Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Igazi tétje már csak a vendégeknek van a mérkőzésnek.

Zalakerámia ZTE KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Bajnokság, 26. forduló
Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Farkas Gábor, Minár László Balázs, Kovács Nimród János (Forrai Sámuel)

ZTE: Trice - O'Reilly - Polster - Smith - Osztojics.

Kecskemét: Townes - Ivkovics - Klobucar - Dramicsanin - Karahodzsics.

A bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a Zalaegerszeg a Kecskemétet látja vendégül. Forray Gábor együttesének továbbra is nagy szüksége van a győzelemre, a helyezkedés szempontjából. A két csapat utoljára decemberben mérkőzött meg egymással, amikor is magabiztos egerszegi siker született.

Sebastjan Krasovec, Zalakerámia ZTE KK: “Az utolsó alapszakasz mérkőzésünket játszuk, méghozzá hazai pályán, ezután ugyanis utazunk Szolnokra a Magyar Kupára, majd megkezdődik a rájátszás sűrű programja. Éppen ezért, szeretnénk minél jobb szájízzel, egy győzelemmel zárni az alapszakaszt, s legfőképpen kijavítani az oroszlányi botlásunkat. A Kecskemét érkezik hozzánk, mely egy rendkívül tapasztalt csapat. Gyönyörűen, egy csapatként kosárlabdáznak, szépen mozgatják a labdát a pályán és szinte mindenhonnan remekül dobnak. Biztosan nem lesz tehát egyszerű dolgunk, de természetesen most is a győzelem a cél. Szeretnénk egy újabb sikerrel örömet okozni hazai szurkolóinknak, akik egészen idáig maximálisan támogattak minket, s akikre a rájátszásban is nagyon nagy szükségünk lesz. Ami a keretünket illeti, Petar Rakicevic teljesen felépült, így tehát, ha minden igaz, mindenki bevethető lesz szombaton.”

Forray Gábor, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: “A ZTE ebben az évben egy nagyon jó csapatot rakott össze. Látszik, hogy szervezettek, minőségi kosárlabdát játszanak. A legendás zalai publikum ismét melléjük állt, rendkívül erős hazai pályájuk van. Ez így van rendjén, mert tradicionális együttes az élvonalban a Zalaegerszeg. Rendkívül sok figurát használnak támadásban, ezeket rendre az ellenfél védekezési stílusához igazítják. Védekezésük során is többfajta formációt használnak, a második félidőben pedig sokat váltanak. Trice szabja meg a játékuk fazonját, illetve a másik hátvéd, O’Reilly is kiemelendő. Rakicevic rutinos, szerb kosárlabdázó, magas játékintelligenciával felvértezve. Ő rendre a padról jön, és komoly fejtörést tud okozni. Ostojic szintén jól bánik a labdával, jól passzol és olvassa a játékot, Smith pedig talán a liga egyik legjobbja a posztján. Atletikus, kiválóan dob, rendkívül kevés labdát használ el, mégis hatékony. Az ő megállítása egy külön feladat lesz. A padról a rutinos magyar mag jól szokott beszállni. Zsíros és Németh is tapasztalt játékosok, Keller pedig gyakran tudja befolyásolni a meccs végkimenetelét pozitív irányba gyilkos tripláival és agresszív védőmunkájával. A fiatalszabálynak Polsterrel és Csutival a soraikban tudnak megfelelni. Utóbbi a világbajnokságra küszülő U19-es válogatott oszlopos tagja. Egy szó, mint száz, egy masszív és bő rotációval rendelkező ZTE-vel állunk szemben, nekünk pedig a legjobb formánkat kell nyújtani, ha eredményesek akarunk lenni. Feltett szándékunk, hogy meglepetést okozzunk. Egy nagyon nehéz meccsre számítok. Hiszek a csapatomban, mert számtalanszor megmutattuk már karakterünket, és, hogy képesek vagyunk bravúrokra. Bízom benne, hogy szurkolóink velünk tartanak!”

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
gulyasszabolcs00Bobby666ZeteszivPojacabbzte Recent comment authors
Bobby666
Olvasó

Hajrá ZTE, hajrá Török Robi, Bencze Tomi, Krasovec trió!

Zetesziv
Olvasó

Nem kérdés csak Hazai ZTE gyōzelem lehet.Fofo🤮

gulyasszabolcs00
Olvasó

Hányhatsz,de konkrétan az egész nyilatkozatában elismerősen méltatta a kedvenc csapatodat.

Pojaca
Olvasó

Fix hazai ez most!

bbzte
Olvasó

Forray nekem mindig is fura volt…..most is bizonyította.

Borbély Lajos
Olvasó

Forray mester egy doktori címet érdemel ezzel a nyilatkozattal…
Talán annyi tévedés van benne, hogy Trice azért nem a “fazonszabász” ebben a csapatban. Bár az lenne.

Milo
Olvasó

“Ezután ugyanis utazunk Budapestre a Magyar Kupára”, ehhez azért nekünk is lesz egy két szavunk🤫😎. Bár gondolom vagy rosszul lett fordítva, vagy egyszerűen csak rosszul fogalmazott. Mindenesetre itt én ZTE győzelmet várok.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés