Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – DEAC

Szakértőnk szerint, ha Bencze Tamás ezzel a kerettel bejut a felsőházba, akkor a teljes kosárlabda társadalomnak meg kell emelnie előtte a kalapját.

Zalakerámia ZTE KK - DEAC

Bajnokság, 23. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, szerda, 18:00
V.: Praksch P., Söjtöry T., Kovács N. (Várhalmi Zs. L.)

ZTE: Ware - Thompson - Green - Szabó Zs. - Agafonov.

DEAC: Dugat - Manigat - Borisov - Ivosev - Amigo.

Két közvetlen rivális találkozik szerdán este a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. Az ötödik helyen álló, tizenkét győzelmet begyűjtő ZTE szombaton elmozdult a holtpontról és hazai pályán legyőzte a Sopront. Ezzel szemben, a nyolcadik, tizenegy győzelmet szerző DEAC vereséggel hangolt az idegenbeli mérkőzésre. Hosszú idő után hazai pályán kapott ki, az Atomerőmű tudta elhozni Debrecenből a két pontot.

Bencze Tamás, a Zalakerémia ZTE KK vezetőedzője: Mindegy, hogy hogyan, de nyernünk kell ezen a mérkőzésen, mert különben elszállnak az esélyeink. A Sopron elleni győzelemnek csak akkor lesz igazán értéke, ha a DEAC-ot is legyőzzük hazai pályán. Bizonyos dolgokban az elmúlt meccsen sikerült előrelépnünk, de még mindig nem mondhatom azt, hogy tökéletes minden. További fejlődést várok a csapatomtól. Ezért most nekünk elsősorban nem is az ellenféllel kell foglalkoznunk, hanem saját magunkkal. Ha azokat a dolgokat pontosabban, precízebben megoldjuk, amiket átbeszéltünk a játékosokkal, akkor lehet esélyünk egy újabb győzelemre egy jó Debrecen ellen. Papp Péter továbbra is maródi, de úgy néz ki, hogy a többiekre számíthatok.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Nem számítok könnyű mérkőzésre, hiszen Zalaegerszegen minden egyes csapatnak nagyon nehéz dolga van. A zalaiak számára ez a meccs nagyon fontos abból a szempontból, hogy megtartsák jelenlegi felsőházas pozíciójukat. Nekünk pedig gyakorlatilag ez az utolsó esélyünk arra, hogy bejuthassunk szintén a felsőházba. Elsősorban nem a ZTE-vel kell foglalkoznunk most, mert az elmúlt két meccshez képest óriásit kell javulnunk. Védekezésünk nagyon gyenge volt és a lepattanózásunk is, ezekben feltétlenül jobb teljesítményre lesz szükség. Természetesen a jó dobóforma nélkül sem hiszem, hogy tudnánk idegenben nyerni. Mindenki egészséges, teljes kerettel vágunk neki a meccsnek.

[totalpoll id=”10764″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Nálam ez a meccs országos egyes. El is mondom, hogy miért. A debreceniek1-9-es idegenbeli mérleggel rendelkeznek. A TF ugyan egyszer-kétszer mutatott valamit, de nálam egyértelműen az ország leggyengébb csapata, akárhogy is próbálom szépíteni a dolgot, csak nem tudom igazán A-csoportos csapatnak venni őket. Ezt az egy csapatot sikerült eddig megverniük idegenben. Le a kalappal a DEAC hazai eredményei előtt, de idegenben nem tudták azt hozni, amit egy nyolcba jutásra ítélt csapatnak – úgy tudom ez volt a tervük a szezon elején –, hoznia kell.

A hajdúságiak a Magyar Kupán jól szerepeltek, utána azzal a lendülettel megverték a Szolnokot, viszont aztán idegenben 24 ponttal kikaptak Kaposváron, majd legutóbb a Pakstól hazai pályán, ami gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt. Ez a folyamat, ami most bennük van, nem sok jót ígér Egerszegen…

A ZTE ugyanis egy nagyon erős hazai pályás csapat. Amíg a DEAC kezdőötöse – ami gyakorlatilag megegyezik a légiós sorukkal -, csak igazából hazai pályán vitézkedik, addig a Zete idegenben is próbálja felvenni a harcot mindenkivel. A kék-fehéreknek csak négy külföldijük van és Szabó Zsolt – aki elvisz egy légiós státuszt -, a többi fiatal játékos. A kezdőötösük a meccsek nagy részén igazolja tudását, és mindig találnak melléjük olyan játékosokat a padról, akik hozzá tudnak tenni. Egyszer Doktor, egyszer Durázi, egyszer Gulyás időszakosan, Papp pedig többször is bizonyított. A Debrecennek jobb nevű játékosokból álló kispadja van, de elég sokat játszatják a kezdőötöst és a padról csak Polyák és Bognár kap igazán lehetőséget.

A debreceniek támadó szisztémája egyébként nagyon tetszik, az teljesen rendben van, hazai pályán a védekezésük is, sokszor elmennek a faulthatárig, viszont idegenben nem csinálnak meg ebből semmit, anélkül pedig komoly meccset nem tudnak nyerni. A ZTE-nek a szezon nagy részében rendben volt az egyensúly a támadásba és a védekezésbe fektetett energia szempontjából. Volt olyan időszakuk, a Magyar Kupa után, amikor nem védekeztek, a csúcspont a Gliwice elleni idegenbeli meccsük volt, amikor nagyon megszórták őket, de most talán újra talpra álltak.

Szakmába nem is nagyon érdemes ilyenkor belemenni, mert ez már majdhogynem pszichológia. Most már minden csapatnak folyamatosan jönnek a ki-ki meccsek.

Itt jön ki a játékosok és a stábok igazi karaktere, hogy amikor nehéz az iskolatáska, amikor tízkilós a kosárlabda, akkor ki hogyan játszik. A nyáron a játékosok egy része sok esetben úgy van, mint a falusi kocsmában, amikor télen kaszálni, nyáron havat lapátolni tudnak szenzációsan az emberek, csak amikor éppen a dolgukat kellene tenniük, akkor gondba ütköznek…

A tét tehát óriási. A DEAC-nak elég nehéz a sorolása, ugyanis ezt követően van még egy hazai rangadója a Sopron ellen, ami iszonyatos ki-ki meccs lesz, főleg úgy, hogy ősszel 17 pontos soproni győzelem született, tehát egy esetleges holtversenynél az egymás elleniben jobbak lehetnek a soproniak. Ezen kívül van még egy pécsi meccsük, és az Alba idegenben. Még arra is kell figyelniük, nehogy véletlenül az alsóházban kössenek ki és a play out elkerüléséért játsszanak. Múlt héten, a Szolnok legyőzése után még arra is volt esélyük, hogy az első négybe jussanak, ez is azt mutatja, hogy mennyire izgalmas a bajnokságunk.

A Zetének sem könnyű a sorsolása, egy hazai vereség azt jelentené, hogy lecsúszhat a felsőházról. Egy győzelem viszont nagyon nagy lökést adhatna, ugyanis az első öt már a biztos play offot jelentené. Rendkívül szimpatikus, hogy csak négy légióssal és öt igazán felnőtt játékossal dolgoznak, a többiek vagy juniorok, vagy pályafutása elején tartanak,

ha Bencze Tamás ezzel a kerettel bejut a felsőházba, akkor a teljes kosárlabda társadalomnak meg kell emelnie előtte a kalapját. Persze már így is megérdemel minden gratulációt, de akkor a tisztelet mellé igazi siker is párosulna.

Ha év elején valaki megkérdezte volna tőlem, hogy a két csapat játékosállománya közül melyik a jobb, én egyértelműen a debrecenit mondtam volna, illetve azt, hogy a ZTE elér egy ilyen eredményt, nem hittem volna el. De egyelőre még csak ott tart a dolog, hogy a Zete elérte az eredményt. Persze a DEAC is elérheti, egyébként nagyon tisztelem és nagyon nagyra tartom a klubvezetés törekvéseit, de nagyon nehéz szituációban vannak most. Holnap egy betyáros zalaegerszegi győzelemmel rögtön a fordítottjára lehet változtatni a dolgokat, de én hazai sikert várok.

37 hozzászólás

37
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Vince.Carter.15falco2008MegmondoTomika2KF1962 Recent comment authors
falco2008
Vendég
falco2008

Hajrá DEAC!

Megmondo
Olvasó

Déri mindig megmondja a tutit! Nem szarakodik. Ez tetszik

donnarumma
Olvasó

Azért a Gumi sem titkolja honnan jött:”nyáron a játékosok egy része sok esetben úgy van, mint a falusi kocsmában,..”:)

Tomika2
Vendég
Tomika2

Gumi bácsi mindig megmondja, hogy hányas a kabát. Egerszegen gyenge háttérrel kimagasló szakmai munka folyik a ratyi falcon meg egy ország röhög, mert a világ összes pénzéből sem képesek egy épkézláb csapatot összerakni.

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

A fóbia kezelhető,kérem forduljon orvoshoz! ?

KF1962
Olvasó

Én útálok veszekedni,így csak annyit,hogy HAJRÁ ZTE!-)

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

DEAC nagy mumusunknak tűnik idén, remélem sikerül végre elkapnunk őket!
Hajrá ZETE!

Aramis
Vendég
Aramis

Hajrá MUMUS!!! 😀

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

8-1! 😀

donnarumma
Olvasó

Nagy meglepetés lenne a vendégek győzelme. Szerintem ez sima hazai..Mix-re való

Bezse
Olvasó

A Gumi tök jókat nyilatkozik , mindi örömmel olvasom . És legyen igaza ! Nem bánnám ha a deac lecsúszna a 11re

SárgaPárna
Olvasó

Remélem senki nem rottyint be, mert a Tintás Bárnsz szerint a ZTE nyer…
Tényleg remélem…

Muszka7909
Olvasó

Takarodj te csíra cinege!!!

SárgaPárna
Olvasó

Srárics! Nekem te ne durrogj!

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Mert mit csinálsz?! Elfutsz? 😀

Aramis
Vendég
Aramis

Nem csicskul be ez elég…:-D

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Nektek ez a szint: pofázni, aztán gyáván elfutni! 😀
Szégyen vagy nuni! 😀

Muszka7909
Olvasó

Te nagyon hülye barom, te vagy a Falco szurkolók legalja te szarházi!!

Aramis
Vendég
Aramis

Nem szabad így beszélni!
Még megmondják, hogy a sötétek tábora a legalpáribb! 😀

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Ki mondja meg, te? Aztán ki vagy te?! Egy kis fostos cinege, akinek egy fórumon nagy a pofája, a való életben meg egy kis makogó maki lehet… 😀

Aramis
Vendég
Aramis

Erik!
Nem véletlenül vagytok sötétek!
Meg csicskák!
Hétről-hétre, napról-napra bizony be is bizonyítjátok mindezt!
Tényleg, nem azt fogadtátok meg a csicska fattyaitokkal együtt, hogy nem gazdagítjátok a BB1 pénztárcáját?
Erik, vigyázz, még téged is felpofoznak a kopasz agysebészek 😀

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Most megfenyegettél nuni?! 😀 Gyere tinike, végre egyszer törj ki a gyáva táborból, és pofozz fel te! 😀
Na most megint jöhet a pofázás a tettek helyett! 😀

Aramis
Vendég
Aramis

Te bátor Erik!
Írod, hogy gyere!
De hova te bátor Erik???

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

“Csicskafalvára” 😀
Zsebpénzedből ki tudsz gazdálkodni egy ekkora utat, vagy már elköltötted az e havit gumicukorra? 😀

Aramis
Vendég
Aramis

Nekem írod, hogy pofázok tettek helyett Erik, de nem írod le, hogy hol talállak Erik!
Tipikus csicska sötét zalai vagy!

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Zalaegerszeg, Dísz tér, csütörtök bármikor!
Várlak! 😀

Kinter for president
Olvasó

Jó szorzó van a DEAC-ra, ha annyira őket favorizálod, nyugodtan beszaladhatsz egy szombathelyi lottózóba, aztán egy falcós bérlet árát rájuk teheted ?

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Jól van te aljahulladék! Múltkor is akkora jósnak bizonyultál, h csak nyelted a mélytorkost! Remélem most is pofára esel!
Aztán megint jössz gratulálni! Ja nem, ahhoz te túlságosan gyökér vagy! Itt nagy a pofád, való életben meg egy 20 kilós futóbajnok lehetsz, mint a cinege-brigád!

Aramis
Vendég
Aramis

Erik, van még csicskafalván ilyenkor nyitva gyógyszertár?
Akkor irány, tankolj be nyugtatókból, ki vagy fordulva önmagadból az utóbbi időben! 😀 😀 😀

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Óó, nyugodt vagyok én gombás nuni! 😀
Csak azon a nyelven beszélek Veled és a másik csicska cinegével, amit megértetek! 😀
Látod, hisz minden mondatomra reagálsz te hulladék, szóval egész ügyesen megtaláltam ezt a nyelvezetet!
Nuni! Mennyi idő alatt futod a 100 métert? 😀

Aramis
Vendég
Aramis

Nem vagy nyugodt Erik! 😀
Ki vagy borulva a csicska haverjaiddal együtt.
Ha nyugodtak lennétek, nem kellene csicska módon az Arénába járni az ellenfélnek szurkolni! 😀

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Te már csak ismersz, h mikor vagyok nyugodt és mikor nem! 😀 Ne tartsd ennyire magad gombás nunika, h egy magadfajta hulladék ki tud hozni a sodromból, ahhoz még egyél meg pár palacsintát tinike! 😉

Aramis
Vendég
Aramis

Akik saját játékost ütnek, minden meccs után bíróznak, az ellenféllel többet foglalkoznak, mint a saját csapatukkal, volt játékosukat kórusban szidják, akiknek állandóan a verekedésen jár az eszük, azok bizony nem nyugodt emberek Erik!
Azokat úgy hívják, hogy sötét zalaiak! 😀

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Ok-ok, meghívlak egy bambira, aztán megbeszéljük! 😀

zterulez
Olvasó

Nehéz Déri Csaba beharangozójához bármit hozzátenni. Legyen úgy, ahogy mondja!

Borbély Lajos
Olvasó

Ha a cserepadról 20 pont körül legalább jön, meglesz a ZTE-nek. Persze a fiatalokkal az a baj, hogy nagyon ingadozik a formájuk. Pl. Doktor néha 5 perc elad 3 labdát, de az utolsó meccsen nagyon koncentráltan játszott. Csak így tovább (a Többieknek is)!

Galigo
Olvasó

Köszönöm, ilyen beharangozókat élmény olvasni!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés