Nagy cumira készüljetek inkább, hozzatok zsepit, térdvédőt!!!

Galigo
Olvasó

Próbáld kicsit nagyobb méltósággal viselni az esélyesség terhét!

Muszka7909
Olvasó

Ne kèrj lehetetlen dolgot egy szutyoktól!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Holnap Egerszegen leszek, megyek én is meccsre. Ha megfürdesz, akkor hátul beengednek. Szóltam, hogy jön majd egy hajléktalan összevizelt sárga párnával a kezében. Próbálj meg viselkedni!

Marillion
Olvasó

50-50%-ról indulunk….a Körmendi kiruccanásra is ezt írtad?! Emlékeztesselek a végeredményre??? Csak szerényebben…az Egerszegnek már masszívabb csapata van! Még nincs megnyerve a meccs! HAJRÁ FALCO….

Downtown
Vendég
Downtown

Kapitany?

Kedves Szurkolok,kivanom hogy birjatok idegekkel is! ???

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hajrá, Zete !!!

2lee14
Olvasó

Lájkvadász!!!

2lee14
Olvasó

Hajrá Falco!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés